Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1936 : ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ...!


Του Γιώργου Βεργιάννη
Μέλους του Π.Γ. του Εθνικού Μετώπου 


Ευτύχησε η Ελλάς να έχει πρωθυπουργό τον Ιωάννη Μεταξά, ο οποίος κατά την περίοδο της πρωθυπουργίας του, διαβάστε τι έγραφε στο προσωπικό του ημερολόγιο για τα οικογενειακά του οικονομικά και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

«3 Ιουνίου 1938, Παρασκευή… Τακτοποίησις με Α’ Εφορίαν – 80χιλ. Ήδη τακτοποιείται Δ’ Εφορία. Κύριος οίδε πόσον. Αλλά καμμία επιστροφή φόρων. Καλλίτερα… Τώρα Γιώργος και Λουλού φεύγουν από το σπίτι. Και μένει στη ράχη μας. Διένεξίς των με Λέλαν. Καλλίτερα ας μην τα γράψω αυτά. Αλλά τι δεν μας μαθαίνει η ζωή!- Κοπιώδεις ημέραι, εργασία, ψυχικοί κλονισμοί. Απογοητεύσεις. Μόνον ολόγυρα ο ενθουσιασμός του Λαού. Και ιδίως της Νεολαίας. Αυτή είναι η παρηγοριά μου».

«9 Ιουνίου, Πέμπτη Εξώφλησα και την Δ’ Εφορίαν 117 χιλ. και μένουν οι συνθετικοί. Αλλά είμαι πλέον εν τάξει. – Λουλού και Γιώργος μας επλησίασαν πάλιν, περασμένα ξεχασμένα. – Έμεινα σχεδόν χωρίς λεπτά. Και πώς θα βγούμε πέρα. Ο Μελετάκος δεν με έκλεψε. Αλλά με εξηπάτησε. Πάντως δεν μπορώ να είμαι θυμωμένος μαζί του. Τέλος έχω ήσυχη την συνείδησί μου. Είμαι εν τάξει με το Δημόσιον…».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΕΔΩ