Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Του Γεωργίου Καραμαδούκη

Η Μεγάλη Ιδέα κατά το παρελθόν είχε τρεις κυριάρχες εκδοχές: 
Η μια ήταν η ανασύσταστη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. 
Η άλλη η απελευθέρωση των ιστορικών εδαφών του ελληνισμού ή τουλάχιστον την ενδυνάμωση των ελληνικών πληθυσμών που βρίσκονται έξω από την ελληνική επικράτεια στην χερσόνησο του Αίμου και στην Μικρά Ασία. Η τρίτη είχε να κάνει με την δημιουργία νέου ισχυρού πολιτισμού που θα απλωθεί στις ζώνες επιρροής μας. Αυτές οι εκδοχές της Μεγάλης Ιδέας σχετίστηκαν και με τις εποχές που διατυπώθηκαν. 
Η πρώτη κατά τον ρομαντισμό του 19 ου αιώνος, η δεύτερη στις αρχές του 20ου αιώνος και η τρίτη επί Μεταξά. Σήμερα είμαι απολύτως πεπεισμένος πως η Μεγάλη Ιδέα πρέπει να ταυτιστεί με την Εθνική Ανασυγκρότηση. Το σημερινό σκορποχώρι με τους διαλυμμένους θεσμούς και την πλήρη αναρχία θα πρέπει να γίνει ξανά κράτος εθνικό, κράτος σύγχρονο, κράτος αριστείας. Η Εθνική Ανασυγκρότηση δεν είναι δυνατόν να γίνει με μετριότητες, κομματοκρατία και αρχηγίσκους λαϊκιστές. Η Εθνική Ανασυγκρότηση περνά μέσα από την αλλαγή του πολιτεύματος που θα επιβάλλει πειθαρχία και θα καλλιεργήσει τα εθνικά ιδανικά. Θα αξιοποιήσει την εφευρετηκότητα του Έλληνα, θα του δώσει χώρο να αναπτύξει το εμπορικό του δαιμόνιο και θα κατευθύνει τον πλούτο στην κοινωνία. Το νέο κράτος οφείλει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του με τον πολίτη και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς λογοδοσία που θα εξασφαλίσει την αξιοκρατία. Κανείς δεν πρόκειται να αγωνιστεί για την εθνική ανασυγκρότηση σε μια χώρα πολιτικών συναλλαγών. όπου οι ημέτεροι των κομμάτων θα ανέρχονται στις δομές τις εξουσίας. Άμεση προτεραιότητα οφείλουν να έχουν οι ένοπλες δυνάμεις που εξασφαλίζουν την εθνική ανεξαρτησία καθώς και τα σώματα ασφαλείας που καθημερινά δίνουν μάχη με το έγκλημα. Άμεση πρέπει να είναι και η στήριξη των νέων ζευγαριών προς αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Στην παιδεία να δοθεί βάση στην διαμόρφωση εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως και κατόπιν επαγγελματικής εξειδικεύσεως. Προτεραιότητα λοιπόν στην αγωγή και τις ανθρωπιστικές επιστήμες που δημιουργούν ήθος. Πολιτική αντικηνήτρων ως προς τους λαθρομετανάστες για να φύγουν από την χώρα και καλύτερη φύλαξη των συνόρων. Κατάργηση όλων των νόμων που εκτρέφουν τον εκφυλισμό και την απεθνικοποίηση. Δημεύσεις περιουσιών πολιτικάντηδων και καπιταλιστών που έκλεψαν τον ιδρώτα του λαού μας. Πάταξη της αναρχίας και του χαοϊσμού και εργασία των παρανόμων στην οδοποιΐα και τους αγρούς. Αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου με συμμετοχή μας στην ανάπτυξη εγχώριας βιομηχανίας. Νέες γεωργικές καλλιέργειας και κέντρα οίκων αγρότη προς επιμόρφωση. Συγκρότηση συνταγματικού δικαστηρίου που εξ αρχής θα κρίνει το νόμιμο ή όχι των νόμων. Εισαγωγή της ηλεκτρονικής κληρώσεως και των ποιοτικών κριτηρίων για την ανάδειξη αρχόντων της πολιτικής, δικαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Διεκδίκηση των αρχαιοτήτων μας και χειρογράφων. Πνευματικά δικαιώματα για όσα μουσεία και βιβλιοθήκες τα κατέχουν στο εξωτερικό. Σκαπάνες προς ανάδειξη θαμμένων θησαυρών μας. Διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία και κατοχικού δανείου. Αυτά επιβάλλει η Εθνική Ανασυγκρότηση που σήμερα οφείλει να γίνει η Νέα Μεγάλη Ιδέα του Ελληνισμού.

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.