Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ : ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ (Η ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Η ΔΙΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Η ΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΟΚΤΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ)

Γράφει ο Γεώργιος Καραμαδούκης

Η ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσης ουτοπική είναι η εξαφάνιση των τάξεων. Από τότε που δημιουργήθηκαν ανθρώπινες κοινωνίες, υπάρχουν τάξεις, οι οποίες σχηματίζονται αναλόγως της οικονομικής δυνάμεως, που διαθέτουν. Για να δημιουργηθεί λοιπόν μια αταξική κοινωνία θα πρέπει όλοι οι πολίτες να έχουν τις ίδιες οικονομικές απολαβές. Κάτι τέτοιο όμως, είναι αφύσικο, διότι δεν μπορούν όλες οι εργασίες να αμείβονται το ίδιο. Σε μία κοινωνία, όπου το ίδιο αμείβεται μια καθαρίστρια με έναν αεροπόρο ή ένας γραφέας με έναν αστροναύτη είναι φυσικό να δημιουργηθεί ραστώνη και οπισθοδρόμηση. Κανείς δεν θα στραφεί προς δύσκολα ή επικίνδυνα επαγγέλματα, αλλά σε εργασίες εύκολες, εφ’ όσον οι οικονομικές απολαβές θα είναι ίδιες για όλους. Εκτός τούτου, το κομμουνιστικό κράτος για να ελέγξει την παραγωγικότητα, θα πρέπει να δημιουργήσει μια πραγματική στρατιά κρατικών υπαλλήλων, οι οποίοι θα εποπτεύουν την κάθε εργασία. Αυτό βεβαίως θα ήταν εις βάρος της οικονομίας και αυτό λόγω του παρασιτισμού (καθώς οι επόπτες δεν θα παράγουν κανένα προϊόν, αλλά θα πληρώνονται από τον μόχθο των εργαζομένων που θα ελέγχουν), του πιθανού χρηματισμού των εποπτών, ώστε να κάνουν τα στραβά μάτια και της χρονοβόρου γραφειοκρατίας (σύνταξη εκθέσεων παραγωγικότητος, επιβολή ποινών, επανεξέταση τυχόν αδικιών, κ.λ.π). Πέραν του αφύσικου χαρακτήρος της αταξικής κοινωνίας, στην πράξη, σε κανένα κομμουνιστικό καθεστώς δεν έπαψαν να υπάρχουν τάξεις. Αυτό που συνέβη ήταν η δημιουργία ενός κρατικού καπιταλισμού, όπου τα στελέχη των Διευθυντηρίων και οι φίλοι τους αποτελούσαν την άρχουσα τάξη, ενώ ο λαός εξακολουθούσε να πεινάει. Αυτό λοιπόν που οι κομμουνιστές κατηγορούσαν τις Δυτικές κοινωνίες, δηλαδή την εξαθλίωση των εργατών, οι ίδιοι τον αύξησαν στον μέγιστο βαθμό.


Η ΔΙΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μήπως άραγε είναι εφαρμόσιμο το να κατέχει το κράτος τα μέσα της παραγωγής; Αποδείχθηκε πως τα κομμουνιστικά κράτη απέτυχαν και σε αυτόν τον τομέα ολοσχερώς. Όλες οι κομμουνιστικές χώρες, όχι μόνο αναγνώρισαν την ατομική ιδιοκτησία, έστω και σε περιορισμένη μορφή, αλλά ευνόησαν και την επιχειρηματικότητα. Ακόμα και η κομμουνιστική Κούβα προσφάτως παραδέχθηκε λάθη της και φιλελευθεροποίησε το καθεστώς της
Η ΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΟΚΤΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Οι κομμουνιστές υποστηρίζουν πως η αστική οικογένεια είναι ένας κεφαλαιοκρατικός θεσμός εκμεταλλεύσεως των παιδιών από τους γονείς και πως στηρίζεται στο κεφάλαιο και το ατομικό κέρδος! Είναι λοιπόν κανείς να απορεί πως δεν εξεμάνησαν εκατομμύρια παιδιά όλων των εποχών εναντίον των γονέων τους για την εκμετάλλευση αυτή! Πόσες φορές δεν έχουμε δει γονείς να θυσιάζονται για τα παιδιά τους ιδιαιτέρως όταν αυτά πάσχουν από ασθένειες; Για άλλη μια φορά ο συναισθηματικός δεσμός βρίσκεται υπεράνω πάσης υλιστικής δυνάμεως την οποία και συντρίβει. Ένα άλλο παράδοξο της κομμουνιστικής θεωρίας είναι αυτό της κοινοκτημοσύνης των γυναικών. Ο γάμος καταγγέλεται ως θεσμός αστικός και υποκριτικός που αποσκοπεί στην κοινοκτημοσύνη των παντρεμένων γυναικών (ανεπίσημη πορνεία). Οι αστοί όμως σε αντίθεση μέχρι πρόσφατα είχαν νόμους που ποινικοποιούσαν την μοιχεία......Και για να έχουμε και καλό ερώτημα είδατε κανέναν κομμουνιστή ηγέτη να παραδίδει την γυναίκα του σε κοινή χρήση;;; Σώνει και καλά να γίνουμε όλοι πόρνοι;; Και εδώ ο κομμουνισμός υπέπεσε στο λάθος ότι στις κοινωνίες υπερίπτανται οι υλικές-σωματικές αξίες των ηθικών (άγραφοι νόμοι) . Βεβαίως ακόμα και σήμερα προσπαθούν να τις διαβάλουν με τα σύμφωνα συμβιώσεως και την διαφήμιση της ομοφυλοφιλίας. Θα διαλύσουν άραγε τις κοινωνίες;;; Δεν το πιστεύω διότι η φύση του ανθρώπου δεν είναι μόνο υλική και εξ ενστίκτου δεν ρέπει στην ανωμαλία.
  
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
ΦΙΛΟΙ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.