Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ

Του Σπύρου Καραχάλιου
 
Τα ανθελληνικά ασπόνδυλα που μάς περιτριγυρίζουν επιδιώκουν τον θάνατο τού έθνους μας με την διάλυση τού κοινωνικού μας ιστού. Οδηγούν με τις πολιτικές τής απελπισίας τον ελληνικό λαό στην διαίρεση των ζωτικών του δυνάμεων και στην αυτοπαραίτηση από τα δικαιώματα που απορρέουν από τους λόγους ύπαρξης τού κράτους. 
 
 



«ΡΟΥΜ ΜΙΛΕΤΙ» : ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ (1453-1821)

Steven Runciman, Η βυζαντινή παράδοση μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως,
εκδ. Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας,
Αθήνα 1994, σελ. 15-33

Η απώλεια της ελευθερίας είναι η σκληρότερη μοίρα για ένα λαό. Για τους Έλληνες, η 'Aλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 ήταν μια τραγωδία χωρίς προηγούμενο, που σημάδεψε το τέλος του Βυζαντίου, της χριστιανικής Αυτοκρατορίας της Ανατολής, και την αρχή της σκλαβιάς.
 
 



31 ΙΟΥΛΙΟΥ 1920, ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ - Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ

Ο Ίων Δραγούμης δολοφονήθηκε από τα Βενιζελικά «Δημοκρατικά Τάγματα» του Παύλου Γύπαρη στις 31 Ιουλίου 1920, απέναντι από το σημερινό Χίλτον, εκεί όπου βρίσκεται και η επιτύμβια στήλη του. Η δολοφονία του ήταν απόρροια του εθνικού διχασμού και αποστέρησε την πατρίδα μας από ένα σπουδαίο πολιτικό και διανοούμενο, ο οποίος πάλεψε για μία Μεγάλη Ελλάδα με το όπλο και την πένα του.
Ο Ίων Δραγούμης αποτελεί για εμάς τους Έλληνες εθνικιστές τον κυριώτερο εκφραστή της εθνικής ιδεολογίας. Οι σκέψεις, οι προβληματισμοί και η στάση ζωής του αποτελούν ακόμη και σήμερα, 93χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του, πηγή για περαιτέρω επεξεργασία.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΔΩ


Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Στο πνεύμα της στρατηγικής που καθορίσαμε για τον ποντιακό ελληνισμό ως Πανελλήνια Ένωση Ποντίων Αξιωματικών «Αλέξανδρος Υψηλάντης», εμπίπτει και η αναγκαία προσπάθεια, να προφυλάξουμε την ποντιακή νεολαία κυρίως από την παρακμιακή πορεία της ελληνικής κοινωνίας και τη διαφθορά και τη σήψη που νομοτελειακά την ακολουθεί. 
 
 


''Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΙ 4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ'' ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου, μαζί με τον νέο "Ελεύθερο Κόσμο" θα κυκλοφορήσει το βιβλίο του ιστορικού Δημήτρη Μιχαλόπουλου "Ο Μεταξάς και η 4η Αυγούστου-ιδεολογία και επιτεύγματα" στα περίπτερα της περιφέρειας.
Γενικώς η προσωπικότητα του Μεταξά και ειδικώς το με αυτόν συνδεδεμένο καθεστώς της 4ης Αυγούστου μέχρι σήμερα αποτελούν αντικείμενο είτε ύβρεων ή και επαίνων, που όμως δεν στηρίζονται σε νηφάλια εξέταση των γεγονότων και καταστάσεων. «Ήταν φασίστας» διατείνονται οι ποικιλόχρωμοι αριστεροί. «Σε αυτόν οφείλεται το Έπος του '40», απαντούν οι εθνικιστές. Τι, όμως, ακριβώς επιδίωκε ο Μεταξάς και πώς μπορεί να χαρακτηριστεί το καθεστώς που αυτός, με τη βοήθεια του τότε Βασιλιά, επέβαλε και παγίωσε; Στο μικρό αυτό βιβλίο λοιπόν επιχειρείται κάτι που, έως τώρα, δεν έχει γίνει στη δική μας χώρα: Σύγκριση της 4ης Αυγούστου με όλα σχεδόν τα άλλα ομοειδή καθεστώτα και κινήματα της Ευρώπης του Μεσοπολέμου. Η σύγκριση αυτή, μάλιστα, επιτελείται βάσει της πολιτικής που το καθένα από αυτά ακολούθησε σε καίριας σημασίας τομείς... και βέβαια, τα αποτελέσματά της είναι μάλλον απροσδόκητα.


ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ''Η ΧΑΛΚΗ''

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
 
Για ''Έκπληξη Θεολογικής Σχολής'' γράφει ο τουρκικός Τύπος και προαναγγέλλει -πάλι! - άνοιγμα της Σχολής της Χάλκης στο πλαίσιο του «πακέτου εκδημοκρατισμού» πάνω στο οποίο εργάζεται η τουρκική Κυβέρνηση
Η ρύθμιση για την οποία γίνεται - νεα - αναφορά προέκυψε, μεταξύ άλλων, από συνάντηση που είχαν οι Αντιπρόεδροι της τουρκικής Κυβέρνησης κκ Μπουλέντ Αρίντς, Μπεσίρ Αταλάι, Μπεκίρ Μποζντάγ και Χουσείν Τσελίκ,



Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ - Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ

ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ.
ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.
ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ.
ΦΥΓΑΜΕ ΜΕ ΓΕΜΑΤΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΑΣ
ΦΥΓΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΓΕΜΑΤΗ ΕΛΠΙΔΑ
ΦΥΓΑΜΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ

ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ.....ΠΑΡΩΝ!!!!!!!!!!!!

ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ ΨΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΔΩΣΕΩΝ ΠΕΛΣΓΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ «Επιτροπή Μνήμης Ίωνος Δραγούμη» κ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ κ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ

Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΕΚΔΟΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ''ΕΝΔΟΧΩΡΑ'' κ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΙΑΝΝΙΔΗΣ




ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

ΒΙΝΤΕΟ : ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013




Από την αντικατοχική πορεία των αυτόνομων φοιτητικών και μαθητικών παρατάξεων
Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων (ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ., Π.Ε.Ο.Φ., Α.Φ.ΈΠαλξη, Α.Φ.Κ. Τόλμη)
Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Η.Β.
Α.Φ.Κ. Νίκη ΤΕΠΑΚ
Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών Ε.Φ.Ε.Ν.



kostis8
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΓΙΑ ΘΡΑΚΗ

Με ερμηνεία της Συνθήκης της Λοζάννης όπως την βολεύει επιχειρεί η Άγκυρα να συνδυάσει την επέτειο του θανάτου του εκπροσώπου της μουσουλμανικής μειονότητας της Δ. Θράκης Ahmet Sadık μέσω ρεπορτάζ της τουρκικής τηλεόρασης όπου μεταξύ άλλων κάνει λόγο για '' Τούρκους της Δυτικής Θράκης''.
Έτσι σε μια προσπάθεια να εξυπηρετηθούν οι σκοποί της τουρκικής προπαγάνδας, υποστηρίζεται στο δημοσίευμα ότι ''τιμήθηκε η μνήμη του σημαιοφόρου του αγώνα ταυτότητας των Τούρκων της Δυτικής Θράκης Dr. Sadık Ahmet, στη 18η επέτειο του θανάτου του'' , ότι ''παρά τα χρόνια που πέρασαν, οι ομογενείς στη Δυτική Θράκη έδειξαν για άλλη μια φορά την αφοσίωση τους στον ηγέτη τους'', ενώ χαρακτηρίζεται το τροχαίο ''ύποπτο''...

Και συνεχίζει το ρεπορτάζ τον χαβά της Άγκυρας ότι δήθεν οι Ελληνες πολίτες - μουσουλμάνοι της Δ.Θράκης στερούνται δικαιωμάτων : "Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης με την έντονη παρουσία τους στη τελετή, έδωσαν το μήνυμα ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα που ξεκίνησε ο ηγέτης τους για να αποκτήσουν τα δικαιώματα τους.Ο Sadık Ahmet που αφιέρωσε μια ολόκληρη ζωή στον αγώνα για τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης δεν υπέκυψε έναντι των πολιτικών καταπίεσης της Ελλάδας.Ο ηγέτης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης έχασε τη ζωή του στις 24 Ιουλίου το 1995, την επέτειο υπογραφής της Συνθήκης της Λοζάννης με την οποία είχαν παρθεί υπό εγγύηση τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, σε ένα ύποπτο τροχαίο.Η Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αναγνωρίζει ακόμα και σήμερα την εθνική ταυτότητα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και στερούνται τα δικαιώματα τους που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λοζάννης".
Σε πλήρης παραλήρημα ακόμα και η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας..


http://www.onalert.gr/stories/tourkikh-propapaganda-me-aformh-thn-epeteio-tou-thanatou-tou-ahmed-sadik


ΚΥΠΡΟΣ : ΜΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ...Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ!

eisboli+1974+1

Φωτογραφία που συγκλονίζει:

Ο γέροντας πατέρας του ΕΛΔΥΚάριου καταδρομέα, στον τάφο του σκοτωμένου γιου του Tέτοιες μέρες θυμόμαστε όλοι αυτά που δηλώσαμε ότι δεν θα ξεχάσουμε με το περίφημο “δεν ξεχνώ” και το μυαλό μας πηγαίνει στη μαρτυρική Κύπρο

Αντί για λόγια, έπεα πτερόεντα, ας θυμηθούμε με μια συγκλονιστική φωτογραφία. 

 Δείτε την: 

Ο Λουκάς Λιγδής, γέροντας πατέρας του καταδρομέα Χρήστου Λιγδή της Α’ και 35 Μοίρας Καταδρομών, ξαπλωμένος κατά γης, να κλαίει για τον γιο του, που σκοτώθηκε στην Κύπρο το 1974. 

Τύμβος Μακεδονίτισσας.

 

pentapostagma.gr

http://national-pride.org/

ΠΩΣ ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΟ ''ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΚΕΨΗΣ''...ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ο βασικός λόγος που τα ελληνόπουλα δεν μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά στο σχολείο είναι διότι το υπουργείο παραπαιδείας εδώ και δεκαετίες έχει θέσει ως σκοπό του να μην διδάσκεται σωστά η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα.
Η γλώσσα είναι εργαλείο σκέψεως.
 
 


29 ΙΟΥΛΙΟΥ 1014 : Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΔΙΟΥ

Η Μάχη του Κλειδίου (βουλ. Беласишка битка, γνωστή και με το όνομα Μάχη της οροσειράς Μπέλλες) διεξήχθη στις 29 Ιουλίου 1014 μεταξύ της Βυζαντινής και της Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας. Η μάχη αποτέλεσε το αποκορύφωμα της 50χρόνης διαμάχης μεταξύ του Σαμουήλ της Βουλγαρίας και του Βασιλείου του Βουλγαροκτόνου. Η μάχη τελείωσε με νίκη των Βυζαντινών.


28 ΙΟΥΛΙΟΥ 1828 : Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΩΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟ «ΦΟΙΝΙΚΑ»

Ο Φοίνιξ ήταν το πρώτο και ασημένιο νόμισμα που κυκλοφόρησε στο κράτος της σύγχρονης Ελλάδας. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1828 υποδιαιρούμενο σε λεπτά, όπου και αποτέλεσε τη βασικήνομισματική μονάδα. Καθορίσθηκε από την Δ' Εθνοσυνέλευση (στο Άργος). Το όνομα του προέρχεται από το μυθικό πουλί Φοίνικα και συμβολίζει την αναγέννηση της Ελλάδας, το σύμβολο που αποτελεί και τον θυρεό της Φιλικής Εταιρείας.
Ήταν βάρους κατά τα σταθμά της εποχής ενός δραμίου και 3/8 αυτού, ενώ αποτελούνταν από εννέα μέρη καθαρού αργύρου και ένα μέρος χαλκού. Κυκλοφόρησε σε υποδιαιρέσεις του ενός, πέντε, δέκα, και είκοσι λεπτών, ενώ πέντε Φοίνικες αντιστοιχούσαν σε μία Αιγίδα[1] . Ο Φοίνιξ αντικατέστησε το Οθωμανικόkuruş με την ισοτιμία 6:1 (έξι Φοίνικες προς ένα kuruş).
Το 1832, το νομισματικό σύστημα αναμορφώθηκε και δημιουργήθηκε η δραχμή η οποία και αντικατέστησε το Φοίνικα.
Μόνο ένας μικρός αριθμός νομισμάτων κατασκευάστηκε ενώ οι περισσότερες συναλλαγές στην Ελλάδα εξακολουθούσαν να πραγματοποιούνται με ξένα νομίσματα. Λόγω της έλλειψης ακριβών μετάλλων για την κοπή νομισμάτων, η κυβέρνηση δημιούργησε το 1831 τραπεζογραμμάτια αξίας 5, 10, 50 και φοινίκων χωρίς να έχει τα αντίστοιχα κεφάλαια. Το αποτέλεσμα ήταν να απορριφθεί καθολικά από το κοινό. Το 1832, το νομισματικό σύστημα αναμορφώθηκε και δημιουργήθηκε η δραχμή η οποία και αντικατέστησε το Φοίνικα.
Ο Φοίνικας
Το 1828. ο Κυβερνήτης του νέου Ελληνικού Κράτους, Ιωάννης Καποδίστριας, μέσα σε ένα μήνα σχεδόν από τον ερχομό του, με διάταγμά του, έθεσε τέρμα στην απαράδεκτη ποικιλία νομισμάτων που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα και κυρίως στην Αίγινα.
Η κοπή των νομισμάτων έγινε με την ευκαιρία της παράδοσης τριών συναλλαγματικών 50.000 ρουβλίων οπό το Ρώσο ναύαρχο κόμη Ένδεν.
Ο Καποδίστριας ανέθεσε στον Αλέξανδρο Κοντόσταυλο, που πήγε στη Μάλτα και τελικά αγόρασε από εκεί μηχάνημα κοπής νομισμάτων αντί 100 γυϊνεών, το οποίο μεταφέρθηκε στην Αίγινα με τη Ρωσική κορβέτα “Βρονταία” και συναρμολογήθηκε από Ιταλούς ειδικούς στα υπόγεια του Κυβερνείου όπου και γινόταν η επεξεργασία του κράματος για την κοπή των νομισμάτων.
Με αυτό το μηχάνημα κόπηκαν τα πρώτα νομίσματα της νεώτερης Ελλάδος, που στην μπροστινή τους όψη έφεραν τον αναγεννώμενο από τη στάχτη Φοίνικα, που ατένιζε το Σταυρό, περιβαλλόμενο από κλώνι ακτίνων και γύρω τις λέξεις: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ και στην πίσω όψη σε κύκλο, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ Ι. Α. ΚΛΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ – 1828 – και στη μέση δάφνινο στεφάνι, πάνω στο οποίο αναγραφόταν η αξία του νομίσματος.
Τα πρώτα νομίσματα, που κόπηκαν, οι Φοίνικες (ασημένια) ήταν των 10 λεπτών, των 5, του 1 (χάλκινο). Συνολικά κόπηκαν ασημένιοι Φοίνικες 12.000 και Φοίνικες από χαλκό ένα εκατομμύριο.
Έτσι, ο Ιωάννης Καποδίστριας αφού έκοψε στην Αίγινα την πρώτη ελληνική νομισματική μονάδα τον “Φοίνικα”, σύμφωνα με τις προσδοκίες του Έθνους και τις επιταγές των επαναστατικών εθνοσυνελεύσεων, ίδρυσε την Εθνική Χρηματιστική Τράπεζα απευθυνόμενος στον πατριωτισμό των Ελλήνων για ενίσχυση του κενού δημόσιου ταμείου. Παράλληλα φρόντισε να εκδώσει “χαρτονομίσματα” για περιορισμένη χρήση.
Όλα τα νομίσματα του Καποδίστρια κόπηκαν στο νομισματοκοπείο της Αίγινας. Όταν ο Κυβερνήτης δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο σης 26.9.1831, το νομισματοκοπείο έκλεισε. Ο Όθωνας έκοψε τα νομίσματα του Κράτους στη Βαυαρία, καταργώντας το Φοίνικα, ως έμβλημα εθνικό και αντικαθιστώντας τον με ρόμβους των Βίττελ σβαχ. Στη συνέχεια το νομισματοκοπείο εξαρμόστηκε και στάλθηκε στο οπλοφυλάκιο του Ναυπλίου.


Α.Χ. 28/7/2011


 ΔΗΜΟΙ NEWS


Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 : 31η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 8 Μ.Μ.
(ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ 71, έναντι
ΧΙΛΤΟΝ) 

 Στην εποχή που διανύουμε όπου οι περισσότεροι συμπατριώτες μας κοιτούν τι ζημιά παθαίνουν από την οικονομική κρίση από την μία, αλλά δεν χάνουν επεισόδιο από τις τουρκικές σειρές που προβάλλουν «ελληνικά» κανάλια, υπάρχουν Έλληνες που αδιαφορούν γι’ αυτά. Αψηφούν την υλική και αποχαυνωτική πλευρά του πράγματος και συνεχίζουν να πιστεύουν σε ιδανικά και αξίες. Για 31η συνεχόμενη χρονιά, θα μαζευτούμε και εφέτος στην λευκή στήλη (έναντι του ξενοδοχείου Χίλτον) για να συμμετάσχουμε στην 93η επέτειο μνήμης και τιμής στον Ίωνα Δραγούμη. Τιμή στον πάντα επίκαιρο οραματιστή του Ελληνισμού που έδινε την μάχη μέσω της γραφίδας του και σηματοδότησε τις αρχές και τις αξίες του Ελληνικού εθνικισμού.
Οργανωτής της εκδήλωσης, η «Επιτροπή Μνήμης Ίωνος Δραγούμη».
Κεντρικός ομιλητής στην φετινή εκδήλωση θα είναι ο Εθνικιστής Εκδότης κ. Ιωάννης Κουριαννίδης. Την εκδήλωση συντονίζουν οι συναγωνιστές Ιωάννης Παναγιωτακόπουλος και Ιωάννης Γιαννάκενας.
ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ, ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ.



ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ


ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, Η ΕΙΣΒΟΛΗ, Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Του Σάββα Καλεντερίδη
 
Ο απόρρητος χάρτης από το αρχείο του Κίσιντζερ, με ημερομηνία 13 Αυγούστου, δείχνει ακριβώς το όριο που θα προχωρούσε ο "Αττίλας 2" την επόμενη ημέρα. Τότε που η Ελλάδα και η Εθνική Φρουρά δεν προέβαλαν καμία αντίσταση. Πώς γνώριζε ο Κίσιντζερ ότι δεν θα αντιδράσει Ελλάδα και Κύπρος και χάραξε τα όρια της δεύτερης εισβολής με τόση ακρίβεια. Κάποιος δεν πρέπει να απαντήσει σ' αυτό το ερώτημα;
 
 


ΠΟΤΕ-ΠΟΤΕ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ! - ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΑΓΟΝΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ



Κι όμως, σύμφωνα με το protothema.gr, «οι 25 κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν λάβει τα τεύχη δημοπράτησης δεν κατέθεσαν προσφορές. Για την ακρίβεια, ούτε ένας κατασκευαστής δεν δήλωσε διατεθειμένος να «χτυπήσει» το έργο της κατασκευής του τεμένους στον Βοτανικό και σήμερα, κλείνοντας έτσι 'άδοξα' τον πρώτο κύκλο προσπαθειών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων να υλοποιήσει την διεθνή δέσμευση του πρωθυπουργού πως 'το τέμενος θα χτιστεί'. Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά απόπειρα δημοπράτησης του έργου, η οποία είχε την ίδια κατάληξη με τις προηγούμενες δύο. Κηρύχθηκε άγονη. Οι περίπου 25 κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν λάβει τα τεύχη δημοπράτησης δεν κατέθεσαν προσφορές αφού όπως υποστηρίζουν κύκλοι προσκείμενοι σε αυτές, το κόστος που έχει προϋπολογίσει το κράτος δεν ανταποκρίνεται στις ειδικές ανάγκες του έργου. Οι ίδιοι κύκλοι δηλώνουν πως η αρνητική δημοσιότητα γύρω από το θέμα, η ψυχολογική φόρτιση πολλών πολιτών και η άνοδος της ακροδεξιάς στην χώρα, είναι παράγοντες που δεν έχουν ληφθεί υπόψη και που κατά την δική τους άποψη τουλάχιστον, είναι ικανοί να δημιουργήσουν σειρά προβλημάτων στην κατασκευή. Κάποιοι μάλιστα δηλώνουν πως φοβούνται ακόμη και σαμποτάζ στο εργοτάξιο, σημειώνοντας με νόημα πως το κόστος φύλαξης και ασφάλισης του συγκεκριμένου έργου δεν μπορεί να είναι το ίδιο με μια οποιαδήποτε άλλη οικοδομή αντίστοιχων μεγεθών. Αυτό που φαίνεται πως θα συμβεί στις επόμενες 45 μέρες, μέσα στις οποίες θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η νέα προσπάθεια δημοπράτησης, είναι προφανώς η πρόβλεψη κάποιων εκ των ζητημάτων που θέτουν οι κατασκευαστές στο νέο τεύχος. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι που παρακολουθούν την εξέλιξη του θέματος, εκφράζουν επιφυλάξεις για τους πραγματικούς λόγους πίσω από τους φόβους των υποψηφίων κατασκευαστών για το αν είναι πράγματι υπαρκτοί ή αν εντάσσονται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας να ανέβει ο προϋπολογισμός του έργου. 'Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για φόβους ασφάλειας, όταν το εργοτάξιο θα βρίσκεται μέσα σε στρατιωτική βάση', είπε χαρακτηριστικά άνθρωπος που παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος».



http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/kathimerinotita/13068-2013-07-26-19-29-31.html

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ 2013 ΣΤΗΝ AΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ - ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

To άρθρο που σας στέλνω συνημμένο, το έγραψε ένας φίλος, ο Ανδρέας Μαρτίνος από τους Δρυμάδες της Χιμάρας. Ο Ανδρέας πέρασε πολλά από τα χρόνια της ζωής του στις φυλακές και στα κάτεργα της Αλβανίας του Χότζα επειδή σκεφτόταν σαν Έλληνας, επειδή ενεργούσε σαν Έλληνας. Σε αυτό το άρθρο ο Ανδρέας Μαρτίνος καυτηριάζει κάποιες σημερινές καταστάσεις και προτείνει κάποιες λύσεις.
Θεωρώ πως αξίζει να το διαβάσετε
 
Σας ευχαριστώ
Δημήτρης Περδίκης  

Του Ανδρέα Μαρτίνου
Αθήνα 14-7-2013

Η κυρία Βούλτεψη έγραψε ένα άρθρο με αντικείμενο τις εκλογές τον περασμένο Ιούνιο, 23 του μηνός. Όμως ένας ανεγκέφαλος (ΑΝΩΝΥΜΑ μάλιστα) πιθανόν προ­ερχόμενος από το κόμμα «ΜΕΓΚΑ», είχε το θράσος να κατακρίνει με απα­ράδεκτες ύβρεις τις σκέψεις ενός λαμπρού μυαλού που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον του ΜΕΓΚΑ να τεκμηριώνει με σαφήνεια τα πραγματικά προβλή­ματα του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.
 
 


Η ΚΑΤΑΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΟΥ ΤΟΥ ΣΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΟΡΥΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΝΟΙΧΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΡΟ ΤΟΥ

Αθήναι, πρωί της 28ης Απριλίου 1941. Η πρωτεύουσα της Ελλάδος έχει κατακτηθεί από την 27η Απριλίου. Γερμανοί αξιωματικοί εισέρχονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και με έκπληξη βλέπουν ότι το κτίριο είναι εντελώς ... άδειο. Δεν υπάρχει ούτε ίχνος από τα πολύτιμα εκθέματα του ... Οι Γερμανοί αξιωματικοί ρωτούν τους φύλακες και τους αρχαιολόγους που βρίσκονται τα αρχαία και εκείνοι τους απαντούν ότι τα αρχαία είναι εκεί όπου όλοι γνωρίζουν ... κάτω από τη γη.

Παραδόξως, η απάντηση ήταν ειλικρινής! Ήδη από το 1937 η κυβέρνηση Μεταξά είχε ξεκινήσει αλληλογραφία με τη Διεύθυνση Αρχαιοτήτων, προκειμένου να εκπονηθεί από κοινού ένα πλήρες σχέδιο διαφύλαξης των αρχαίων από τις αεροπορικές επιδρομές και από το ενδεχόμενο των οδομαχιών εντός των πόλεων. Έτσι, με την κήρυξη του πολέμου το 1940 ξεκίνησε η επιχείρηση διαφύλαξης των αγαλμάτων με την κατάχωση τους εντός του δαπέδου των αιθουσών ή στις αυλές του μουσείων ή σε περιφραγμένες αυλές και υπόγεια δημόσιων ιδρυμάτων.

Όταν λοιπόν οι Γερμανοί αξιωματικοί περπατούσαν στις κενές αίθουσες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείο, γυρεύοντας τα αγάλματα, αυτά βρίσκονταν κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια τους ...

Στη φωτογραφία: Η κατάχωση του Κούρου του Σουνίου στο όρυγμα που είχε διανοιχθεί μπροστά από το βάθρο του.


Απο τον Ιωάννη Σταματίου

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΠΑΝ.ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ ΄΄ ΚΡΙΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ΄΄ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ

«Εκδόσεις Πελασγός» Ιωάννη Χρ. Γιαννάκενα

Βιβλιοπωλείο «Η Αλληλεγγύη των Φίλων»

Χαρ. Τρικούπη 14, ΑΘΗΝΑ 106 79 και τηλ.: 2106440021, 2103628976, τοτ. 2103638435

www.hellasbooks.gr   καί    acroceramo@hellasbooks.gr

Ο ανά χείρας τόμος περιλαμβάνει τα κείμενα τα οποία δημοσιεύθη­καν στο μηνιαίο περιοδικό «ΗΛΙΑΙΑ» το οποίο ήταν συνέχεια του εβδομα­διαίου περιοδικού «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ» με εκδότη τον δημοσιογράφο Κώστα Κύρκο και στα οποία συνεργάστηκα χωρίς αμοιβή, για μια δεκαπενταετία.
Καρπός της συνεργασίας μου εκείνης ήταν η έκδοση του δίτομου έρ­γου μου «Πολιτική και Κοινωνική Πολιτική στην Ελλάδα του Λαϊκισμού» το οποίο εκδόθηκε από το ίδιο περιοδικό, με δική μου δαπάνη, το 2003 και το 2004.
Ο ανά χείρας τόμος περιλαμβάνει τα κείμενά μου τα οποία δημοσιεύθηκαν, όπως ήδη σημειώθηκε, στην «ΗΛΙΑΙΑ», χωρίς επίσης αμοιβή και καλύπτουν το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο του 2005 έως και τον Οκτώβριο του 2010.
Όπως όλα τα κείμενά μου, από την μεταπολίτευση και δώθε, ασκούν κριτική στις εναλλασσόμενες εξουσίες και στα κακώς κείμενα του κοινωνικού και δημόσιου βίου των Ελλήνων, έτσι και τα κείμενα ετούτα ανήκουν στην ίδια σφαίρα της κριτικής.
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο τους έδωσα τον τίτλο «Κριτικά Κείμενα».  Με άλλα λόγια τα κείμενα ετούτα κάνουν αυτό που δεν τόλμησαν να κάνουν οι αμειβόμενοι δημοσιογράφοι: Να κάνουν κριτική ουσίας, τίμιας και αντικειμενικής στην εξουσία και την κοινωνία και γι’ αυ­τόν ακριβώς τον λόγο η Ελλάδα κατρακυλά στη χρεοκοπία και τους πολιτικούς βόθρους ζώντας στην ανέχεια και κολυμπόντας «στα σκατά»!
Καταλήγοντας θέλω να ευχαριστήσω τον καλό φίλο Νίκο Στεργίου, ο οποίος είχε την καλοσύνη να «χτυπήσει» αυτά τα κείμενα σε ψηφιακά μέσα, ώστε να μειωθεί το κόστος της έκδοσης.
Συνεπώς αν τα κείμενα αυτά δουν το φως της δημοσιότητας, αυτό θα οφείλεται στην ανιδιοτελή προσφορά του, όπως ο ίδιος έκανε και με τον ανέκδοτο Γ’ τόμο της συλλογής κειμένων μου: «Πολιτική και κοινωνία στην Ελλάδα του Λαϊκισμού».


 
EΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ


25 ΙΟΥΛΙΟΥ 1929... Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΕΞΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ


1929: Ψηφίζεται από τη Βουλή επί πρωθυπουργίας Ελευθερίου Βενιζέλου ο νόμος «Περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών». Είναι γνωστός ως Ιδιώνυμο και είχε στόχο την καταστολή της κομμουνιστικής προπαγάνδας και δράσης. Σαρανταπέντε χρόνια μετά η ελαφρο-δεξιά υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ακριβώς ίδιες μέρες, νομιμοποιεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος 



Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ 31 ΜΟΙΡΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ

Γράφει ο Σάββας Δ. Βλάσσης
εκδότης του περιοδικού ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ 
 
Αττίλας 1
 
Η 20ή Ιουλίου βρήκε την 31 ΜΚ σε δύσκολη κατάσταση, αλλά αξιόμαχη. Παρά τις απώλειες και τον κάματο των ανδρών από την εμπλοκή τους στο πραξικόπημα και τις μετά από αυτό επιχειρήσεις ελέγχου της κατάστασης, η Μοίρα ανέλαβε αμέσως αποστολή. Ο διοικητής Καταδρομών Συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Κομπόκης ενημέρωσε τον Ταγματάρχη Μανιάτη και μίλησε στους άνδρες, εμψυχώνοντάς τους.
 
 
 


Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΛΜΠΟΥΡΤΖΗΣ : ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ 1974 - ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΑΡΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ

Ένας άγνωστος ήρωας του πολέμου της Κύπρου το 1974, ο Συνταγματάρχης Πυροβολικού (αντιστράτηγος πλέον, μετά θάνατον) Στυλιανός Καλμπουρτζής δείχνει στους αιώνες τον δρόμο της τιμής στους διαδόχους του με την μαχητικότητα, την ευστροφία και εν τέλει την θυσία του στο μαρτυρικό νησί.
Ο Συνταγματάρχης Πυροβολικού Καλμπουρτζής Στυλιανός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη την 31η Ιανουαρίου 1921 από γονείς καταγόμενους από την Ανατολική Θράκη.
 
 


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ''ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ'' ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ κ ΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΄΄ΚΥΠΡΟΣ 1974 Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ΄΄ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΕΛΑΣΓΟΣ

Σε απίστευτες αποκαλύψεις προέβη ο Πρόεδρος του συλλόγου “Βετεράνοι Κύπρου 1974″, Νίκος Αργυρόπουλος κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Κύπρος 1974: Η Μεγάλη Προδοσία» των εκδόσεων ΠΕΛΑΣΓΟΣ το οποίο υπογράφει ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης.
“Αναστέλλεται η έναρξη ποινικής διώξεως για τα γεγονότα του 1974 για να μην διαταραχθούν οι διακρατικές σχέσεις” αναφέρει έγγραφο-διαταγή του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα και του Υπουργού Δικαιοσύνης Στεφανάκη το 1975!
Ακόμη και μέχρι σήμερα δεν έχει αρθεί αυτή η διαταγή, με αποτέλεσμα ο φάκελος της Κύπρου να παραμένει ερμητικά κλειστός…!
Ακούστε τον κ. Αργυρόπουλο στο παρακάτω βίντεο…


 


http://www.madatoforos.com/
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

ΒΙΝΤΕΟ : Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΗΡΩΪΚΟΥ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΟΥ ''ΛΕΣΒΟΣ''

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Κύπρος 1974: Η Μεγάλη Προδοσία» των εκδόσεων ΠΕΛΑΣΓΟΣ που υπογράφει ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης, παρουσιάστηκε η σημαία του ηρωικού αρματαγωγού “Λέσβος, την οποία έφερε στην αίθουσα η κ. Χανδρινού, χήρα του Κυβερνήτη, Πλωτάρχη Ε.Χανδρινού!
Στη φωτογραφία από αριστερά διακρίνονται: Ο συγγραφέας του βιβλίου Κωνσταντίνος Δημητριάδης, ο βετεράνος της ΕΛΔΥΚ το 1974 Αντώνης Δούλας και ο συντονιστής της παρουσίασης,  Σπύρος Δημητρίου, γραμματέας της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων.
Το Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ, με Κυβερνήτη τον Πλωτάρχη Ε.Χανδρινό , απέπλευσε την 22:00 από τις Κεχριές για την Αμμόχωστο της Κύπρου, στις 13 Ιουλίου 1974, μεταφέροντας προσωπικό και υλικά της ΕΛΔΥΚ. Η ώρα που υπολογιζόταν να φτάσει στην Κύπρο ήταν 7 το πρωί της 17ης Ιουλίου. Την 09:00 της 15/7 και ενώ το πλοίο ευρίσκετο εν πλώ, ο Κυβερνήτης επληροφορήθη από το ραδιόφωνο, την εκδήλωση πραξικοπήματος εναντίον του Μακαρίου και ότι ο Αρχιεπίσκοπος ήταν νεκρός.
xandrinos Η σημαία του ηρωικού Αρματαγωγού Λέσβος Βίντεο
Ο Χανδρινός συνέχισε τον πλούν του προς την Κύπρο, με σύμφωνη γνώμη του Αρχηγείου Ναυτικού (ΑΝ) ,το οποίο ενέκρινε τις προθέσεις του. Το μεσημέρι της 16/7 ενώ το Α/Γ βρισκόταν νοτίως της Λεμεσού, πήρε διαταγή από το ΑΝ να κινηθεί προς τον όρμο Λάρδο (Λίνδος) της Ρόδου. Η διαταγή αυτή ακυρώθηκε την επομένη και εδόθη νέα διαταγή να κατευθυνθεί προς στην Αμμόχωστο.



Δείτε το παρακάτω βίντεο…

   


http://www.madatoforos.com/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ''ΓΡΙΒΑΣ ΔΙΓΕΝΗΣ'' - Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΔΗΛΩΣΕ Π Α Ρ Ω Ν

Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ. Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΟΥ ''ΛΕΣΒΟΣ'' ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΧΑΝΔΡΙΝΟ ΞΕΔΙΠΛΩΘΗΚΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ''ΓΡΙΒΑΣ ΔΙΓΕΝΗΣ''

ΤΟ ΛΑΦΥΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ



ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΟΥΛΑΣ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ


Ο ΣΥΓΓΡΑΦΓΕΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ''ΚΥΠΡΟΣ 1974 Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ'' κ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, Ο ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ κ ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΟΥΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ  ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ κ ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1974 κ ΝΙΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΠΟΣΟ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Η ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ;


Γράφει ο Γιάννης Νικήτας
 
Οι περιπέτειες της ΕΛΑΣ και της ελληνικής κοινωνίας με κάθε λογής παρανόμους που «οργώνουν» την ελληνική επαρχία και η γενικότερη μείωση του αισθήματος δημόσιας ασφάλειας στη χώρα, αναπόφευκτα καθιστούν το ζήτημα της αντιμετώπισης του προβλήματος κομβικής σημασίας.
 
 


ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ - ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟ

Με το 2013 να σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 2.400 ετών από την ίδρυση και λειτουργία της Ακαδημίας του Πλάτωνος, το φετινό 23ο Συνέδριο Φιλοσοφίας πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας.



ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Του Χριστόδουλου Γιαλλουρίδη
Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής-
Διευθυντής Κέντρου Ανατολικών Σπουδών 


Η Ελλάδα είναι παντού και παντελώς πολιτικά απούσα ως κράτος και ως πολιτεία
Παρά τους περιορισμούς που επιβάλλει η Δανειακή Σύμβαση, η Τρόικα, το Μνημόνιο, η συμμετοχή μας στην Ευρωζώνη ή ακόμα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας, επιβάλλεται να παραμείνουμε όρθιοι...
 
 



Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Η ΕΘΝΟΠΑΘΕΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

ΕΘΝΟΠΑΘΕΙΑ της 19ης Ιουλίου 2013 από τον AXIS RADIO ( www.axisradio.gr ). O Νίκος Τζιόπας "ανοίγει" τον ΦΑΚΕΛΟ της ΚΥΠΡΟΥ, ο οποίος αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της Μεταπολίτευσης. Καλεσμένος του, ο Κώστας Δημητριάδης- Μαυροσκούφης, συγγραφέας του βιβλίου ΚΥΠΡΟΣ 1974- Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ(εκδόσεις Πελασγός). Ένα βιβλίο που γράφτηκε μετά από 20ετή και πλέον έρευνα του συγγραφέα και παρουσιάζει στον ελληνικό λαό, άγνωστες πτυχές από την Κυπριακή Τραγωδία- Προδοσία. Παρέμβαση επίσης κάνει, εκ μέρους του συλλόγου "Βετεράνοι Αγωνιστές- Κύπρος 1974", ως εκπρόσωπος του συλλόγου για το νομό Φθιώτιδος, ο κ. Λάμπρος Αλεξιάς.

   


Νικόλαος Τζιόπας
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

ΚΥΠΡΟΣ : Οι 344 ΛΟΚΑΤΖΗΔΕΣ (315 - Α΄ Μ.Κ. ΚΑΙ 25 - Γ΄ Μ.Α.Κ.) ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ "ΝΙΚΗ" ΤΟ 1974

 
Απο τον Κωνσταντίνο Δημητριάδη 
Συγγραφέα του βιβλιου ''ΚΥΠΡΟΣ 1974 Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ'' απο τις εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ

α/α ημερ. ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΒΑΘΜΟΣ. ΜΟΝΑΔΑ
 

1 2--2 Αβραμίδης  Αγγελος Δημήτριος Τχης (ΠΖ) Α΄ΜΚ 

2 3--26 Αγαπάκης  Μιχαήλ  Ιωάννης Στρτης (ΚΔ) Α΄ΜΚ 

3 7/142 Ακρίδας   Γεώργιος Φώτιος Στρτης (ΚΔ) Α΄ΜΚ
 

4 14/4κ Αλεξάκης  Ιωάννης Γεώργιος Στρτης (ΚΔ) Γ΄ΜΚ
 

5 5--76 Αλεξάνδρου  Ηλίας  Τριαντάφυλλος Δνέας (ΚΔ) Α΄ΜΚ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΔΩ

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters