Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ : ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ

Γράφει ο Γεώργιος Καραμαδούκης

ΑΘΕΪΑ
 

Μήπως κατάφερε ο Κομμουνισμός να εξαφανίσει τις θρησκείες, όπου επιβλήθηκε; Ασφαλώς και όχι και αυτό διότι το θρησκευτικό συναίσθημα αποδείχθη ισχυρότερο από την υλιστική θεώρηση του Κομμουνισμού.
Η σοβιετική μάλιστα αγριότητα εναντίον των ιερωμένων υπήρξε αμίμητη. Ας δούμε τι αναφέρει ενδεικτικά ο Δήμος Παναγιωτόπουλος στο βιβλίο του Ο Κομμουνισμός Θεωρία – Πράξις – Αντινομίαι: «Επίσκοποι και ιερείς μαρτυρήσαντες, επνίγησαν εις ποταμούς και λίμνας, εμαχαιρώθησαν, ετυφεκίσθησαν, περιεχύθησαν με ύδωρ εις την παγωνιά και εις το ύπαιθρον μεταβληθέντες εις άμορφα τεμάχια πάγων και εκπνεύσαντες με βασανιστήρια την τελευταίαν των πνοήν. Άλλοι ερρίφθησαν εις αγρίους σκύλους, άλλοι ετάφησαν ζώντες, άλλοι εδέθησαν μεταξύ δυο ίππων έως ότου κατεξισχήθησαν. Κατά τον τρόπον τούτον εφονεύθησαν ο Μητροπολίτης του Κιέβου Βλαδίμηρος ο αρχιεπίσκοπος του Πέρυ Ανδρόνικος, ο αρχιεπίσκοπος του Τσερνίκωφ Βασίλειος, ο αρχιεπίσκοπος Μητροφάνης, ο επίσκοπος Νικόδημος, ο επίσκοπος Ερμογένης, ο επίσκοπος Μακάριος, ο επίσκοπος Εφραίμ, και άλλοι εν συνόλω 52 επίσκοποι. Αναρίθμητοι είναι οι ιερείς, οι διάκονοι και οι μοναχοί» 


Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ

Ο Κομμουνισμός διακηρύσσει πως δεν πιστεύει στις πατρίδες. Στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο όμως, ο Στάλιν στηρίχθηκε στην έννοια της πατρίδος για να εμψυχώσει τον σοβιετικό στρατό. Μετά το τέλος του πολέμου συμπεριφέρθηκε ως στυγνός ιμπεριαλιστής, δημιουργώντας σφαίρα επιρροής στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπου και επιβλήθηκε ο Κομμουνισμός με τα καταστρεπτικά, όπως γνωρίζουμε όλοι αποτελέσματα. Αυτό λοιπόν, για το οποίο σήμερα οι απανταχού κομμουνιστές κατηγορούν τους Αμερικανούς και για τους λοιπούς δυτικούς, δηλαδή τον ιμπεριαλισμό τους, αυτό έπραξε ο κατά τα άλλα
πατερούλης τους Στάλιν. Στο τέλος μάλιστα του 20ου αιώνος, οι πρώην σοβιετικές Δημοκρατίες διεκδίκησαν την εθνική τους ανεξαρτησία, σχημάτισαν εθνικά κράτη και ύψωσαν τις εθνικές τους σημαίες, ρίπτοντας στον Καιάδα την διεθνιστική ιδέα. Αλλά μήπως ή έννοια της πατρίδος έπαψε να υπάρχει στα άλλα κομμουνιστικά καθεστώτα; Είδατε κανέναν διεθνισμό στην Αλβανία του Χότζα, στην Γιουγκοσλαβία του Τίτο, στην σημερινή Κίνα και Κούβα; Τουναντίον, τα κράτη αυτά διατήρησαν ως ιδανικό την ιδέα της πατρίδος και του έθνους, το οποίο πάμπολλες φορές επικαλέστηκαν, για να αντιμετωπίσουν τους εξωτερικούς κινδύνους.
Συνεπώς, ο Κομμουνισμός των Μαρξ και Ένγκελς, όσον αφορά τον διεθνισμό απέτυχε παταγωδώς και αυτό διότι δεν κατανόησε, πως ο δεσμός των πολιτών μιας χώρας με την πατρίδα τους είναι συναισθηματικός και υπερτερεί κάθε υλιστικής θεωρίας. Απόδειξη σε αυτό αποτελεί το γεγονός ότι σε χιλιάδες απελευθερωτικούς αγώνες έπεσαν μαχόμενοι άνθρωποι όλων των κοινωνικών τάξεων.ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
ΦΙΛΟΙ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.