Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 
Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι`θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία."
Ανδρέας Κάλβος.

Όποιος πιστεύει πως η Ελλάς σήμερα είναι χώρα ελεύθερη, πρέπει απαραιτήτως να αναθεωρήσει την άποψή του. Εκτός κι αν πρέπει να αναθεωρήσει εξ αρχής τα κριτήρια που έχει θέσει για την αξιολόγηση αυτής της ευφάνταστης και επίπλαστης ελευθερίας. Διότι προφανώς για να είναι κάποιος πολίτης ή λαός ελεύθερος, πρέπει να μην διαθέτει οιασδήποτε μορφής δεσμά. Δεσμά είτε φυσικά είτε οικονομικά είτε ακόμη και πολιτικά. Και η πατρίδα μας σήμερα είναι υπερκαλυμμένη από δαύτα.

Λέει ο σπουδαίος πατριώτης ποιητής μας Ανδρέας Κάλβος, βγαλμένος από μια γενιά λογίων ανδρών που καιγόταν από τον πόθο της Ελλάδος όμοια με τον λαό μας, τούτα τα λόγια: «Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία». Στον καιρό μας πασχίζουμε να επαναφέρουμε στον σύγχρονο ελληνισμό και τα δύο αυτά στοιχεία τα οποία φρόντισαν οι πολιτικοί επιστάτες του διεθνιστικού νεοταξισμού να αφανίσουν. Την αρετή να θεωρήσουμε ως ύψιστο καθήκον την προστασία της Πατρίδος από εχθρούς και κηδεμόνες πονηρούς ταυτοχρόνως και την τόλμη να τα βάλουμε με ολόκληρο το καθεστώς και να ξεσχίσουμε τις διαχωριστικές ταμπέλες τασσόμενοι υπέρ της ευγενέστερης και αγιότερης Ιδέας του Ελληνικού Έθνους.

Η προσπάθεια του απεγκλωβισμού μόλις και μετά βίας ξεπερνάει στον ελάχιστο βαθμό το νηπιακό επίπεδο. Η προσπάθεια να αφήσουμε ξωπίσω δημοκόπους, δημοσκόπους και λαοπλάνους του πολιτικαντισμού και της ψεύτικης ενημέρωσης έχει μόλις ξεκινήσει. Άλλωστε πως μπορούμε να μιλάμε για μια ελεύθερη Ελλάδα όταν οι ελεύθερες φωνές που νοιάζονται για το Ελληνικό Έθνος και τον ελληνικό λαό φιμώνονται και έχουν αποκλειστεί από τα διάφορα δήθεν βήματα λόγου.

Δεν έχουμε λοιπόν την κυριότητα της Πατρίδος και των θεσμικών της διαδικασιών. Άλλωστε σήμερα οι ταγοί της έχουν επιλέξει τη «δημοκρατία» καταργώντας την Πατρίδα όταν έχουν επιλέξει την ομηρία των χρηματοοικονομικών ομολόγων και επιλεκτικών χρεών σκορπώντας την εθνική της κυριαρχία. Γιατί δεν είναι επιλεκτική μονάχα η χρεοκοπία που πάνε να μας ρίξουν, αλλά πρωτίστως είναι επιλεκτικά τα χρέη που επικαλούνται από το πουθενά για να δικαιολογήσουν τον πολιτικό κατακερματισμό της Ελλάδος. Και είναι πολιτικά κατακερματισμένη η Ελλάς από τη στιγμή που διοικείται από ξένους νόμους και ξένους κηδεμόνες. Επομένως δεν είμαστε πολιτικά ελεύθεροι.

Δεν είμαστε όμως και οικονομικά ελεύθεροι από τη στιγμή που έχουμε μπει στην διαδικασία της πώλησης εθνικής γης και της δέσμευσης δημόσιας περιουσίας εν είδη ενυπόθηκων αξιών για την εξόφληση των παγκόσμιων τοκογλύφων από τους ντόπιους άρπαγες. Και την ίδια στιγμή δεν είμαστε ελεύθεροι από απόψεως φυσικής αυθυπαρξίας, αφού η γη μας προορίζεται να δοθεί σε μισέλληνες που θέλουν την οριστική κατοχή και κατάλυση του Έθνους μας. Θρασείς βάρβαροι και οι άλλοι, οι δήθεν σύμμαχοι, που θέλουν να προσθέσουν κι άλλες σκλάβες ελληνικές πατρίδες.

Ποιο είναι λοιπόν το στοιχείο αυτό που μας κράταγε τόσους χρόνους στα κάτεργα μιας αόρατης μεν πλην όμως υπαρκτής κατάστασης ανελευθερίας; Είναι η δύναμη που απέκτησαν από την εγκατάσταση της μεταπολίτευσης και έπειτα οι πολιτικές δυνάμεις των ξενοκίνητων εμπόρων της Ελλάδος και το χάλκεον χέρι του φόβου το βαρύ μήπως και θεωρηθούμε «χουντικοί», φασίστες, αντιδραστικοί και αντικρατικοί, επικίνδυνοι για το νέο «ελληνικό» κράτος που τιμωρούσε τα σταγονίδια του πατριωτισμού. Ο φόβος μήπως μείνουμε δίχως δουλειά και τα παιδιά μας δίχως σπίτι.

Η έλλειψη ουσιαστικής εθνικής αντίστασης και τόλμης στην προάσπιση της ίδιας μας της ελληνικότητας έφερε εν συνεχεία τον ζυγόν της δουλείας μέσα στην ίδια μας την καθημερινότητα. Βλέπαμε το θράσος ανθρώπων που πλούτιζαν από την διαχείριση της εξουσίας να φτάνει μέχρι την συνδιαλλαγή με τους εχθρούς της Ελλάδος που χύσανε και χύνουνε ελληνικό αίμα και δεν αναλαμβάναμε την τόλμη της εθνικής αντίδρασης. Τους βλέπουμε να δολοφονούν για λόγους είτε διακρατικής λυκοφιλίας είτε πολυπολιτισμού είτε οικονομικής «διάσωσης» τα παιδιά μας σε στρατόπεδα και γειτονιές και πάλι αφήσαμε την τόλμη των Ελλήνων άπραγη.

Χρειάζεται Αρετή και Τόλμη η ελευθερία μας. Αρετή είναι Πίστη στη Δύναμη μιας Ελεύθερης Ελλάδος που θα ανήκει μονάχα στους Έλληνες και Τόλμη είναι η πολιτική ενέργεια για την κατανίκηση των εχθρών μας στο σύνολό τους κάτω από τα λάβαρα του Ελληνικού Έθνους και του Εθνικού Κοινωνισμού.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ



ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ «ΑΠΑΙΤΗΣΗ» ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ,ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥΣ,ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!

Στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή, απετράπη «θερμό επεισόδιο», που σκοπίμως ετοίμαζαν Σκοπιανοί στρατιώτες, στην τελετή επισήμου εγκαταστάσεως στην Ελλάδα, του στρατηγείου της λεγόμενης «Βαλκανικής Ταξιαρχίας» (διοικητής της οποίας θα είναι τα πρώτα δύο έτη, ανώτατος Σκοπιανός αξιωματικός), που έγινε στον Τύρναβο.
Οι στρατιώτες των Σκοπίων, που είχαν φθάσει πριν μερικές ημέρες στη χώρα μας, εμφανίσθηκαν στην τελετή, με την ένδειξη «Μακεδονία» στη στολή τους (!) ενώ, σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, είχαν την «απαίτηση» και ζήτησαν, κατά την παρέλαση, να τραγουδήσουν και τον εθνικό τους ύμνο, όπου υπάρχουν φυσικά αναφορές στη «Μακεδονία»!
Οι αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς ήταν άμεσες και οι Σκοπιανοί αφαίρεσαν τα σήματα, ενώ δεν τους επετράπη επίσης, να τραγουδήσουν τον εθνικό τους ύμνο. Όπως αναφέρεται όμως, στα ίδια δημοσιεύματα, προφανώς οι Σκοπιανοί στρατιώτες, να «πήραν» θάρρος, λόγω της διοικήσεως της ταξιαρχίας, από δικό τους αξιωματικό, αλλά τα ερωτηματικά παραμένουν και είναι πολύ πιεστικά…
Ο Κυριάκος Βελόπουλος έφερε το θέμα στη βουλή και ερωτά τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης:
Πέραν της πρώτης αντιδράσεως από πλευράς μας, στις σκόπιμες και απαράδεκτες σκοπιανές προκλήσεις, που για πολλοστή φορά, αποδεικνύουν περιτράνως τον αχαλίνωτο και επικίνδυνο σωβινισμό τους και την κακοπιστία τους, ποια θα είναι η περαιτέρω στάση μας, όταν μέσα «στο ίδιο μας το σπίτι», από τις πρώτες κιόλας ημέρες, έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ενέργειες; Τι πρόκειται να συμβεί, με αυτού του τύπου την σκοπιανή στάση και συμπεριφορά, τα δύο επόμενα χρόνια, που θα διοικεί την ταξιαρχία, Σκοπιανός αξιωματικός;
Πώς τοποθετείται το υπουργείο, στο εξόχως σοβαρό αυτό ζήτημα και στις «ποικίλες» και ιδιαιτέρως «λεπτές» παραμέτρους του; Απασχολεί το υπουργείο, κατά επέκταση, τι πρόκειται να συμβεί, όταν τον Σκοπιανό αξιωματικό – διοικητή της ιδίας ταξιαρχίας, διαδεχθεί το 2013 ένας Τούρκος; Πού ακριβώς και πώς, θα τους επιτρέπεται να κινούνται, όλοι αυτοί οι ξένοι στρατιώτες; Θα κυκλοφορούν και μέσα στη Θεσσαλονίκη;

Ε.Ω.


Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ : Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η οικογένειά του είναι μια παλαιότατη Βυζαντινή οικογένεια που έφυγε κάποτε από το Βυζάντιο κι εγκαταστάθηκε στο Αρχαίο Δάλμαιο, στις Δαλματικές ακτές κι αργότερα στο Capo d' Istria, απ' όπου πήρε και το όνομά της διότι παλαιότερα λεγότανε Vittori. O πατέρας του ονομαζότανε Αντόνιο Μαρία Βιτόρι Καποδίστρια κι η μητέρα του ήταν από την Κύπρο, ονομαζότανε Διαμαντίνα (Αδαμαντία) Γονέμη. Έτσι ο Καποδίστριας ήταν μίγμα Κέρκυρας και Κύπρου κι αυτό έδωσε σφραγίδα στην εν συνεχεία συμπεριφορά του. Η οικογένεια Καποδίστρια είναι γνωστή κι από άλλους προγόνους του που αναφέρονται σε γεγονότα πριν και μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Ο Νικόλαος Καποδίστριας, είχε διαθέσει τεράστια ποσά στη Κωνσταντινούπολη για ν' απελευθερωθούν πολλοί Κρήτες που είχαν αιχμαλωτισθεί από τους Τούρκους μετά την επανάσταση του 1669 κι είχαν οδηγηθεί στη Βασιλεύουσα. Ο Αλεβίζος Καποδίστριας που ξεσήκωσεν επανάσταση στη Βόρειο Ήπειρο επικεφαλής των κατοίκων της Χιμάρας με τη βοήθεια Ενετών, αλλά κι άλλοι επίσης αγωνιστές που προσέφεραν μεγάλες υπηρεσίες.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ κ ΑΛΕΞ.ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ : 5 ΤΡΙΣ ΚΥΒΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μετά από δεκαπέντε χρόνια απραξία η Ελληνική Κυβέρνηση προχωρά στη θέσπιση ενός φορέα ερευνών υδρογονανθράκων. Οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε ότι αυτό το θέμα δεν είναι θέμα το οποίο πραγματεύεται σε επίπεδο προσμονής όλος ο κόσμος μόνο, είναι θέμα καθοριστικό για την πορεία της ενεργειακής μας υποδομής σαν χώρα, της εσωτερικής κατανάλωσης και σαφώς προσδοκούμε να καλύψουμε μεγάλο μέρος των οικονομικών μας αναγκών. 
Υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προαναγγελίες των εταιρειών που έχουν κάνει έρευνες, η Ελλάδα διαθέτει πετρέλαιο, αλλά περισσότερο απ’ όλα διαθέτει φυσικό αέριο. Το πετρέλαιο το προσδιορίζουμε περίπου στο 10% του αντίστοιχου 90% του φυσικού αερίου και αυτό είναι ιδιαίτερα καθοριστικό για την ενεργειακή μας στρατηγική. Εκτός από κόμβος διακίνησης φυσικού αερίου και πετρελαίου, γινόμαστε -όπως προκύπτει- και παραγωγός στη συνέχεια, αλλά για να φθάσουμε εκεί, πρέπει να επιταχύνουμε. Ήδη στην Κύπρο, αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, για το 2012 έχουν βάλει σκοπό να προχωρήσουν στην άντληση φυσικού αερίου και προχωρούν στις γεωτρήσεις.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ


ΚΛΕΙΝΟΥΝ 800 ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Σε περικοπές των δαπανών για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, προχωρά η κυβέρνηση βάσει του σχετικού νομοσχεδίου που παρουσίασε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας κ. Φώφη Γεννηματά.


Βασικός άξονας είναι η «άμεση σύνδεση των δαπανών με την ποιότητα σπουδών, με στόχο τη μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα», με στόχο να σταματήσει το «όργιο» σπατάλης των προηγούμενων ετών.


Τα ελληνόγλωσσα σχολεία του εξωτερικού κόστιζαν στον κρατικό προϋπολογισμό περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ ετησίως.




Από ελέγχους, ωστόσο, που διενήργησε το υπουργείο Παιδείας διαπιστώθηκε ότι μεγάλο μέρος αυτών των κονδυλίων αφορούσαν στην αγορά «περιττών» σχολικών βιβλίων, αλλά και στη μισθοδοσία πλεοναζόντων αποσπασμένων εκπαιδευτικών.


Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα συντονιστή εκπαίδευσης σε ευρωπαϊκή χώρα, ο οποίος, κατά το σχολικό έτος 2007-2008, παρήγγειλε 132.799 τόμους σχολικών βιβλίων, δηλαδή περίπου περισσότερους από 100.000 τόμους σε σχέση με τις ανάγκες των σχολείων της χώρας.


Επίσης, το 2004 οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί ήταν περίπου 1.650 και η συνολική δαπάνη των επιμισθίων τους ήταν περίπου 38 εκατ. ευρώ. Μία πενταετία αργότερα, το 2009 ο αριθμός τους εκτινάχθηκε στους 2.350 και η συνολική δαπάνη για επιμίσθια στα 46 εκατ. ευρώ.


Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε από πέρσι σε προσπάθειες εξυγίανσης, εξοικονομώντας πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των υπαρχόντων σχολείων, προκειμένου κάποια να καταργηθούν και άλλα να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας υποδοχής.


Το σχέδιο προβλέπει ότι τα σχολεία με φορείς τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές, δηλαδή σχολεία που ανήκουν στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και λειτουργούν στο εξωτερικό, κλείνουν σταδιακά σταματώντας να δέχονται μαθητές για πρώτη εγγραφή σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα από το σχολικό έτος 2012-2013.


Ως προς τους εκπαιδευτικούς, θα ανανεώνεται η απόσπασή τους ύστερα από αξιολόγηση και τη συμπλήρωση τριετίας, για ακόμη δύο χρόνια αλλά χωρίς επιμίσθιο.


Σήμερα, σε ελληνόγλωσσα και δίγλωσσα σχολεία και τμήματα του εξωτερικού φοιτούν 60.824 μαθητές και υπηρετούν 1.813 εκπαιδευτικοί.


Το 79% των σχολείων στο εξωτερικό είναι Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας, τα οποία λειτουργούν εκτός επίσημου εκπαιδευτικού συστήματος και δεν παρέχουν καμία πιστοποίηση.





ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΙ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - ΧΡΩΣΤΑΝΕ,ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ,ΕΝΩ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥΣ!!!

Του Γιώργου Λεκάκη

ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΙΑ ΣΦΙΓΓΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά - τουλάχιστον - 575 δισεκατομμύρια ευρώ είναι το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα, από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο!!! Κι αυτό δεν είναι ελληνική εκτίμηση. Οι οσφυοκάμπτες που μας κυβέρνησαν δεν τόλμησαν ποτέ να ζητήσουν αυτά που μας χρωστούν οι βάρβαροι. Αλλά είναι εκτίμηση του Γάλλου οικονομολόγου Ζακ Ντελπλά, μέλους του κρατικού Συμβουλίου Οικονομικής Αναλύσεως της Γαλλίας!!!
Ο κ. Ντελπλά εκάλεσε την ΕΕ να στηρίξει την Αθήνα, αναχρηματοδοτώντας (αυτό που μας είπαν πως είναι) το χρέος μας, με πολύ χαμηλό επιτόκιο. Αγνοώντας, φυσικά, πως η Ελλάς το χρέος της προς την Ευρώπη, προς το παγκόσμιο πνεύμα, προς τον παγκόσμιο πολιτισμό, το έχει πολλαπλώς ξεπληρώσει, από την αρχαιότητα, έως και το πρόσφατο παρελθόν. 



Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ - ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΟΠΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Το ελληνικό ολοκαύτωμα από την γερμανική βαρβαρική θηριωδία, και η προσπάθεια αφανισμού του ελληνισμού που προκάλεσαν οι σημερινοί μας οικονομικοί διώκτες και άρπαγες, για το οποίο όλοι κάνουν πως δεν γνωρίζουν, και προτιμούν φορώντας το σκουφάκι να εορτάζουν μόνο το Εβραϊκό.
Αν δεν μετανοήσουμε σαν έθνος και δεν μας ελεήσει ο Θεός, το ίδιο θα συμβεί και σήμερα με τα δικά μας παιδιά από τους ίδιους βαρβάρους, οι οποίοι μαγάρισαν από την πρώτη στιγμή την ελληνική ανεξαρτησία και τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 και μας καταδιώκουν μέχρι σήμερα.

Για όσους έχουν μάθει να ζουν σε ένα γυάλινο κόσμο, ας μην το δουν γιατί περιέχει σκηνές σκληρές από την ζωή και τον θάνατο των παππούδων μας και των γιαγιάδων μας.




ΛΟΓΙΟΣ ΕΡΜΗΣ


88 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΖΑΝΝΗ,40 ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ

Του Συμεών Σολταρίδη

Ένα διεθνές πρόβλημα συνεχίζει να ταλανίζει τη διεθνή κοινότητα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την ομογένεια μας στην Πόλη επί 40 χρόνια.

Η απαγόρευση της λειτουργίας του τμήματος θεολογίας της θεολογικής Σχολής της Χάλκης από τις τουρκικές αρχές το 1971 και η συνεχιζόμενη άρνησή τους για την επαναλειτουργία της καθίστα το πρόβλημα δεινό, αφού παραβιάζει τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, καθώς καταπατά και τα σχετικά άρθρα της Συνθήκης της Λωζάννης, η οποία υπογράφτηκε στις 24 Ιουλίου 1923 και φέτος συμπλήρωσε 88 χρόνια.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΦΟΔΡΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.

«Χειρονομία καλής θέλησης» χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, την απόσυρση της τροπολογίας για τη δημιουργία τζαμιού στον Βοτανικό στο νομοσχέδιο για τις ενεργειακές αγορές [Βλέπε άρθρο] .
Με την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου, οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. κάλεσαν την κυβέρνηση να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία.
«Κοινοβουλευτικό τείχος απέναντι στην κυβερνητική τροπολογία για το τζαμί στον Ελαιώνα, που κατατέθηκε στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ για την Ενέργεια, όρθωσε ο ΛΑ.Ο.Σ. διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου. Ο κ. Αστέριος Ροντούλης ανάγκασε με σειρά στέρεων επιχειρημάτων τον υπουργό να αποσύρει την τροπολογία, καθώς αυτή δεν είχε την παραμικρή συνάφεια με το αντικείμενο του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, ενώ επιπλέον δεν είχε συζητηθεί προηγουμένως στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Δεδομένου ότι ο αρμόδιος υπουργός αναγκάστηκε να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία, ο ΛΑ.Ο.Σ. ευελπιστεί, πέραν της διαδικασίας, να επανεξεταστεί από την κυβέρνηση και το περιεχόμενό της», αναφέρει ο ΛΑ.Ο.Σ. σε ανακοίνωσή του.
 


ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ή πώς η χώρα καταδικάζεται να γίνει φτωχή, ακόμη κι αν ελέγξει το χρέος της

Του Σωτήρη Βανδώρου

«Οι μικρές χώρες σήμερα, χώρες που δεν έχουν πετρέλαιο ή διαμάντια, έχουν ως δύναμή τους το ανθρώπινο κεφάλαιο. Η δύναμή μας είναι τα κεφάλια [των ερευνητών] μας τα οποία είναι πολλά», Άννα Διαμαντοπούλου, υπουργός Παιδείας (*1)
«Η Ελλάδα έχει εξελιχθεί από χώρα αποστολής ανειδίκευτων εργαζομένων σε χώρα εξαγωγής πτυχιούχων. Χάνει, δηλαδή, νέους και μορφωμένους ανθρώπους, ακριβώς αυτούς που χρειάζεται για την ανάπτυξή της. Ακόμη και σήμερα, δεν φαίνεται να έχει κατανοηθεί η μεγάλη έκταση και, κυρίως, οι αρνητικές επιπτώσεις της διαρροής επιστημονικού δυναμικού. Μάλιστα, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι ενώ η διαρροή επιστημονικού δυναμικού δεν αποτελεί βασική αιτία της οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και πολιτισμικής κρίσης, την οποία διέρχεται σήμερα η χώρα, εντούτοις την επηρεάζει σημαντικά ποικιλοτρόπως και θα την επιδεινώσει, αν πάρει διαστάσεις μαζικής φυγής, κάτι που φαίνεται αρκετά πιθανό», Λόης Λαμπριανίδης , καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας (*2)
«Όσο το σκέφτομαι, η πιο γελοία μέρα της ζωής μου ήταν η μέρα της εκλογής μου [ως Λέκτορας] στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Τέτοια φάρσα δεν ξανάγινε», Τ.Τ. (*3)
 



Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Σπυρίδων Σφέτας

Πηγή: Το εξαίρετο και πρωτότυπο έργο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ (Αθήνα 2008), ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ – Απόρρητα έγγραφα Γιουγκοσλαβίας και Βουλγαρίας (1950-1967). 

Η Βουλγαρία και το Μακεδονικό Ζήτημα (1950-1967)

Η στάση που ακολούθησε η κομμουνιστική Βουλγαρία στο Μακεδονικό Ζήτημα, μετά τη ρήξη του Γιουγκοσλάβου Στρατάρχη Τίτο με τον Στάλιν, διαμορφώθηκε υπό την επίδραση πολλών και ποικίλων παραμέτρων. Καθοριστικοί παράγοντες για τη διαμόρφωσή της αναδείχθηκαν το ιδεολογικό σύμπλεγμα που δημιούργησε στα κομμουνιστικά κόμματα η Κομμουνιστική Διεθνής με τη θέση που υιοθέτησε για «μακεδονικό έθνος» ήδη από το 1934, η ανάγκη να αντιμετωπισθούν δραστικά οι εδαφικές διεκδικήσεις που η Ομόσπονδη Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΛΔΜ) προέβαλε με τη συνεπικουρία του Βελιγραδίου επί του βουλγαρικού τμήματος της Μακεδονίας, η αναγνώριση ή η αμφισβήτηση της ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας» στη Βουλγαρία καθώς Και η διακύμανση των διπλωματικών σχέσεων της Σοβιετικής Ένωσης και της Γιουγκοσλαβίας. 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΜΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!





Η Μαρία είναι μία δεκαεπτάχρονη Ελληνίδα της Κύπρου που φοιτά στο κατεχόμενο από τα τουρκικά στρατεύματα Γυμνάσιο του Ριζοκαρπάσου στη ΒΑ γωνιά του νησιού. Η τραγική της φωνή, ας μας ξυπνήσει όλους από τον λήθαργο. 

«Δεν θέλουμε να χάσουμε τον τόπο μας, όπως δεν θέλουν εκείνοι. Και να σταματήσουν να νομίζουν ότι αντί εγκλωβισμένοι, είμαστε Τούρκοι. Όχι, δεν είμαστε Τούρκοι! Είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Δεν είμαστε άνθρωποι που θα πούμε "μας έπιασαν, τέλειωσε". Είμαστε Έλληνες, έχουμε τον τόπο μας».

«Είμαστε εμείς που θα βγούμε οι ζημιωμένοι και είμαστε εμείς που θα θέλουμε να φύγουμε, εμείς που κρατούμε τον τόπο μας και τον έχουμε πιο σημαντικό από τη ζωή μας... να τους τον δώσουμε.»
Μαρία, 17 ετών μαθήτρια  

Τελικά, η Κατοχή δεν είναι κάποιο αποκύημα της φαντασίας μας, όπως θέλουν κάποιοι πολιτικοί, ξένοι αλλά και ημέτεροι, να πιστέψουμε!

Είναι εκεί, παρούσα εν έτει 2009, σε μία Κύπρο ενταγμένη στην Ε.Ε., και βιώνεται καθημερινά από τους ανθρώπους που επέλεξαν να μην εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να ζήσουν άσειστα ριζωμένοι κάτω από την μπότα του Τούρκου κατακτητή φυλάττοντας Θερμοπύλες, φυλάττοντας άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού και της Επιστροφής. 

[Από το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 Κύπρου της 11ης Φεβρουαρίου 2009]

37 χρόνια μετά υπάρχει ακόμα ελπίδα όσο υπάρχουν Ελληνόπουλα που δακρύζουν για την πατρίδα τους. Εμείς προσευχόμαστε ευλαβικά στην Παναγιά να φωτίσει τους Έλληνες και να αδράξουν ξανά το σπαθί για την λευτεριά. Καμία διάθεση για ειρήνη με τους σφαγείς των αδελφών μας και τους αιμοσταγείς γενοκτόνους των παππούδων μας.


KARATHEODORIS


ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΕ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟ

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, πιθανότατα από τις αρχές του Αυγούστου, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, ο οποίος θα προβλέπει την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου σε περιοχές της Νότιας Κρήτης και του σε ολόκληρο το Ιόνιο πέλαγος.Ο αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ι. Μανιάτης, σε δηλώσεις του σημειώνει πως στόχος της κυβέρνησης είναι να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός αυτός, με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες.

Παράλληλα, την ίδια ώρα ετοιμάζεται και η στελέχωση της νεοσύστατης Επιτροπής Διαχείρισης Υδρογονανθράκων, η οποία θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της με κεφάλαιο ενός εκατ. ευρώ, ποσό που έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό και θα έχει την εποπτεία των ερευνών αλλά και της αξιοποίησης των ευρημάτων στη Νότια Κρήτη και στο Ιόνιο. Τα τρία από τα επτά μέλη της θα τοποθετηθούν με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και τα υπόλοιπα τέσσερα με απόφαση του αρμόδιου υπουργού.

GreekNational Pride


ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΙΝΩΙΤΩΝ

Σύνθετες και πολύπλοκες μαθηματικές πράξεις γνώριζαν να πραγματοποιούν οι Μινωίτες από τον 16ο αιώνα π.Χ. με κλάσματα και χρήση του δεκαδικού συστήματος, γεγονός το οποίο ανατρέπει πλήρως την εικόνα που έχουμε μέχρι τώρα για την επιστήμη και τις εφαρμογές της στον αρχαίο κόσμο και μάλιστα τόσο νωρίς.
Τη συγκλονιστική αυτή ανακάλυψη πραγματοποίησε ο ερευνητής αιγαιακών γραφών Μηνάς Τσικριτσής, σε πρωτότυπο μαθηματικό κείμενο που βρίσκεται χαραγμένο στον τοίχο του διαδρόμου της μινωικής έπαυλης της Αγίας Τριάδας που είναι πλησίον του ανακτόρου της Φαιστού. Το ίδιο κείμενο είχε εντοπίσει το 1965 ο Μ. Pope που δημοσίευσε στο περιοδικό BSA, όπως αναφέρει ο Μηνάς Τσικριτσής, λέγοντας πως πρόκειται για γεωμετρική πρόοδο, αλλά χωρίς κανέναν άλλο σχολιασμό. Μάλιστα ο Ελληνας ερευνητής τονίζει ότι αντίστοιχα μαθηματικά συναντώνται μόνο στον Ευκλείδη, δηλαδή 11 αιώνες αργότερα.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Η ΛΥΣΗ ΕΝΑΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το αδιέξοδο της Πατρίδος μας είναι ορατό και μπορεί να αποτραπεί μόνον αν και εφόσον ενεργοποιηθεί η ανωτέρα έκκληση που πηγάζει από την μακραίωνη ιστορία και τα μεγάλα πεπρωμένα της Ελληνικής Φυλής. Όταν η Πατρίδα σέρνεται στα σκλαβοπάζαρα του διεθνιστικού νεοταξισμού από όλους τους δρόμους και ανάξιοι ταγοί, ξεκομμένοι από τον Ελληνισμό μας, ονομάζουν με περίσσιο θράσος και υποκρισία το σφαγείο ανάσα σωτηρίας, τότε η λύση εναπόκειται αποκλειστικά στον Πατριωτισμό των Ελλήνων πέρα από στημένους «νόμους».

Πάψε ελληνικέ λαέ αγαπημένε και χιλιοπροδομένε να προσμένεις από πολιτικάντικα χείλη αλαλάζοντα την ωδή της παγκόσμιας διακυβέρνησης να σε οδηγήσουν στην ξηρά αυτοί που σε οδήγησαν σκόπιμα και εκ σχεδίου στη ξέρα. Μην περιμένεις να σε οδηγήσουν στην επιβίωση δούλοι και περιούσια αφεντικά που σε θέλουν ημιθανή για να σου αφαιρέσουν τα κάλλη και έπειτα να σου αφαιρέσουν τελευταία την ίδια την ύπαρξή σου. Μα θα μας ξεχρεώσουν αυτοί που σωρεύουν νέα χρέη; Θα θωρακίσουν την Ελλάδα αυτοί που έχουν φέρει τους ξένους εισβολείς μέσα στην αυλή μας;

Στην περίπτωση του δεύτερου μνημονίου, που όπως λέγεται συντόμως θα ακολουθήσει και συνέχεια, και τη διαβόητη εκταμίευση του δανείου, φορτωθήκαμε 109 δις ευρώ επιπλέον με μείωση επιτοκίων, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, εμπλοκή των ιδιωτών επενδυτών και μεγάλων των τραπεζιτών τοκογλύφων με την επίφαση ενός σχεδίου Μάρσαλ νέου τύπου. Πάρτε δηλαδή νεοταξίτες προύχοντες την βαθιά κουτάλα και καλή όρεξη. Ο δε πρωθυπουργός Παπανδρέου μας μίλησε για βιωσιμότητα του ελλείμματος και ανάπτυξη. Ναι, εξασφαλίστηκε η εκπόρνευση της Ελλάδος για άλλα 30 χρόνια με μηδενική παραγωγή και πληρωμή φόρου υποτέλειας στους δανειστές.

Κανένας ελληνικός πόρος δεν πρόκειται να καταλήξει στο ελληνικό ταμείο. Μονάχα ο μόχθος και το αίμα του Έλληνα πρόκειται να σμίξουν μεταξύ τους για να σβήσει ο εχθρός της παγκόσμιας εξουσίας που λέγεται ελληνική αναγέννηση. Ήρθε στη χώρα μας η υπουργός των ΗΠΑ Χίλαρυ Κλίντον και μας είπε πως δοκιμάζουνε τους προσκυνημένους πολιτικάντηδες αν έχουν πραγματική θέληση για «επίλυση» των προβλημάτων. Και μας είπε για συναίνεση και σκύψιμο της κεφαλής ακόμα κι από τον λαό μας αφού έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη για να «σωθούμε». Και είπε πως θα έρθουν επενδύσεις φτάνει να βοηθήσουμε τις μεθοδεύσεις τους στα Βαλκάνια και να κάνουμε καλή κοινωνία με τον Τούρκο με φόντο πετρέλαιο και φυσικό αέριο ελληνικό.

Να δώσουμε διαπιστευτήρια καλού προσκυνητή μας ζητούνε αδέλφια. Στον Τούρκο που τον λένε καλό συνέταιρο στα ανόσια έργα του διεθνιστικού νεοταξισμού της υπερδύναμης που θα παραμείνει υπερδύναμη όσο εξυπηρετεί περιούσιες ανάγκες. Να παραδώσουμε γη, ύδωρ και ταυτότητες στα κοράκια της παγκόσμιας διακυβέρνησης  θέλουν. Μας το είπε και η Διεθνής Ομάδα κρίσεων των Σόρος, Ανάν και λοιπών ζητώντας να ξαρματώσουμε τα νησιά μας και να μειώσουμε χωρικά ύδατα ένεκα της διεθνούς ναυσιπλοΐας με αμφίβολες τουρκικές υποχωρήσεις και δωρεές ανούσιες ωστόσο στα δώδεκα μίλια, όταν το δικαίωμα ανταλλάσσεται με οπισθοχώρηση.

Το πωλητήριο στο μεταξύ που έχουν φορτώσει στους ώμους του Ελληνισμού μας συνεχίζεται αδιάκοπα. Μέσω του ταμείου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας καλούνται οι ενδιαφερόμενοι άρπαγες να παραλάβουν περιφερειακά αεροδρόμια, ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ, μεταλλευτικά δικαιώματα, μικρούς λιμένες και μαρίνες, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και καζίνο. Παράλληλα η σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θέλει να ανοίξει το επάγγελμα των ταξιτζήδων όχι για να αυξήσει το τζίρο και να δώσει θέσεις εργασίας σε Έλληνες αλλά για να αφαιμάξει τον Έλληνα επαγγελματία δίνοντας την αγορά για μια ακόμη φορά στις πολυεθνικές προς κερδοσκοπία.

Στο μεταξύ οι «σύμμαχοι» με καυτά … δάκρυα χαράς μέσα από τις εταιρίες εκτίμησης πιστοληπτικής ικανότητας βυθίζουν τη χώρα σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας. Προφανώς με απεριόριστο τερματισμό.

Και οι άλλοι σύμμαχοι των ελληνόφωνων και γραικύλων ηγετίσκων, οι λαθρομετανάστες, ως συμπληρωματικός προς τους τοκογλύφους στρατός κατοχής, βυθίζουν την Ελλάδα σε όλεθρο εγκλήματος. Στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Κακκαβιάς στο χάνι Δελβινακίου εντοπίστηκε νέο φορτίο ναρκωτικών αποτελούμενο από 58 κιλά κάνναβης. Και την ίδια στιγμή 4 από τους υποτιθέμενους κοινωνικούς αγωνιστές Μαροκινούς του μεγάρου Υπατίας συνελήφθησαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών διότι οι βαλίτσες τους είχαν μέσα κλοπιμαία. Και στα ελληνοαλβανικά σύνορα βρέθηκε ένα τεράστιο φορτίο από ναρκωτικά, χειροβομβίδες, πυροσωλήνες και σφαίρες για καλάσνικοφ.

Πάντως ο ΣΕΒ και οι ενταύθα τραπεζίτες μας έδειξαν πως εννοούν την ανάπτυξη της Ελλάδος με την πρόταση που κατέθεσαν στην κυβέρνηση. Ζητούν πιο σκληρά μέτρα λιτότητας. Μίλησαν για την ανάγκη υψηλής παραγωγικότητας και διεθνούς ανταγωνιστικότητας των αγαθών και υπηρεσιών που παράγει η χώρα, για την ανάγκη αυξημένης εγχώριας αποταμίευσης και την εισροή ξένων κεφαλαίων. Θέτουν ως μέσο επίτευξης του στόχου τους την μείωση του επιχειρηματικού κόστους. Αλλά όταν υπάρχει ασφυξία εγχώριας παραγωγής, αυτό επιτυγχάνεται με τα φτηνά μεροκάματα κυρίως λαθραίων και τη μείωση ελληνικών θέσεων εργασίας.

Η Ελλάς όμως δεν πρόκειται να συναινέσει στην εκπόρνευση από τους προαγωγούς ξένων συμφερόντων. Για τον Ελληνικό Εθνικοκοινωνισμό η Ελλάς χρειάζεται Έλληνες εργάτες στην παραγωγή και Έλληνες στρατιώτες στα σύνορα. Για αδέσμευτο λαό και ισχυρή Πατρίδα.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
     


ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ 1974 : ΠΩΣ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ

Κάθε Ιούλιο «συναντιόμαστε» με δύο θλιβερά γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας της πατρίδας μας , το πραξικόπημα και την εισβολή των Τούρκων στη Κύπρο.
Πως όμως φτάσαμε στην εισβολή; Ποίοι και γιατί έκαναν το παλαιό όνειρο των Τούρκων , που για πολλά χρόνια το έτρεφαν και το συντηρούσαν , πραγματικότητα.
Θα προσπαθήσουμε ρίχνοντας φως στα ιστορικά γεγονότα από την ημέρα που η Κύπρος έγινε ανεξάρτητη (1960) μέχρι την εισβολή (1974) να καταλάβουμε τους λόγους και να δούμε τους πρωταγωνιστές στη στημένη αυτή παράσταση που πληρώθηκε με το αίμα του Κυπριακού λαού 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ

Του Στέλιου Σταυρίδη,
Διπλωματούχου Μηχανολόγου του Πολυτεχνείου Ζυρίχης
 
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ στις 23 Ιουλίου 2011

Στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, η Ευρωπαϊκή Ένωση μας έδωσε την τελευταία ευκαιρία για να σωθούμε. Θα μπορέσουμε όμως να την αξιοποιήσουμε ; Θα φτιάξουμε επιτέλους κράτος ; Ή θα συνεχίσουμε τις ασύλληπτα σχιζοφρενικές και απόλυτα καταστροφικές συμπεριφορές μας ;
Κυβέρνηση και λοιπά πολιτικά κόμματα, χάνοντας και τα τελευταία ψήγματα λογικής, κάνουν το παν για να μην αλλάξει τίποτα και πουθενά. Ειδικά για τα «κλειστά» επαγγέλματα, τα όσα συνηθίσαμε να ακούμε και να ανεχόμαστε επί δεκαετίες, μας έχουν αποβλακώσει τελείως. Κάθε στοιχειωδώς σκεπτόμενος άνθρωπος, θέτει το εξής απλούστατο ερώτημα : Θέλουμε να απελευθερωθούν τα 350 προστατευόμενα επαγγέλματα ή όχι ;
Εάν ναι, ένας νόμος με μια μόνο πρόταση αρκεί : «Απελευθερώνονται αμέσως όλα τα επαγγέλματα στη χώρα». Εάν όχι, αρκεί μια (κυβερνητική) δήλωση : «Δεν πρόκειται να απελευθερώσουμε κανένα επάγγελμα. Και αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη (για την καταστροφή της χώρας)».
 


ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ

Γεώργιος Αποστ. Παυλάκος

Γεν. Γραμματέας ΟΔΕΓ - ΠΟΔ-ΔΕΓ

Φαραντάτων 31 * 115 27 Αθήνα
τηλ. 0030 210 77 180 77 - κιν. 0030 697 330 99 25
Ιστοσελίδες : www.odeg.gr - ηλ. ταχ. :
odeg@otenet.grSkype : poddeg



«Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ»

ΤΑ «ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ» ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ… ΔΗΛ.ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ,ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ «ΚΟΡΜΙ» ΜΕ ΑΞΙΑ!ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ ΑΞΙΑΣ 16 ΔΙΣ ΕΥΡΩ , «ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ» ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΗ ΤΗΣ Β.Α ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ,

Αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων ο καθηγητής μεταλλουργίας του ΕΜΠ Γιάννης Πασπαλιάρης ,κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε η πρωτοβουλία πολιτών του δήμου Αριστοτέλη, με τίτλο « ο ορυκτός πλούτος της Βόρειας Ελλάδας και η αξιοποίηση του».

Όπως επισήμανε ο κος Πασπαλιάρης τα 3 πολυμεταλλικά κοιτάσματα της περιοχής σε Σκουριές , Στρατώνι και Ολυμπιάδα ,που έχουν χρυσό, χαλκό, άργυρο, ψευδάργυρο και μόλυβδο αν εξορυχθούν και περάσουν από την ανάλογη επεξεργασία ,μπορεί να προσδώσουν έναν ετήσιο τζίρο 450 εκατ.ευρώ το χρόνο στην εταιρεία, «όταν αυτή τη στιγμή στη χώρα οι εταιρείες που απασχολούνται με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου αποκομίζουν ετησίως 1,1 δις ευρώ όλες μαζί» τόνισε ο καθηγητής του μετσόβιου πολυτεχνείου. Αντίστοιχα αναμένεται να είναι και τα οφέλη στην τοπική κοινωνία από θέσεις εργασίας και αντισταθμιστικούς πόρους , «με την βασική προυπόθεση η τοπική κοινωνία να θέλει την συγκεκριμένη επένδυση και να διαπραγματευτεί τους όρους αυτής» ,υπογράμμισε ο κος Πασπαλιάρης.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Μια σπουδαία ανασκαφή, αυτή στη θέση «Άγιος Γεώργιος στο Βουνό» Κυθήρων, πρόκειται να επαναληφθεί, μετά από απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), που συνεδρίασε την Τρίτη 5 Απριλίου.

Το αίτημα, που ήρθε από το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη του Συμβουλίου, καθώς αφορά ένα από τα σημαντικότερα μινωικά ιερά κορυφής, το μοναδικό που έχει βρεθεί εκτός Κρήτης.

Πρόκειται στην ουσία για τη συνέχιση της ανασκαφής του αείμνηστου Γιάννη Σακελλαράκη, που είχε πραγματοποιηθεί μεταξύ 1992 και 1994 και η οποία έφερε στην επιφάνεια πολλά σπάνια ευρήματα.

 

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

24 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 - 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ;

ΣΧΟΛΙΟ ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ : ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΠΛΑΝΗ  ΑΦΙΣΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΚΑΛΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑΣ.
ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΩ.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΕΣΗΣ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

AYTH ΤHΝ AΦΙΣΣΑ ΤΗΝ ΚΟΛΛΑΓΑΜΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΑΝ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΕ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕ: "ΚΥΠΡΟΣ 1974, ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ". ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ, ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ; ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ;;;


ΚΑΝΤΕ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


Γράφει ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

Μεταπολίτευση στην Ελλάδα φεύγει με τρόπο ανάλογο με αυτόν που ήρθε: με μείωση της εθνικής κυριαρχίας. Το 1974 χάσαμε κομμάτι της Κύπρου, το 2011 παραδίδουμε την διαχείριση της ζωής μας σε ξένους επιτρόπους και υποθηκεύουμε τον πλούτο της χώρας και το μέλλον μας σε πολυεθνικές εταιρικού ή κρατικού τύπου. Τουλάχιστον το 74΄ η ήττα, συνοδεύτηκε από ήχους πολέμου, σήμερα η παραχώρηση της όποιας εναπομένουσας εθνικής κυριαρχίας, συνοδεύτηκε από τους ήχους των Mont Blank που υπέγραφαν τα ντοκουμέντα της συναλλαγής. Και αν το 74΄βρέθηκαν οι χουντικοί να χρεωθούν, την καταστροφή, σήμερα ποιον θα βρουν για αποδιοπομπαίο τράγο; Μήπως τους κατόχους αδειών κλειστών επαγγελμάτων;
Το τι συνέβη όλα αυτά τα 37 χρόνια μεταπολιτευτικής δημοκρατίας λίγο πολύ το ξέρουμε όλοι ή το βιώνουμε στην καθημερινότητά μας. Στον εθνικό τομέα μετά την κατοχή στην Κύπρο είχαμε την γριζοποίηση του Αιγαίου με προοπτική συνεκμετάλλευσης (ξεπουλήματος) με την Τουρκία. Τα Σκόπια ονομάζονται παντού Μακεδονία και μας ξεφτιλίζουν διεθνώς με την προπαγάνδα τους η οποία χρηματοδοτείτε από τις ελληνικές επενδύσεις στη χώρα αυτή. Η Βόρεια Ήπειρος άδειασε παρακινούμενη από ελλαδικούς υπερπατριώτες να το κάνει αυτό και ότι έμεινε γίνεται τουριστική ατραξιόν. Στην Θράκη έχουμε προξενοποίηση και ετοιμάζεται ομοσπονδιοποίηση με τους ελλαδίτες τοπικούς πολιτικούς να κάνουν ουρά για να κερδίσουν την εύνοια των Τούρκων.
Μετά το 1991 άνοιξαν τα σύνορα σε μία ανεξέλεγκτη μετανάστευση που στην ουσία σήμερα είναι το μείζον εθνικό και κοινωνικό πρόβλημα. Η Ελλάδα χάνεται όχι στα σύνορα αλλά στο κέντρο της Αθήνας που έχει μεταβληθεί σε πολυπολιτισμικό γκέτο. Η Ελλάδα χάνεται στα νηπιαγωγεία που τα ελληνόπουλα είναι μειοψηφία και στις κλινικές των εκτρώσεων στα οποία, τα ελληνόπουλα, είναι πλειοψηφία. Η Ελλάδα χάνεται γιατί κινδυνεύει η εθνική της σύσταση εξαιτίας των αλλογενών αλλά και η ψυχή της εξαιτίας των ξενικών τρόπων.
Η Μεταπολίτευση έφτιαξε μία κοινωνία υπέρμετρου καταναλωτισμού δημιουργώντας πλαστές ανάγκες με ψεύτικο χρήμα. Με διορισμούς σε ένα δυσλειτουργικό κομματικό κράτος, με δάνεια, με φούσκες, με σκάνδαλα. Και ήρθε η ώρα να τα πάρουν πίσω, διαλύοντας την μεσαία τάξη και μαζί της κάθε μορφή παραδοσιακής οικονομίας, κάθε μορφή μικρής ή μεσαίας επιχειρηματικότητας. Γιατί οι πολυεθνικές τα θέλουν όλα και τους θέλουν όλους υπαλλήλους τους.

Και μετά την Μεταπολίτευση τι;
Φτάνει όμως με την έκθεση ιδεών μιας πραγματικότητας που όλοι βιώνουμε. Το ζητούμενο είναι το τι μέλλει γενέσθαι. Η μεταπολίτευση τελείωσε, το παραδέχονται οι ίδιοι οι εμπνευστές της. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η Μεταπολίτευση φεύγει, αντικαθίσταται αντί να καταρρέει και να παρασύρει μαζί της όλον τον συρφετό της. Αντίθετα, οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ που την δημιούργησαν τότε, σήμερα την αποσύρουν για να την αντικαταστήσουν με κάποιο άλλο δικό τους προϊόν.
Οφείλουμε λοιπόν ως πατριωτικό κίνημα να χαιρόμαστε στο μνημόσυνο της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας; Από ηθικής άποψης ναι, γιατί από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε απέναντί της, από πρακτική άποψη όμως, όχι. Γιατί δεν είμαστε εμείς που προκαλέσαμε το τέλος της και το κυριότερο δεν διαμορφώνουμε το μετά από αυτήν. Δεν έχουμε καν άποψη, πέρα από ανούσια τσιτάτα, για το τι θα θέλαμε στην θέση της.
Αντίθετα, βλέπουμε κάποιους στον «χώρο μας» να επιχαίρουν για τα άμεσα κοινωνικά αποτελέσματα της μετάβασης στο μετά-μεταπολιτευτικό σύστημα. Επιχαίρουν για την διάλυση και το ξεπούλημα του δημοσίου, γιατί το ταυτίζουν με τον δικομματισμό. Υπερθεματίζουν για το άνοιγμα των επαγγελμάτων και την καταστροφή της μικρής επιχειρηματικότητας, θεωρώντας ότι οι πολυεθνικές θα μας σώσουν. Σε μία εποχή όπου παγκόσμια η φιλελεύθερη λογική αυτοκαταργείται εξαιτίας των συνεπειών της στην οικονομία, εδώ γίνονται θεματοφύλακες αυτής, με έναν ανούσιο αντιαριστερό λόγο ξεχασμένο δεκαετίες πριν. Ποιος ξέρει, ίσως να ελπίζουν να γίνουν μέλη της νέας πολιτικής τάξης που θα προκύψει. Μιας τάξης η οποία για κάποιο μαγικό τρόπο, παρότι θα προέρχεται από την προηγούμενη, θα είναι λιγότερο διεφθαρμένη, λιγότερο ξεπουλημένη, λιγότερο άχρηστη.
Ας σοβαρευτούμε επιτέλους και ας καταλάβουμε ότι το σύστημα, είτε λέγεται Μεταπολίτευση είτε αλλιώτικα, δεν αλλάζει με συνταγματικές τροποποιήσεις ούτε με σκέτη επίδειξη στους δρόμους. Το σύστημα θα αλλάξει όταν εμείς πάρουμε τον ρόλο της αριστεράς το 74΄. Όταν κερδίσουμε δηλαδή τις ψυχές του κόσμου: με τις ιδέες, με την τέχνη, με την νοοτροπία, με τον τρόπο ζωής και ναι, και με την επίδειξη δύναμης. Τότε που θα έχει επαναστατικό αντικείμενο και δεν θα λειτουργεί σαν εκτόνωση.
Η κοινωνία γύρω μας κυριολεκτικά παραπαίει. Τους βαρέθηκε όλους και όλα, ψάχνεται για το άλλο από την μίζερη πραγματικότητά της. Ας μην γίνουμε εμείς τα μαντρόσκυλα ή η βαλβίδα εκτόνωσης αυτής της πραγματικότητας αλλά ας υπάρξουμε η ανατροπή της.



Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Του Αντωνίου Αντωνάκου
Καθηγητού - Φιλόλογου
Ιστορικού - Συγγραφέως


Επειδή είμαι από τους Έλληνες που συζητούν με τον κόσμο για όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει τόσο για την οικονομία όσο και για τα εθνικά θέματα, θέλω να σχολιάσω τα αποτελέσματα μιας συζήτησης, την οποία είχα προ ολίγων ημερών και η οποία μου επιβεβαίωσε την κοντή μνήμη των νεοελλήνων! Επειδή όμως, προσωπικά, δεν την διαθέτω, θέλω να θυμίσω λίγο τις παραμέτρους αυτού του προβλήματος, το οποίο δεν προέκυψε από «παρθενογένεση» αλλά είχε δώσει σημάδια αρκετά χρόνια πριν.
Ο έλληνας, προσφάτως αποφάσισε να βγει από την αδράνεια και την πολιτική του ανυπαρξία και να διεκδικήσει. Πολύ σωστά! Όμως κατά το παρελθόν ως ψηφοφόρος χειροκροτητής τών δύο «μεγάλων» κομμάτων, «δεν έβλεπε» ό,τι σήμερα βλέπει να έρχεται. Τα Πασοκικά «παπαγαλάκια», μάλιστα, βλέπουν φως στο βάθος του τούνελ, κατά την γνωστή φράση τού μακαρίτη λαϊκιστή Ανδρέα Παπανδρέου, μόνο που δεν διακρίνουν ακόμη ότι είναι τα φώτα της νταλίκας τού ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έρχεται με σπασμένα τα φρένα κατ’ ευθείαν επάνω μας! Όταν τους πληροφορούμε, αισιοδοξούν ότι δεν θα μας λιώσει, παρ’ όλο που ο δρόμος είναι μονής κατεύθυνσης και χωρίς λωρίδα ανάγκης! Τους διαφεύγει ότι, αφού οι ίδιοι κατέστρεψαν την οικονομία και κάθε περιθώριο ανάπτυξης της Ελλάδος, την κατέστησαν κλινικά νεκρή και τώρα την κρατούν με μηχανική υποστήριξη μήπως και συνέλθει από το κώμα!
 
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


ΑΝΑΛΥΣΗ : ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΟΥΝ - ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ


Του Ιωάννη Σ. Θεοδωράτου (Δημοσιογράφος-Αμυντικός Αναλυτής)

Σε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση, ο συνεργάτης του περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ προσεγγίζει το θέμα της εξέλιξης των σχέσεων Ισραήλ και Τουρκίας που επηρεάζει τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα από μια ενδιαφέρουσα γεωπολιτική οπτική:

 Η συγκρουσιακή πορεία που έχουν λάβει οι ισραηλινο-τουρκικές σχέσεις, εντείνεται όσο διακρίνεται η αποφασιστικότητα του Ισραήλ – αλλά και της Τουρκίας – να μην υποχωρήσουν υπερασπιζόμενοι ένα θέμα «απόλυτης εθνικής προτεραιότητας και ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Ανατολικής Μεσογείου». Αν η σκέψη σας οδεύσει την περιοχή της Γάζας, απλά μόλις διακρίνατε την ΑΦΟΡΜΗ και όχι το ΑΙΤΙΟ αυτής της αδυσώπητης, όπως εξελίσσεται, περιφερειακής σύγκρουσης.
Το casus belli για την νεοθωμανική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο συνίσταται στην δεδηλωμένη απόφαση του Τελ Αβίβ να αρχίσει την αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων που αποκαλύφθηκαν εντός της ισραηλινής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και κατ’ επέκταση να υποστηρίξει τις γεωτρήσεις στην κυπριακή και στην ελληνική (μη ανακηρυχθείσα ακόμη), γεγονός που για την Άγκυρα αντικατοπτρίζει τον ύψιστο κίνδυνο για τα ζωτικά της συμφέροντα.

Πως όμως εξηγείται αυτή η θερμή στάση; Η απάντηση συνδέεται άρρηκτα με το ερώτημα ποιος θίγεται περισσότερο από την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ρωσία είναι η δύναμη της οποίας τα στρατηγικά συμφέροντα θίγονται περισσότερο από όλους από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων σε Ισραήλ, Κύπρο και Ελλάδα. Μέχρι πρότινος τα ρωσικά ενεργειακά αγαθά χρησιμοποιήθηκαν για την εξάρτηση της ΕΕ στο ρωσικό άρμα, κάτι που προξένησε την αντίδραση των ΗΠΑ. Παρά τις προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον, η Γερμανία και η Τουρκία κινήθηκαν εντελώς αντίθετα προς τις υποδείξεις, ανοίγοντας τα σύνορά τους, στηρίζοντας πολιτικο-οικονομικά τις εναλλακτικές διαδρομές που μετέφεραν το ρωσικό φυσικό-αέριο/πετρέλαιο στην ΕΕ. Δηλαδή δύο πάλαι ποτέ σταθεροί σύμμαχοι συντάχθηκαν σε ένα μείζον γεωπολιτικό ζήτημα στο πλευρό της Μόσχας.

Όταν αποκαλύφθηκε ότι στη ζώνη Ιονίου-Ισραήλ αναμένουν να αντληθούν απίστευτα μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου, οι Ρώσοι ανησύχησαν σφόδρα. Όταν θα ξεκινήσει η άντληση και η διάθεση των ενεργειακών αγαθών τότε θα ριφθεί στον κάλαθο των αχρήστων το «μεγάλο σχέδιο» των Ρώσων και των Γερμανο-Τούρκων να αποτελέσουν την τριάδα απόλυτου ενεργειακού ελέγχου και εξάρτησης της ΕΕ. Συνεπώς για να μην χάσουν τα πρωτεία και τα προφανή οικονομικά οφέλη η Μόσχα, το Βερολίνο και η Αγκυρα αποφάσισαν να δημιουργήσουν δυσκολίες και ένταση με τις χώρες του νέου ενεργειακού Ελντοράντο.

Η Ελλάδα απειλείται από τη Γερμανία και την Τουρκία, προειδοποιήθηκε από την Ρωσία, από τρεις δυνάμεις που συνέπηξαν «συμμαχική-εταιρεία» χρησιμοποιώντας η κάθε μια τα δικά της μέσα «πειθούς»… Το Ισραήλ όμως δεν εμπίπτει σε καμία τέτοιου είδους απειλή, καθώς ούτε εξαρτάται οικονομικά από την Γερμανία, ούτε εδάφη του διεκδικούνται από την Τουρκία (προς το παρόν) ούτε και έχει φαντασιώσεις όσον αφορά τα συμφέροντα της Ρωσίας. Ο μόνος τρόπος για να απειληθεί ουσιαστικά βρίσκεται σε αυτό που θεωρείται ως το μαλακό του υπογάστριο, δηλαδή η λωρίδα της Γάζας.

Η Τουρκία ξεκίνησε την «επίθεση» με το Μαβί Μαρμαρά και στη συνέχεια άρχισε να συζητά υπόγεια με το Ισραήλ με αφορμή το ζήτημα της συγγνώμης, προσπαθώντας να βρει τρόπους για να ανακόψει ή να περικόψει αυτό που οικοδομείται μεταξύ Αθηνών-Λευκωσίας και Τελ-Αβίβ και εδράζεται στο καταλυτικό για τις μετέπειτα εξελίξεις σχέδιο τροφοδότησης της ΕΕ με φυσικό αέριο που δεν θα εξαρτάται από μουσουλμανικές ή ρωσικής επιρροής πηγές! Φυσικά το εβραϊκό κράτος δεν ήθελε να ακούσει καν τις τουρκικές «προτάσεις» με συνέπεια ο πολύς Ερντογάν να ανακοινώσει ταξίδι-προσκύνημα στη Γάζα.

Τουρκία και Ισραήλ έχουν διαβεί τον Ρουβίκωνα, μόνο που ο Καίσαρας αυτήν την φορά βρίσκεται στο Τελ Αβίβ και όχι στην Άγκυρα. Alea jacta est (ο κύβος ερρίφθη) και καθώς θα αναπηδά στη γεωπολιτική σκακιέρα κάθε κτύπος του κύβου θα συνοδεύεται με θερμά επεισόδια, τα οποία θα δώσουν τη θέση τους σε μια μείζονα γεωστρατηγικής σημασίας εξέλιξη που προετοιμάζεται από καιρό, όταν ο κύβος δείξει την τελική σταθεροποιημένη πλευρά του που γράφει Vae victis (ο ηττημένος είναι στη διάθεση του νικητή).

Defencepoint.gr


ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΕΡΙΓΕΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ

Εμείς οι Έλληνες είμαστε το δίχως άλλο λαός γεμάτος προτερήματα. Όμως δυστυχώς σήμερα έχουμε κλειδώσει ανδρεία και ηρωισμό προσμένοντας ποιος ξέρεις τι, ίσως ένα θαύμα,  να τα ανασύρουμε τραβώντας εμπρός. Όχι, δεν έχουμε διαγράψει τον εαυτό μας και την ιστορία μας. Έχουν φροντίσει γι’ αυτό η φύση με την βιολογική της πραγματικότητα και τα έργα των προγόνων μας.

Ωστόσο ο μεγάλος εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς θεωρούσε χρέος του να αναδείξει περισσότερο τα ελαττώματα της Ελληνικής Φυλής. Ήξερε ότι ήταν πολύ πιο χρήσιμος μέσα από την ανάδειξη των αρνητικών σημείων του λαού μας για δύο λόγους. Πρώτον διότι μέσα από την καλή γνώση του κακού εαυτού βοηθιέται η ανθρώπινη ύπαρξη από εγωισμό έστω να κάνει την μέγιστη δυνατή ενέργεια για να βελτιωθεί. Αλλά και γιατί ο δημιουργός του πολιτισμού και της Εθνικής Ιδέας Έλληνας θα μπορέσει μέσα από αυτήν την οδό να νιώσει την ανάγκη να ανατάξει δυνάμεις και να γίνει κύρης κι όχι κυριευόμενος.

Έλεγε λοιπόν ο Παλαμάς πως δεν έχουν πλέον οι Θεοί την κατοικία τους στον Όλυμπο και δεν συχνάζουν λεβέντες στην Όσσα. Και ακόμη πως η Ελληνική Γη κατοικείται από ραγιάδες Έλληνες, ανθρώπους σκυφτούς, καμωμένους για το χαράτσι που, έχοντας εγκαταλείψει την θεία όσο και τραχιά ελληνική γλώσσα, έχουν καταντήσει κούφιοι και οκνοί. Έλληνες δηλαδή κατ’ όνομα αλλά κενοί στο περιεχόμενο. Με φύση το δίχως άλλο που μαρτυρεί τη θεία καταγωγή αλλά δίχως ιδεολογική συνάφεια.

Έχουμε καταντήσει λαός που έχει αφήσει την γλώσσα του να ατονήσει και την ιστορία του να αλωθεί ανάμεσα στις μυλόπετρες των ψευτοεκσυγχρονιστών και των πλαστογράφων. Στα χέρια δηλαδή βάρβαρων ελληνόφωνων που έχουν παρεισφρήσει μες στα σπλάχνα της ελληνικής φυλής και από γυρολόγοι έχουν μετατραπεί έως τις μέρες μας σε βδέλλες που ρουφάν και σκορπούν ζωντάνια και αίμα ελληνικό. Έχει καταντήσει ο Έλλην μέσα από την χρονοβόρα διαδικασία της ανθρώπινης διάβρωσης ένα ον καθαρά μιμητικό που δεν νοιάζεται για την λεβεντιά και την ίσια περπατησιά αλλά για την δανεική ανάσα και την τεχνητή χλιδή που στηρίζονται σε ατέρμονες υποσχέσεις και πεπερασμένη μα και ξένη ισχύ. Και ότι δεν είναι αληθινά δικό σου, γρήγορα γίνεται ατμός, περνά και φεύγει.    

Αλλά σαν δεν είναι δικό σου ένα αγαθό και δεν το έχεις κατακτημένο αλλά έχουν εσένα κατακτημένο οι δοσάδες της εξουσίας, τότε καταλαμβάνεσαι από την αγωνία να εξαγοράσεις τον επίπλαστο παράδεισο της νεκρικής ηρεμίας αρκούμενος στα ψιχία της ελεημοσύνης που ονομάζουν μισθό και που στο τέλος κι αυτόν τον παίρνουν πίσω διπλό και τρίδιπλο οι δοσάδες. Είναι άλλωστε ακριβή η εξουσία τους και πρέπει να ξεπληρώσουν το νοίκι στα νεοταξικά κοράκια που έχουν κλείσει τον κόσμο δήθεν ελεύθερων εθνών μες στα θησαυροφυλάκιά τους. Έτσι λοιπόν πατρίδα και κοινωνία έχουν μπει στο περιθώριο αντί του χρυσού κλουβιού κι ενός διορισμού και το χαράτσι κάνει τον Έλληνα ευλύγιστο και σκυφτό μπρος στον βάρβαρο κύρη του, πουλώντας και την ελληνική γλώσσα ακόμη.

Και έτσι καταντά ο λαός ακροατήριο των δημοκόπων και των λογοκόπων της πολιτείας. Και οι μαμμωνάδες βάρβαροι και οι χαύνοι λεβαντίνοι, κατά πως έλεγε  ο Παλαμάς, εισέρχονται σαν τους λύκους μες στο κοπάδι, ενώ οι ψωριασμένοι σκύλοι αδυνατίζουν την αμυντική παράταξη του Έθνους έχοντας εγκαταλείψει την σκοπιά για να γλύψουν τα κόκαλα που τους πετούν οι μεγάλες δυνάμεις εκάστου καιρού. Κι όλοι μαζί χαροκόποι υπήκοοι ενός ψευτορωμέϊκου, αδιάντροποι προσπαθώντας να κρατήσουν τάχα κρυφό τον ανάξιο του παρελθόντος εαυτούλη, καταντούμε τη Ρωμιοσύνη πόρνη.

Ορθά τα λέει ο Παλαμάς και ορθά επιτέλους τα αντιλαμβανόμαστε. Αυτό άλλωστε δεν συμβαίνει σαν μπαίνει το ΣΔΟΕ μέσα σε Ελλήνων μαγαζιά και ξωπίσω εφορμούν όχι γερμανικά όπλα αλλά κάμερες όπως συνέβη στις Σπέτσες προσφάτως για να γίνει «οικονομικός» έλεγχος; Αυτό δεν γίνεται όταν μας βάζουν να έρχονται στα μέρη μας οι Τούρκοι αντί να διαβούμε εμείς τα σύνορα λευτερώνοντας σκλάβες πατρίδες; Αυτό δεν γίνεται όταν μας σκοτώνουν στο δρόμο ή σε κάποιο στρατόπεδο δυνάμεις ξένες κι εμείς πρέπει να βλέπουμε τάχα δικές μας ευθύνες; Αυτό δεν συμβαίνει ωθώντας ξεδιάντροποι ηγετίσκοι τον ελληνικό λαό να γίνει κατά πως λέει ο Παλαμάς των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι;

Αρκούν τα δάκρυα, οι ντροπές και τα δεσμά. Τώρα πλέον είναι ο καιρός της επανάστασης, της απελευθέρωσης και της ελληνικής αναγέννησης. Ο Παλαμάς έλεγε πως «ο Εθνικισμός είναι έμφυτος και εγώ είμαι Εθνικιστής». Να νοιώσουμε λοιπόν τον ελληνισμό να καίει τα σωθικά μας και να γίνουμε κύρηδες στο σπιτικό μας και κυρίαρχοι στον περίγυρο. Αποκλειστικά Κυρίαρχοι στην Πατρίδα των Θεών και των Ηρώων Ελλάδα και Όρθιοι Ηγέτες μιας Μεγάλης Ελλάδος στην Κοινωνία Ελεύθερων Εθνών με τον Ελληνικό Εθνικοκοινωνισμό στο τιμόνι.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters