Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ «ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Γράφει ο Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος-αμυντικός αναλυτής

Στο πολυκομματικό φάσμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, κυριαρχεί ένας αόρατος αλλά χαρτογραφημένος «κομματικός» σχηματισμός, ο οποίος αποτελεί τον μακροβιότερο που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος! Γεννήθηκε πριν ακόμη απελευθερωθεί η χώρα από τους Οθωμανούς. Πρόκειται για το διαχρονικά ισχυρό «Ρωσικό Κόμμα», του οποίου πρώτος ηγέτης ήταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΩΝ ΠΕΖΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 43ου ΣΠ (43 ΔΤΕ) ΚΑΙ 44ου ΣΠ (''ΚΑΛΕ ΓΚΡΟΤΟ & ΣΕΝΤΕΛΙ'')

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΔΙΣ/ΓΕΣ: "Επιχειρήσεις προς Αγκυραν, 1921" Μέρος Πρώτον Αθήνα 1965
(Σελ. 160, 161, 163, 176 Σχεδιάγραμμα Επιχειρήσεων 28)

ΔΙΣ/ΓΕΣ: "Χειμεριναί επιχειρήσεις - Ιταλική επίθεσις, Μάρτιος 1941" Αθήνα 1966
(Σελ. 75-77 Σχεδιάγραμμα Επιχειρήσεων 9).



Στις 13 Αυγούστου του 1921, η Στρατιά Μικράς Ασίας εξέδωσε προς τα Σώματα Στρατού και την VII Μεραρχία διαταγή να συνεχίσουν την επίθεση. Για την εκτέλεση της παραπάνω διαταγής το Β' Σώμα Στρατού διέταξε την V και ΧΙΙΙ Μεραρχία να συνεχίσουν την επίθεσή τους σύμφωνα με τη διαταγή επιχειρήσεων της 12ης Αυγούστου, η οποία καθόριζε στη V Μεραρχία να κινηθεί με άξονα τη γενική γραμμή Σινάνλι - Κουτλουχάν Τζαμί - Γκουζελτζέ Καλέκιοϊ. Την XIII Μεραρχία διέταξε να εξορμήσει ταυτόχρονα με την V Μεραρχία και να επιτεθεί αριστερά από αυτή και σε στενό συνδυασμό.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ

ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΛΟΥΚΑΡΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1638 - (ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ)

 
Ο πολύτλας Ιερομάρτυς Κύριλλος ο Λούκαρις γεννήθηκε στον Χάνδακα της Κρήτης στις 13 Νοεμβρίου 1572 μ.Χ. «ἐκ γονέων περιφανῶν ἐλευθέρων, ἔν τε τῇ Πολιτείᾳ καὶ τῇ Ἐκκλησίᾳ περιβλέπτων» και κατά το άγιο Βάπτισμα πήρε το όνομα Κωνσταντίνος. Ο πατέρας του Στέφανος ήταν Ιερέας και διδάσκαλός του υπήρξε ο Ιερομόναχος Μελέτιος ο Βλαστός.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ : ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΕΞΙΟΙ

Ευχαριστούμε τον Παναγιώτη Δερματά που μας το κοινοποίησε
 
Ο κ. Τσίπρας σε μια συμβολική πράξη κατά την ημέρα πρωθυπουργοποιησής του, κατέθεσε στεφάνι στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Τα αριστερά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας ανασύρουν μνήμες από τους ένδοξους μαχητές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που αντιτάθηκαν στους Γερμανούς. Ευκαιρία λοιπόν να γνωρίσω στους αδιάβαστους Δεξιούς ότι στην Καισαριανή δεν εκτελέστηκαν μόνο αριστεροί, αλλά και πατριώτες Δεξιοί. Ας διαβάσουν λοιπόν λίγες μικρές ιστοριούλες Δεξιάς Αντίστασης, για να αισθάνονται υπερήφανοι και να μην αναρωτιούνται γιατί έχασαν από την αριστερά.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΑΙΩΝΙΑ ΣΑΣ Η ΜΝΗΜΗ ΗΡΩΕΣ! - ΠΟΙΟI ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ F-16

Εμπειροι πιλότοι με περισσότερες από 1.000 ώρες πτήσης ήταν ο σμηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών και ο επίσης σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, που βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το μαχητικό αεροσκάφος F-16 Block 50 της 341 Μοίρας στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε και συνετρίβη κατά τη διαδικασία της απογείωσης από την αεροπορική βάση Los Llanos στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.
Ο σμηναγός (Ιπτάμενος) Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών, ήταν έγγαμος με ένα γιο. Ο σμηναγός Λάσκαρης είχε σύνολο 1.459 ωρών πτήσεως σε μαχητικά αεροσκάφη εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16.
Ο σμηναγός (Ιπτάμενος) Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, ήταν έγγαμος με ένα γιο και μία κόρη. Ο σμηναγός Ζάγκας είχε σύνολο 1.128 ωρών πτήσεως σε μαχητικά αεροσκάφη εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ : Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ ΔΙΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΥ



Μιλούν στον Γιώργο Λεκάκη για τον στρατηγό - και η συζήτηση επεκτείνεται μοιραία και στην Κύπρο και το κυπριακό - ο αντιπρόεδρος του "Ιδρύματος Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα" στην Αθήνα, Σπύρος Δημητρίου, το το μέλος του ΔΣ του, Ανδρέας Γεωργίου.

Fryktories Net 
ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΪΜΗ ΣΤΗ «ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ»

Γράφει ο Ηλίας Τσιάκος
1. Ο διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού συνταγματάρχης Χατζόπουλος είχε εντολή από την Αθήνα να μην προβάλει αντίσταση στους Βουλγάρους. Ούτε και διέθετε, άλλωστε, επαρκείς δυνάμεις. Σημαντικό τμήμα της 6ης μεραρχίας υπό το συνταγματάρχη Χριστοδούλου ετοιμαζόταν να προσχωρήσει στο κίνημα της Θεσ/νίκης. Ο Χατζόπουλος το απαγόρευσε. Μόνο 3.500 κατόρθωσαν να φθάσουν στη Θεσσαλονίκη. Ο υπόλοιποι, 400 αξιωματικοί και 6.000 οπλίτες, παραδόθηκαν στους Βουλγάρους, για να καταλήξουν τελικά στο Γκαίρλιτζ της Γερμανίας μέχρι τη λήξη του πολέμου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ

ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΑΝΔΡΕΑ, ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ Η ΣΑΠΙΛΑ ΤΗΣ ΝΔ

Του ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
 
Στιγμές 1981 έζησε πριν από λίγο η Ελλάδα, καθώς η πανηγυρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα προπύλαια για τη νίκη του στις εκλογές, θύμισε απολύτως τον Ανδρέα Παπανδρέου! Από τη «γλώσσα του σώματος» μέχρι τη φρασεολογία, όλα θύμιζε Ανδρέα Παπανδρέου, μαζί όμως με μηνύματα προς την Ευρώπη και τον κόσμο, ότι δεν έχουν λόγο να φοβούνται ότι η πολιτική που θα ακολουθηθεί, θα έχει σαν στόχο τη ρήξη και όχι τη συνεννόηση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ ΣΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΑΣΠΙΔΩΝ

Του Γεώργιου Γεωργά

Βιβλιογραφία:
– Ομήρου Ιλιάδα
– Τακτικά του αυτοκράτορος Λέοντα του Σοφού τόμος Β’
– Αλεξιαδα Άννας Κομνηνής
– Ηρόδοτος βιβλίο Ζ’
– Goldsworthy, Adrian: In the Name of Rome: The Men Who Won the Roman
Empire (Orion,2003)
– Polybius (c.200-after 118 BCE): The Roman Maniple vs. The Macedonian Phalanx
– Tobler, Christian Henry, Fighting with the German Longsword
– ΞΙΦΗ ΞΙΦΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΛΑΚΩΝΙΚΟΥ ΞΙΦΟΥΣ , Σ. Σκαρμίντζος


Ιλιάδα
Ραψωδία Χ 305 ‘ὣς ἄρα φωνήσας εἰρύσσατο φάσγανον ὀξύ,
τό οἱ ὑπὸ λαπάρην τέτατο μέγα τε στιβαρόν τε,
οἴμησεν δὲ ἀλεὶς ὥς τ᾽ αἰετὸς ὑψιπετήεις,
ὅς τ᾽ εἶσιν πεδίον δὲ διὰ νεφέων ἐρεβεννῶν

310 ἁρπάξων ἢ ἄρν᾽ ἀμαλὴν ἤ πτῶκα λαγωόν·
ὣς Ἕκτωρ οἴμησε τινάσσων φάσγανον ὀξύ.
ὁρμήθη δ᾽ Ἀχιλεύς, μένεος δ᾽ ἐμπλήσατο θυμὸν
ἀγρίου, πρόσθεν δὲ σάκος στέρνοιο κάλυψε
καλὸν δαιδάλεον, κόρυθι δ᾽ ἐπένευε φαεινῇ

Στο παραπάνω απόσπασμα της Ιλιάδας από τη ραψωδία Χ, βλέπουμε την επική μονομαχία του Αχιλλέα ενάντια του Έκτορα. Μπορούμε να δούμε ότι ο Έκτορας ξιφούλκησε το κοφτερό σπαθί του, με σκοπό να σκοτώσει τον Αχιλλέα, ωστόσο όλοι ξέρουμε πως κατέληξε η μονομαχία.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

(ΒΙΝΤΕΟ) ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΚΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑ Ο Σ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΚΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ



Γράφει ο Κωνσταντίνος  Ν. Καρακάσης 
Υποψήφιος Βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ. Νομού ΚΟΖΑΝΗΣ 
Κοζάνη 7-1-2015


Για να βγάλουμε το συμπέρασμα το πώς φθάσαμε ως εδώ, πρέπει να ασχοληθούμε με ανάλυση θεμάτων ιστορικών και είμαι πεπεισμένος ότι η αναφορά τους και η βαθειά ανάλυση θα προβληματίσει ακόμη και τον κάθε δυσκολόπιστο ή και λόγω πεποιθήσεων κακόπιστο ακροατή.
Το ότι η Ελλάδα μας είναι πλούσια-γεμάτη σε μαύρο χρυσό και όχι μόνον, είναι γνωστό από την εποχή του Ηροδότου γι αυτό και αποκαλείται «λεκάνη Ηροδότου».
Στη Λαδόξερα κοντά στη Σαμοθράκη το πετρέλαιο βγαίνει μόνο του.
Οι Γερμανοί βγάζαν πετρέλαιο στην Πεπονιά Βοΐου και έτσι εξασφάλιζαν συνθετικό καουτσούκ για την κατασκευή ελαστικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑΣ : ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

Γράφει ο Ιωάννης Γιαννάκεννας
Υποψήφιος Βουλευτής Α΄Αθηνών

Στίς 25 Ἰουαναρίου 2015, στήν καθοριστική αὐτή ἐκλογική μάχη, ἄς μᾶς ὁδηγήσει ἡ λογική τώρα καί ἡ πίστη, καί ὄχι ὁ θυμός, τοῦ 2012. Τήν ἑπόμενη ἡμέρα ἡ Πατρίδα δέν πρέπει νά μείνει ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ ΣΤΗΝ «ΑΝΑΓΕΝΟΜΕΝΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ». Οἱ ΜΑΧΕΣ πού ἔχουν νά δοθοῦν στήν Bουλή γιά τήν ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, μποροῦν νά δοθοῦν ΜΟΝΑΧΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ πού βάζουν ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Τόν Γιῶργο Καρατζαφέρη δέν τόν θέλουν στήν Βουλή, τά ἀνήθικα μεταπολιτευτικά λαμόγια, κοινῶς ἀπατεῶνες, ψευτοπροοδευτικοί σχιζοφρενεῖς λάτρεις τῆς σταλινικῆς τυραννίας καί τῆς καπιταλιστικῆς ἀσυδοσίας, πού ἔβαλαν στόχο νά λεηλατήσουν γιά τόν ἑαυτό τους τό ἑλληνικό κράτος, ὑπηρετώντας ΠΑΝΤΑ τούς ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
Αὐτοί οἱ ΑΘΛΙΟΙ ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ τῆς ΚΑΚΗΣ ΩΡΑΣ, σήμερα προσπαθοῦν νά ἀνασυνθέσουν καί νά διαιωνίσουν τήν σαπίλα τους, στήνοντας ἕναν «νέο» δικομματισμό πού καί τά δυό μέρη του εἶναι νεοταξικά παράγωγα τῆς παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Ἐάν θέλουμε νά βγοῦμε ἀπό τήν κρίση, τότε πρέπει πρῶτα νά ἀγωνιστοῦμε ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες γιά τήν χαμένη μας ἀξιοπρέπεια καί τιμή. Πρέπει νά προσδιορίσουμε τό νέο ἐθνικό μας ὅραμα πού θά μᾶς ὁδηγήσει, στήν νέα αὐτή παγκόσμια κατάσταση, μέ πίστη καί δυναμισμό, καί βασικό σκοπό τήν ὑπεράσπιση καί συνέχεια τοῦ Ἑλληνισμοῦ, πάντα στόν δρόμο τῆς ἀρετῆς.
ME OΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΛΟΙΠΟΝ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΪΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.



Η ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΤΟΥ «ΒΗΜΑΤΟΣ»! - ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ

Γράφει ο Παναγιώτης. Λ. Παπαγαρυφάλλου
(Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων)

Κυριακή 11 Ιανουαρίου. Βγαίνει με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Η ευκαιρία της Αριστεράς» και με δώρο στο άκριτο πόπολο το βιβλίο του Ίωνος Δραγούμη: «Μαρτύρων και Ηρώων αίμα», το οποίο έγραψε ο εθνολάτρης διανοητής και μαχητής στα 1907 και αναφέρεται στον ηρωϊκό θάνατο του γαμπρού του και πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά. Πρόκειται για δύο Έλληνες Πατριώτες που αγκάλιασαν την πατρίδα και το έθνος και θυσιάστηκαν γι’ αυτά τα ιδεώδη, τα οποία η εφημερίδα έθεσε υπό διωγμόν μετά τη Μεταπολίτευση συνοδοιπορούσα με όλους τους ερζάτς προοδευτικούς και λάτρεις της παγκοσμιοποίησης. Στον πρόλογο αυτού του έργου του, ο Ίων Δραγούμης βροντοφωνάζει: «Ζήτω το Έθνος». (Συνοπτική παρουσίαση των σκέψεων και έργων του Δραγούμη, βλ. στο έργο μου: «Η εθνική μας παράδοση» εκδ. «Πελασγός» - Γιαννάκενας – Αθήνα 2012). Ερωτάται η εφημερίδα που θέλει να λέγεται και… προοδευτική: πόσες φορές στα σαράντα τούτα χρόνια της παρακμής και της εθνομειοδοσίας υπερασπίστηκε το Έθνος; Όχι, λοιπόν, σπέκουλα με τα ιερά και όσια του ελληνισμού, τα οποία πολλοί «προοδευτικοί» επιχειρούν να καπηλευθούν θρασύτατα, υπήκοντες στην προτροπή του γνωστού Φλωρεντίνου πολιτικού στοχαστού N. Machiavelli που έλεγε: «Αν θέλεις πάντα η τύχη να σου πηγαίνει δεξιά, πρέπει να πορεύεσαι ανάλογα με τον καιρό» (βλ. «Έργα» του, εκδ. «Κάλβος», Αθήνα 1984, σελ. 471).
Τουτέστιν κάνε συνεχόμενες κωλοτούμπες ακολουθώντας τη μάσα, την καριέρα και τα αξιώματα. Αυτό κάνουν ετούτα τα χρόνια της σήψης πολλοί «πολιτικοί» και πολλοί «δημοσιογράφοι». Πρόκειται για το αηδές πολιτικό και κοινωνικό φαινόμενο το οποίο καυτηρίασε ο Λένιν στο έργο του: «Αριστερισμός παιδική ασθένεια του κομμουνισμού», που κυκλοφόρησε λίγα χρόνια μετά την επικράτηση της δικής του επανάστασης. Έβλεπε να συρρέουν σ’ αυτή ακόμη και στρατηγοί του Τσάρου, δηλώνοντας «επαναστάτες». Αυτό το αηδές φαινόμενο καυτηρίασε και ο γράφων στα 1977 ψέγοντάς τους… αντιστασιακούς του γλυκού νερού και της καριέρας με βάση την πιο πάνω διαπίστωση. Ελλάς: Η χώρα της κωλοτούμπας της αρλούμπας, της καριέρας και της αρπαχτής, που είναι «πνιγμένη στα σκατά», κατά τον Στρος Καν.


ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ

Φαίνεται πως στον νομό Ροδόπης η πιο ισχυρή υποψηφιότητα από το κόμμα Ποτάμι είναι αυτή του Ιλχάν Αχμέτ. Κρίναμε σκόπιμο λοιπόν να υπενθυμίσουμε μερικά πράματα σχετικά με το παρελθόν του εν λόγω κυρίου. Διότι όσο και καλοί να είναι οι άλλοι υποψήφιοι του Ποταμιού, εντέλει εξυπηρετούν την εκλογή του Ιλχάν Αχμέτ. Ας δούμε λοιπόν μερικά στοιχεία για τον κύριο Ιλχάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΔΩ

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ''ΜΠΛΟΚΑΡΕ'' ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΩΣ «ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΡΑΚΗΣ»

Τουρκικά σωματεία, πίσω από τα οποία κρύβονται πράκτορες του Προξενείου της Κομοτηνής και εξτρεμιστές της μουσουλμανικής μειονότητας επιχείρησαν να κατέβουν στις εκλογές ως «Τουρκική Ένωση Θράκης» εγείροντας σαφώς θέμα τουρκικής μειονότητας και επιχειρώντας τη νομιμοποίηση της δια των εκλογών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΔΩ

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΜΑΡΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ:«ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» (18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1957)

Αγνή και μεγάλη μορφή ο Μάρκος Δράκος, κράτησε περήφανα τα ελληνοχριστιανικά ιδανικά που του μεταλαμπάδευσε η οικογένειά του, αψηφούσε κάθε κίνδυνο ακόμη και το θάνατο, και ριχνόταν μέσα στη φωτιά με πάθος για την ιδέα της Ένωσης με την Ελλάδα. Δεν πτοήθηκε από φυλακίσεις και βασανιστήρια, αντίθετα έζησε ώρες απόλυτης λευτεριάς στο αντάρτικο, στήνοντας ενέδρες, περιγελώντας το θάνατο ως την ημέρα που η προδοσία στάθηκε αφορμή της θυσίας του. Aπό μικρό παιδί διακρινόταν την αρετή του και για την πίστη του στο Θεό και την Ελλάδα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΔΩ

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ vs ΣΥΡΙΖΑ, ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ...ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Γράφει ο Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος Δημοσιογράφος-Αμυντικός αναλυτής

Τι είναι εθνικό συμφέρον; Αν απευθύνουμε το προηγούμενο ερώτημα προς τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση που θα λάβουμε θα ξεκινήσει με την άρνηση του όρου εθνικού, πριν απορριφθεί στη συνέχεια ολόκληρη η πρόταση ως ιδεολογικά αντίθετη με τις βασικές πολιτικές αρχές της εθνομηδενιστικής αριστεράς.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΦΡΑΓΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ : «ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ»



ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ (Α΄ΑΘΗΝΑΣ) κ ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟ ROYAL OLYMPIC : ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ




ΔΗΛΩΣΗ ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑ : ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ......
Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΙΣΛΑΜΙΚΗ,ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑΣ:ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Του Ιωάννη Χρ. Γιαννάκενα
Υποψήφιου βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ (Α΄Αθηνών)


Εμείς οι Έλληνες πρέπει να πάρουμε μια μεγάλη απόφαση. Πρέπει να πάψουμε πια να ζούμε με την λάμψη της εθνικής μας κληρονομιάς. Εμείς οι Έλληνες πρέπει επιτέλους να κάνουμε αποδοχή της εθνικής μας κληρονομιάς! Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από την διαχρονική πορεία της καταγωγής μας.
Στο δια ταύτα λοιπόν, πρέπει οι Έλληνες πατριώτες, να πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας και να βιώσουμε την Ανάσταση του Ελληνισμού. Αυτό είναι το νέο Πανελλήνιο όραμα. Εμπρός λοιπόν!
 


ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΟΔΗΓΟΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΥΡΑΓΟΙ

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
 
Οι αξίες των νικητών του 2ου παγκοσμίου πολέμου έχουν επικρατήσει. Πολίτευμα, νόμισμα, οικονομικό σύστημα, πολιτισμικά πρότυπα, όλα δικά τους. Έτσι γίνεται πάντοτε. Τα πάντα για τον νικητή. Τα πάντα;
Τα πάντα, εκτός από την θέληση για αντίσταση των ηττημένων ή όσων δεν ανήκαν σε κανένα από τα εμπλεκόμενα στρατόπεδα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ

ΤΟ ΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΑ «ΘΕΡΜΑ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
 
 
  
 
Παραμονές ελληνικών εκλογών, σχετική πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα και οι Τούρκοι πολλαπλασιάζουν τις ανακοινώνεις τους για «θερμά» επεισόδια στο Αιγαίο ενώ από ελληνικής πλευράς δεν γίνεται καμία αναφορά για την όλη κατάσταση που εμφανίζεται σαν εξαιρετικά εύφλεκτη και επικίνδυνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1943 : ΤΟ ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΗΡΩΟΣ Σ/ΧΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΑΒΑΚΗ

ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ Σ/ΧΟΥ
(στήν ὁμώνυμη πλατεῖα,
στήν Καλλιθέα)

Ποτέ δέν θά πεῖς «Πίνδος» δίχως ν’ ἀκούσεις τόν ἀντίλαλό της: «Δαβάκης». Γιατί κι οἱ δυό λέξεις μαζί συνθέτουν τήν ἴδια ἰδέα: τή δόξα τῆς νέας Ἑλλάδας, ὅπως ἀκριβῶς «Λεωνίδας – Θερμοπύλες» τή δόξα τῆς ἀρχαίας Ἑλλάδας.
Κωνσταντίνος Δαβάκης! Ὁ πολέμαρχος μέ τή μεγάλη καρδιά.



Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ο ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ ΣΤΟ 30ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1920)

Η δύναμη του ελληνικού στρατού στη Μικρασία το καλοκαίρι του 1919 είναι 1795 αξιωματικοί και 52.545 οπλίτες. Στο μεταξύ, η κατάληψη της Σμύρνης και των πόλεων Περγάμου, Αϊδινίου, Κυδωνιών και Μαγνησίας, δημιουργεί όπως είναι φυσικό προστριβές μεταξύ των ελληνικών τμημάτων και των Τούρκων ατάκτων, καθώς και των τμημάτων του ταχτικού στρατού που αντιδρούν στην Ελληνική κατοχή.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΟΙ 16 ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΘΡΑΚΗ


Γράφει ο Κώστας Παπαχλιμίτζος

Το «μακρύ χέρι» της Αγκυρας αναμένεται να εμφανιστεί ακόμα μια φορά στις 26 Ιανουαρίου, με την εκλογή βουλευτών στη Θράκη με ξεκάθαρες αναφορές στην Τουρκία, όπως έχει γράψει κατ' επανάληψη η «κυριακάτικη δημοκρατία». Συνολικά 16 είναι οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι βουλευτές στις εκλογικές περιφέρειες της Ροδόπης και της Ξάνθης, πολλοί με τις «ευλογίες» του τουρκικού καθεστώτος.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΤΟΥΡΚΙΑ:«ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ...

Ελληνική εκκλησία του 18ου αιώνα βγάζουν στο σφυρί οι Τούρκοι, διαδικτυακά. Η εκκλησία βρίσκεται στην Καισάρεια, Καϊσερί κατά τους Τούρκους, της Καππαδοκίας και αποτελεί ιδιοκτησία του Ομέρ Σισίμογλου, ο οποίος την δημοπρατεί, με αρχική τιμή εκκίνησης τις 450.000 ευρώ. Ο ίδιος, μεσίτης στο επάγγελμα, είχε αγοράσει την εγκαταλειμμένη εκκλησία, το 2013, για «προσωπική χρήση», όπως ανέφερε.
«Η εκκλησία έχει μεγάλη πολιτιστική σημασία και μπορεί να ανακαινισθεί. Επιθυμούμε να αγοραστεί από κάποιον που θέλει να την ανακαινίσει», δήλωσε ο Τούρκος μεσίτης, ο οποίος κόπτεται για τον πολιτισμό, αλλά και τα 450.000 ευρώ, ποσό στο οποίο αποτιμά την ελληνορθόδοξη πολιτιστική κληρονομιά, μάλλον δεν θα τον βλάψουν. Ίσως να προσδοκά να τα λάβει από το Οικουμενικό Πατριαρχείο… μαζί με την ευλογία!
Ο ίδιος δήλωσε πως, αρχικά, ο δήμος της Καισάρειας είχε δείξει ενδιαφέρον να αγοράσει την εκκλησία, αλλά μετά υπαναχώρησε. Έτσι αποφάσισε να την πουλήσει μαζί με το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται, έκτασης 2.000 τετραγωνικών μέτρων. Η εκκλησία χρονολογείται από τον 18ου αιώνα και είχε ανακαινιστεί το 1819.

http://www.defence-point.gr/news/?p=120727

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ''ΘΡΑΚΗ ΤΟ ΜΗΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ'' ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ


 
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Λ.ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ ''ΘΡΑΚΗ ΤΟ ΜΗΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΣ ΓΡΑΙΚΥΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ'' ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ
ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ : Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Π.ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ, Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ (ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ), Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΙΑΝΝΙΔΗΣ (ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ''ΕΝΔΟΧΩΡΑ'') ΚΑΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γ.Γ.ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.
ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΗΣ ΒΡΑΔΥΑΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΕΝΔΟΧΩΡΑ



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ : ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΕΚ Αρ.36 (14/1/2015) ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΥΡΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΗ ΕΝΩ 100.000 ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ - ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΦΕΚ ΑΡ.36 14/1/2015


  
 ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Το τουρκικό εκπαιδευτικό ίδρυμα ‘Yunus Emre’ έχει εδραιωθεί σε όλες σχεδόν τις χώρες των Βαλκανίων και πραγματοποιεί εκπαιδευτικές και πολιτιστικές  δραστηριότητες  οι οποίες κατά τα τελευταία  έξι χρόνια έχουν μεγάλη απήχηση, κυρίως στα βαλκανικά κράτη όπου υπάρχει μουσουλμανικό στοιχείο.
Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη το τουρκικό ίδρυμα πραγματοποιεί δραστηριότητες από το 2009   και μέχρι σήμερα περίπου 11 χιλιάδες Βόσνιοι έχουν ακολουθήσει την εκμάθηση  της τουρκικής γλώσσας. Μάλιστα έγινε κατορθωτό να εισαχθεί η τουρκική γλώσσα σε μια σειρά από δημοτικά σχολεία και έχει γίνει προαιρετική γλώσσα στο γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τον Rahman Ademi , συντονιστή του τουρκικού ιδρύματος Yunus Emre, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, σκοπός του ιδρύματος είναι να καταφέρει να κάνει την τουρκική γλώσσα δεύτερη ξένη γλώσσα στη χώρα σε όλη την εκπαίδευση.
«Φυσικά, τα Βαλκάνια δεν είναι μόνο η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, που έχουμε σκοπό να καταστήσουμε την τουρκική δεύτερη, ως ξένη γλώσσα,  στα σχολεία. Στόχος μας είναι  να ανοίξουμε ένα υποκατάστημα στο Βελιγράδι, στη Σερβία και φυσικά στο Ζάγκρεμπ. Έχουμε αρχίσει, ήδη, τις ενέργειες και από το Φεβρουάριο θα εγκατασταθεί εκεί διευθυντής μας».
Ο ίδιος θα επισημάνει ότι η ίδρυση στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου ενός  θυγατρικού ιδρύματος αντιμετώπισε μια εξαιρετική ζήτηση για εκμάθηση της τουρκική γλώσσας και του τουρκικού πολιτισμού. Εκεί, θα τονίσει, έχουν εντοπιστεί και αρκετά έργα που διατηρήθηκαν ως οθωμανική κληρονομιά στα Βαλκάνια.
Στο Σεράγεβο, εξάλλου, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα, ο διευθυντής του τουρκικού πολιτιστικού κέντρου Ynus Emre, o Μεχμέτ Ακίφ Γιαμάν, δήλωσε ότι εργάζονται 39 εκπαιδευτικοί οι οποίοι παραδίδουν μαθήματα της τουρκικής γλώσσας σε τουλάχιστον 5 χιλιάδες μαθητές.
 
 

http://www.echedoros-a.gr/2015/01/blog-post_800.html

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ : ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ

Γράφει ο Περικλής Δημ. Λιβάς
βασισμένο στο δοκίμιο του
Kelley L. Ross, Ph.D.
The Foundations of Value, Part I
Logical Issues:  Justification (quid facti),
First Principles, and Socratic Method
after Plato, Aristotle, Hume, Kant, Fries, & Nelson
 
Θέματα Λογικής : Αιτιολόγηση Πρώτες Αρχές και Σωκρατική μέθοδος
«Γνωρίζουμε κάτι, μόνο όταν συλλάβουμε το γιατί του» Αριστοτέλης – Φυσικά 194b19
Ανέκαθεν θαύμαζα τους εμβριθείς διαλόγους που περιλαμβάνει η αρχαία Ελληνική γραμματεία στα φιλοσοφικά έργα. Όχι τόσο για την πρωτοτυπία των θεμάτων τους αλλά για την μέθοδο με την οποία οι συνομιλητές  συντόνιζαν την νοητική και εκφραστική τους ικανότητα όπως οι μουσικοί χορδίζουν τα όργανά τους πριν την παράσταση, ώστε να μπορούν να συζητήσουν αντιλαμβανόμενοι τα ίδια νοήματα με απλές, διόλου απλοϊκές φράσεις, οι οποίες έπαιζαν τον ρόλο του διαπασών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ κ ΚΩΣΤΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ κ ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑ ΣΤΟ ART CHANNEL



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΪΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ κ ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑ (Α΄ΑΘΗΝΑΣ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ κ ΚΩΣΤΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ (Β' ΑΘΗΝΑΣ) ΣΤΟ ART CHANNEL ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ; ΟΧΙ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! - ΒΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέσα απο το βιβλίου του Ιωάννου Κολοβού
''ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ; ΟΧΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! απο τις εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ
σελ 39

Ο ανθρώπινος νους κατασκευάζει παραδείσους τους οποίους καταστρέφει η ανθρώπινη φύση.Ένας τέτοιος παράδεισος είναι και η πολυπολιτισμική κοινωνία, οι υποστηρικτές της οποίας δεν λαμβάνουν υπ΄όψιν τους την ανθρώπινη φύση, οραματιζόμενοι έναν κόσμο,όπως θα τον ήθελαν να είναι και όχι έναν κόσμο βασισμένο στις πραγματικότητες της ανθρώπινης φύσης και των ανθρωπίνων κοινωνιών.Αυτή η ύβρις της πολυπολιτισμικότητας τιμωρείται με την καταστροφή των κοινωνιών αυτών.
Μετά την κριτική αποτίμηση της θεωρίας περί πολυπολιτισμικότητας, ας δούμε και την αποτίμησή της  βάσει των ευρημάτων επιστημονικών ερευνών ενός κλάδου που ονομάζεται (υπό την ευρύτερη έννοια) ΒΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗ. Ένα απλό παράδειγμα του περιεχομένου αλλά και της επικαιρότητας της Βιοπολιτικής αποτελεί η παρουσίαση του δημογραφικού προβλήματος της Ρωσίας και των συνεπειών του, όπως έγινε από τον πρόεδρο του Κέντρου Ρωσίας και Ευρασίας του Ινστιτούτου  Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου καθηγητή Κωνσταντίνο Φίλη.Σύμφωνα με σχετικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στον Τύπο, το πρόβλημα αυτό έχει τρεις διαστάσεις.
Η πρώτη σχετίζεται με τη φυσιολογική γήρανση του πληθυσμού και τη δραματική μείωση των γεννήσεων, αλλά και τον αποδεκατισμό των Ρώσων από επιδημίες και ανίατες ασθένειες.
Η δεύτερη διάσταση αφορά την εκτεταμένη μετανάστευση Κινέζων εργατών στη Σιβηρία και στη ρωσική Άπω Ανατολή με στόχο την εξεύρεση εργασίας.Η παράμετρος αυτή ενέχει τον κίνδυνο μελλοντικής αφομοίωσης μέρους της ρωσικής επικράτειας.
Και η τρίτη διάσταση,τη οποία πολιτικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν σημαντική.Αφορά τη συνεχή αύξηση του Ισλαμικού πληθυσμού και την αντίστοιχη μείωση του σλαβόφωνου στοιχείου. Η μετανάστευση Κινέζων μεταναστών αποκτά ξεχωριστή σημασία στην ιεράρχηση των ρωσικών δημογραφικών προβλημάτων, καθώς καθορίζει σε σημαντικό βαθμό την εξωτερική πολιτική του Κρεμλίνου και δικαιολογεί πολλές αποφάσεις, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και σε επίπεδο διεθνών οργανισμών.

 
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

ΘΡΑΚΗ ΤΟ ΜΗΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΣ ΓΡΑΙΚΥΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Π.Π.ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ * Βιβλιοπωλείο Ιωάννου Χρ. Γιαννάκενα
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ
Χαρ. Τρικούπη 14, τ.κ. 106 79 ΑΘΗΝΑ * Τηλ. 210 3628976 - 210 6440 021 και τοτ. 210 3638435
                facebook: ΠΕΛΑΣΓΟΣ – ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ
Γράφει ο Ανδρέας Παπαμιχαήλ
Ιατρός Καρδιολόγος-Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
     Η παρούσα εργασία του Πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου, αποτελεί μία απόλυτα ενδιαφέρουσα και εθνωφελή συμβολή στην προσπάθεια γιά την ενημέρωση καί ανάδειξη τού Εθνικού Θέματος τής Θράκης μας.
     Μιά συμβολή, ή οποία ετούτα τά χρόνια τής Γενικής Πολιτικής Παρακμής αποκτά βαρύνουσα Εθνική σημασία έν όψει τού γεγονότος ότι, συνεπεία αδιαφορίας καί ακηδίας του Αθηνοκεντρικού Κράτους, η Θράκη μας αφέθηκε, σχεδόν, στήν τύχη της.
     Πρόκειται γιά μία επικίνδυνη Πολιτική, ή οποία δυστυχέστατα έλκει τήν καταγωγή της από τους χρόνους τού διανοητού Ίωνος Δραγούμη, ο οποίος έκτοτε καυτηρίασε αυτή τήν Πολιτική τών τότε Κυβερνώντων.Είναι αναμφίβολο ότι αυτή ή Εθνοκτόνος Χλωροφορμίαση εξουσιαστών καί μεγάλου μέρους τού Ελληνικού Λαού στήν υπηράσπιση τής Θράκης, αφήνει ελεύθερο τό πεδίο δράσης τής εποφθαλμιούσης Τουρκίας, ή οποία, διά μέσου τού Προξενείου της, ασκεί επικίνδυνη αντεθνική Προπαγάνδα δρώσα παντοιοτρόπως, γιά τήν Εθνολογική αλλοίωση τής Θράκης.  

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΤΟ ΤΕΤΡΑΤΟΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ε α ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΟΥΒΑΛΑ ''ΜΝΗΜΗ ΘΥΣΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ'' ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ 24.848 ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΩΝ ΕΙΣ ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ 1940-1949

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ * Βιβλιοπωλείο Ιωάννου Χρ. Γιαννάκενα

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ

Χαρ. Τρικούπη 14, τ.κ. 106 79 ΑΘΗΝΑ * Τηλ. 210 3628976 - 210 6440 021 και τοτ. 210 3638435



                facebook: ΠΕΛΑΣΓΟΣ – ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ

Το έργο αποτελεί συνέκδοση του Ε.Μ.Ε.ΙΣ. και των εκδόσεων ΠΕΛΑΣΓΟΣ του Γιάννη Γιαννάκενα, ο οποίος έχει και την ευθύνη διάθεσης
 
Μνήμη θυσιασθέντων υπέρ πατρίδος Στο τετράτομο αυτό έργο έχουν καταχωρισθή ονομαστικώς 24848 φονευθέντες εις τα πεδία των μαχών και κατά τας εμφυλίους συγκρούσεις από της ενάρξεως του Ελληνοϊταλικού πολέμου την 28 Οκτωβρίου 1940 μέχρι και του έτους 1949. Αναφέρονται τα προσωπιά στοιχεία των φονευθέντων όπως έτος και τόπος γεννήσεως και θανάτου, υπαιτιότης θανάτου και έτερα λεπτομερειακά στοιχεία, εις ένα ιερόν μνημόσυνον δι’ έκαστον αναφερόμενον, εις το τετράτομον αυτό ευρετήριον μνήμης και θυσιών. Το έργο αυτό συμπληρούται διαρκώς διά νέων στοιχείων, αποκαλυπτομένων από τά απόκρυφα της Ιστορίας. Αποκαλύπτονται, εκ της μελέτης των περιεχομένων του βιβλίου, ότι υπήρξαν περισσότεροι οι θανατωθέντες εξ εγγενών αιτίων παρά εκ των συγκρούσεων εις τα πολεμικά μέτωπα. Τό γεγονός αυτό ρίπτει μίαν κυλίδα είς την λαμπράν ιστορίαν του ελληνικού έθνους και αποτελεί δίδαγμα εθνικής αυτογνωσίας δια τους επιγενομένους. Μόνον η γνώσις των φοβερών αντιθέσεων και ακροτήτων μπορεί να αποτρέψη την επανάληψίν των εις το μέλλον. Κοινήν προσευχήν και εναγκαλισμόν συγγνώμης και συμφιλιώσεως συνιστά ο συγγραφεύς Αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Τζουβαλάς από τας γραμμάς του ιστορικού τούτου βιβλίου του. Α ΤΟΜΟΣ: 1 - 200 ΣΕΛ Β ΤΟΜΟΣ: 201 - 612 ΣΕΛ Γ ΤΟΜΟΣ: 613 - 1076 ΣΕΛ Δ ΤΟΜΟΣ: 1077 - 14


ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1950 : 65 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΄΄ΚΙ ΑΣ ΤΡΩΓΩΜΕΝ ΠΕΤΡΕΣ΄΄

 Του Δρα Γιάννου Χαραλαμπίδη


15 Ιανουαρίου,1950 :  65 χρόνια από την επέτειο του Ενωτικού Δημοψηφίσματος, που αποτελεί, πλέον, αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας μας και του ελληνικού Έθνους. Και η μνήμη πρέπει να διατηρείται ζωντανή σε κορυφαία γεγονότα, τα οποία είναι σημαντικό να αναλύονται εξ αποστάσεως και να αξιολογούνται ορθά, ειδικότερα όταν πρεσβεύουν ένα διαχρονικό σύστημα αρχών και αξιών, καθορισμένο παλαιότερα μέσω του ΟΗΕ και σήμερα μέσω της Ε.Ε.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters