Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΗΡΩΙΔΟΣ «ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ-ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ», 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και την συνεργασία του Πολεμικού Μουσείου, ο «Σύνδεσμος Ελλήνων Πολιτών Φίλων και Απογόνων της Εθνικής Οργανώσεως Φυγαδεύσεων και Πληροφοριών “ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ-ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ” 1941-1944» πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 το απόγευμα, εκδήλωση στην μνήμη της ηρωίδας Λέλας Καραγιάννη για τα 70 χρόνια από την εκτέλεσή της στο Χαϊδάρι (8 Σεπτεμβρίου 1944).
Την εκδήλωση συντόνισε ο Δρ Ιωάννης Σ. Παπαφλωράτος καθηγητής Σχολής Εθνικής Αμύνης και η οποία ξεκίνησε με ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ (από τη Μικτή
Πολυφωνική Χορωδία «Οι Μελωδοί» του μαέστρου κ. Σωτήρη Δογάνη).
Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί, του Προέδρου του Πολεμικού Μουσείου Ταξιάρχου κ. Παναγιώτη Καπερώνη και της κ. Λέλας Καραγιάννη, εγγονής της Ηρωίδας και προέδρου του Συνδέσμου.

Στην συνέχεια προβλήθηκε ντοκιμαντέρ σχετικό με την Ηρωϊδα.
Βασικός ομιλητής ο ιστορικός συγγραφέας κ. Δημοσθένης Κούκουνας, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ηρωίδα μέσα από αυθεντικές μαρτυρίες και στοιχεία της εποχής.
Τέλος, ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα στην Ηρωίδα, με απαγγελία από την λογοτέχνιδα κ. Άννα Μπιθικώτση, συνοδευόμενη από την χορωδία με μαέστρο και ερμηνευτή τον κ. Σωτήρη Δογάνη

Η εκδήλωση μνήμης και Τιμής έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.
ΕΚΠΛΗΞΗ ήταν το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν την εκδήλωση κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ. το βιβλίο της εγγονής της Ηρωϊδος κ. Λέλας Βύρωνος Καραγιάννη, με τίτλο "ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ - Η θρυλική γιαγιά μου" και το οποίο διατέθηκε σε συμβολική τιμή. Το γεγονός όμως που προκάλεσε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ, ήταν η κοινή απόφαση της συγγραφέως κ. Λέλας Βύρωνος Καραγιάννη και του εκδότου κ.Ιωάννου Γιαννάκενα να δωρήσουν στην μνήμη της Ηρωϊδος τα έσοδα των πωλήσεων στην εκδήλωση, στην "Στέγη Εγκαταλελειμμένων Παιδιών" που δημιουργεί ο φορέας "Κιβωτός ΔΟΜΝΑΣ ΒΙΖΒΙΖΗΣ", με επικεφαλής την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου στην Θράκη.
Δώθηκε δεξίωση στο Φουαγιέ του Μουσείου.

 Εστάλει απο τον Ιωάννη Γιαννάκενα
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου