Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ !

ayosofya1
Η κουρτίνα αυτή, σκεπάζει την ντροπή σας ;

Το ΑΚΡ που πιστεύει πως κατάγεται από την Οθωμανική ιστορία, έκανε ξανά τζαμί την Αγία Σοφία στην Τραπεζούντα, που αρχικά ήταν εκκλησία και είχε γίνει τζαμί επί Σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή.
Στο πρώτο ναμάζι, οι 750 ετών ζωγραφιές σκεπάστηκαν με κουρτίνα, ενώ το δάπεδο σκεπάστηκε με χαλιά. Ο καθηγητής Ακγιουρέκ δήλωσε πως το ΑΚΡ δεν μπορεί να ανεχτεί άλλα ¨χρώματα¨.
Σύμφωνα με την είδηση από την εφημερίδα Sol, το ΑΚΡ που παίζει το χαρτί της δημοκρατίας λέγοντας πως σέβεται κάθε είδους πίστη και ιδέα, μετέτρεψε ξανά σε τζαμί την εκκλησία που υπάρχει εκεί για 7 αιώνες. Ο καθηγητής Ενγκίν Ακγιουρέκ σχολίασε πως το ΑΚΡ δεν μπορεί να ανεχτεί άλλα ¨χρώματα¨, και ότι ουσιαστικά πρόκειται για την συνέχεια της κατάκτησης.
Η εκκλησία της Αγίας Σοφίας που επί 52 χρόνια λειτουργούσε ως τζαμί, μετατράπηκε ξανά σε τζαμί. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που επί μακρόν γινόταν με αυτό το σκοπό. Τοποθετήθηκαν μιχράπ και μινπέρ και το πρώτο ναμάζι έγινε προχτές. Κατά την διάρκεια της προσευχής οι εικόνες έκλεισαν με κουρτίνα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου