Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΟΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ ΜΕΤΑΞΑ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Είναι παγκοίνως ομολογημένο ότι η Πατρίδα μας πάσχει από σοβαρό έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας. Αυτό είναι άλλωστε το πιο επικίνδυνο έλλειμμα αφού οι πράξεις της ηγεσίας είναι αυτές που χρεώνουν και σκλαβώνουν ένα Έθνος ή το καθιστούν αδέσμευτο και κραταιό. Το ίδιο το κράτος ετυμολογικά και πολιτικά υποτίθεται ότι είναι η έκφραση της δυνάμεως του Έθνους που βαστούν στα χέρια τους οι ηγέτες της Φυλής. Ηγέτες που δεν αρκεί να μιλούν την γλώσσα την ελληνική, αλλά πρέπει να διαθέτουν Ελληνικό Αίμα και Ελληνική Καρδιά. 

Στις μέρες μας και στα περισσότερα χρόνια του ελεύθερου βίου που υποτίθεται πως απολαμβάνουμε με την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό και εντεύθεν, οι στιγμές που διαθέταμε αληθινό αυτεξούσιο και εθνική ισχύ υπήρξαν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Τέτοιες στιγμές ασφαλώς δεν ζούμε τώρα. Θα το καταλαβαίναμε αν επρόκειτο να ισχύει κάτι τέτοιο έστω και κατά διάνοια. Αν διαθέταμε εθνική πολιτική ηγεσία θα έπρεπε ασφαλώς να πολεμήσουμε για την προάσπιση της εθνικής μας οικονομίας και της εθνικής μας κυριαρχίας. Θα έπρεπε να κόψουμε τα πόδια σε τοκογλύφους και εισβολείς πάσης φύσεως και εθνικότητος, θα είχαμε εθνική παιδεία και δεν θα αφήναμε να υπάρχουν σκλαβωμένοι Έλληνες που τους αμφισβητούν την ελληνικότητα κράτη που βεβηλώνουν χώμα ελληνικό. Αλλά αν πράτταμε το απολύτως αυτονόητο εθνικό και πολιτικό έργο, τώρα θα μας «εκδημοκρατίζανε» βιαίως οι «σύμμαχοι». Αλλά αυτό δεν συμβαίνει, αφού δεν έχουμε εθνική πολιτική ηγεσία αλλά δοσίλογους νεοταξικούς πραιτοριανούς.

Βέβαια οι πολιτικοί μας ταγοί φροντίζουν και για την ζωούλα τους μην την ακουμπήσουν οι διακινητές της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Διότι όσοι πραγματικοί Έλληνες ηγέτες τόλμησαν να ζητήσουν την δημιουργία της Μεγάλης Ελλάδος και εργάστηκαν για την τοποθέτησή της στα πολιτικά πράγματα ως Μεγάλη Δύναμη αυτάρκη με ενωμένο τον λαό της, απελευθερωμένο από μίση και πάθη, συνάντησαν τον θάνατο κυριολεκτικά από το πουθενά.

Σ’ αυτό το σημείο έχουμε ακούσει πολλά. Αλλά όταν αναδεικνύονται πολιτικές δολοφονίες ως τάχα ασθένειες από δημοσιογράφους που έχουν ξεπηδήσει μέσα από το ανθελληνικό πολιτικό σύστημα, τότε αυτές οι αποκαλύψεις και οι τοποθετήσεις έχουν την δική τους βαρύνουσα σημασία. Τέτοιου είδους τοποθετήσεις είχαμε προσφάτως από τον Σπύρο Χατζάρα. Υποθέσεις ξεχασμένες που το Σύστημα αγωνιά να κρατήσει καταχωνιασμένες στα πιο αραχνιασμένα συρτάρια της ιστορίας μας έρχονται και μας θυμίζουν το ακριβό τίμημα ενός τολμηρού πατριωτισμού και το μεγαλείο ενός καθάριου Εθνικισμού που δεν υπολογίζει κυριολεκτικά τίποτα μπρος στο μεγαλείο της Ελλάδος και την ζωή μα και την όρθια περπατησιά των παιδιών της. Αυτές οι υποθέσεις που διαδραματίζονταν και τότε μεταξύ κατακτητικών δανείων και πολεμικών περιπετειών πρέπει να καταδεικνύονται όχι μόνο ως μνημόσυνο αλλά και ως φάρος Πατριωτισμού.

Θυμηθήκαμε λοιπόν και ακούσαμε από τον Σπύρο Χατζάρα και έναν καλεσμένο του τον θάνατο του Εθνάρχη και Εθνικού Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά από … φλεγμονή στις αμυγδαλές! Ακούσαμε ότι το τελευταίο βράδυ που ήταν υγιής ο Μεταξάς βρισκόταν στο σπίτι του πατέρα του Χ. Λαμπράκη όπου έτυχε του κεράσματος μιας ύποπτης πορτοκαλάδας που δεν άρεσε και σαν άκουσμα στον ιατρό του. Θυμηθήκαμε ότι ο Μανιαδάκης είχε πει για τον Μεταξά ότι αν ο Αρχηγός είχε νοσηλευτεί στην τρίτη θέση νοσοκομείου θα είχε σωθεί. Η αναφορά ότι ο γερό Λαμπράκης ήταν στο εδώ κλιμάκιο της Ιντέλιτζενς Σέρβις ακούγεται απολύτως φυσιολογική δεδομένου ότι ο Αρχηγός της Εθνικής Επανάστασης της 4ης Αυγούστου δεν υπάκουε στα αιτήματα για την βολική παραχώρηση βάσεων σε καμία πλευρά τον καιρό του Β Παγκόσμιου Πολέμου και φύλαγε τον εθνικό μας πλούτο μονάχα για την Ελλάδα.

Στην εν λόγω εκπομπή http://www.youtube.com/watch?v=Iwh8UsoZhKg&feature=player_embedded#at=109 ακούσαμε για την υποτιθέμενη αυτοκτονία του διαδόχου του Μεταξά, του Κορυζή, με δύο σφαίρες στην καρδιά! Και ακόμη ακούσαμε για τον θάνατο του στρατάρχη Παπάγου από αιτία που δεν έγινε γνωστή ποτέ! Μα μήπως είναι πρώτη φορά; Ξεχνάμε την αγωνία κάποιων για να μην βρεθεί ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου που δήθεν πέθανε από τυφοειδή πυρετό ενώ δηλητηριάστηκε; Ή μήπως την αιφνιδιαστική εξέλιξη της νόσου του Μακαριστού Χριστοδούλου που για κάποιους μίλαγε πολύ για τα συνήθη εκκλησιαστικά πρότυπα;

Το ηθικό συμπέρασμα είναι ότι ο περίσσιος οίκτος στις εθνικές επαναστάσεις είναι βλαπτικός και για τους επαναστάτες και για το Ελληνικό Έθνος και δεν χωράει σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters