Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ : ΤΑ 5 ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ (5)

του Θωμά Τουσιάδη
περιφερειακού συμβούλου Στερεάς Ελλάδας





Ο Γεώργιος Γεωργαλάς.

«Η κρίση της καταναλωτικής κοινωνίας» του Γεώργιου Γεωργαλά από τις εκδόσεις «Βίπερ».


Γεώργιος Γεωργαλάς: Η κρίση της καταναλωτικής κοινωνίας, εκδόσεις «Βίπερ», 1971. Μια εξαιρετική ανάλυση-ερμηνεία της σύγχρονης κοινωνίας με τα προβλήματά της. Ανάλυση των αιτιών της δημιουργίας των προβλημάτων και προτάσεις για το ξεπέρασμά τους Ένα βιβλίο που σε κάνει να σκεφτείς πολύ.
Περικλής Γιαννόπουλος: Άπαντα, εκδόσεις «Ελεύθερη Σκέψις», 1988. Αυτά που διάβασα τότε, πριν από περίπου 50 χρόνια, γίνονται σήμερα συνείδηση όλο και περισσότερων Ελλήνων. Αυτά που έγραψε τότε ο Περικλής Γιαννόπουλος πριν από περίπου ένα αιώνα σήμερα επιβεβαιώνονται.
Ίων Δραγούμης: Ο Ελληνισμός μου και οι Έλληνες. Μοναδικές σκέψεις που καθοδηγούν και θα καθοδηγούν όλους όσους αγαπούν την Ελλάδα και θα μας γεμίζουν δύναμη για να συνεχίσουμε τον χωρίς τέλος αγώνα για το Έθνος. «Οι ενεργητικοί άνθρωποι δεν μπορεί παρά να είναι Εθνικιστές» λέει ο Ίων Δραγούμης.
Κωνσταντίνος Πλεύρης: Αντιδημοκράτης, εκδόσεις «Νέα Θέσις», 1987. Εκεί βρήκα την πραγματικότητα, την απλή λογική την λογική του πατριωτισμού και του Έθνους. Βρήκα αυτό που σκεπτόμουνα.
Κωνσταντίνος Πλεύρης: Πολιτικές Μελέτες. Συγκεντρωμένες οι θέσεις του Εθνικισμού επάνω στα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα του μεταπολεμικού κόσμου.

ΕΛ.ΓΡΑΜΜΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου