Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ.. ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ


Απο την Χαρά Νικοπούλου

Σε κάθε θεομηνία ο άνθρωπος αναζητούσε μία κιβωτό για να σωθεί. Έτσι και σήμερα που μαστιζόμαστε, όχι τόσο από την οικονομική, όσο από την πνευματική θεομηνία που έχει πλήξει την πατρίδα μας, αναζητούμε τη δική μας κιβωτό. Από τον Οκτώβριο, λοιπόν, στη Θράκη του Ορφέα και του Δημόκριτου ρίχνει άγκυρα «Η Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη», το δικό μας σχολείο που θα λειτουργεί από το μεσημέρι για όλους εμάς τους Θρακιώτες που θέλουμε ένα καλλίτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Η Κιβωτός θα έχει ως μαθητές πολίτες από 5 έως 105 ετών. Σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς και πνευματικούς ανθρώπους από όλη την Ελλάδα θα παραδίδονται καθημερινά αφιλοκερδώς μαθήματα σχολικής ενισχυτικής διδασκαλίας, μουσικής και ξένων γλωσσών σε παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Παράλληλα, οι ενήλικες θα μπορούν να παρακολουθούν σεμινάρια και ημερίδες που αφορούν την αρχαία ελληνική γλώσσα και φιλοσοφία, το αρχαίο θέατρο, την ελληνική ιστορία και παιδεία, τη χριστιανική πίστη, τη διδασκαλία και προσέγγιση των παιδιών και γενικότερα αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των Θρακιωτών θα διοργανώνονται ενημερωτικές ημερίδες και συνέδρια, που θα προσεγγίζουν πανεπιστημονικά τον ελληνορθόδοξο τρόπο σκέψης και διανόησης.

Επιπλέον, στόχος της «Κιβωτού της Δόμνας Βιζβίζη» θα είναι να καλυφθούν και κάποιες άμεσες βιοτικές ανάγκες συμπολιτών μας (όπως ένδυση, τροφή, παροχή ιατρικών εξετάσεων κτλ) πάντα αφιλοκερδώς. Έχοντας λοιπόν ως οδηγό τη Δόμνα Βιζβίζη, τη Μπουμπουλίνα της Θράκης που πολεμούσε το' 21 έχοντας πάνω στο καταδρομικό της πλοίο τα πέντε παιδιά της και σε συνεργασία με μία ομάδα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, όπως ο διδάσκαλος και συγγραφέας κ. Σαράντος Καργάκος, η φιλόλογος κ. Άννα Ευσταθίου Τζιροπούλου, ο επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθηνών κ. Βασίλειος Νικόπουλος, ο μαθηματικός και γεωστρατηγικός σύμβουλος κ. Νίκος Λυγερός, ο Ισπανός καθηγητής κλασσικών σπουδών και πρόεδρος της Euroclassica κ. Jose Luis Navarro, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Γεώργιος Λεκάκης, ο γεωπολιτικός και ιστορικός ερευνητής κ. Ιωάννης Φριτζαλάς, η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, καθώς και μια μεγάλη ομάδα από την πανεπιστημιακή, ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα της Ελλάδος, θα προσπαθήσουμε να θωρακίσουμε τον Έλληνα Θρακιώτη που μαστίζεται από την κρίση των ημερών.

Το κάλεσμα της «Κιβωτού» είναι διπλό: Αφενός καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που τόσα χρόνια με ηρωικό τρόπο κρατούν άσβεστη τη φλόγα της Ελλάδος μέσα στα σχολεία να προσφέρουν εθελοντικά μία ώρα διδασκαλίας έκαστος στην «Κιβωτό» μας, και αφετέρου καλούμε όλους τους ΈΛΛΗΝΕΣ και ΦΙΛΛΕΛΛΗΝΕΣ που θέλουν να συνδράμουν με κάθε τρόπο στην «Κιβωτό», υλικό και πνευματικό να επιβιβαστούν μαζί μας, για να μπορέσουμε να σαλπάρουμε άμεσα προς τη γνώση.

Υπεύθυνος της «Κιβωτού της Δόμνας Βιζβίζη»: Ιωάννης Φριτζαλάς, Γεωπολιτικός και Ιστορικός ερευνητής

Διεύθυνση: Μητροπολίτου Μαρωνείας Κωνσταντίου 8, Κομοτηνή, Τ.Κ.: 69100
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948781892 και 6936868684
Αριθμός λογαριασμού: Τράπεζα Κύπρου 38550775

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ..

http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/3399/1/lang,el/

Ο ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

 

ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Εχει δώσει το όνομά του σε μια ολόκληρη γειτονιά. Ψηλός - φτάνει τα 12μ. - και καμωμένος από πεντελικό μάρμαρο, δεσπόζει στην καρδιά του πρώτου εμπορικού κέντρου της Αθήνας, στη Ρωμαϊκή Αγορά, στην Πλάκα. Το όνομά του; Αέρηδες. 
 
 


ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ «ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


Ποιός και γιατί εκπαιδεύει σε ανορθόδοξο πόλεμο πακιστανούς;
Γιατί δηλώνουν «σύριοι» οι πρόσφατοι πρόσφυγες που εισέρχονται από την Τουρκία;

Μουτζαχεντίν στην Αντιόχεια, φοβίζουν τους τούρκους πολίτες...


Παράνομα στρατόπεδα εκπαίδευσης λαθρομεταναστών; Είναι δυνατόν να υπάρχουν και μάλιστα εντός της Ελληνικής Επικράτειας και μάλιστα περισσότερα του ενός;
 
 


ΣΜΥΡΝΗ : ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ (Β' ΜΕΡΟΣ)




Γράφει ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
 



Σε στρατιωτικό επίπεδο η εκστρατεία στη Μικρασία μπορεί να χωριστεί σε δύο μεγάλες περιόδους.
Την πρώτη περίοδο όπου ο Στρατός φτάνει στη Σμύρνη και ξεκινάει τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να ανακουφιστεί από την πίεση και τις δολοφονίες των Τσετών και των ατάκτων. Σε αυτή την περίοδο (πριν τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου) το πνεύμα είναι επιθετικό και η χώρα λαμβάνει βοήθεια από τους συμμάχους. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΔΩ


Θ Α Υ Μ Α! ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ...



«Θαύμα, θαύμα» θα αναφωνούσαν κάποιοι εάν βρισκόμασταν στον Μεσαίωνα… Τι εννοούμε; Ότι ο Κύπριος υπουργός εμπορίου και βιομηχανίας, Νεοκλής Συλικιώτης, δήλωσε πως έλαβε θετική απάντηση από τον Ελλαδίτη ομόλογό του, Ευάγγελο Λιβιεράτο, αναφορικά με τη συνάντηση των δύο υπουργών με τον Ισραηλινό ομόλογό τους Δρ. Ούζι Λαντάου στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Όπως γράψαμε και εχθές θα ήμασταν πολύ ευτυχείς να ενημερώσουμε του φίλους μας πως η τριμερής συνάντηση για τη δημιουργία μίας «ενεργειακής Τρόικα», όπως έχει χαρακτηριστεί η τριπλέτα Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ από γνωρίζοντες και επαγγελματίες του χώρου, πρόκειται να σχηματιστεί πολύ σύντομα. Σύμφωνα λοιπόν με τις δηλώσεις του Κύπριου υπουργού, η συνάντηση για τη συζήτηση αναφορικά με τη σύσταση ομάδας εργασίας «η οποία θα εξετάσει τη δημιουργία κοινών υποδομών για ηλεκτρική σύνδεση των τριών χωρών» επίκειται.
Από τη πλευρά μας να υπογραμμίσουμε για ακόμα μία φορά πως αναμένουμε πλέον από τους πολιτικούς ταγούς του τόπου μας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, αλλιώς η εφήμερη παρουσία τους από τους υπουργικούς θώκους θα γραφτεί στην Ιστορία με τα πιο μελανά γράμματα. Η κρίση δεν αναδεικνύει μόνο τα προβλήματα, αλλά και τους πολιτικούς άνδρες και τις γυναίκες που μπορούν να τα αντιμετωπίσουν, βγάζοντας την Ελλάδα από το τέλμα…


http://www.defence-point.gr/news/?p=56917

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ

Αττική υδρία 6ος αι. π.Χ (Μουσείο Louvre Ε 735)
     
  ΜΑΡΙΟΣ Γ. ΣΙΜΨΑΣ
  Αρχιπλοίαρχος Π. Ν.

 Οι Φωτογραφίες εστάλησαν από την φίλη Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου διαχειρίστρια του ιστολογίου ΠΕΡΙ ΑΛΟΣ

Ο αρχιπλοίαρχος τον Πολεμικού Ναυτικού κ. Μάριος Γ. Σίμψας, βασιζόμενος στα κείμενα τού Ομήρου και μεταγενεστέρων του συγγραφέων, μάς δίνει μιά παραστατική εικόνα τής δομής και τής εν γένει μορφής των πλωτών σκαφών τού Τρωικού Πολέμου. Η έρευνα αυτή, όπως θα δη ό αναγνώστης, απλώνεται σε όλα τα σημεία, ώστε να σχηματίζεται μιά ζωντανή εικόνα των πλοίων τής εποχής εκείνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΔΩ


ΘΡΑΚΗ-ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΗ



            Του  Ιωάννη Σ. Φριτζαλά
Γεωπολιτικού-Ιστορικού    ερευνητή
f_john542@hotmail.com

Θράκη… Η πανάρχαια και ιεροτάτη ελληνική γη. Το βορειοανατολικό προπύργιο της Ελλάδος και του Ελληνισμού. Οι λέξεις δεν είναι ικανές να περιγράψουν το μεγαλείο της, απλώς σιωπούν στο άκουσμα της λύρας του Ορφέως, των ιαχών των πιστών του Διονύσου, των μελίρρυτων ασμάτων των Μουσών, των προσευχών και των ψαλμωδιών των μοναχών του Παπικίου Όρους. 
 


ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ...

Γράφει ο συναγωνιστής
Panos Mistabone
 
...αν μου αρέσει η Δημοκρατία ή όχι; Δεν ξέρω! Δεν την έχω ζήσει για να μπορώ να απαντήσω. Δημοκρατία σημαίνει ένα οργανωμένο κράτος με αυστηρούς νόμους οι οποίοι θα εφαρμόζονται. Με αυστηρές κυρώσεις στους παραβάτες όποιοι αυτοί κι αν είναι, απ'όποιο κοινωνικό στρώμα αυτοί και αν προέρχονται.
Δημοκρατία σημαίνει συχνά δημοψηφίσματα για πολύ σοβαρά θέματα όπως γίνεται ας πούμε στην Ελβετία.Ο λαός πρέπει να εκφράζει την άποψη του συχνότερα και όχι μόνο ανα τέσσερα χρόνια.
Δημοκρατία σημαίνει κράτος προνείας. Δωρεάν ασφάλεια, υγεία και παιδεία στους Έλληνες. Παιδεία Ελληνική χωρίς συνωστισμούς και βαρβαροποίηση της γλώσσας. Παιδεία που θα αναδεικνύει άξιους ανθρώπους και όχι παπαγαλάκια.
Δημοκρατία σημαίνει ένα κράτος το οποίο θα παράγει τόσα όσα του χρειάζονται για να είναι ανεξάρτητο και ακόμα περισσότερα έτσι ώστε να εξάγει τα προιόντα του.
Δημοκρατία σημαίνει ένα κράτος το οποίο θα εξαφανίσει νοοτροπίες όπως ας πούμε η πρώτη μας επιθυμία να είναι να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα ή η νοοτροπία του "το παιδί μου θέλω να γίνει διευθυντής ή να δουλέψει στο δημόσιο, δεν θα μου γίνει αγρότης, οικοδόμος, τεχνίτης"!
Δημοκρατία θα πεί ένα κράτος το οποίο θα έχει άψογη μεταναστευτική πολιτική και ΑΝ χρειάζεται θα εισάγει για όσο χρονικό διάστημα μετανάστες για συγκεκριμένη εργασία.
Δημοκρατία θα πει ένα κράτος το οποίο θα ξέρει πόσο κόσμο μπορεί να θρέψει και ποιά είναι τα όριά του.
Δημοκρατία θα πει, ένα κράτος το οποίο κάνει τους πολίτες του να το αγαπούν, ένα κράτος που δεν διώχνει τα παιδιά του, που δεν τα "τρώει"!
Δημοκρατία θα πει το ίδιο το κράτος, να μην καταστρέφει το Έθνος.
Αυτές είναι κάποιες σκέψεις μου. Τίποτα απ'όλα αυτά δεν έχω ανταμώσει, συνεπώς δεν μπορώ να απαντήσω.Τα τριαντα οκτώ χρόνια μεταπολίτευσης είναι σαν μία παρένθεση καταστροφής για εμένα. Αν κάποια στιγμή στο μέλλον συναντήσω κάτι απο τα παραπάνω τότε θα σας απαντήσω...
 
http://tziopasinfo.blogspot.co.nz/2012/08/blog-post_21.html


ΙΔΟΥ ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΠΡΙΩΝ, ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΚΑ


Αποκαλύπτουμε την επιστολή που εστάλη στον υπουργό Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς επίσης και την επιστολή του Ισραηλινού υπουργού, η οποία να σημειωθεί ότι έφτασε εντός 48 ωρών, εάν μας λέει κάτι αυτό. Η ανάγνωση των εγγράφων αποκαλύπτει του λόγου το αληθές…
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΑ ΕΓΡΑΦΑ ΕΔΩ


Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!...



Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός, 
Δάσκαλος, Κιλκίς

Γράφω με οργή, γιατί «οι μη οργιζόμενοι, εφ' οις δει, ηλίθιοι δοκούντες είναι», όσοι δεν οργίζονται γι'αυτά που πρέπει είναι ηλίθιοι, ορίζει ο Αριστοτέλης.





ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ


Ένα θησαυρό αρχαίων νομισμάτων και κοσμημάτων έχει βρεθεί από Μαύρη Θάλασσα ακτή της Ρωσίας [Credit: National Geographic]

Ένα αρχαίο εμπορικό πλοίο έχει ανακαλυφθεί στον βυθό του κόλπου Taman κοντά στο ρωσικό θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας, Sochi.

Δεκατρείς αιώνες πριν, το πλοίο έφυγε από το Βυζάντιο και στη συνέχεια βυθίστηκε στην Φαναγορία, την μεγαλύτερη ελληνική αποικία στη χερσόνησο του Taman. Εκείνη την εποχή, η Φαναγορία ήταν το μεγαλύτερο οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο στην περιοχή της Μεσογείου.




ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΠΕΤΡΙΛΟΣ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ 19 ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ... ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ



1905 : Το σώμα του Ανθυπολοχαγού Κωνσταντίνου Μπουκουβάλα (Πετρίλου), που ήταν εγκαταστημένο σε Καλύβες (Πατώματα) μέσα στη λίμνη των Γιαννιτσών, καταλαμβάνει τη βουλγαρική Καλύβα της Γκολεσάτης, κοντά στο χωριό Γυμνά και εξοντώνει 19 κομιτατζήδες.





ΣΜΥΡΝΗ : ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ






Γράφει ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Νεκρική σιγή. Ένας καυτός άνεμος σάρωνε την παραλία της Σμύρνης. Η μυρωδιά του καμένου ξύλου ήταν παντού. Πυκνός μαύρος καπνός γέμιζε τον ουρανό πάνω από το όρος Πάγο. Αποκαΐδια... Μικρά φλεγόμενα κομμάτια ξύλου, στροβιλίζονταν στον αέρα και έπεφταν στην πάλαι ποτέ κοσμοπολίτικη προκυμαία της Σμύρνης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΔΩ 


ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΑΛΥΤΡΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ


Πριν από ακριβώς 90 χρόνια, οι Τούρκοι πυρπόλησαν τη Σμύρνη
Ήταν σαν σήμερα, 30 Αυγούστου του 1922, όταν ξεκίνησε δια χειρός των Τούρκων η φωτιά στην αρμενική συνοικία της Σμύρνης. Οι φλόγες εξαπλώθηκαν και κατέκαψαν την πόλη, μετατρέποντάς την μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου σε μια μάζα ερείπια που κάπνιζαν. Σε μια εποχή που η αρνησιπατρία έχει αποκτήσει θεσμικό χαρακτήρα και η κάθε Ρεπούση προσπαθεί μαζί με τους συνοδοιπόρους της και μιλώντας για «συνωστισμούς» να αφελληνίσει την Παιδεία και να επιβάλλει τη λήθη, οι Έλληνες πατριώτες ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ.



Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΜΥΡΝΗ - Η ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΧΛΟ

Τα όσα διέπραξαν οι Τούρκοι με την είσοδό τους στη Σμύρνη ήταν απάνθρωπα. Δεν σεβάστηκαν τίποτα και κανέναν.Η βαρβαρότητά τους δεν χωράει στον ανθρώπινο νου. Ένας Γάλλος δημοσιογράφος ο Rene Puaux περιέγραψε με ανταποκρίσεις του τα όσα απίστευτα έγιναν μπροστά στα μάτια του. Όπως η δολοφονία του Χρυσόστομου.
 



ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1949 ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΟΣ.... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ


"Τον Αύγουστο του ίδιου έτους τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο Πυρσός με στόχο τις θέσεις του ΔΣΕ στον Γράμμο και στο Βίτσι. Η πρώτη φάση του σχεδίου που ονομάστηκε Πυρσός Α΄ ξεκίνησε
στο Γράμμο, τη νύχτα 2 προς 3 Αυγούστου. Η επιχείρηση αυτή, που διήρκεσε μέχρι τις 8 Αυγούστου, ήταν παραπλανητικού χαρακτήρα, καθώς κύριος στόχος ήταν οι θέσεις των ανταρτών στο Βίτσι.
Η κύρια επιχείρηση προς το Βίτσι ξεκίνησε στις 10 Αυγούστου και έφερε την ονομασία Πυρσός Β΄. Ο κυβερνητικός στρατός, που υπερίσχυε σε αριθμητικές δυνάμεις και πολεμικό εξοπλισμό και διέθετε αεροπορική υποστήριξη, κατόρθωσε μέχρι τις 16 Αυγούστου να εκκαθαρίσει πλήρως το Βίτσι. Ο κύριος όγκος των Ανταρτών του Βιτσίου διέφυγε προς τον Γράμμο, όπου διεξήχθη η τελική φάση της επιχείρησης Πυρσός με την ονομασία Πυρσός Γ΄. Η επίθεση του Εθνικού Στρατού εξαπολύθηκε στον Γράμμο στις 25 Αυγούστου. Έπειτα από σφοδρό βομβαρδισμό, στον οποίο χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και οι εμπρηστικές βόμβες Ναπάλμ, η άμυνα των ανταρτών κάμφθηκε και στις 29 Αυγούστου ο ΔΣΕ εγκατέλειψε τον Γράμμο και διέφυγε προς την Αλβανία. Με την κατάληψη του Κάμενιτς στις 30 Αυγούστου έληξε το πολεμικό σκέλος του Εμφυλίου!"
 
Εστάλει απο τον Επίλαρχο Νικηφόρο



ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 15ΧΡΟΝΗ ΜΥΡΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

 
Για τον 15χρονο Αλέξη τα... "κοινωνικά κινήματα" έκαιγαν την Αθήνα. Για την 15χρονη Μυρτώ τα "κοινωνικά κινήματα" και οι πολιτικές δυνάμεις, όχι μόνο σιωπούν, αλλά υπερασπίζονται και τα "δικαιώματα" των λαθρο-εισβολών δολοφόνων των Ελλήνων. 30 Έλληνες δολοφονημένοι από λαθρομετανάστες μέσα στο 2012. Αυτός είναι ο "ρατσισμός των Ελλήνων" που καταγγέλλουν.
 



90 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ


”… κι αρχίνισεν η σφαή κι ηπήρεν το φευγιό…”
Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012
Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς
8:00 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου μητροπολίτου Σμύρνης, των συν αυτώ Αμβροσίου Μοσχονησίων, Γρηγορίου Κυδωνίων, Προκοπίου Ικονίου, Ευθυμίου Ζήλων και πάντων των μικρασιατών εθνομαρτύρων.
Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012
Πολιτιστικό Κέντρο ΄΄Μικρασία΄΄ (Μητρ.Καλλίδου 108, Καλαμαριά)
20:30 Ομιλία με θέμα τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012
Ιερός Καθεδρικός Ναός Της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης
8:00 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προ της ιεράς εικόνας του  Χρυσοστόμου Σμύρνης.
10.00 Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής
Πλατεία Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης
10.45 Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Αγίου εθνομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης.
Στη μνήμη 1.500.000 προγόνων μας που μαρτύρησαν κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή.


ΣΠΑΝΙΑ ΕΝΕΠΙΓΡΑΦΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ


Σε τόμο θα δημοσιευτούν σύντομα τα 191 κεραμικά που εντοπίστηκαν στη Μεθώνη, την αρχαιότερη αποικία των Ερετριέων στον βορρά. Τα περισσότερα από τα αγγεία αυτά χρονολογούνται μεταξύ 730 και 700 π.Χ., εποχή από την οποία σώζονται ελάχιστα παραδείγματα ελληνικής γραφής, πολύ περισσότερο στη Μακεδονία, όπου τα ενεπίγραφα ευρήματα είναι εξαιρετικά σπάνια.





ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ : ΤΟ 1931 Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΖΟΓΚΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ




Ήταν ελληνόβλαχος ο Ζώγκου;

Τη συνέντευξη του Βασιλιά της Αλβανία Αχμέτ Ζώγου στην ημερήσια αθηναϊκή εφημερίδα "ΕΛΛΗΝΙΚΗ" ημερομηνίας 15 Μαρτίου 1931 με τίτλο " Με τον Βασιλέα Ζώγου. Δια την πολιτικήν της Αλβανίας και τας σχέσεις με την Ελλάδα" και υπότιτλο " Μία σπουδαιοτάτη συνέντευξις", φιλοξένησε σήμερα η ημερίσια αλβανική εφημερίδα «Shekulli» (αιώνας) στην οποία ο αλβανός βασιλιάς αναφέρει:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΔΩ



ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΩ ΑΥΤΗ ΚΩΦΕΥΕΙ...


Τεράστιο ζήτημα – το οποίο υπό προϋποθέσεις αγγίζει τα όρια της εθνικής αυτοκτονίας – φαίνεται να εγείρεται από την απίστευτη αδράνεια του ΥΠΕΚΑ αναφορικά με το ζήτημα της δημιουργίας του ενεργειακού διαδρόμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.
Από την αρχή να ξεκαθαρίσουμε πως το θέμα δεν έχει αυτή τη στιγμή να κάνει με τη δημιουργία θαλασσίων «οικοπέδων» στην Ανατολική Μεσόγειο
 
 


Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΣΜΥΡΝΗ 1919-1922 : ΟΝΕΙΡΟ,ΕΦΙΑΛΤΗΣ,ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ - 90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ Σ'ΑΥΤΗ

Του Βενιζέλου Λεβεντογιάννη

Νεκρική σιγή... Ένας καυτός άνεμος σάρωνε την παραλία της Σμύρνης. Η μυρωδιά του καμένου ξύλου ήταν παντού. Πυκνός μαύρος καπνός γέμιζε τον ουρανό πάνω από το όρος Πάγο. Αποκαΐδια... Μικρά φλεγόμενα κομμάτια ξύλου, στροβιλίζονταν στον αέρα και έπεφταν στην πάλαι ποτέ κοσμοπολίτικη προκυμαία της Σμύρνης. Το νερό εκεί που σκάει το κύμα στο μώλο, είχε πάρει ένα βαθύ κόκκινο χρώμα. Το αίμα στο λιθόστρωτο έτρεχε σαν ποτάμι και χυνόταν στη θάλασσα. Μια βρωμερή μυρωδιά δεν επέτρεπε σε κανένα να αναπνεύσει. Στην επιφάνεια δεκάδες πτώματα. Παραμορφωμένα, αφύσικα φουσκωμένα, “χόρευαν” στο ρυθμό του κύματος. Στην παραλία 300.000 άνθρωποι εξουθενωμένοι, φοβισμένοι, στριμωγμένοι, εγκλωβισμένοι κρατούσαν την αναπνοή τους. Δεν ήθελαν καν να ανασάνουν. Δεν ήθελαν να τους ακούσει ο θάνατος που πλησίαζε. Τα πρόσωπα τους μαύρα από τη φωτιά και τη στάχτη, ήταν γεμάτα δάκρυα. Τα μάτια τους ήταν ανέκφραστα, ήταν τα μάτια του ανθρώπου που έχασε τα πάντα. Που τον κορόιδεψαν που τον σκότωσαν που τον βίασαν που έχασε τα παιδιά του, και τώρα δεν τον ενδιαφέρει τίποτε. ..



ΒΡΕΘΗΚΑΝ 400.000 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΑΠΥΡΩΝ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ

Βρέθηκαν 400.000 κομμάτια παπύρων γραμμένα από τους προγόνους μας και που με μια καινούργια μέθοδο μπορούν να διαβαστούν . H έγκυρη βρετανική εφημερίδα Independent σε ένα άρθρο της έγραψε:

Eureka! Εκπληκτική ανακάλυψη αποκαλύπτει τα μυστικά των αρχαίων Ελλήνων...
 



ΠΕΡΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΑ ΚΡΑΤΙΔΙΑ


Του Χρήστου Μηνάγια

Πριν από τέσσερις μήνες σε μυστική συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη για το μέλλον της Συρίας προβλέφθηκε ότι η χώρα θα διασπασθεί σε 5 ομόσπονδα κρατίδια και θα εξουσιοδοτηθεί η Τουρκία να επέμβει στρατιωτικά, εφόσον κριθεί απαραίτητο, για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας εντός του συριακού εδάφους. Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού περιοδικού Aksiyon, στην προαναφερθείσα συνδιάσκεψη ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις και συμμετείχαν ειδικοί επί θεμάτων διεθνούς ασφάλειας από χώρες που θα αποφασίσουν το μέλλον της Συρίας. Ας σημειωθεί ακόμη ότι η επιλογή της Σαγκάης αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι αποτελεί το κέντρο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (ΟΣΣ) ο οποίος ιδρύθηκε στις 14-6-2001. Ο ΟΣΣ αριθμεί 6 κράτη μέλη: την Κίνα, τη Ρωσία, το Καζακστάν, τη Κιργιζία, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν, συμμετέχουν 4 κράτη με την ιδιότητα του παρατηρητή: Ινδία, Πακιστάν, Ιράν και Μογγολία, καθώς επίσης και 3 κράτη με την ιδιότητα του συνομιλητή, όπως η Τουρκία, η Λευκορωσία και η Σρι Λάνκα. Σε ότι αφορά στην Τουρκία επισημαίνεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Ρωσία δήλωσε στο Ρώσο πρόεδρο Πούτιν ότι σε περίπτωση συμμετοχής της Τουρκίας στον ΟΣΣ, η Άγκυρα θα έχανε κάθε ενδιαφέρον για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΔΩ


ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ : ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ!


Η οικογένεια του Κεμάλ Ατατούρκ δεν είχε σχέση με τη Θεσσαλονίκη – γεγονός που θα στενοχωρήσει μεν τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη – αλλά από την επαρχία της Μαλάτιας (της ελληνικής Μελιτίνης), στις ανατολικές εσχατιές του τουρκικού κράτους.
Αυτό υποστηρίζει ένα νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε και ήδη προκαλεί σάλο στην Τουρκία. Η οικογένεια του Κεμάλ, αναφέρει το βιβλίο του Φατίχ Μπαγιάν «Από τον Μουσταφά στον Κεμάλ. Το μεγάλο μυστικό του Ατατούρκ», μετανάστευσε στη Θεσσαλονίκη από την Μελιτίνη. Το χειρότερο όμως είναι ότι, σύμφωνα με το βιβλίο, η καταγωγή του Κεμάλ είναι πιο σκοτεινή από ότι φανταζόμαστε, αφού η υποτιθέμενη μητέρα του, ήταν στην πραγματικότητα θεία του!
Ο Κεμάλ πήγε στη Θεσσαλονίκη με τη θεία του, μετά τον θάνατο των γονέων του. Σύμφωνα με το βιβλίο η θεία του τον υιοθέτησε. Ωστόσο τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά και σχετίζονται με την σχέση του πατέρα του Κεμάλ με τη συγκεκριμένη θεία – μητέρα.
Στη δεκαετία του 1930 είχε γίνει μια απόπειρα στην Τουρκία να ερευνηθεί το γενεαλογικό δέντρο του Κεμάλ, η οποία όμως σταμάτησε κακήν-κακώς, τότε, για άγνωστους λόγους, με φημολογούμενη παρέμβαση του κύκλου του Κεμάλ.

http://www.defence-point.gr/news/?p=56098



Ο ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΒΟΛΟ

Νέα δεδομένα από τη μελέτη δύο πινακίδων με Γραμμική Β γραφή

Δύο πινακίδες με Γραμμική Β γραφή, που βρέθηκαν στο Κάστρο Παλαιών, στον ιστορικό πυρήνα του Βόλου, καταρρίπτουν τον μύθο που ήθελε τον μυκηναϊκό πολιτισμό να φτάνει μόνο μέχρι τη Θήβα.
 
 


Ο ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ...!!!

Ο Ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού Παύλος Μελάς, που ορίστηκε από το Ελληνικό Μακεδονικό Κομιτάτο στην Αθήνα αρχηγός όλων των ανταρτικών σωμάτων στη Δυτική Μακεδονία, μαζί με 30 άνδρες, Μακεδόνες, Κρήτες και Λάκωνες, διέρχεται τη νύχτα της 27/28 Αυγούστου 1904 την ελληνοτουρκική μεθόριο, κοντά στη Μονή Μερίτσας (Οξύνεια Καλαμπάκας), για να αρχίσει τον αγώνα του κατά της βουλγαρικής  ένοπλης δραστηριότητας.

Ο Παύλος Μελάς ήταν αξιωματικός του πυροβολικού και γαμπρός επ' αδελφή του Ίωνα Δραγούμη. Έλαβε μέρος στον πόλεμο του 1897 και μπήκε μυστικά για πρώτη φορά στη Μακεδονία τον Φεβρουάριο του 1904, μαζί με τον Κοντούλη, τον Παπούλα και τον Κολοκοτρώνη. Για δεύτερη φορά επέστρεψε τον Ιούλιο, ως δήθεν ζωέμπορος με το όνομα Πέτρος Δέδες.

Για τρίτη και τελευταία φορά πέρασε τα σύνορα από τη μεριά της Κοζάνης στις 27 Αυγούστου του 1904 με σώμα 35 ανδρών από Μακεδόνες, Κρητικούς, Λάκωνες κλπ., ως αρχηγός των Σωμάτων Μοναστηρίου – Καστοριάς. Έδρασε με το ψευδώνυμο καπετάν Μίκης Ζέζας, σύνθεση των ονομάτων των παιδιών του. Ο θάνατός του από τουρκικό βόλι στη Στάτιστα Καστοριάς -το σημερινό Μελά- στις 13 Οκτωβρίου του 1904, συντάραξε τους Πανέλληνες και τον έκανε ήρωα και σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα.

Ο Μητροπολίτης Γερμανός Καραβαγγέλης έλεγε σε γνωστό του: «Όπου να ‘ναι φτάνουν από κάτω και Ελληνικά σώματα. Κρητικοί και Μανιάτες. Θα δεις κάθε κλαδί και παλικάρι». Και πραγματικά δεν διαψεύσθηκε ο μάρτυρας Ιεράρχης, μεγάλη επίσης μορφή του Μακεδονικού Αγώνα, αφού ακολούθησαν άλλα αντάρτικα σώματα, που η παρουσία τους και η δράση τους εμψύχωνε τους Έλληνες Μακεδόνες.

Αρχηγοί και οπλαρχηγοί των ελληνικών σωμάτων, στο μακροχρόνιο και σκληρό εκείνο αγώνα, ξεκίνησαν από όλα τα μέρη της ελεύθερης Ελλάδας και είναι αναρίθμητες οι πράξεις ηρωισμού και αυτοθυσίας ενός αγώνα


http://www.stoxos.gr/2012/08/blog-post_6307.html


ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΠΕΝΑΚΗ : ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ, ΗΤΑΝ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Για τα όσα είχε πει, επτά χρόνια πριν, το 2005, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια μίλησε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και στον δημοιογράφο Κώστα Ουίλς. Η κ. Άννα Ψαρούδα Μπενάκη είπε χαρακτηριστικά: ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΔΩ


ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ;




Τα μεγάλα μέσα έχουν τεθεί σε λειτουργία για να αποτρέψουν την ελληνική κυβέρνηση από το να προχωρήσει στο αυτονόητο, τον εντοπισμό και την εξόρυξη υδρογονανθράκων από την περιοχή που έχει στρατηγική-πολιτική και οικονομική αξία, δηλαδή από τη περιοχή νότια της Κρήτης και την Ανατολική Μεσόγειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΔΩ



Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΝΑΡΚΟΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ - Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ

Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος-Αμυντικός Αναλυτής

 1η ανάρτηση στο διαδίκτυο από το ιστολόγιο ΠΕΡΙ ΑΛΟΣ την Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι επιχειρήσεις ναρκοθηρίας με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ); Μετά από την χάραξη των ορίων της ΑΟΖ και στο πλαίσιο της προετοιμασίας έναρξης των εργασιών εκμετάλλευσης ενεργειακών κοιτασμάτων (φυσικό αέριο, πετρέλαιο) εντός μιας συγκεκριμένης περιοχής από τις εμπλεκόμενες εταιρείες, απαιτείται η τελική έγκριση των αρμόδιων φορέων για τις γεωτρήσεις. 
 



90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Η προκυμαία της Σμύρνης πριν την καταστροφή.
Η προκυμαία της Σμύρνης κατά την καταστροφή.
του Γεώργιου Κουρκούτα
καθηγητή-φιλόλογου

Το 1822, σε μια εκτεταμένη προσπάθεια αντιποίνων από την μεριά των Τούρκων, καταστρέφεται ολοσχερώς η Χίος, το πανέμορφο αυτό νησί του Αιγαίου. Το γεγονός αυτό συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη, διότι, σε μία Ευρώπη που κυριαρχούσε η προκατάληψη για τα κίνητρα των επαναστάσεων των λαών (βλέπε Ιερά Συμμαχία), απεκάλυπτε τον θανάσιμο κίνδυνο για τον υπόδουλο Ελληνισμό από την συνέχιση της Τουρκικής κατάκτησης, αλλά και την ακραία βαρβαρότητα των Οθωμανών Τούρκων. Τότε ο φιλελληνισμός αυξήθηκε και χαρακτηριστικά αναφέρουμε εδώ δύο από τις εκφράσεις του: Ο περίφημος πίνακας του Ευγενίου Ντελακρουά και το ποίημα του Βίκτωρος Ουγκώ με τίτλο «Το Ελληνόπουλο». 
 
 



26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ, ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ 1946-49


Ο φλογερός Πατριώτης Μητροπολίτης Πωγωνιανής, Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, ψυχή και πάλι της εκδηλώσεως.


Παλαίμαχος των αγώνων της Ελευθερίας στο Γράμμο και στο Βίτσι, προσκυνητής στην μνήμη των Πεσόντων συμμαχιτών του.


Ο Πρόεδρος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.), Αντιστράτηγος ε.α. Παντελής Μαυροδόπουλος, χαιρετίζει την εκδήλωση τιμώντας τους Πεσόντες των Μαχών.


Ηπειρωτοπούλες με παραδοσιακές φορεσιές απαγγέλουν πατριωτικούς στοίχους.


Παλαίμαχος των μαχών Κρητικός, με παραδοσιακή ενδυμασία, απαγγέλει μια μαντινάδα στην μνήμη των Πεσόντων Συμπολεμιστών του, παρουσία του Μητροπολίτου κ.κ. Ανδρέα.


Ο εκδότης Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας, μπροστά στο δαφνοστεφανομένο Μνημείο των Πεσόντων Αγωνιστών της Ελευθερίας και της Εθνικής Ακεραιότητας, 1946-49.


Από την έκθεση φωτογραφίας του λαογράφου Δ. Φασουλή, στο Δήμο Κονίτσης. (Η Βασίλησσα Φρειδερίκη στα εγκαίνια του Νοσοκομείου Κονίτσης)


Το καταστρεμμένο όχημα του Ανχη Κων/νου Δόβα, από νάρκη των συμμωριτών, την 4 - 10 - 1948.






ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters