Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

ΚΥΠΡΟΣ 1974 : ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 από τον Ανδρέα Κανίκλη

1ον. Ο Νίκος Σαμψών δεν υπήρξε ποτέ μελος της ΕΟΚΑ Β'.

2ον.Ο Υφυπουργός παρά το Προέδρω Πάτροκλος Σταυρος μετά την επικράτηση του πραξικοπήματος ζητούσε απο την οικογένεια Σαμψών όπως τον προστατεύσει αλλά και να παραμείνει Υφυπουργός .Πρώτα συνάντησε τον γιατρό Δρ. Φεσσά πεθερό του Σαμψών και ο γιατρός αρνήθηκε να τον φέρει επαφή με τον Σαμψών.Στην συνέχεια συνάντησε και εκληπαρούσε την Βέρα Σαμψών γυναίκα του Νίκου Σαμψών όπως τον φέρει επαφή με τον Νίκο.Ρωτήστε την Βέρα Σαμψών να σας τα πεί.

3ον. Η ΕΟΚΑ Β' ζήτησε απο τον Νίκο Σαμψών όπως της παραδώσει τον οπλισμό που κατείχε απο τον καιρό της Τουρκανταρσίας 1963-1964.Ο Σαμψών αρνήθηκε και ένα βράδυ μέλη της Οργάνωσης έκλεψαν τον οπλισμό του.

4ον. Η ΕΟΚΑ Β' δεν γνώριζε για το πραξικόπημα.Ήταν καθαρά έργο της χούντας των Αθηνών. Τα μέλη της συντάχθηκαν με τους πραξικοπηματίες δηλαδή την εθνική φρουρά αμέσως μετά την επικράτηση του πραξικοπήματος πρώτον γιατί πίστευαν ότι το πραξικόπημα έγινε για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και δεύτερον όπως ήταν λογικό για λόγους αντεκδίκησης απέναντι στους μέχρι χθες βασανιστές τους!

5ον. Τον Μακάριο τον διαβεβαίωναν οι καπετάνιοι του Εφεδρικού ότι θα το καταστείλουν εν τη γενέσει του.

6ον.Ο Μακάριος ουδέποτε βρισκόταν στο προεδρικό όταν εισώρμησαν τα τάνκς στο προεδρικό αλλά βρισκόταν απο το πρωί της 15ης Ιουλίου 1974 στο στρατόπεδο της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Πάφο. Το ομολόγησε και ο τότε Διοηκητής των Βρετανικών Βάσεων του Ακρωτηρίου που είχε και αυτός εξοχική κατοικία στο Τρόοδος.

7ον. Ο Μακάριος και ο Καραμανλής συναντήθηκαν μυστικά στο Παρίσι μετά τον θάνατο του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή,στο σπίτι του Πάνου Κόκα εκδότη εφημερίδας των Αθηνών. Εκεί συνεφώνησαν ότι πρέπει να ρίξουν την χούντα.Αυτό το αποδέχτηκε και η εξεταστική επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για τον Φάκελο της Κύπρου.



Εστάλει απο τον Κωνσταντίνο Δημητριάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου