Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ''ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΩ ΠΛΕΥΡΗ ΜΕ ΘΕΜΑ : ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ





ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ


«ΦΩΣ» ΣΕ ΑΡΧΑΙΟ ΝΕΦΕΛΩΜΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟ

Χρησιμοποιώντας το νέο τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος», διαμέτρου 2,3 μέτρων, ένας Έλληνας και ένας Βρετανός αστρονόμος «φώτισαν» ένα αρχαίο αινιγματικό αστρικό σύστημα, το KjPn8.
Το τηλεσκόπιο βρίσκεται στο όρος Χελμός της Πελοποννήσου.
Ο βασικός ερευνητής Παναγιώτης Μπούμης του Ινστιτούτου Αστρονομίας και Αστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και ο Τζον Μίμπερν του Κέντρου Αστροφυσικής του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ,
 
 


ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ; ΘΑ ΞΑΝΑΕΛΘΕΙ; ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ, ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!

Αποσύρθηκε τελικά, για να κατατεθεί εκ νέου την προσεχή εβδομάδα, η τροπολογία για την επαναφορά του γένους ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.
Την απόσυρση της τροπολογίας που είχε κατατεθεί από 84 βουλευτές της ΝΔ στην κύρωση συμφωνίας Ελλάδας-Νιγηρίας, προκειμένου αυτή να κατατεθεί στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης.

http://elkosmos.gr/epikairotita/h-/kathimerinotita/12417-2013-02-28-11-26-07.html


"ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ" ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΔΕΛΑΤΟΛΑ...


Σχόλιο Αιώνιας Ελληνικής Πίστης : Σχετικά με το παρακάτω παραλήρημα θετώ ένα ερώτημα.Που βρήκε τα χρήματα ο συγκεκριμένος κύριος της φωτογραφίας και εν μέσω κρίσης εκδίδει την εφημερίδα;
Σημ ο εν λόγω κύριος με τον φραπέ στο χέρι γιά του λόγου του αληθές εκδίδει 2 εφημερίδες παρακαλώ.
  
ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ «6 ΗΜΕΡΕΣ»...
Τριγμοί στη συγκυβέρνηση, με τους δύο εταίρους να αντιδρούν στην πρόθεση της Ν.Δ. να επαναφέρει με τις ψήφους ΑΝ.ΕΛΛ. και Χ. Α. το γένος ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές

 

 
 Type rest of the post here

ΠΙΕΖΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, & ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΔ & ΣΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτως ή άλλως θα αντιδρούσε. Όμως, ΠΑΣΟΚ & ΔΗΜΑΡ πιέζουν για απόσυρση της τροπολογίας 85 βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι ζητούν την επαναφορά του ελληνικού γένους ως προϋπόθεσης για την ένταξη στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Μάλιστα, οι δύο εταίροι της ΝΔ, απειλούν με ρήγμα. Την ίδια ώρα, η τροπολογία φαίνεται ότι θα τύχει στήριξης από τους ΑΝΕΛ και τη ΧΑ (σύνολο ψήφων 163), κάτι που εξαγριώνει ακόμα πιο πολύ την αριστερά.
Το θέμα είναι μείζον και έχει πολύ ενδιαφέρον ο τρόπος που θα το χειριστεί το Μαξίμου. Σε λίγες ώρες, θα γνωρίζουμε την έκβαση.

http://elkosmos.gr/epikairotita/h-/kathimerinotita/12416-----a-------------a--.html


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ!

Κι όμως! Σε μια εποχή που θα έπρεπε να στηριχθεί η δημογραφική ανάκαμψη, η κυβέρνηση προβαίνει σε κατάργηση του επιδόματος τοκετού! Μια απόφαση καθόλα εγκληματική, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάβρωση του εθνικού ιστού. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο μιας απόπειρας μείωσης των δαπανών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), με την υιοθέτηση από το Δεκέμβριο ενός νέου Κανονισμού Παροχών Υγείας.
Οι δαπάνες για το επίδομα τοκετού, άγγιξαν το 2012 τα 19 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, «αφού ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει τα νοσήλια στα ιδιωτικά και δημόσια μαιευτήρια, δεν μπορεί να δίδει και επίδομα».



Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ

Άρθρο του  Βασίλη Γιαννακόπουλου
γεωστρατηγικού αναλυτή και συγγραφέα του βιβλίου «Αραβική Άνοιξη»
geostrategical@yahoo.gr 


Καθώς πλησιάζει η 5η Μαρτίου (ημερομηνία συνεδρίασης του Ελληνοτουρκικού Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας), τα δημοσιεύματα, τα σχόλια και οι αναλύσεις σχετικά με την ελληνική ΑΟΖ και γενικότερα για τα ελληνοτουρκικά αρχίζουν να πυκνώνουν, κυρίως στα ελληνικά και τουρκικά ΜΜΕ. 
 
 


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ''Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ 3ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ'' ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΓΡΙΒΑΣ-ΔΙΓΕΝΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ - Ιωάννης Γιαννάκενας σας καλούν στήν εκδήλωση πού, θά γίνη στό επί της οδού Καλλιρρόης 48 ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΓΡΙΒΑΣ - ΔΙΓΕΝΗΣ τήν Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013, στίς 6:30 μ.μ. όπου θά πραγματοποιηθεί η παρουσίαση τής νέας ( εμπλουτισμένης) έκδοσης τού βιβλίου 

<<Η Μακεδονία στήν μέγγενη τής 3ης Διεθνούς καί τού ΚΚΕ>>

Ομιλητές θά είναι οί

Σπύρος Δημητρίου 
Αντιπρόεδρος τής Επιτροπής Ενημερώσεως επί τών Εθνικών Θεμάτων (ΕΕΕΘ)

Και ο συγγραφέας τού βιβλίου

Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου
καθηγητής Πανεπιστημίου καί Πρόεδρος τής (ΕΕΕΘ)

Την εκδηλωση θα συντονίσει ο εκδότης 
Ιωάννης Χρ.Γιαννάκενας


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΙΝΩΙΚΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Μακέτα μινωικού πλοίου στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας. Τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Κρήτη έφεραν στο φως το πρώτο ναυπηγείο μεγάλων πλοίων από τους Μίνωες.
 
Το πρώτο μινωικό ναυπηγείο κατασκευής μεγάλων πλοίων 50 μέτρων, θα παρουσιάσουν σε συνέδριο για την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία, που θα γίνει στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις 21 Μαρτίου, ο ερευνητής δρ. Μηνάς Τσικριτσής και ο γεωλόγος Στέλιος Μανωλιούδης.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Τσικριτσής, «για την ανάπτυξη της μινωικής ναυτιλίας μέχρι τώρα στηριζόμαστε σε αναπαραστάσεις με εικόνες πλοίων που δείχνουν ποντοπόρα πλοία με 50 κουπιά τα οποία αντιστοιχούν θεωρητικά σε σκάφη μήκους 40 έως 50 μέτρα. Η άποψη αυτή ενισχύεται με την εύρεση στην ακτή των Αγίων Θεοδώρων κοντά στο μινωικό μέγαρο του Νίρου Χάνι (Κοκκίνη Χάνι), ενός μεγάλου ναυπηγείου». 
 



ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ 130 ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ


Ρεπορτάζ Σταύρος Φανφάνης
 
Η κατάντια του ελληνικού κράτους σε όλο της το μεγαλείο, αφού από το 2004 δεν 
τυπώνει τα βιβλία των ελληνικών, ενώ ξοδεύει εκατομμύρια για ελληνομάθεια μουσουλμάνων στη Θράκη
Τα βιβλία έχουν εγκριθεί από το τουρκικό υπουργείο Παιδείας, και για την συγγραφή τους 
δούλεψε αφιλοκερδώς όλη η ομάδα Τσολάκη
 
 



ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

Στο λιμάνι της Πάτρας επέστρεψε σήμερα το σκάφος Nordic Explorer, της νορβηγικής εταιρείας PGS, ολοκληρώνοντας μετά από τέσσερις μήνες πλεύσης τις γεωφυσικές έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου.
 
 



Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΔΑΦΝΕΣ: ΗΤΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 1912-1913 ΤΟΥ ΣΠ.ΠΕΡΕΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 27
 ΗΤΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 1912-1913
 
«Εκδόσεις Πελασγός» Ιωάννη Χρ. Γιαννάκενα
Βιβλιοπωλείο «Η Αλληλεγγύη των Φίλων»
Χαρ. Τρικούπη 14, ΑΘΗΝΑ 106 79 και τηλ.: 2106440021, 2103628976, τοτ. 2103638435
www.hellasbooks.gr   καί    acroceramo@hellasbooks.gr
 

 


ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΨΟΦΟΔΕΕΙΣ

Του Σαράντου Καργάκου
Ιστορικού - Συγγραφέως

Το άρθρο έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ στις 27 Αυγούστου 2010
 
Γράφαμε στό προηγούμενο ἀλλά καί στά προηγούμενα ἄρθρα μας ὅτι ἡ φερόμενη σάν παιδεία, σχολική ἤ πανεπιστημιακή ταλαιπωρία, εἶναι κατά βάθος ἄσκηση δειλίας. Παράγει νέους νωδούς (=χωρίς δόντια) πού ἀπαιτοῦν –καί μάλιστα στριγκλίζοντας– νά τρέφονται ἀπό τό οἰκογενειακό ἤ κρατικό «μπιμπερό». Κατά τή φιλοσοφία πού διδάσκονται, «ἡ δουλειά κάνει κακό· οὐδείς ἀπέθανε ἀπό ὑπερβολική ...ἀνάπαυση»! Ἔτσι, ὅμως πεθαίνουμε ὡς ἔθνος.
 
 


ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ

Εικόνα: Κωνσταντίνος Χολέβας

Του Κωνσταντίνου Χολέβα
Πολιτικού-Επισήμων


Είναι προφανές ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν χαίρεται που η Ελλάδα κινείται προς την ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Γνωρίζουν ο Ερντογάν και οι συνεργάτες του ότι η παρούσα κυβέρνηση το πιστεύει και θα το κάνει. Με την παραχώρηση αδειών για έρευνες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και με τη συνεχή αμφισβήτηση του Καστελόριζου επιδιώκει η Αγκυρα να μας τρομάξει.
 



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ : ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΥ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΕΔΡΟΥ...

Τι λέει στα μειονοτικά χωριά εναντίον της Ελλάδας και πώς πληρώνεται ο καφετζής που με εντολή του Τουρκικού Προξενείου αναβαθμίστηκε σε…πρόεδρο του τουρκο-κόμματος DEB;
    Όσοι διαβάζετε, γνωρίζετε ήδη αρκετά για τον Μουσταφά Αλή Τσαβούς, προέδρο του κόμματος τουρκοφρόνων της Θράκης DEB.
 
 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΒΙΕΣ: ΟΙ ΜΑΣΤΙΓΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΤΟΥ Κ.ΚΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ

«Εκδόσεις Πελασγός» Ιωάννη Χρ. Γιαννάκενα
Βιβλιοπωλείο «Η Αλληλεγγύη των Φίλων»
Χαρ. Τρικούπη 14, ΑΘΗΝΑ 106 79 και τηλ.: 2106440021, 2103628976, τοτ. 2103638435
www.hellasbooks.gr   καί    acroceramo@hellasbooks.gr
 
Αν και ο φόβος είναι ενστικτώδης ανάγκη για την προφύλαξη και συντήρηση του οργανισμού μας, όμως η ανάπτυξή του και οι βλαβερές εκβλαστήσεις του έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική μας υγεία. Στο βιβλίο αυτό θα παρακολουθήσετε πως αυτοπολλαπλασιάζεται ο φόβος, τη μεταδοτικότητα και τα επιβαρυντικά εξελικτικά του στάδια. Θα μάθουμε να προφυλάσσουμε τον εαυτό μας από τα δίκτυα του φόβου και των φοβιών και θα συντελέσουμε να μην εγκλωβίζονται τα παιδιά μας και οι συνάνθρωποί μας στις φοβίες, στους πανικούς και στις καταθλίψεις που μαστίζουν τη ζωή μας.
 
 



Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΙΛΟΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΕΡΡΙΚΟΥ

Η φράση έχει γραφτεί από έναν ήρωα. Ήρωα αεροπόρο, ο οποίος εκτελέστηκε το 1943 μπροστά σ΄ ένα τοίχο της Καισαριανής,μαζί με συναγωνιστές του. 
Ο αντιστασιακός αξιωματικός της Πολεμικής μας Αεροπορίας Κώστας Περρίκος αγωνίστηκε εναντίον του φασισμού και των συνεργατών του, εντός της χώρας. Τον Σεπτέμβριο του 1942 μαζί ο Περρικός μαζί με άλλους συναγωνιστές του ανατίναξαν την ΕΣΠΟ
 
 



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 99η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ Β.ΗΠΕΙΡΟΥ

Ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας « Ο ΠΥΡΡΟΣ» σε συνεργασία με τον Πατριωτικό Σύνδεσμο Λάρισας, με αφορμή τη συμπλήρωση 99 ετών από την ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, διοργανώνει εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλεως, την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 και ώρα 11.00 π.μ. 
Καλούμε όλους τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου που διαμένουν στην Λάρισα να παραβρεθούν στην εκδήλωση. 
Η παρουσία μας εκεί θα είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στους αγώνες των προγονών μας για ελευθερία και αυτονομία και να διατρανώσουμε με τον καλύτερο τρόπο ότι ο αγώνας για την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου και για ένωση με την μητέρα πατρίδα θα σταματήσει μόνον,  όταν εκπληρωθούν οι πόθοι εκείνων που με το αίμα τους έγραψαν τις πιο λαμπρές σελίδες της βορειοηπειρωτικής ιστορίας.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης.

Την εκδήλωση στηρίζουν οι πατριωτικές οργανώσεις:

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΡΑΜΑΣ
ΕΘΝΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 
ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΧΟΣ
"ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ, ΖΗΤΩ Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ !" 



ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

81 βουλευτές της ΝΔ επαναφέρουν με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας την προϋπόθεση του Ελληνικού γένους ως προαπαιτούμενου για την εισαγωγή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ), τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), τις Αστυνομικές Σχολές και τις Σχολές όπου φοιτούν οι κατατασσόμενοι στο Λιμενικό Σώματος. Ο προβληματισμός που υπήρχε στην κυβέρνηση για τις πιθανές αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αλλά και η απαράδεκτη διστακτικότητα που επέδειξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος για μικροπολιτικούς λόγους ξεπεράστηκαν και πλέον κλείνει η κερκόπορτα που άνοιξε το 2010 ο τότε ΥπΕΘΑ Ευάγγελος Βενιζέλος. Η συγκεκριμένη τροπολογία προβλέπει επίσης δυνατότητα εισαγωγής υποψηφίων μη Ελλήνων το γένος στις σχολές για κάλυψη ειδικών αναγκών, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να ξεπερνούν τους δύο κατ΄έτος για κάθε σχολή. Το θέμα έχει πάρει εξάλλου το δρόμο της Δικαιοσύνης, καθώς ομάδα πολιτών έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της υπουργικής απόφασης του Ευ. Βενιζέλου. Είναι εκπληκτικό πάντως πόσα προβλήματα έχει δημιουργήσει ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σε όποιο υπουργικό θώκο κι αν βρέθηκε.

http://www.enkripto.com/2013/02/blog-post_6309.html


Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

«ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΟΖ»

Του Νίκου Μελέτη (για την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ»)

Σε «κρίση υφαλοκρηπίδας» οδηγούνται Ελλάδα και Τουρκία, καθώς η Αθήνα αποφάσισε να κλιμακώσει την διπλωματική αντίδραση της στον ΟΗΕ για να στείλει το μήνυμα ότι δεν θα αποδεχθεί έμπρακτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, με την ελπίδα τελικά ότι θα αποτρέψει την αποστολή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Polarcus Samur για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΔΩ


«ΣΟΡΟΣ : ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ»!

Το ότι η διεθνής πολιτική είναι ένα πολύ βρόμικο παιχνίδι όπου τίποτα δεν απαγορεύεται, καθώς ο κώδικας ηθικής στη διεθνή συμπεριφορά είναι απλώς ανύπαρκτος, δεν είναι άγνωστο στον καθένα από εμάς.Θα προσεγγίσουμε το θέμα με τον «ανάποδο» τρόπο,
 



Ο ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ...

Το ΙΝΕΤ (Institute for New Economic Thinking) του Τζορτζ Σόρος, χρηματοδότησε την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια σε εκδήλωση με θέμα συζήτησης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ και τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ ως προβλεπόμενη νέα κυβέρνηση… 

Γράφει ο ..(( Λ ))..

Το δελτίο Τύπου του ιδρύματος του κερδοσκόπου δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία, μιλώντας για ένα «INET-sponsored evening» και για «προβλεπόμενη νέα κυβέρνηση». 

Πολλοί θα αναρωτιούνται φυσικά τι δουλειά έχει ένας ηγέτης αριστερού πολιτικού κόμματος με τον «αρχιτέκτονα» των παγκόσμιων οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών…! Πολλοί θα αναρωτιούνται επίσης πως ένας αριστερός ηγέτης καταδέχτηκε να χρηματοδοτηθεί από τον μεγαλύτερο «πυλώνα» του κεφαλαίου παγκοσμίως. Πως καταδέχτηκε να χρηματοδοτηθεί από έναν άνθρωπο που είναι ειδικός στο να κλείνει συμφωνίες εις βάρος εθνών και υπέρ κεφαλαίων…!

Μήπως όλοι εσείς πρέπει να ψάξετε και πάλι τις υπόγειες σχέσεις των συνιστωσών και της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ με ιδρύματα που σχετίζονται άμεσα με τον εν λόγω κύριο; Μήπως πρέπει επιτέλους να ανακαλύψουμε σε αυτή τη χώρα ποιοι χρηματοδοτούν εδώ και χρόνια μπαχαλάκιδες, σελίδες στις οποίες εκφράζονται «τρομοκρατικές οργανώσεις», συνιστώσες διαφόρων «προοδευτικών» νεολαιών και Μ.Κ.Ο που εξειδικεύονται στην προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων κυνηγώντας τους Έλληνες για δήθεν ρατσιστικές διακρίσεις…; Μήπως πρέπει κάποια στιγμή να σκεφθείτε ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος που ενώνει όλους αυτούς τους «προοδευτικούς»…;   


http://ellinikiafipnisis.blogspot.gr/2013/02/blog-post_7398.html



Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΗ; Ιστορίες «Γεωπολιτικού» Καφέ

Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου

Συγγραφεύς – Ναυτικός
Μέλος Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.)

1η Ανάρτηση στο διαδίκτυο από το ιστολόγιο ΠΕΡΙ ΑΛΟΣ το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013
 
-Βαλίτσα βλέπω, που θα πας; ταξίδι ετοιμάζεις;
Δεν βλέπω μπότες και παλτά… καφτάνια μόνο βάζεις;

-Λέω  να αλλάξω τακτική, τρόπους και λίγο αέρα,
Απ’ την Ευρώπη μακριά…. να πάω παραπέρα…

Σε νέο κλαμπ λέω να μπω, να βρω καινούργιους «φίλους»
αφού στην Δύση έμπλεξα με άπιστους και σκύλους.

-Πως σου ’ρθε να παραιτηθείς, εσύ  απ’ την Ευρώπη;
Μήπως σου ‘ρίξαν στο καφέ, κανά «βαρύ» σιρόπι;

-Σ΄ εμένα εκείνη φυσικά, ανάγκη έχει μεγάλη,
τη θέλησή της δεν μπορεί, ποτέ να μου επιβάλει.

Αν με δεχθούν στον ΟΣΣ [1], οι νέοι μου οι φίλοι,
η Ευρώπη θα αποτελεί,  παλιό, ξινό, σταφύλι!

-Και δεν θα ξαναρθείς καλέ, καφέ μαζί να πιούμε;
Πόσο θα λείψεις; Λέγε μου! Να μην ανησυχούμε…

-Δεν ξέρω ακόμα μα εσύ, με πόνο να μην είσαι!
Παρέα άνδρες έντεκα, θά’χεις για ν’ ασχολείσαι [2],


Βόλτες θα κάνουν ήσυχα, στου Αιγαίου τα νερά
«τάχα» αυτοί θα ερευνούν, θα είναι μια χαρά!

Για να μην ζήσεις δύσκολες, στιγμές μεγάλου βάρους,
να μη σκεφτείς πως θα περνάς, ζωή χωρίς βαρβάρους…

σκέφτηκα θέματα πολλά, να έχεις για παρέα,
όπως π.χ. με την ΑΟΖ, να βρεις λύση ωραία,

σίριαλ από τα τουρκικά, άφθονα θα σου δώσω,
και όσο για τον «Σουλεϊμάν», ποτέ δεν θα τον κόψω!


Πάσα ομοιότης με πρόσωπα και γεγονότα δεν είναι καθόλου συμπτωματική!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
[1] Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (ΟΣΣ). Σύμφωνα με όσα διεμήνυσε ο Τούρκος πρωθυπουργός η Άγκυρα θα έχανε κάθε ενδιαφέρον για την ένταξή της στην ευρωπαϊκή ένωση εφ’ όσον η Ρωσία και η Κίνα αποδέχονταν την Τουρκία ως μέλος του ΟΣΣ.
[2] Πρόκειται για τους έντεκα επιστήμονες που θα επιβαίνουν στο «TÜBİTAK Marmara», το πρώτο πλοίο επιστημονικών ερευνών που ναυπηγήθηκε από την τουρκική εταιρεία Çeksan Gemi İnşa Çelik Konstrüksiyon Sanayi. Το εν λόγω πλοίο υπάγεται στο TÜBİTAK και θα έχει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα πραγματοποίησης ερευνών σε βάθος 3.000 μ. για θέματα που αφορούν στην έρευνα-διάσωση, στην έρευνα πετρελαίου, στη θαλάσσια ρύπανση και σε σεισμολογικές έρευνες.
 
Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από τα άρθρα του Χρήστου Μηνάγια:

«Η πολιτική δικτατορία των τουρκο-ισλαμιστών»,
«Ακόμη ένα πλοίο επιστημονικών ερευνών αποκτά η Τουρκία» και
«Τουρκικές αμφισβητήσεις, προκλήσεις και εκβιασμοί με πλοία επιστημονικών ερευνών» στο www.geostrategy.gr


ΠΕΡΙ ΑΛΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ : ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΜΕ «ΛΑΜΠΡΗ» ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ο  πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων



Συχνά, πυκνά, ακούμε και διαβάζουμε –με επικριτικά σχόλια- ότι ο τάδε αξιωματούχος της πολιτικής, ο τάδε αξιωματούχος της αυτοδιοίκησης, ο τάδε καθηγητής ΑΕΙ, ο τάδε διοικητής ή πρόεδρος οργανισμού, το τάδε στέλεχος της διοίκμησης, ο τάδε δημοσιογράφος και πάει λέγοντας ήταν πρώην κομμουνιστής ή στέλεχος της ΚΝΕ.



Η ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΑΠΛΩΣΙΣ...

Κοίταζε τὸν ὀρίζοντα ὁ Ἓλληνας· καὶ δὲν ἒβλεπε τὴν ἀπόσταση, οὒτε τὶς θάλασσες ποὺ ἒπρεπε νὰ διασχίσῃ. Ἒβλεπε τὰ εὒφορα τὰ χώματα καὶ τὶς πόλεις ποὺ θὰ ἒστηνε μὲ τὰ χέρια του. Καὶ ἦταν καὶ ὁ χρησμὸς τῆς Πυθίας ποὺ τοῦ ἒδινε ἀέρα στὰ πανιά του, γιατὶ καὶ οἱ Θεοὶ στὸ πλευρό του ἦταν, καὶ τὸν συντρόφευαν…





ΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ''ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ'' ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ!

Γράφει η Κύρα Αδάμ σε άρθρο της στην εφημερίδα η Ελλάδα σήμερα:

“Στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο -ενημέρωση του ΟΗΕ-περιορίστηκε η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στην προκλητική απόφαση της Τουρκίας (124/18 Φεβ 2013) να εξουσιοδοτήσει την κρατική τουρκική εταιρεία ενεργειακών πόρων TRAO για τρίμηνη έρευνα υδρογονανθράκων.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΔΩ


«ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ» Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Αφιερωμένη στην εκπαίδευση της Χάλκης,  ήταν η φετινή 65η  (από την ίδρυση της ) τελετή κοπής της Βασιλόπιτας του Μορφωτικού Συνδέσμου Νήσου Χάλκης Κωνσταντινουπόλεως, που πραγματοποίηθηκε με μεγάλη επιτυχία το απόγευμα του Σαββάτου 23/2/13 στον Πολυχώρο του Δημαρχείου του Παλαιού Φαλήρου.
 
 



Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ 332 π.Χ.

(Διόδωρος ΙΖ.48.6-7, Κούρτιος 4.5.11, 6.30, 8.9, Ιώσηπος ΙΑ.302-339)

Θεωρούμε ότι ο Αλέξανδρος συνέχισε την πορεία του προς την Αίγυπτο τον Μεταγειτνιώνα (15 Αυγούστου – 16 Σεπτεμβρίου), αμέσως μόλις αποκατέστησε τη λειτουργία της Τύρου. Όλες οι χώρες των μεσογειακών παραλίων της σημερινής Μέσης Ανατολής εκτός από τη Γάζα, ήταν στα χέρια του.
 
 


ΤΡΙΑ ΛΟΥΤΡΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΟΥ


Από σιντριβάνια και φίλτρα νερού, μέχρι πέτρινες τουαλέτες, όπου «πηγαίνει και η βασίλισσα μόνη της». Τόσο οργανωμένο και περίπλοκο υδρευτικό και αποχετευτικό δίκτυο για τα απόβλητα διέθεταν οι Μινωίτες, που θα μπορούσε να συγκριθεί κάλλιστα μ' αυτά που καθιερώθηκαν το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα στις ευρωπαϊκές και αμερικανικές πόλεις.
 
 



Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΑ «ΟΙΚΟΠΕΔΑ» ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Αυτός είναι ο χάρτης ο οποίος στην ουσία ανάγκασε την Αθήνα να καταθέσει τη ρηματική διακοίνωση και να ενημερώσει με τον πλέον επίσημο τρόπο τον ΟΗΕ αναφορικά με το ζήτημα της τουρκική επιθετικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η ελληνική κυβέρνηση στην ουσία αναφέρεται για τα τέσσερα Οικόπεδα τα οποία δημοσιοποιήθηκαν με τουρκικό ΦΕΚ στις 27 Απριλίου 2012, είναι τα 5033, 5034, 5035 και 5028, και αφορούν περιοχές εντός της ελληνική υφαλοκρηπίδας αλλά και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).
Μία απλή ματιά στην χάρτη καταδεικνύει πως με τα τέσσερα αυτά Οικόπεδα η Τουρκία προσπαθεί: Να αποκόψει την ελλαδική ΑΟΖ από την κυπριακή. Να δημιουργήσει κοινό σύνορο μεταξύ αυτής και της Αιγύπτου. Να αποστερήσει από τις ελληνικές νήσους, ειδικότερα του συμπλέγματος του Καστελόριζου τον φυσικό θαλάσσιο και υποθαλάσσιο χώρο που τους αναλογεί σύμφωνα με τις προβλέψεις του διεθνούς δικαίου, τέλος με τη καταπάτηση από της συγκεκριμένης περιοχής προσπαθεί να στερήσει από τη χώρα μας περί τα 42.000 τ.χλμ. θαλάσσιου ΧΩΡΟΥ όπως αυτός ορίζεται από τις Συνθήκη για το Δίκαιο των Θαλασσών.
Να σημειώσουμε λοιπόν πως μέσω της κίνησης αυτής η Τουρκία προσπαθεί να οικειοποιηθεί, όχι μόνο υποθαλάσσια κοιτάσματα τα οποία θα αποδειχθούν σωτήρια για την οικονομική επιβίωση του ελληνισμού, αλλά το κυριότερο κατά την άποψή μας, είναι πως προσπαθεί να ακρωτηριάσει «χωρικά» την Ελλάδα αφού προσπαθεί να της στερήσει χώρο υπερδιπλάσιο της Πελοποννήσου, κάτι το οποίο θα ακρωτηριάσει τον Ελληνισμό και γεωπολιτικά.

http://www.defence-point.gr/news/?p=70036


ΕΦΥΓΕ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ - Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΧΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟ ΜΑΧΗΤΗ.

Κανείς μας δεν γεννήθηκε τέλειος και κάποιοι προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι.
Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος ήταν Μαχητής της Ζωής. Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος συνήθιζε να λέει σε επικήδειους που εκφωνούσε, ότι προσέρχεται μπροστά στο φέρετρο, ως ορκωτός λογιστής της Ιστορίας. Σήμερα, ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, παύει να βρίσκεται ανάμεσά μας. Ο δικός του "ορκωτός λογιστής", θα καταγράψει τον ισολογισμό ενός μάχιμου, ΦιλόΧριστου και ΦιλόΠατρη δημοσιογράφου, εραστή της Ελευθερίας Λόγου και Γνώμης. Ο "ορκωτός λογιστής της Ιστορίας" θα βρει πλεόνασμα και ωφέλεια για την Πατρίδα και την Δημοσιογραφία.
Τώρα πια η Ιερή Γη της Πατρίδας θα τον φυλάξει κάτω από το καταγάλανο Ουρανό, εως την Ανάσταση που όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί Προσδοκούμε.
Καλό Ταξίδι Σεβαστέ Γρηγόρη Μιχαλόπουλε
Καλό Ταξίδι ΕΛΛΗΝΑ.



ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters