Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΕΝΑΣ ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ


(1 Αυγούστου 1920, Εφημερίδα Εμπρός -στην 4η σελίδα)
"Περί την 4ην απογευματινήν ανέμενον μεθ΄ ομάδος εκ τριών η τεσσάρων προσώπων την άφιξιν του τραμ παρά την γωνίαν της λεωφόρου Κηφισίας και της οδού Ιωάννου Παπαδιαμαντοπούλου, πλησίον του υπ΄ αριθμόν 907 στύλου των ηλεκτρικών συρμάτων.
Την προσοχή μου επέσυρεν ομάς στρατιωτών αγόντων εν συνοδεία έναν πολίτην καλού παρουσιαστικού και βαδίζοντος μετά πολλής αξιοπρέπειας. Δεξιόθεν και αριστερά αυτού εβάδιζον δύο στρατιώται, δεκάς δε ετέρων στρατιωτών έπετο εκ του σύνεγγυς. Πάντες έφερον ντουφέκια.
 



ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 100,3 : ΓΚΙΖΙΚΗΣ-ΜΑΚΑΡΙΟΣ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΜΑΥΡΟΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!!! - ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ


Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον πρόεδρο των Βετεράνων Κύπρου 1974 κ. Νίκο Αργυρόπουλο.Αυτή την φορά ο Ν. Αργυρόπουλος καλεσμένος του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στην εκπομπή του  στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ "ΑΛΛΙΩΣ".(24-7-2012).
ΓΚΙΖΙΚΗΣ,ΜΑΚΑΡΙΟΣ,ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,ΜΑΥΡΟΣ παρέδωσαν στο "πιάτο" την Κύπρο μας στους Τούρκους!ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ 300 ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΚΙΖΙΚΗ! 

 

http://rafailgreece.blogspot.gr/2012/07/1003.html


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Ο ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΠΑΤΕΡΑ; - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα,
γιατί λάμπει ο ήλιος έτσι
γιατί φέγγει έτσι η μέρα;

Γιατί σαν αυτή, παιδί μου, την ημέρα τη χρυσή
που τη χαίρεσαι και συ
στέρεψε το μαύρο δάκρυ κλείσανε πολλές πληγές,
αψηλώσανε τα στάχυα
κι ένα γύρω όλα τα βράχια
εγινήκαν ανθοβούνια και χρυσοπηγές.

Μιαν ημέρα σαν ετούτη
την ολόφωτη κι ωραία
ξεδιπλώθηκε και πάλι η γαλάζια μας Σημαία
που 'χει τ' ουρανού το χρώμα και σκεπάζει τ' άγιο χώμα
που ελεύθερος πατάς.

Κι έτσι με χαρά κι ελπίδα
για μιαν ένδοξη Πατρίδα
η Σημαία κυματίζει μ' ένα Ταν ή επί Τας!











ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ




ΑΟΖ Η ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ


Γράφει ο Νίκος Λυγερός 
Δεν αρκεί που παλεύουμε όλοι μας για να αναδείξουμε το θέμα της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και να αποκτήσει επιτέλους η πατρίδα μας το δικαίωμα που της ανήκει, αλλά πρέπει επιπλέον να διαχειριστούμε και τον ραγιαδισμό. Δεν φτάνει που τόσα χρόνια θα έπρεπε να είχαμε ΑΟΖ και λόγω της απραξίας, της ανικανότητας και της αδράνειας, ο ελληνικός λαός περιμένει, αλλά θέλουν και να απολογηθούν με τεχνητά προσχήματα. Δεν αρκεί που δεν έχουν διαβάσει το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά προσπαθούν να τρομάξουν τους μη ειδικούς με αυθαιρεσίες.




«ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ» : ΚΡΙΣΗ, ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ» - ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΣΕ 3 ΜΕΡΗ

Σχόλιο Αιώνιας Ελληνικής Πίστης : Διαβάστε μια στρατηγική,γεωπολιτική ανάλυση χωρισμένη σε τρία μέρη λόγω του μεγάλου όγκου της.




Του Ιωάννη Σ. Θεοδωράτου
Δημοσιογράφου-Αμυντικού Αναλυτή


Τα δεδομένα είναι γνωστά από τα ΜΜΕ και τις επιμέρους αναλύσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Ωστόσο, πέρα από τα όποια ευχολόγια και τους αφορισμούς αναδεικνύεται ένα πολύ κρίσιμο – από πλευράς γεωστρατηγικής – πρόβλημα, το οποίο θα χαρακτηρίσουμε για τις ανάγκες της παρούσης ανάλυσης, ως «Στρατηγική Υπόθεση». 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ 1ο ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΔΩ





ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΑΡΧΑΙΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΟ ΔΥΡΡΑΧΙΟ



Τάφοι της ελληνιστικής περιόδου ήρθαν πρόσφατα στο φως, κατά τη διάρκεια εργασιών για την κατασκευή ενός σπιτιού σε κατοικημένη περιοχή στο Δυρράχιο της Αλβανίας.
Την ευθύνη των ανασκαφικών εργασιών έχουν ειδικοί της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της Αλβανίας.
Αρχαιολόγοι δήλωσαν στο αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 36 αρχαίοι τάφοι, που εκτιμάται πως χρονολογούνται από το 2ο αιώνα π.Χ.
Στην περιοχή βρέθηκαν επίσης κεραμικά αντικείμενα, τεφροδόχοι και άλλα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα.
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, οι τάφοι είναι τεσσάρων διαφορετικών τυπολογιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ - Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ


Σαν ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του μεγάλου οραματιστή του Νέου Ελληνισμού Ίωνα Δραγούμη, η Επιτροπή μνήμης και τιμής Ίωνος Δραγούμη διοργάνωσε εκδήλωση την Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 και ώρα 8.00 μ.μ. στην λευκή μαρμάρινη στήλη (έναντι ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ, Βασ. Σοφίας 73), εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή, δολοφονημένος άνανδρα από τις σφαίρες του





Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ


Συγγραφέας : Βασίλειος Γιαννακόπουλος

«Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μια σημαντική μελέτη για το κύμα των εξεγέρσεων στον αραβικό χώρο. Η εξαιρετική ιστορική ανασκόπηση των πολιτικών και οικονομικών πριν την έναρξη της αραβικής άνοιξης και η τεκμηριωμένη καταγραφή των γεγονότων με κάθε λεπτομέρεια σε κάθε εξεγερμένη αραβική χώρα αναμφισβήτητα μας δίνει μια σαφή εικόνα της κατάστασης και μας παρέχει τη δυνατότητα να αντιληφθούμε τους λόγους που ώθησαν τους Άραβες πολίτες να εξεγερθούν ενάντιαστα αυταρχικά τους καθεστώτα, μετά από τόσα χρόνια παθητικότητας και νάρκης...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΔΩ


ΑΘΩΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ...


Γράφει ὁ Κρόνιος

Ο 'Αθως είναι το τρίτο ανατολικότερο "πόδι" μιας τρίποδης χερσονήσου, στην ανατολικὴ πλευρά της Μακεδονίας. Στη δυτική αιχμή αυτής της χερσονήσου, στο πεδίο της Φλέγρας, διεξήχθη την εποχή πριν ο Θρύλος γίνει μύθος, η Γιγαντομαχία. Οι Θεοί με επικεφαλής τον Δία, εναντίον των Γιγάντων, των υιών του Ουρανού και της Γαίας.
 
 
Βιβλιογραφία 
Jean Richepin, Ἑλληνικὴ Μυθολογία, Ἐκδ. Αὐλός.
 
 


Η ΜΙΚΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ ΤΟΝ 14ο ΑΙΩΝΑ π.Χ.



Την ανάπτυξη της μικροτεχνολογίας κατά τη Μυκηναϊκή περίοδο σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αποτυπώνονται σύμβολα σε επιφάνειες μεγέθους φακής, κατέδειξε η μελέτη ενός μικρού ειδωλίου, του μοναδικού που έχει βρεθεί έως σήμερα με χαραγμένα πάνω του σύμβολα της Γραμμικής Β'.





ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ





Του Κωνσταντίνου Χολέβα
Πολιτικού Επιστήμων


Ακούονται κατά καιρούς απόψεις στελεχών της Αριστεράς κατά του περιεχομένου του μαθήματος των Θρησκευτικών και κατά του εκκλησιασμού στα  σχολεία. Επειδή όλοι αυτοί επικαλούνται αορίστως και ασαφώς το Σύνταγμα , τις Διεθνείς Συμβάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή κάποιες άλλες αξίες κρίνω σκόπιμο να θυμίσω ότι το 1995 το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας μας, δηλαδή το Συμβούλιο της Επικρατείας (Σ.τ.Ε.) ασχολήθηκε με το ζήτημα της Ορθόδοξης Αγωγής στην ελληνική στοιχειώδη και μέση παιδεία. 
Η απόφαση που ελήφθη βασίζεται στο ισχύον Σύνταγμα και στη Συνθήκη της Ρώμης του 1950 περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ελευθεριών.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΔΩ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ : Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΔΕΑΛΙΣΤΗΣ

 
Του Ιωάννη Παναγιωτακόπουλου
 
31 Ιουλίου του 1920, ένα καυτό απομεσήμερο στην Αθήνα, όχι μόνο από την ζέστη, αλλά και από τον αναβρασμό που είχε προξενήσει η απόπειρα δολοφονίας του Ελευθέριου Βενιζέλου, στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λυών, από δύο φανατικούς βασιλόφρονες. Οι Έλληνες και πάλι διχασμένοι. Όπως σχεδόν πάντοτε μετά από κάθε μεγαλούργημα. Όπως πάντοτε πριν από κάθε καταστροφή...
 
 



ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΓΙΑ...''ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ''!



Στο δημόσιο σήμα, στον Κεραμεικό, πάνω στους τάφους των επιφανών προγόνων μας, έκατσαν πριν από ώρες κάποιοι περιθωριακοί
Το δημόσιο σήμα, τον χώρο όπου γίνονταν δημοσία δαπάνη οι ταφές των επιφανών αλλά και όσων πέθαναν υπερασπιζόμενοι τα πάτρια, επέλεξαν να καταπατήσουν σήμερα λίγες δεκάδες αναρχικοί, όχι πάνω από 40 άτομα, για να κάνουν... συνέλευση! Εκεί λοιπόν όπου βρίσκονται οι τάφοι των επιφανών, όπως ο Περικλής, ο Θρασύβουλος, ο Φορμίωνας, ο Κλεισθένης, ο Σόλων και ο Λυκούργος, μεταξύ άλλων και υπό ένα πανό που έγραφε «ανοικτό στέκι αναρχικών» και χωρίς την παρουσία ούτε ενός κατοίκου της περιοχής, οι μαυροφορεμένοι στην πλειοψηφία τους αντιεξουσιαστές, μερικοί εκ των οποίων φορούσαν μπλουζάκια «St Pauli» (η συνοικία στο Αμβούργο, όπου συχνάζουν οι αναρχικοί και οι αριστεριστές), οι «βιτρινοθραύστες» είπαν να «συζητήσουν» (τι θα κάψουν και άλλα τέτοια). Ανάμεσά τους δεν υπήρχε ούτε ένας κάτοικος. Άλλωστε, η απομόνωσή τους από την κοινωνία, είναι παραπάνω από εμφανής.

http://www.elkosmos.gr/politiki/politiki/aristera/11330-2012-07-29-22-08-02.html



Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

30η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 8 Μ.Μ.



ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 8 Μ.Μ.
(ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ 71, έναντι ΧΙΛΤΟΝ)

Στην εποχή που διανύουμε όπου οι περισσότεροι συμπατριώτες μας κοιτούν τι ζημιά παθαίνουν από την οικονομική κρίση από την μία, αλλά δεν χάνουν επεισόδιο από τις τουρκικές σειρές που προβάλλουν «ελληνικά» κανάλια, υπάρχουν Έλληνες που αδιαφορούν γι’ αυτά. Αψηφούν την υλική και αποχαυνωτική πλευρά του πράγματος και συνεχίζουν να πιστεύουν σε ιδανικά, αξίες και πιστεύω. Για 30η συνεχόμενη χρονιά, θα μαζευτούμε και εφέτος στην λευκή στήλη (έναντι του ξενοδοχείου Χίλτον) για να συμμετάσχουμε στην 92η επέτειο μνήμης και τιμής στον Ίωνα Δραγούμη. Τιμή στον πάντα επίκαιρο οραματιστή του Ελληνισμού που έδινε την μάχη μέσω της γραφίδας του και σηματοδότησε τις αρχές και τις αξίες του Ελληνικού εθνικισμού.
Οργανωτής της εκδήλωσης, η «Επιτροπή Μνήμης Ίωνος Δραγούμη».



ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ

Άσκηση Ευέλπιδων στο Πυροβολικό (Τη Φωτογραφία "τράβηξε" ο Π. Μελάς)
  
Του Δημητρίου Θ.Κατσάνου

Ο διμέτωπος αγώνας των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων και των Βούλγαρων 
για την Απελευθέρωση της Μακεδονίας και την Ένωσή της  με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο Αγώνας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας του 1821, άφησε τη Μακεδονία, όπως εξ' άλλου και άλλα μέρη της Ελλάδας (Δωδεκάννησα, Επτάνησα, Ήπειρος, Θεσσαλία, Θράκη, Κρήτη, Κύπρος, Νήσοι Ανατολικού Αιγαίου κ.α.), έξω από τα σύνορα του Ελληνικού Κράτους. Όμως οι Μακεδόνες ποτέ δεν έπαψαν να προσδοκούν την Απελευθέρωση της Μακεδονίας και την Ένωσή της με την υπόλοιπη ελεύθερη Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, οι επαναστάσεις στην Μακεδονία διαδέχονται η μια την άλλη. Όμως, δυστυχώς, καμία τους δεν τελεσφόρησε.




Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ - ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΙΔΕΑ ΑΝΑΒΟΝΤΑΣ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ - ΟΙ ΚΟΥΒΕΛΟΚΑΠΡΑΛΟΚΟΥΒΕΛΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΑΥΤΟ....


Ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες με τους Βρετανούς να δηλώνουν έτοιμοι. Το ζητούμενο είναι κατά το πόσον έχουν κατανοήσει οι κάτοικοι στην Γηραιά Αλβιόνα τις αξίες αλλά και την ιστορία που κουβαλάει το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Star, ένας βρετανός (για την ακρίβεια σκοτσέζος), θεώρησε πως θα απολάμβανε καλύτερα το τσιγάρο του, ανάβοντάς το με την Ολυμπιακή Φλόγα!
Ο λαμπαδηδρόμος σταμάτησε να τρέχει για μερικά δευτερόλεπτα για να βοηθήσει τον εικονιζόμενο να ανάψει το τσιγάρο του.
Έτσι τιμούν το Ολυμπιακό Ιδεώδες οι Βρετανοί;

http://www.sigmalive.com/sports/london%202012/510418
http://ellas2.wordpress.com




ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΜΕ ΛΕΙΨΑΝΑ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ;


Σύμφωνα με πληροφορίες τουρκοκυπριακών εντύπων που αναπαράχθηκαν και συγκεκριμένα ρεπορτάζ της εφημερίδας «Κίπρισλι», βρέθηκε ομαδικός τάφος Ελληνοκυπρίων, στη διάρκεια εργασιών για τη διάνοιξη δεύτερου διαδρόμου, στο αεροδρόμιο Ερτζάν στην κατεχόμενη Τύμπου. Αυτό έγινε πριν από περίπου δύο μήνες και μαθεύτηκε τώρα, ενώ όπως ισχυρίζονται οι Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι, τα λείψανα παρέμειναν στο σημείο όπου βρέθηκαν. Οι «αρχές» του ψευδοκράτους έσπευσαν, κατά την πάγια πρακτική τους, να διαψεύσουν το ρεπορτάζ. Δεν εξήγησαν όμως γιατί απομάκρυναν τους εργάτες από την περιοχή των έργων... Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών, παρενέβησαν, λέγοντας πως θα επιληφθούν του θέματος που έχει προκύψει. Πάντως, είναι πλέον φανερό πως με την πάροδο του χρόνου, τα τουρκικά εγκλήματα αποκαλύπτονται...

http://elkosmos.gr/ethnika-themata/ethnika-themata/cyprus/11325-2012-07-28-14-27-50.html


ΠΟΣΟ ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ;


Τη βούληση της Ελλάδας να ανακηρύξει ΑΟΖ, φέρεται να εξέφρασε στον βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Φίλιπ Γκόρντον, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Και λέμε φέρεται, διότι ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών δεν έχει ακριβώς την ίδια αντίληψη με τον πρωθυπουργό στο κρίσιμο αυτό θέμα, με τον Αβραμόπουλο να φέρεται πως έχει σαν προτεραιότητα τον κατευνασμό των τουρκικών ανησυχιών. Προς αυτό μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια.
 
 



ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΕΘΝΟΣ

Οι εχθροί της Ελλάδος βρίσκονται πολύ κοντά μας. Έχουν διαβεί τα κατεστραμμένα τείχη της πατρίδος μας και το ξέρουν οι πάντες. Ο εχθρός έχει ταυτότητα που δεικνύει τον ανθελληνισμό που κουβαλάει εκ των προθέσεων και των πράξεων. Οι προθέσεις υπερβαίνουν ακόμη και τη γλώσσα που μεταχειρίζεται αφού ο σκοπός του είναι η κατάρρευση της ήδη διαβρωμένης πολιτείας. 
 
 



Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Η ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ



Του Σαράντου Καργάκου
Ιστορικού - Συγγραφέως
«Τῆς ἀρετῆς, εἰ μέλεις πόλις εἶναι, οὐδένα δεῖ ἰδιωτεύειν»
(ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ)
«Από τη στιγμή που θαπει κανείς, προκειμένου για τις υποθέσεις του κράτους, «Tιμ' ενδιαφέρει;», μπορούμε να υπολογίζουμε ότι έχει γίνει το πρώτο βήμα για την παρακμή τον κράτους αυτού». Η φράση αυτή του Ζ.Ζ.Ρουσσώ φρονούμε ότι αποτελεί την καλύτερη αφετηρία για την ανάπτυξη των ιδεών μας σχετικά με το εξεταζόμενο θέμα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΔΩ



28 ΔΙΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! - ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ.ΠΡΩΤΟΣ Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΤΟ ΦΩΝΑΞΕ



Σχόλιο Αιώνιας Ελληνικής Πίστης : Με αφορμή αυτή την είδηση θα ήθελα να υπενθυμίσω στους φίλους bloggers να μην φοβούνται να αναφέρουν ποιός πρωτοείπε πόσα λεφτά χάνουμε από τους λαθρομετανάστες.
Το θέμα αυτό το ανέσυρε πρώτος ο Γεώργιος Καρατζαφέρης και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός εδώ και 7 με 8 χρόνια.Έτσι κύριοι για να βάζουμε τα πράματα στη σωστή τους θέση.

Με τιμή
Βασίλειος Στυλιανέσης 
Αιώνια Ελληνική Πίστη

Θα ήθελα να κάνω αναφορά για μια παράμετρο της λαθρομετανάστευσης για την οποία ελάχιστα έχουν ακουστεί.
Πρόκειται γι’αυτήν του οικονομικού κόστους της λαθρομετανάστευσης.
Πιο συγκεκριμένα:
 



ΑΝΑΞΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ...



Με αφορμή το απόσπασμα σχολικής έκθεσης γραμμένης με το “νέο” φωνητικό αλφάβητο τών 5 φωνηέντων και τών 18 συμφώνων, ας μού επιτραπεί να υπογραμμίσω πως με όλα αυτά τα δήθεν προοδευτικά, ή δήθεν παγκοσμιοποιημένα, τα οποία κάποιοι είτε αγράμματοι, αναλφάβητοι δήθεν διανοούμενοι, είτε εγκάθετοι προωθούν, οδηγούμαστε ως λαός, ως έθνος στον πλήρη αφανισμό.





Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΕΛΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ



Βιαστές των εθνικών και ηθικών μας αξιών έχουν γεμίσει τα στενά της Πατρίδος μας. Καιροφυλαχτούν να ανατρέψουν το καινούριο που έρχεται να ανακαταλάβει την Τιμή, την Υπόληψη και την Ισχύ των Ελλήνων. Έχουν παραταχθεί οι βρικόλακες του ελληνόφωνου κατοχικού καθεστώτος προκειμένου να περισώσουν το άθλιο κουφάρι του συστήματος που τόσο «χαριτόβρυτα» υπηρετούν. Είναι αριστεροί, ψευτοδεξιοί, υπερασπιστές του ολυμπιακού ιδεώδους, του ανθρωπισμού, της διαφορετικότητας, του σεβασμού, της φιλίας, της αριστείας και πάει λέγοντας.






Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ «ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ (Β΄ ΜΕΡΟΣ)



Κ. Καραμανλής και Ανδρ. Παπανδρέου συμπορεύθηκαν στην «Μεταπολίτευση».

Του Μάνου Χατζηδάκη

Το όργιο της«αποχουντοποίησης» δεν έχει προηγούμενό του στα ιστορικά χρονικά. Πραγματικά ο Καραμανλής έδειχνε «τι θα πει δικτατορία» κατά την ρήση του Αβέρωφ. Το τεράστιο μέγεθος των πραξικοπηματικών ενεργειών, των παράνομων φυλακίσεων, των διώξεων, των εκκαθαρίσεων κ.λπ. αναλογούν μόνο σε σταλινικού τύπου καθεστώτα! Η κατ’ ευφημισμόν αποκαλούμενη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, απεδείχθη η κατ’ εξοχήν Κυβέρνηση Εθνικού Διχασμού, αφού διαίρεσε τους Έλληνες σε «χουντικούς» και μη, σε «σταγονίδια», «καρκινώματα» και άλλα φαιδρά.







ΜΙΝΩΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ


ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ


Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο της Καρλσρούης ο Μινωικός πολιτισμός είναι ο αρχαιότερος ναυτικός πολιτισμός στον κόσμο και αναπτύχτηκε από το 2800 π

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΜΙΝΩΙΤΕΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ;

ΤΑ ΠΛΟΙΑ

Στη δεύτερη χιλιετία π.Χ. οι παραστάσεις πλοίων σε δακτυλίδια, σφραγίδες, πήλινα ομοιώματα, τοιχογραφίες, κοσμήματα κλπ, μαρτυρούν την επικράτηση των Μινωιτών.
Τη  θαλασσοκράτειρα Κρήτη του Μίνωα  επιβεβαιώνουν τόσο ο Θουκυδίδης (Θουκυδίδη Ιστορία),όσο και ο Στράβων (Στράβωνος Γεωγραφία) αργότερα. Τα πλοία των Μινωιτών έφταναν ως τη Ρας Σμάρα στον ποταμό Ορόντη, καθώς και σε διάφορες Αιγυπτιακές πόλεις. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΔΩ

ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1953 Ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ...!!!



Ο Νικόλαος Πλαστήρας γεννήθηκε το 1881 στην Καρδίτσα και μεγάλωσε μέσα σε μια Αγραφιώτικη οικογένεια με πλούσια ιστορική παράδοση, αφού οι πρόγονοί του πολέμησαν με τον Καραϊσκάκη.

Τελειώνοντας το Γυμνάσιο Καρδίτσας, κατατάχθηκε εθελοντής στο στρατό, στο 5ο Σύνταγμα Πεζικού Τρικάλων, με το βαθμό του δεκανέα.







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΔΩ



ΕΞΙ ΑΡΧΑΙΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΥ-ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ



Κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2012 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της έρευνας στη θαλάσσια περιοχή Μακρονήσου-Λαυρεωτικής στο πλαίσιο της υποβρύχιας αναγνωριστικής έρευνας του Ν. Ευβοϊκού, που διενεργείται υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κουτσουφλάκη, καταδυόμενου αρχαιολόγου της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων (Ε.Ε.Α.) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών (ΙΕΝΑΕ).




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΔΩ



ΝΕΟ «ΣΟΥΛΑΤΣΟ» ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ



Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), η τουρκική Φ/Γ «TCG Gökova» προερχόμενη από Ανατολική Μεσόγειο, κινούμενη αρχικά μεταξύ νήσου Κάσου και νήσου Κρήτης και στη συνέχεια βόρεια Κρήτης σε Διεθνή Ύδατα, εισήλθε την 25η Ιουλίου 2012 (14:15) σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Μήλου και Ν. Φολέγανδρου.
Στη συνέχεια με βόρεια πορεία κινήθηκε μεταξύ Ν. Σίφνου και Ν. Αντίπαρου και εξήλθε την 25η Ιουλίου 2012 (18:49) μεταξύ Ν. Τήνου και Ν. Μυκόνου με βορειοανατολική πορεία.
Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούν το τουρκικό πλοίο, καθ’ όλη τη διάρκεια του πλου του.
Φαίνεται ότι οι Τούρκοι ζήλεψαν την παρουσία Αμερικανών και Ισραηλινών στο όμορφο Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά του και είπαν να απολαύσουν λίγη από αυτή την ομορφιά…





ΑΝ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ...



ΑΝ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ έλεγε σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ, ότι οι Ελληνες είναι Τεμπέληδες και Διεφθαρμένοι θα είχε κερδίσει επάξια μια θέση στους Μεγάλους Στοχαστές.
ΑΝ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ έγραφε ότι ο Κωλοκοτρώνης είχε γκόμενο φυσικά και θα είχε χιούμορ και θα γινόταν ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ.
ΑΝ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ έγραφε για συνωστισμούς και ότι «Οι κλέφτες (σ.σ.n.με μικρό "Κ"!) συγκροτούν ένοπλες ομάδες, κάνουν επιθέσεις σε εμπορικές αποστολές, σε κρατικούς (σ.σ.n.οχι Τούρκους) αξιωματούχους" θα γινόταν ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ γιατί όχι και Αρχηγός.
ΑΝ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ έπλεκε το εγκώμιο του ακροδεξιου Βορίδη, εξυβριζε τον Χριστόδουλο και οδηγούσε Φεράρι θα ήταν σίγουρα ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ.
ΑΝ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ήξερε τι εκπροσωπει το αρχαίο πνεύμα αθάνατο και τα Ολυμπιακα ιδεώδη θα έβγαζε κι αυτή 1.000.000,00εκ € στο εξωτερικό και θα ήταν φίλη και με τον Χριστοφοράκο....
αλλά δυστυχώς η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ είναι μια κοπέλα σαν εμάς, του κοινούς Έλληνες (γι αυτούς) που αφιέρωσε την ζωή της τα τελευταία 10 χρόνια για να είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες......
Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ είναι για όλους του Ελληνες ήδη Ολυμπιονίκης γιατί, εμείς που "δεν ξέρουμε" από Ολυμπιακά Ιδεώδη, αρκούμαστε σε ένα κλάδο ελαίας και δεν θαμπωνόμαστε από το χρώμα του χρυσού....

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ




ΣΠΕΙΡΑΤΕ ΘΥΕΛΛΕΣ, ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΤΕ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ



Πολιτικοί και δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του κατοχικού καθεστώτος έχουν αναγάγει την πολιτική καθημερινότητα του ελληνικού λαού σε ένα στείρο άθροισμα οικονομίας και χρήματος. Με τη διαφορά ότι η οικονομία δεν είναι πλέον εθνική και το χρήμα δεν σχετίζεται με την εγχώρια παραγωγή που έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό αλλά με το ξεπούλημα της πατρίδος και τη λεηλασία των λαϊκών αποδοχών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΔΩ



Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ «ΙΔΙΩΝΥΜΟΥ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ



Στις 25 Ιουλίου 1929 δημοσιευόταν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ένας από τους πλέον πολυσυζητημένους Nόμους της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Επρόκειτο για το Νόμο «Περί των μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών», το γνωστό ως «ιδιώνυμο». Ο Νόμος αυτός ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου, υπογράφτηκε από τους Υπουργούς Εσωτερικών Π. Αργυρόπουλο και Δικαιοσύνης Δ. Δίγκα και επικυρώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Παύλο Κουντουριώτη. Όποιος επιδίωκε την εφαρμογή «ιδεών εχουσών ως έκδηλον σκοπόν την δια βιαίων μέσων ανατροπήν του κρατούντος κοινωνικού συστήματος ή την απόσπασιν μέρους ή όλου της Επικρατείας» τιμωρείτο με φυλάκιση ή εκτοπισμό από ένα μήνα μέχρι δύο χρόνια!
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το «παρασκήνιο» της εσπευσμένης δημοσίευσης του νόμου, ο οποίος είχε βεβαίως ψηφιστεί ήδη από τη Βουλή και τη Γερουσία και δεν δημοσιευόταν λόγω των αντιδράσεων σημαντικών πολιτικών, όπως οι Α. Παπαναστασίου και Γ. Καφαντάρης. Στις 1 Αυγούστου 1929 θα γιορταζόταν πανελληνίως «αντιπολεμική εορτή» και στην κυβέρνηση έφτασαν πληροφορίες ότι οι κομμουνιστές θα δημιουργούσαν ταραχές και θα διατάρασσαν τη δημόσια τάξη σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες και σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας.
Αποφασίσθηκε λοιπόν η αυθημερόν δημοσίευση του νόμου και η εφαρμογή των διατάξεων που απαγόρευαν τις συγκεντρώσεις σε ανοικτούς ή κλειστούς δημόσιους χώρους όσων ήθελαν την ανατροπή του συστήματος. Εξάλλου, με το «ιδιώνυμο» η απεργία δεν αναγνωριζόταν ως μέσον προβολής πολιτικών αιτημάτων, ο συνδικαλισμός μετατράπηκε σε αδίκημα και η διαδήλωση θεωρούνταν διασάλευση της κοινωνικής γαλήνης.
Κατόπιν τούτων κατά τη διάρκεια των εορτασμών της 1ης Αυγούστου «απόλυτος ησυχία επεκράτησεν εις ολόκληρον το κράτος». Με τον ίδιο νόμο διαλύθηκαν οι περισσότερες εργατικές οργανώσεις στα τέλη του 1930 και τροποποιημένος συνέχισε να ισχύει για πολλές δεκαετίες.





ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters