Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΚΥΠΡΟΣ : ΤΕΙΧΟΣ ΑΠΟ ΗΠΑ-ΓΑΛΛΙΑ ΚΡΑΤΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες της γεώτρησης στην Κύπρο με το γεωτρύπανο να έχει φθάσει στο σημείο σταθεροποίησης, ενώ οι τουρκικές απειλές δεν μένουν αναπάντητες, καθώς η Γαλλία έστειλε διακριτικά στην Κύπρο δυο ισχυρά πολεμικά πλοία τα οποία συμμετέχουν στην Ειρηνευτική Δύναμη του Λιβάνου, έχουν ελλιμενιστεί στο λιμάνι Λάρνακας, παρακολουθώντας τις εξελίξεις, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και αεροσκάφη που έχουν επίσης ενταχθεί στην ειρηνευτική δύναμη.
Ουδείς δείχνει διατεθειμένος να αφήσει απροστάτευτη την επένδυσή του. Όπως έκαναν άλλωστε και οι Αμερικανοί με «ηχηρή» και σαφέστατη παρέμβαση της Ουάσιγκτον, η οποία σύμφωνα με δήλωση που απέσπασε ο ιστοχώρος του Μιχάλη Ιγνατίου, αναγνώρισε το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει τους πόρους της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της, προσθέτοντας την υποστήριξη στην «ακριβοδίκαια» κατανομή τους (δεν κάνει λόγο για ισοκατανομή, αφού μόνο τρελός θα δεχθεί το 50% να πάει σε τουρκικά χέρια με το «έτσι θέλω»). Επίσης, δήλωσε πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να «αποθαρρύνουν» δράσεις που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» που εξασφάλισε και τη σχετική φωτογραφία, πρόκειται για την 142 μέτρων φρεγάτα τύπου FREMM, τη «Languedoc» με τα εξελιγμένα ραντάρ εντοπισμού υποβρυχίων «Ηρακλής» και κατευθυνόμενους πυραύλους MdCN, Aster και Exocet MM 40, καθώς επίσης και ανθυποβρυχιακές τορπίλες «MU 90», με πλήρωμα περίπου 140 στελεχών, όπως και δεύτερη φρεγάτα τύπου La Fayette, μήκους 125 μέτρων, εξοπλισμένη με Exocet MM40, αντιαεροπορικό σύστημα Thales Crotale Naval CN2.
Επίσης, ανάλογα με τις συνθήκες κατά τη διάρκεια της γεώτρησης στο τεμάχιο 11, οι Γάλλοι έχουν ετοιμότητα και για από αέρος παρατήρηση και συμβολή με αεροσκάφη που είναι ενταγμένα επίσης στη δύναμη του Λιβάνου, κυρίως για λόγους ασφάλειας και αντιμετώπισης τυχόν συμβάντων ασφάλειας ή ατυχήματος, ενώ έχει γίνει και σχετική προετοιμασία.
Στην ευρύτερη περιοχή κινείται επίσης και το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush με πλήρωμα 5.700 ατόμων, τα περίπου 90 αεροσκάφη και τους πυραύλους τύπου κρουζ, η έλευση του οποίου οδήγησε έμπειρους παρατηρητές στην περιοχή να αναρωτιούνται, μάλλον με περιπαικτική διάθεση, ποιος είναι ο «κακός» αυτή τη φορά, καθώς η κατάσταση με τους Ρώσους στη Συρία βρίσκεται υπό έλεγχο…

Defencepoint
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου