Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΑ ΜΑΤ!

Του Γιάννη Κουριαννίδη
Διευθυντή περιοδικού «Ενδοχώρα»
 
Σύμπνοια και αλληλεγγύη στη μάχη των Μακεδόνων κατά του ξεπουλήματος του ονόματος στην ΠΓΔΜ

Την περασμένη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη υλοποιήθηκε μια πρωτοβουλία πολιτών, υψηλού συμβολισμού. Μερικές δεκάδες Θεσσαλονικείς πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πρωτεύουσας της Μακεδονίας μας, από το Γ΄ Σώμα Στρατού μέχρι το κτίριο των ΜΑΤ, όπου επέδωσαν ψήφισμα στον επικεφαλής των δυνάμεων. Στο ψήφισμα γίνεται λόγος για την υποχρέωση ανάληψης ευθύνης των αστυνομικών όσον αφορά τη συμπεριφορά τους απέναντι στους πολίτες που θα διαμαρτύρονται στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μας, το οποίο έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου. Τονίζοντας ότι «αφεντικά τους δεν είναι οι εκάστοτε εγκάθετοι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά ο ελληνικός λαός», ζήτησαν από τους άνδρες των ΜΑΤ να συνταχθούν μαζί με τον ελληνικό λαό, ώστε γυρίζοντας στα σπίτια τους να πουν στα παιδιά τους «έκανα το σωστό, έκανα το καθήκον μου».
Είναι χαρακτηριστικό ότι το κυρίαρχο σύνθημα του συλλαλητηρίου, πέραν φυσικά των σχετικών με τη Μακεδονία μας και την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, θα είναι το «Για τη Μακεδονία και την πατρίδα, ανάποδα γυρίστε την ασπίδα», απευθυνόμενο στους αστυνομικούς.
Ολα αυτά δείχνουν ότι οι Μακεδόνες είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν να περάσει αναξιοποίητη αυτή η ευκαιρία για να διατρανώσουν για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα της πατρίδας τους. Οι παμμακεδονικές ενώσεις υφηλίου, τα χριστιανικά σωματεία, τα συντονιστικά φορέων και πολιτιστικών συλλόγων αυτή τη φορά απομόνωσαν όσους είχαν άλλες σκέψεις -αυτοπροβολής και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων- και πορεύονται ενωτικά, με μια εντυπωσιακή σύμπνοια και αλληλεγγύη. Οικογένειες με τα παιδιά τους, αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, εκπρόσωποι του πνεύματος και των τεχνών, ιερείς έχουν ήδη δηλώσει ότι θα είναι παρόντες στο παλλαϊκό αυτό συλλαλητήριο, που θα απαιτήσει την ακύρωση της επαίσχυντης συμφωνίας, αλλά και την παραίτηση αυτών που χωρίς ντροπή έβαλαν τη φυσική και την πολιτική υπογραφή τους σε αυτήν.

Το μήνυμα από τη Θεσσαλονίκη έφτασε μέχρι το Μαξίμου και, με μια αιφνιδιαστική κίνηση -«σαν τον κλέφτη», όπως και στο Μάτι μετά τη συμφορά-, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε ταξίδι-αστραπή στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς της περιοχής και διαβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ότι η Θεσσαλονίκη θα γίνει η πρωτεύουσα των Βαλκανίων! Η συνάντηση αυτή γίνεται πάντοτε στο πλαίσιο της επίσκεψης του εκάστοτε πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό και δεν ήταν λίγοι αυτοί που προέβλεψαν ότι τελικά ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα τολμήσει να επισκεφθεί τον χώρο της ΔΕΘ και πως η επίσκεψή του θα είναι πολύ σύντομη, ενώ η καθιερωμένη ομιλία του θα γίνει σε άλλον χώρο, εκτός πόλεως. Η φημολογία αυτή, εξάλλου, ήταν έντονη από καιρό, αφού υπήρξαν και πληροφορίες ότι κάποιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για τη δυνατότητα ολοκληρωτικού ελέγχου της κατάστασης που θα διαμορφωθεί. Η αγωνιώδης προσπάθεια του πρωθυπουργού να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αστραπιαία έλευσή του στην πόλη, με δηλώσεις και ευχολόγια, αποτύπωσε ακριβώς αυτή την ανησυχία.

Είναι αλήθεια ότι ο ελληνικός λαός, έπειτα από ένα σύντομο διάστημα ανάπαυλας (συλλαλητήρια διεξάγονταν στις πόλεις της Μακεδονίας έως την 30ή Ιουλίου, ενώ οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας -πορείες και μοτοπορείες- δεν σταμάτησαν ποτέ), επανέρχεται με αποφασιστικότητα, θέληση και πίστη για την τελική δικαίωση του αγώνα του ενάντια στην εκχώρηση του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας, της Ιστορίας και της κληρονομιάς του στους σφετεριστές Σλάβους γείτονες.

Ο,τι δεν κατάφεραν τα απανωτά Μνημόνια, η ταπείνωση από την εκχώρηση της κρατικής κυριαρχίας μας, το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, η καταρράκωση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, το να βγάλουν δηλαδή τον κόσμο στους δρόμους, το κατάφερε το εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας. Κι αυτό, διότι στο σημείο αυτό οι Ελληνες δεν νιώθουν ενοχές. Μπορεί να του φύτεψαν ενοχές, του τύπου «μαζί τα φάγαμε», αλλά το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας είναι κάτι που το έκαναν οι κυβερνώντες μόνοι τους, χωρίς καμιά συμμετοχή του λαού σε αυτό. Οσοι δεν αντιλαμβάνονται αυτή την πραγματικότητα σύντομα θα βρεθούν ενώπιον σκληρών και οδυνηρών εκπλήξεων...



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου