Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ BLOGGERS : ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!

Συνέλληνες.
Στον ένα χρόνο και κάτι μήνες που έχω φτιάξει αυτό το ιστολόγιο έχω δει ορισμένα πράματα που με έκανα να καταλήξω στο συμπέρασμα οτι απο κάτι τέτοιες πράξεις,συμπεριφορές των συνανθρώπων μου είναι που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση.
Μη σας φαίνεται περίεργο.Από κάτι τέτοιες συμπεριφορές κρίνονται ο άνθρωπος.Όπως για παράδειγμα ο σεβασμός.Έχει παρατηρηθεί ανάμεσα στους συναδέλφους bloggers να μην υπάρχει ο σεβασμός του ενός με του άλλου.Δεν θα πω περισσότερα θα αφήσω να διαβάσετε το άρθρο της φίλης μου Χριστίνας.
Με καλύπτει πλήρως,γι αυτό και η Αιώνια Ελληνική Πίστη το προσυπογράφει και το αναρτεί

Με τιμή 
Βασίλειος Στυλιανέσης
Αιώνια Ελληνική Πίστη 



Με πληθώρα ιστολογίων στο διαδίκτυο πολλοί  χάνονται, μπερδεύονται και δεν ξέρουν τι να προτιμήσουν και που να ανατρέξουν για την πληροφόρηση τους. Πολλά είναι τα σημεία που χαρακτηρίζουν ένα σοβαρό ιστολόγιο, για τα οποία θα αναφερθώ σε μελλοντική ανάρτηση. Σήμερα θα κάνω λόγο για τις αναδημοσιεύσεις.
Πολλοί βλέπουν μια είδηση που τους ενδιαφέρει και απευθείας την αναδημοσιεύουν δίχως την δέουσα σημασία και φροντίδα, την αραδιάζουν στη σελίδα τους χύμα, αδιαφορώντας για τα κενά ή την περίεργη διάταξη που εμφανίστηκε στο δικό τους blog και φυσικά μη αναφέροντας την πηγή από όπου προέβησαν στην γνωστή διαδικασία «αντιγραφή –επικόλληση».
Το θέμα της ΠΗΓΗΣ αποτελεί μέγα πονοκέφαλο για τους σοβαρούς ιστολόγους, καθώς όταν αντιλαμβάνονται ότι η πηγή προέρχεται από αλλού, για να την βρουν περνούν από μια διαδικασία, σαν γραφειοκρατία σε δημόσιο, επισκεπτόμενοι πολλές δευτερεύουσες πηγές (αφού κάποιοι άλλοι που ανήρτησαν την ίδια δημοσίευση αναφέρουν πηγή αλλά όχι την κύρια παρά μια δευτερεύουσα).
Το τραγελαφικό είναι ότι μερικοί που θέλουν να βαφτίζονται «Πατριώτες» και να αγωνίζονται υπέρ της διατήρησης της ιστορίας, της γλώσσας κλπ, και διαλαλούν ότι στέκονται με συναδελφική αγάπη προς τους ομοίους τους, πράττουν ακριβώς το αντίθετο όταν αναδημοσιεύουν από «συμπατριώτες» τους και δεν μπαίνουν στον κόπο να δούν στο τέλος της αναρτήσεως ποια είναι η πηγή (φυσικά ούτε λόγος να γίνεται στο αν θα ανατρέξουν στην πηγή που αναφέρεται για να τσεκάρουν αν όντως είναι αυτή η κύρια πηγή). Και τι θα πρέπει να κάνει ο φουκαράς που ανήρτησε πρώτος την είδηση; Να γράψει με μεγάλα γράμματα πριν τον τίτλο του « Ε, άσχετε! η πρωτεύουσα πηγή είμαι εγώ το foukaras.blog»;
Όλα γρήγορα, όλα βιαστικά και πρόχειρα, προκειμένου τι; Να γίνονται δημοσιεύσεις κάθε 5 λεπτά για να ξεπεράσουν άλλους συναδέλφους στην ταχύτητα και να πείσουν το κοινό ότι αναρτούν περισσότερες ειδήσεις την ημέρα; Έλεος! Νοοτροπία σοβαρού ιστολόγου είναι αυτή; Μου θυμίζει κάτι κομπλεξικά άτομα στο Facebook  με διάφορα ψυχολογικά συμπλέγματα που αναρτούν διάφορες αηδίες κάθε 3 λεπτά για να βροντοφωνάξουν «ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΣΗΜΑΣΙΑ!». Αν ανθρωπέ μου δεν έχεις τι να γράψεις μην γράφεις! Καλύτερα μία καλή, έγκυρη και σοβαρή ανάρτηση την ημέρα παρά δεκαπέντε ό,τι κι ό,τι!
Κάτι τέτοιοι αστείοι παραπονιούνται για την προχειρότητα και τη μη σοβαρότητα των πολιτικών ή εν γένει για την κατάσταση του κράτους. Κάτι τέτοιοι…
Κι εμείς τι πράττουμε; Είναι απλό! Ξεσκαρτάρισμα!

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου