Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΜΙΧΑΗΛ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ : ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΘΥΜΙΣΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, κάνει λόγο για «σοβαρό στρατηγικό σφάλμα του Ερντογάν», όσον αφορά τα πρόσφατα επεισόδια στον Έβρο.
Τα αίτια της «αποτυχημένης τουρκικής ενέργειας» στον Έβρο, επιχειρεί να αναλύσει ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.
Κάνοντας λόγο για «σοβαρό στρατηγικό σφάλμα του Ερντογάν», ο Έλληνας στρατιωτικός αναγνωρίζει ότι η «υβριδική εισβολή» της Τουρκίας ενεργοποίησε τα «εθνικά αντανακλαστικά των Ελλήνων».
«Ο κ. Ερντογάν έχει συγκεκριμένους επεκτατικούς, εθνικούς αλλά και προσωπικούς στόχους και θα προσπαθήσει να τους υλοποιήσει πάση θυσία ακόμα και με χρήση οποιουδήποτε διαθέσιμου μέσου» επισημαίνει, παράλληλα, καταγγέλλοντας την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού ζητήματος.
Και προσθέτει: «Το στρατηγικό σφάλμα του κ. Ερντογάν φέρνει αναπόφευκτα στη μνήμη μας (ίσως και στη δική του) ένα παρόμοιο στρατηγικό σφάλμα του Ιταλού δικτάτορα Μουσολίνι που αφύπνισε τα εθνικά αντανακλαστικά των Ελλήνων με τον αναίτιο και εγκληματικό τορπιλισμό του καταδρομικού ΕΛΛΗ στην Τήνο τον Δεκαπενταύγουστο του 1940».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο κλιμακώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες επιχείρησαν να διέλθουν στα ελληνικά εδάφη.
Η Αθήνα κατήγγειλε, από την πρώτη στιγμή, την Άγκυρα για προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού προβλήματος, ενώ έκανε λόγο για ρίψη δακρυγόνων από τις τουρκικές δυνάμεις προς τους Έλληνες συνοριοφύλακες.
Από την πλευρά της, η τουρκική κυβέρνηση κατήγγειλε το κλείσιμο των ελληνικών συνόρων και αξίωσε την άμεση διέλευση των προσφύγων προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

SPUTNIKNEWS
https://sputniknews.gr/exoteriki-politiki/202004287180691-kostarakos-to-lathos-tou-erntogan-ston-evro-thymise-ton-mousolini/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου