Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ «ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ» ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Η ύψωση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια γύρισε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση του Γκρούεβσκι. Σαν το πνεύμα του μεγάλου στρατηλάτη να αποδίδει εν μέρει δικαιοσύνη για την προσβολή που δέχεται.

Ο επίτροπος διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέφαν Φούλε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο σκοπιανό τηλεοπτικό σταθμό Α1 TV δήλωσε πως αν η ΠΓΔΜ συνεχίζει να ενεργεί κατά τρόπο που η Ελλάδα εκλαμβάνει ως προκλητικό και αδυνατεί να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, τότε μπορεί να χάσει την ιδιότητα υποψήφιου μέλους της ΕΕ!

Ο επίτροπος το έθεσε ξεκάθαρα. Αν υπάρχουν δύο γείτονες που έχουν προβλήματα, μιλώντας γενικά, οι οποίοι θέλουν να βρουν μια λύση, και προσπαθούν ειλικρινά να τα επιλύσουν, τότε δεν προχωράς σε ενέργειες οι οποίες μπορούν να εκληφθούν ως προκλήσεις. Είναι απλή λογική.

Για τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητο να γίνουν προκειμένου η χώρα να εισέλθει στην Ε.Ε. ανέφερε ότι δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την ταχύτητα με την οποία υλοποιούνται. Ωστόσο, αναμένει να δει τις περαιτέρω ενέργειες τώρα που συστήθηκε η νέα κυβέρνηση.
Σίγουρα πρόκειται για μια θετική στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να καλλιεργεί, πιέζοντας για την προώθηση των σαφών ιστορικών της δικαίων.

Defence-point.gr

1 σχόλιο:

  1. >για την προσβολή που δέχεται.<

    Ποια προσβολή; Οι Σκοπιανοί, που του στήνουν τέτοια αγάλματα, τον προσβάλλουν, ή οι Έλληνες, που δεν του έστησαν ούτε ένα στην πρωτεύουσα του Ελλαδιστάν; Εκείνοι τον τιμούν, εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή