Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΑΜΑΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ



Του Χρήστου Μαντζιάρη

Στην αρχή μιας οικονομικής κρίσης, που όμοιά της δεν ξαναντιμετώπισε η Ελλάς, οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι από το ημερολόγιο να εορτάσουν και φέτος την πρωτομαγιά. Η ειρωνεία είναι ότι αυτοί οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι είναι προστάτες των εργατών, αυτοί που μόστραραν πρώτοι στις εργατικές συγκεντρώσεις και έβγαζαν λόγους υπέρ των εργαζομένων είναι οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το σημερινό δράμα των εργατών. Αυτοί είναι οι αριστερόστροφοι πολιτικοί και οι συνδικαλιστές.
Οι πολιτικοί αυτής της κατηγορίας, είτε ήταν στην κυβέρνηση είτε στην Βουλή, κατόρθωσαν και μείωσαν τους μισθούς, κατήργησαν τα δώρα, αύξησαν υπερβολικά το κόστος ζωής, εκμηδενίζουν τις κοινωνικές παροχές, πολέμησαν την επιχειρηματικότητα, αύξησαν την γραφειοκρατία, υπέθαλψαν την διαφθορά και αποβιομηχάνισαν την χώρα. Γιγάντωσαν την ανεργία και καθιέρωσαν όρους για τους εργαζομένους όπως συμβασιούχοι, part-time, μπλοκάκια, stage, υποαπασχολούμενοι, επιδοτούμενοι, με σκοπό να την αποκρύψουν. Με τόλμη στάθηκαν εμπόδιο σε επίδοξους επενδυτές.  Μοιράζοντας υποσχέσεις και δανεικά «εξαγόραζαν» τις ψήφους… για το καλό της Ελλάδος.
            Οι συνδικαλιστάρες από την άλλη αγωνιζόντουσαν κυρίως για το προσωπικό τους συμφέρον. Είχαν εξασφαλισμένο «συνδικαλιστικό» μισθό, «συνδικαλιστική» άδεια, «συνδικαλιστική» εργασία, «συνδικαλιστικά» οφέλη, «συνδικαλιστικό» βόλεμα. Συνεργαζόμενοι με ομοειδείς πολιτικούς συσπείρωναν τις δυνάμεις τους με πρόφαση το καλό των εργατών και κατέστρεψαν τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. Το μόνο που έκαναν καλά ήταν να παρακινούν τους εργαζομένους σε απεργίες με σκοπό την αύξηση των αποδοχών τους. Συνετέλεσαν όσο κανείς άλλος στην αποβιομηχάνιση της χώρας. Πάντα τους απασχολούσε το «τώρα» και θεωρούσαν πρόοδο το κυνηγητό των επιχειρηματιών. Στα εργατικά τους σωματεία δεν διενεργήθηκε ποτέ οικονομικός έλεγχος. Η αντιπροοδευτικότητά τους  εκφραζόταν με αναχρονιστική μαρξιστική φρασεολογία που πολλές φορές ήταν κωμική.
            Οι απίστευτοι αυτοί υποκριτές κατακρήμνισαν το επίπεδο ζωής των εργαζομένων και της χώρας. Οι ενέργειές τους, ηθελημένες ή αθέλητες, έχουν προδοτικό χαρακτήρα γιατί η καταστροφή την οποία προκάλεσαν είναι τεράστια. Η εργατική πρωτομαγιά αποτελεί γι αυτούς ημέρα ντροπής και επιτέλους ας κλείσουν το στόμα τους. 

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου