Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ : ΤΟΝ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟ ΠΟΤΙΖΕΙ Ο ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ



Του Δημήτρη Παπαγεωργίου

Από τις 6:45, Δευτέρα απόγευμα, ένα σχεδόν τέταρτο πριν την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης, ήταν γεμάτη η αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, για την εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωναν το περιοδικό “Άρδην” και η εφημερίδα “Ρήξη” του γνωστού “αιρετικού” της Αριστεράς Γιώργου Καραμπελιά.
Κύρια πρόσωπα της εκδήλωσης ήταν η “δασκάλα της Θράκης” Χαρά Νικοπούλου και ο εκδότης της εφημερίδας “Αντιφωνητής” Κώστας Καραϊσκος. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, θέμα της εκδήλωσης ήταν η Θράκη και οι εξελίξεις που αναμένονται εκεί, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο αντιστράτηγος ε.α. Δημήτρης Αλευρομάγειρος, ενώ το πάνελ συμπληρωνόταν με την παρουσία του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Παναγιώτη Σγουρίδη.
Πριν όμως ξεκινήσουν οι προγραμματισμένες ομιλίες τον λόγο έλαβε για έναν χαιρετισμό ο γνωστός επιχειρηματίας, αλλά και αγωνιστής για την ευρύτερη περιοχή της Θράκης και της Μακεδονίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου. Ξεκίνησε την ομιλία του, προσφωνώντας τους παρισταμένους στην εκδήλωση “Έλληνες πατριώτες” και σημείωσε ότι σε μια εποχή που ο πατριωτισμός χαρακτηρίζεται ως κάτι το κακό, είναι πολύ σημαντική η παρουσία τόσων ανθρώπων εδώ. Ενώ κατήγγειλε ότι θέλουν σήμερα να μας κάνουν χυλό, με τους μετανάστες, ιδιαίτερα αυτούς από τις βαλκανικές χώρες. Κάλεσε τον κόσμο να αντισταθεί, να μην δεχθεί την εφαρμογή των όσων γνωστών είχε πει ο Χένρι Κίσσινγκερ και τόνισε την ανάγκη οι Έλληνες, ενωμένοι ξανά να πουν το δικό τους “ΟΧΙ”.
Δεν μπορούμε να δεχθούμε τόνισε καμία υποχώρηση, σε Θράκη και σε Μακεδονία, δεν μπορούμε να δώσουμε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρα από τα θαλάσσια χωρικά μας ύδατα, ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Χώρας μας, που ξεκινά βόρεια της Κέρκυρας και φτάνει μέχρι την Κύπρο. Κάλεσε ακόμη τον ελληνικό λαό να βρεθεί στον δρόμο, να ξαναθυμηθεί η δικιά του γενιά τα νιάτα τους, όταν διαδήλωναν για την Ένωση με την Κύπρο, ενώ τόνισε ότι όσοι σήμερα είναι πατριώτες, τους κυνηγάει το κράτος. Τελείωσε με μια αναφορά στον Παναγιώτη Σγουρίδη και το πώς αυτός “αμείφτηκε” από το ίδιο του το Κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, για τους αγώνες του στην Θράκη.
Πρώτος από τους ομιλητές, τον λόγο πήρε ο Κώστας Καραϊσκος, εκδότης της εφημερίδος “Αντιφωνητής” και νεοεκλεγείς στο δημοτικό Συμβούλιο της Κομοτηνής, ο οποίος ξεκίνησε αναλύοντας την ιδεολογία του Νεοθωμανισμού και το πώς αυτή σήμερα επικρατεί σιγά σιγά στην Θράκη. Τόνισε βέβαια ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους μουσουλμάνους, οι οποίοι αποτελούν το 1/3 του πληθυσμού της περιοχής, αλλά αυτόματα δημιουργείται κάτι τέτοιο, μέσω των μεθοδεύσεων του Προξενείου.
Κυρίως όμως καταφέρθηκε κατά του “άχρηστου” ελληνικού κράτους, το οποίο κατάφερε να χάσει το 1/3 της μειονότητας, τους Πομάκους, σε μια εποχή μάλιστα πολύ πιο εύκολη από την σημερινή. Ενώ παράλληλα τόνισε το πόσο συγκροτημένο κράτος είναι η Τουρκία, η οποία δρά σε καθημερινό επίπεδο στην περιοχή, δίνει χρήματα και δεν μένει στα λόγια. Φυσικά δεν μπορούσε να λείψει και η αναφορά του “στους απεσταλμένους” των αθηναϊκών εφημερίδων, οι οποίες προσπαθούν να “εξοντώσουν” -πολιτικά προφανώς- όσους αγωνίζονται κατά της τουρκικής επεκτατικότητας. Ενώ έκλεισε αναφέροντας ότι το μόνο που ζητάνε όσοι αγωνίζονται στην Θράκη είναι η απλή λογική και η εφαρμογή του νόμου. Τόνισε ότι η σημερινή κατάσταση είναι αναστρέψιμη, αλλά μόνο αν αφήσουμε λίγο στην άκρη τους νεοοθωμανούς και ασχοληθούμε με τους “νεοραγιάδες”.
Επόμενη στο βήμα ήταν η Χαρά Νικοπούλου, η οποία είναι περιττό να πούμε ότι καταχειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους. Ξεκίνησε λέγοντας ότι είναι συγκινημένη, διότι ανάμεσα στο κοινό, βρίσκονται δύο της μαθήτριες, οι οποίες ως φοιτήτριες πλέον έχουν την δυνατότητα να καταλάβουν τι εννοούσε όταν τους έλεγε ότι υπάρχουν Έλληνες πίσω από το Βουνό. Τόνισε ότι τον νεοθωμανισμό, ποτίζει ο νεοραγιαδισμός του ελληνικού κράτους. “Νεοθωμανισμός σήμερα υπάρχει σε τρία σημεία της Ελλάδος, στην Κύπρο, στην Θράκη αλλά και στην Ομόνοια, με τους μουσουλμάνους μετανάστες” είπε, ξεσηκώνοντας τους συγκεντρωμένους που ξέσπασαν σε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα. Ενώ αργότερα αναφέρθηκε στην κατάσταση στα πομακοχώρια, όπου το ελληνικό κράτους περιθωριοποιεί του Πομάκους, χαρακτηρίζοντάς τους ως τουρκόφωνους.
Μίλησε ακόμη για ψευτο-ιμάμηδες, εγκάθετους του Προξενείου αλλά και για Έλληνες πολιτικούς που ανεβαίνουν στα μνημεία του Μεγάλου Δερείου και αλαλάζουν ότι στην περιοχή κάνει κουμάντο το προξενείο. Κάπου εκεί, έφερε σε δύσκολη θέση προφανώς, τον οικοδεσπότη κ. Καραμπελιά, καθώς τόνισε ότι νεοραγιαδισμός είναι όταν πριν από κάποια χρόνια στην Κύπρο, η Τουρκία εισέβαλε με τον τρόπο που εισέβαλε, χύθηκε αίμα και σήμερα γράφονται βιβλία σαν αυτό του Γκουρογιάννη “Κόκκινο στην πράσινη Γραμμή”. Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο είχε υπερασπιστεί και είχε παρουσιάσει σχεδόν ως... πατριωτικό ο ίδιος ο Γιώργος Καραμπελιάς. Συνέχισε λέγοντας ότι η Κύπρος είναι το καλούπι για την Θράκη του αύριο, ενώ τόνισε ότι οι Έλληνες πρέπει να ενεργοποιηθούν, έστω ο καθένας μόνο του, γιατί όπως είπε “ένας κούκος φέρνει την άνοιξη”.
Ο κ. Σγουρίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη ο κάθε ένας, να δίνει τις μάχες από το δικό του μετερίζι, προσπαθώντας να προσφέρει με τον δικό του τρόπο, στο να διατηρηθεί τουλάχιστον στην Θράκη η ελληνικότητα της περιοχής. Προσπάθησε να εμφυσήσει ένα ενωτικό κλίμα και τόνισε την ανάγκη για αντίσταση του ελληνισμού.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ - Ο ΔΙΓΕΝΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Μια μονογραφία - αναδρομή στη ζωή και στη δράση του Έλληνα πολέμαρχου Κορυφαία στρατιωτική φυσιογνωμία του Έθνους μας στον 20o αιώνα, ο Γεώργιος Γρίβας έδωσε το παρόν στην εθνική εξόρ¬μηση στην Μικρά Ασία και στο βορειοηπειρωτικό έπος του 1940. Κράτησε την πα¬τρίδα όρθια σε δύο από τις πλέον κρίσιμες περιόδους: τον Δεκέμβριο του 1944, όταν όλα και όλοι κατέρρεαν, κατέστη ο κυμα¬τοθραύστης όπου έσπασαν τα όνειρα της κομμουνιστικής λαίλαπας για μετατροπή της Ελλάδος σε λαϊκή "δημοκρατία". Και το 1955-59, στην τελευταία ως σήμερα εποποιία του Έθνους, στον επικό αγώνα της ΕΟΚΑ στην ελληνική Κύπρο, ο Γεώργι¬ος Γρίβας, με την εμπνευσμένη ηγεσία του, κατοχυρώθηκε στη συλλογική μνήμη των Πανελλήνων ως ο "Διγενής" των καιρών μας. Και έτσι, στεφανωμένος με αυτόν τον ιστορικό τίτλο, πέρασε στον θρύλο και την ιστορία.

Το νέο έργο του ιστορικού Σταύρου Καρκαλέτση, με τίτλο «Γεώργιος Γρίβας- Ο Διγενής του Έθνους» κυκλοφορεί από την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στα περίπτερα και στους πάγκους των Αθηνών, από τη σειρά «οι μονογραφίες του Patria».



Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΕΦ ΓΙΑ ΤΟ 1974


Για τα γεγονότα του 1974 υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά σημεία που παραμένουν «σκοτεινά», παρά τις όποιες εξηγήσεις ή ερμηνείες έχουν δοθεί κατά καιρούς από τους διαφόρους συγγραφείς. Πολλές από αυτές τις εξηγήσεις βασίζονται σε ακραία σενάρια, γι’ αυτό και δεν αναιρούν πλήρως τις αμφιβολίες του αναγνώστη, ο οποίος παραμένει με αναπάντητα ερωτηματικά. Με δεδομένη την απαγόρευση της πρόσβασης σε επίσημα αρχεία, τα οποία παραμένουν σφραγισμένα στην Βουλή, η δυνατότητα έρευνας περιορίζεται δραστικά ενώ και ο βαθμός αξιοπιστίας των εργασιών που εμφανίζονται κατά καιρούς, δεν βελτιώνεται.
Το νέο βιβλίο του Σάββα Βλάσση, αποκαλύπτει ένα πραγματικό ντοκουμέντο. Πρόκειται για την Έκθεση που συνέταξε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, για τα γεγονότα του 1974! Το ντοκουμέντο αυτό, που σήμερα κάθε άλλο παρά απόρρητο μπορεί να χαρακτηρισθεί, περιλαμβάνεται αυτούσιο στο πρώτο μέρος του βιβλίου. Στο δεύτερο μέρος, ο συγγραφέας, με μεθοδικό και σχολαστικό τρόπο, αναλύει τα νέα στοιχεία, τις αποκαλύψεις που προσφέρει η Έκθεση αυτή. Συνδυάζοντας τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία, ο συγγραφέας εντοπίζει, απομονώνει, αναλύει ένα προς ένα τα νέα στοιχεία που προκύπτουν και στο τέλος επεκτείνει τον συλλογισμό και την αναλυτική διαδικασία, εξάγοντας άκρως ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Η ανάλυση αυτή σχετίζεται με πτυχές όπως οι αδυναμίες και ελλείψεις της Εθνικής Φρουράς, το πρόβλημα ηγεσίας, ο στρατηγικός και τακτικός αιφνιδιασμός που υπέστησαν τα επιτελεία σε Αθήνα και Λευκωσία, τα σφάλματα εκτιμήσεων και οι αυτοσχεδιασμοί, η ηττοπάθεια που επικράτησε κ.λπ. Επιμέρους κεφάλαια που φωτίζονται βάσει των νέων στοιχείων και της ανάλυσης του συγγραφέα, είναι η στρατιωτική συνδρομή της Αθήνας προς την Κύπρο, η περιβόητη υπόθεση της μεραρχίας που σχεδιαζόταν να αποσταλεί και η αδικαιολόγητη απώλεια της Αμμοχώστου.
Στο τρίτο μέρος του βιβλίου, ο συγγραφέας ασκεί κριτική στους χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας που ανέλαβε την εξουσία στις 24 Ιουλίου 1974. Πρόκειται για ένα κεφάλαιο το οποίο συνήθως υποβαθμίζεται, μπροστά στις τεράστιες ευθύνες του στρατιωτικού καθεστώτος και γι’ αυτό αποτελεί «ταμπού». Ο συγγραφέας αναδεικνύει και τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν. Βασιζόμενος στα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει, επεκτείνει την ανάλυσή του στις ευθύνες των Καραμανλή και Αβέρωφ, ασκεί κριτική στους χειρισμούς τους και καταλήγει σε συμπεράσματα που κάθε άλλο παρά αβάσιμα μπορούν να χαρακτηρισθούν και οπωσδήποτε θα προκαλέσουν αίσθηση.

Το βιβλίο, δεν επιδιώκει την πλήρη κάλυψη του Κυπριακού. Περιορίζεται στα νέα στοιχεία που προκύπτουν από την Έκθεση του ΓΕΕΦ και μία νέα οπτική που συνθέτουν για την εξέταση των γεγονότων της περιόδου εκείνης. Το ύφος του βιβλίου διακρίνεται από ψυχραιμία και ακρίβεια στην ανάλυση. Ο συγγραφέας στηρίζει την κριτική και τα συμπεράσματά του στην λογική, αποφεύγοντας τα ευφάνταστα σενάρια και τις υπερβολές. Έτσι, τα γεγονότα απομυθοποιούνται και παρουσιάζονται στις πραγματικές τους διαστάσεις.
Πρόκειται για ένα έργο το οποίο, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του, προσφέρει ένα νέο πρίσμα κάτω από το οποίο εξετάζονται τα γεγονότα του 1974. Γι’ αυτό και μόνο έχει μεγάλο ενδιαφέρον και θα συζητηθεί.

Μερικά από τα κρίσιμα ερωτηματικά που απαντάει αυτό το βιβλίο.
 
- Γιατί δόθηκε προτεραιότητα στον θύλακα Λευκωσίας - Αγύρτας και όχι στο αμφίβιο προγεφύρωμα
- Ποιός, πότε και πως διέταξε τις επιθέσεις της Εθνικής Φρουράς;
- Γιατί το ΓΕΕΦ περιέπεσε σε αδράνεια και κατά την 21η Ιουλίου;
- Ποιά σφάλματα διαπράχθηκαν κατά την εκεχειρία;
- Ποιά είναι η αλήθεια για την πολεμική εμπλοκή της ΕΛΔΥΚ;
- Τι διαταγές δόθηκαν στο ΓΕΕΦ για τον ;
- Τι αποδέχθηκε η ελληνική πλευρά στην Γενεύη;
- Πως χάθηκε η Αμμόχωστος
- Ποιά είναι η αλήθεια για την αποστολή της μεραρχίας;
- Με ποιόν τρόπο μεθοδεύθηκε η μη στρατιωτική συνδρομή κατά τον
- Ποιές ήσαν οι παρασκηνιακές συμφωνίες για την επιλογή της Καραμανλή;
- Ποιές ήταν οι πραγματικές αποφάσεις των Καραμανλή - Αβέρωφ;

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΝΕΟ ΠΡΙΣΜΑ

Σελίδες: 216





ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ...Η ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΗ ΓΕΝΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ....ΑΞΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ!!!

Η γενιά, που τα «έφαγε» όλα και χρεωκόπησε το κράτος.
Η γενιά, που, για να σωθεί η ίδια, ..
.«πούλησε» τα παιδιά της στο ΔΝΤ.

GREEK ALERT


ΤΟ...ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΟΤΑΝ Η ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟ ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ ''ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ''


 Του Δημήτρη Παπαγεωργίου

Αυτή την εβδομάδα, δύο περιστατικά μας ανάγκασαν να επιστρέψουμε εσπευσμένα στο ζήτημα του “αντιρατσιστικού σχολείου”, με το οποίο είχαμε ασχοληθεί ξανά και στο παρελθόν. Το πρώτο ήταν ένα κείμενο, στην ιστοσελίδα του κ. Κούλογλου, όπου δινόταν λεπτομερής αναφορά μιας διαδικασίας, κατά την οποία ομάδα φοιτητριών μετέβη σε σχολείο της περιοχής των Αμπελοκήπων της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να “κατηχήσει” τα παιδιά στον “αντιρατσισμό” και επί της ουσίας την ανάγκη υποδοχής όσων μεταναστών και εάν έλθουν στην χώρα μας, με ανοιχτές αγκάλες.
Οι φοιτήτριες αυτές πήγαν στο σχολείο, έδειξαν παιδικές ταινίες (φιλομεταναστευτικού περιεχομένου φυσικά) στα παιδιά, τους έδωσαν κάποια άρθρα για τον ... ρατσισμό και την μετανάστευση (είμαστε βέβαιοι πόσο “αντικειμενικά”) ήταν και τέλος τα έβαλαν να γράψουν από μια μικρή ... έκθεση. Η οποία φυσικά ήταν γεμάτη από “κλισέ” που θα μπορούσε κανείς να δει στο πρόγραμμα κάθε ακροαριστερής οργάνωσης και τα οποία τόνιζαν την σημασία ... κρατικών δράσεων για άμεση ένταξη όλων των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία!
Το δεύτερο περιστατικό ήταν ένα συνέδριο προς τιμήν της Άννας Φραγκουδάκη(!) που πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2010 στο Κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οργανώθηκε από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην προσχολική ηλικία - Διδασκαλείο Νηπιαγωγών Αθηνών του εν λόγω Παν/μίου. Την στιγμή που γράφονται  οι γραμμές αυτές, δεν μπορούσαμε να έχουμε αναλυτική άποψη περί του τι ειπώθηκε εκεί. Μια ματιά όμως στο πρόγραμμα ήταν αρκετή, για να μας πείσει για το τι ακριβώς θα λεγόταν εκεί.
Προσέξτε τους εισηγητές και τους τίτλους των εισηγήσεων:
Τσαλάρ Κεϊντέρ: Η διαμόρφωση της εθνικής ταυτότητας στην Τουρκία
Εθνικά εκπαιδευτικά συστήματα και μειονότητες
Προεδρείο: Χαρά Δαφέρμου και Βασίλης Τσελφές
Νίκος Αλιβιζάτος
: Νεότερες κριτικές στην κρατούσα αντίληψη για το έθνος
Νικηφόρος Διαμαντούρος: Αναμνήσεις από ένα πρόδρομο πρόγραμμα έρευνας ελληνικών και τουρκικών σχολικών βιβλίων ιστορίας.
Ηλίας Νικολακόπουλος: Οι πολιτικές δυνάμεις της μειονότητας και το εκπαιδευτικό ζήτημα
Μουσταφά Μουσταφά: Ένα μπαούλο, δυο γλώσσες: μια διαδικασία αυτογνωσίας για τη μειονότητα της Θράκης
Θάλεια Δραγώνα: Διανοούμενοι και πολιτική πράξη
Νομίζω ότι αυτά ήταν αρκετά για να κινήσουν το ενδιαφέρον οποιουδήποτε.
Η σχέση αποδομητών – αντιρατσιστών
Η λεγόμενη “διαπολιτισμική” εκπαίδευση όπως γράφαμε και στο προηγούμενο σχετικό κείμενο, αποτελεί το εργαλείο της κοινωνικής μηχανικής, που θέλει η παγκοσμιοποιημένη κοινωνία να χρησιμοποιήσει σήμερα στα σχολεία, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει αύριο τις αντιδράσεις που είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν μέσα σε μια “πολυπολιτισμική κοινωνία”. Σκοπός της “διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, είναι το να “χαλιναγωγήσει” το ορμέμφυτο ένστικτο της ταύτισης με μια συγκεκριμένη ομάδα που υπάρχει σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά του κόσμου. Επειδή όμως δεν δύναται να το “εξαφανίσει” προσπαθεί να αλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητας της ομάδας, αντικαθιστώντας τα με κάποια “φανταστική” κοινωνική ταυτότητα, που πρέπει να εγκαταστήσει την εθνική.
Την δουλειά αρχίζουν οι “αποδομητές” οι οποίοι αφαιρούν από την εκπαίδευση κάθε στοιχείο που κάνει την ελληνική ταυτότητα αυθύπαρκτη μέσα στο παγκόσμιο χωριό. Τα δράματα, τους ηρωϊσμούς, ότι δηλαδή μπορεί να φορτίσει συγκινησιακά ένα μικρό παιδί για να ταυτιστεί με την εθνική ομάδα. Έρχονται μετά οι “αντιρατσιστές”, για να δουλέψουν πάνω σε... καλλιεργημένο έδαφος. Τα παιδάκια που δεν έχουν συναίσθηση της ιδιαιτερότητάς τους, δεν μπορεί παρά να θεωρήσουν ότι το μόνο που υπάρχει ως συνεκτικό στοιχείο στην κοινωνία, είναι τα προγράμματα που παρακολουθούν στην τηλεόραση.
Ως εκ τούτου αφού τα ίδια ακριβώς προγράμματα παρακολουθούν και οι ... μετανάστες στην χώρα μας, γιατί να μην είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Η συλλογιστική απλή, ανατριχιαστική όμως η εφαρμογή της. Η προπαγάνδα στα μυαλά 5χρονων και 6χρονων παιδιών, νομιμοποιείται από ένα κράτος το οποίο έχει – στο όνομα του φιλελευθερισμού- υιοθετήσει τις αρχές που διέπουν αριστερίστικες οργανώσεις.
Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τους “στόχους” του προγράμματος “ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ” που αποτελεί ένα από τα “προγράμματα” για την ενίσχυση της “αντιρατσιστικής και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης”:
“Συνειδητοποίηση από μέρους των εκπαιδευτικών και των μαθητών / μαθητριών, αλλά δευτερευόντως και των γονέων, της έκτασης και της πολυμορφίας των προβλημάτων που έχουν σχέση με το ρατσισμό, την ξενοφοβία και τις παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Αλλαγή των στάσεων και των συμπεριφορών, ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα σχετικά προβλήματα.“
Ένα κράτος το οποίο προσπαθεί οργανωμένα, να αλλάξει τις συμπεριφορές και τις απόψεις των πολιτών του, ακόμη και αν αυτοί έχουν ηλικία πέντε ετών, τι άλλο μπορεί να χαρακτηριστεί παρά ολοκληρωτικό;


ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ

Έχω την πεποίθηση ότι τα απέραντα παθήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας είναι απαραίτητο να συμβούν. Πιστεύω μάλιστα ότι αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για την ανάνηψη της Πατρίδος. Σ’ αυτό άλλωστε το τελευταίο σκαλοπάτι της παρακμής που έχουμε φτάσει δεν υπάρχουν άλλες επιλογές παρά μονάχα δύο. Ή θα φτάσουμε στο ξανάνιωμα και την αναγέννηση της Ελλάδος ή που θα σαπίσουμε οριστικά τούτη τη φορά. Ή θα αντιδράσουμε δηλαδή με δράσεις ριζοσπαστικές και πράξεις επαναστατικές ή θα αποδεχτούμε το μοιραίο. 

Μοιάζει ίσως περίεργο. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι μοιάζει με μαζοχισμό ή χαιρεκακία. Αλλά στην πραγματικότητα το σκηνικό της παρακμής που ζούμε μοιάζει με την επίδραση που μπορεί να ασκήσει το παγωμένο νερό στο ανθρώπινο πρόσωπο. Το παγωμένο νερό στο πρόσωπο ενός μεθυσμένου φέρνει απότομα την χαμένη νηφαλιότητα. Στο δε πρόσωπο του κοιμισμένου φέρνει το ξύπνημα από το βαθύ λήθαργο. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει με την Μεγάλη Πατρίδα μας Ελλάδα και τον λαό μας. Είμαστε ένας ευφυής λαός με υψηλή αποστολή και ταλέντα που έχουμε αφεθεί σαν μεθυσμένη πολιτεία στο λήθαργο ενός φτιασιδωμένου επιθανάτιου βρόγχου που ακολούθησε την πρότερη ψεύτικη ευδαιμονία.

Ποια είναι άραγε τα μεγαλύτερα προβλήματά μας; Θα μπορούσαμε να αραδιάσουμε μια μεγάλη σειρά από δαύτα. Την κάκιστη οικονομική κατάσταση, την πολιτική σήψη και διαφθορά, την ξενολάγνα εκπόρνευση της κοινωνίας μας, το ξεπούλημα της Πατρίδος και των εθνικών μας υποθέσεων, την χαλαρότητα της Πίστης των νεοελλήνων, την επικίνδυνη έκθεση της εθνοφυλετικής μας ταυτότητας από την ξέφρενη λαθρομετανάστευση, την επισφαλή εργασία, την αποξένωση από το περιβάλλον. Είναι αλήθεια. Όλα αυτά είναι αληθινά προβλήματα που μας πληγώνουν και μικραίνουν την Πατρίδα μας. Όμως όλα αυτά μπορούν να συνοψισθούν σε μια φράση και να οδηγήσουν σε μια αναγκαιότητα. Τα βάσανά μας είναι η εγκατάλειψη των Μεγάλων Ιδεών του Ελληνικού Γένους και η μέγιστη αναγκαιότητα είναι η Αφύπνιση των Ελλήνων.

Οι Μεγάλες Ιδέες της Φυλής μας είναι αυτές που μας δώσανε την ελευθερία από τα δεσμά πολύχρονων δουλειών από πολλούς και διαφορετικούς βαρβάρους. Είναι αυτές που μας οδήγησαν να δημιουργήσουμε πολλούς και ασύγκριτους πολιτισμούς με τους οποίους διαλύσαμε πνευματικά σκοτάδια, διαδώσαμε το Ελληνικό Φως του ήθους, της Τιμής και της υπεροχής και χτίσαμε ή εξελληνίσαμε κοσμοκρατορίες. Οι ισχυρές παρακαταθήκες των Πατέρων μας, Μεγάλες Ιδέες και εκείνες του Ελληνισμού, κρατήσανε μακριά ξένες μολυσματικές επιρροές και συνήθειες προκρίνοντας μια κοινωνία αλληλεγγύης και αξιοκρατίας καθάρια ελληνική απέναντι στο πορνείο της εφήμερης ηδονής και συναλλαγής στους ψευδοναούς και τις στοές του πολυπολιτισμού και της χρυσοφόρου παγκόσμιας εξουσίας. Την ελευθερία δεν την περιορίσαμε στα στενά όρια ενός κατά διεθνή υπαγόρευση κράτους υπό προθεσμία και τον Θεό μας τον θέλουμε Έλληνα και δεν δεχόμαστε κανένα άλλο δανεικό που να υποκλέπτει τις ζωές μας.

Και η Αφύπνιση των Ελλήνων είναι η βαθιά συνείδηση του λαού μας ότι αυτές τις Ιδέες και τις Αξίες του Ελληνισμού μας πρέπει να τις αναζητήσουμε, να τις ανακτήσουμε από τα βρώμικα χέρια ντόπιου και ξένου Νεοταξισμού και τελικά να τις επανεντάξουμε σ’ ένα αναγεννημένο και πραγματικό εθνικό κράτος. Μια Πολιτεία αληθινά κραταιή που θα καλύπτει τους Έλληνες με εθνικό κριτήριο δίχως περιττούς και συγκυριακούς περιορισμούς. Αλλά για να είναι αυτή η Αφύπνιση των Ελλήνων αποδοτική πρέπει να μάθουμε να είμαστε άτεγκτοι και απόλυτοι στους στόχους και τα συναισθήματά μας. Να έχουμε θέληση για ζωή και επομένως να φροντίζουμε να είμαστε δυνατοί και να έχουμε όρεξη να απαιτούμε και να επεκτείνουμε την παρουσία μας. Να θυμώνουμε με αυτούς που θέλουνε το κακό της Πατρίδας και του λαού μας και να τους τιμωρούμε ανηλεώς και ασυνθηκολόγητα.

Να φροντίζουμε τα υπάρχοντα της Πατρίδος, τις ομορφιές και τον πλούτο της μόνο για λογαριασμό της Ελλάδος και να μην σκορπούμε τίποτε σε αλλόφυλους «φίλους» και εχθρούς. Να φτιάξουμε τότε νέους λαμπρούς ελληνικούς πολιτισμούς και να δομήσουμε κοινωνία εθνική και φυλετικά καθαρή, Ελληνίδα κοινωνία και μόνον. Να αποδώσουμε το σεβασμό και να δώσουμε χώρο μόνο στο δικό μας Θεό και σε κανέναν ξένο. Να θυμώσουμε πραγματικά με όσους αγύρτες στη γειτονιά μας και δίπλα μας κακοφέρνονται σε κάθε ελληνική ύπαρξη και να στηριχθούμε στο στοιχείο της ελληνικότητας τόσο στην κατάκτηση λευτεριάς όσο και στις διεθνείς μας σχέσεις. Να πούμε ΕΞΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΦΩΝΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ. ΖΗΤΩ Η ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Ας δούμε τέλος αυτό εδώ το βίντεο  http://www.youtube.com/watch?v=mSe_Wt2ZOg0

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ WIKILEAK ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

 
WikiLeaks Document Release
http://wikileaks.org/wiki/CRS-97-799
February 2, 2009
Congressional Research Service
Report 97-799
Greece and Turkey: Aegean Issues – Background and Recent

Developments
Carol Migdalovitz, Foreign A
air s and National Defense Division
August 21, 1997

Abstract. For many years, NATO allies Greece and Turkey have been adversaries in bilateral disputes which

have produced crises and even brought them to the brink of war. One series of disputes involves the Aegean Sea

borders. The two disagree over the border in the air, continental shelf, and territorial sea, over the status of 

islands in the Sea, and over the ownership of Aegean islets.
 



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ (ΑΟΖ) ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ - ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ



Του Σταύρου Λυγερού/Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
 
Απόρρητο έγγραφο με τίτλο "Απεικόνιση των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο" αποκαλύπτει τις τουρκικές απαιτήσεις για ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα και Καστελόριζο - Οι Ελληνικές θέσεις και τα σοβαρά λάθη της Αθήνας.

Σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο απ'οτι αναγνωρίζει δημοσίως η κυβέρνηση Παπανδρέου βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-Τουρκίας για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από πρόσφατο (1η Νοεμβρίου) της Δ1 Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών (ΟΗΕ, Διεθνείς Οργανισμοί και Διασκέψεις) τα κυριότερα αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει σήμερα ο "Κόσμος του Επενδυτή".

 


ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ


Αίσθηση σε ολόκληρη την Ελλάδα, έκανε η αποκάλυψη του προηγούμενου φύλλου του "ΕΚ" για το νηπιαγωγείο του κέντρου των Αθηνών, στο οποίο τα νήπια όχι μόνο έμαθαν για το μπαϊράμι, αλλά και εν είδη "παιγνίου" μιμούμενα τα μουσουλμανάκια συμμετείχαν στην προσευχή για το ... μπαϊράμι.
Ιδιαίτερα στο διαδίκτυο, η είδηση αναπαράχθηκε σε εκατοντάδες ιστοσελίδες - οι περισσότερες από τις οποίες ανέφεραν την πηγή, σε αντίθεση με κάποιους μεγαλοδημοσιογράφους που πρόβαλλαν το θέμα ως δικό τους - και πολλοί συμπατριώτες μας έμαθαν το τι ακριβώς συνέβη. Αν θέλετε κατά κάποιο τρόπο ως μια προεπισκόπηση του τι μέλλει γεννέσθαι στα ελληνικά σχολεία ολόκληρης της επικράτειας στο εγγύς μέλλον, όταν προχωρήσουν οι διάφορες ρυθμίσεις των Καμίνη, Μπουτάρη και Παπανδρέου.
Το θέμα ήλθε και στην Βουλή, με επίκαιρη ερώτηση βουλευτή του ΛΑΟΣ και αναμένουμε την απάντηση της Διαμαντοπούλου. Φυσικά είμαστε βέβαιοι ότι αυτή θα προσφύγει σε "γενικολογίες" και θα κατηγορήσει όλους εμάς που το αναφέραμε ως "ρατσιστές", "ξενόφοβους" και "μισαλλόδοξους".
Φυσικά οι αντιδράσεις ιδιαίτερα από γονείς μικρών παιδιών ήταν οργίλες και πολλοί ήλθαν σε επαφή με την εφημερίδα μας, για να μας πουν ότι εάν κάτι τέτοιο συνέβαινε στο σχολείο των παιδιών τους θα αντιδρούσαν πολύ πιο έντονα, από το να καταγγείλουν το γεγονός. Αυτό όμως που χρειάζεται δεν είναι σποραδικές και μεμονωμένες αντιδράσεις, αλλά ένα κύμα διαμαρτυρίας και διατράνωσης της αποφασιστικότητας των Ελλήνων να αντισταθούν στην ισλαμοποίηση της χώρας μας. Γιατί αν σήμερα που ένα τέτοιο γεγονός έλαβε χώρα για πρώτη φορά, δεν αντιδράσουμε, σύντομα το φαινόμενο θα είναι τόσο συχνό, που δεν θα "αξίζει" ή μάλλον δεν θα έχουμε χώρο για να γράψουμε γι' αυτό. Αν οι αντιδράσεις στο πρώτο αυτό περιστατικό είναι "ήπιες" τότε πολύ σύντομα παρόμοια θα συμβαίνουν σε ολόκληρη την Ελλάδα. 



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ


Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Όλοι γνωρίζουμε από τα ΜΜΕ τις διάφορες θεωρίες των οικολόγων περί υπερθέρμανσης του πλανήτη από τις ανθρώπινες δραστηριότητες και συγκεκριμένα από την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα. Παρατηρούμε επίσης το μεγάλο ενδιαφέρον των κυβερνήσεων του καπιταλισμού σε αυτά τα ζητήματα ως και την στροφή προς μια λεγόμενη "πράσινη" παραγωγή και ανάπτυξη που στην ουσία είναι μια ανανέωση του εμπορικού κύκλου και των τραπεζών σε παγκόσμιο επίπεδο.Παρατηρούμε επίσης μια υπερβάλλουσα προσπάθεια διατήρησης διαφόρων νερόφιδων, σκαθαριών, σκουληκιών που φτάνει σε σημεία παροξυσμού και υστερίας ενώ την ίδια στιγμή καθυβρίζεται η αξία του έθνους και της φυλής.
Στην Κυπριακή πραγματικότητα δεν είναι λίγες φορές που ακούσαμε τους "οικολόγους" να καταφέρονται  εναντίον του εθνικισμού. Όλα δείχνουν πως η οικολογία είναι ένα πολιτικό κίνημα που παρήγαγε ο καπιταλισμός για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα.
Εμείς θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί γι' αυτό και παραθέτουμε την αντίθετη προς την "οικολογία" άποψη που την καταγγέλλει ως αντιεπιστημονική.


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ:http://ediknews.blogspot.com/2010/11/4-video.html 




ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ .

Πολύς λόγος έχει γίνει και πολύ μελάνι έχει χυθεί στα προπαγανδιστικά μέσα της Καθεστηκυίας Τάξεως σχετικά με την υπαγορευόμενη από το μνημόνιο των παγκοσμίων τοκογλύφων τακτοποίηση των δημόσιων οικονομικών της χώρας μας. Λόγοι επί λόγων εκτοξεύονται απέναντι στον περιχαρακωμένο ελληνικό λαό από πολιτικάντηδες σχετικά με τους  τρόπους επίλυσης του προβλήματος είτε με πιστή τήρηση των συμφωνημένων είτε με αναδιάρθρωση είτε με επιμήκυνση των όρων της οικονομικής λαιμητόμου. Οι πραγματικές όμως λύσεις, λύσεις εθνικές και πατριωτικές, δεν δίνονται μέσα από τα κρατητήρια του κατακτητή ούτε με τους όρους που αυτός υπαγορεύει.

Το κρατητήριο μέσα στο οποίο έχει εγκλωβιστεί σήμερα η Ελλάδα είναι το ίδιο το πολιτικό σύστημα που έχει ποντάρει τις όποιες πιθανότητες επιβιώσεώς του στο χτίσιμο ενός πολυπολιτισμικού κρατικού μορφώματος με την καταστροφή της εθνικής μας ταυτότητος και την περιθωριοποίηση του Έλληνα στο Γένος και το Αίμα. Αλλά ένα τέτοιο καχεκτικό κράτος δεν έχει κανένα απολύτως ενδοιασμό να παραδώσει και Πίστη και Πατρίδα και λαό στα νύχια του Διεθνιστικού Νεοταξισμού. Στα νύχια δηλαδή του κατακτητή που έχει απλώς τοποθετήσει τους καθεστωτικούς πολιτικάντηδες ως δεσμοφύλακες του ελληνικού λαού. Άλλωστε τα δεσμά υπάρχουν και έχουν περάσει όλα εμπρός μας. Λαθρονομοσχέδιο, «Καλλικράτης», Κάρτες του Πολίτη, μνημόνιο. Πολιτικά δικαιώματα σε αλλοδαπούς, ημιαυτόνομες περιφέρειες, μηχανισμοί παρακολουθήσεως και κονιορτοποιήσεως της Ορθοδοξίας, πλειστηριασμός ενός ολόκληρου Έθνους, είναι παράνομες μεθοδεύσεις μιας Καθεστηκυίας Τάξεως καθολικά διεφθαρμένης και παράνομης.

Στα σχολειά μας σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η πιο βρώμικη προπαγάνδα του Συστήματος. Όταν στα νηπιαγωγεία μας κάποιοι δάσκαλοι βάζουν τα ελληνόπουλα την ημέρα του ισλαμικού μπαϊραμιού να προσευχηθούν στο όνομα μιας ξένης θρησκείας και φυσικά σε πλήρη άγνοια των γονιών τους και όταν στα δημοτικά μας σχολεία χρησιμοποιούνται παραμυθάκια, ταινιούλες και εκθέσεις υπαγορευμένων ιδεών ως αντιρατσιστικά μαθήματα αποδοχής κάθε αλλόφυλου και αλλόθρησκου τυχοδιώκτη, τότε διαπράττεται μια αισχρή και αντεθνική ψυχεμπορία απέναντι σε μια αθώα ψυχούλα που μόλις έχει αρχίσει να διαμορφώνει προσωπικότητα. Και φυσικά οι «καλοί» αντιρατσιστές δεν εξηγούν ότι ο σεβασμός στον άνθρωπο δεν καλλιεργείται με το σχηματισμό ενός ανθρώπινου πολτού ούτε ότι η μετανάστευση εξυπηρετεί εργασιακές ανάγκες κι όχι τυχοδιωκτικές «φιλανθρωπίες».

Το γνωστό ιστολόγιο Wikileaks προαναγγέλλει την δημοσιοποίηση εγγράφων και τηλεφωνημάτων που είχαν πρεσβευτικές αρχές των ΗΠΑ με διάφορες χώρες, μεταξύ άλλων φυσικά και στην Ελλάδα για την περίοδο 2006 – 2009 σχετικά με πιέσεις και υπόγειες διακομματικές συμφωνίες για το Κυπριακό, το ΝΑΤΟ, τα Σκόπια και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αποκαλύψεις όμως γίνονται και σε ελληνικές εφημερίδες, όπως στον Κόσμο του Επενδυτή. Εκεί μαθαίνουμε για τις πιέσεις που ασκούνται από την Τουρκία ώστε η οριοθέτηση για την υφαλοκρηπίδα της Ανατολικής Μεσογείου να γίνει ξέχωρα από την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου. Ο λόγος είναι ότι η Τουρκία θέλει να αποκοπεί το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου από τα Δωδεκάνησα και να αμφισβητήσει το δικαίωμα που έχει αυτό στην ύπαρξη δικής του υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης ( ΑΟΖ ). Επιχειρεί δηλαδή η Τουρκία να ακυρώσει την θαλάσσια γειτνίαση Ελλάδος και Κύπρου, να αποκτήσει δικαιώματα κυριαρχικά στο Καστελόριζο και πρόσβαση στον υποθαλάσσιο πλούτο της περιοχής. Η ελληνική κυβέρνηση αδρανεί στον προσδιορισμό της δικής της υφαλοκρηπίδας και του ΑΟΖ και οδεύει στην συγκυριαρχία του αιγαιακού πλούτου, δηλαδή στην παραχώρηση οικονομικών πόρων και εθνικής κυριαρχίας.

Στην πραγματικότητα έχουμε το χρονικό μιας προαναγγελθείσας ήττας σε μια σικέ κατάσταση που ανταλλάσσει δοτές εξουσίες με το ξεπούλημα της Πατρίδος. Τώρα πετάγονται στην άκρη και ακυρώνονται, μετά τον ρωσικό αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και τη ρωσική πρόταση για οικονομική βοήθεια και παραχώρηση ναυστάθμου έναντι υψηλής οικονομικής αντιπαροχής, και τα ρωσικά άρματα μάχης TOMA BMP  - 3M που είχαν συμφωνηθεί επί Καραμανλή, με μια λιτή και αναιτιολόγητη ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών. Και από κοντά έχουμε την θερμή υποστηρίκτρια του Νεοταξισμού αμερικανική εφημερίδα Financial Times να προεξοφλεί την ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδος μέσα στο 2011 και τον πράσινο Πρετεντέρη στο Βήμα να βλέπει πιθανές εκλογές την Άνοιξη του 2011.

Εν τω μεταξύ φτάνουμε στις από καιρό προαναγγελθείσες εργασιακές ατομικές συμβάσεις για να συνθλιβούν οι μισθοί του πολλαπλώς καταπιεζόμενου λαού μας.  Οι απώλειες θέσεων εργασίας ακολουθούν και από κοντά τα χρέη στις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες, ώστε να μπουν ξένα πολυεθνικά κεφάλαια στην εθνική μας άμυνα. Η δε παράδοση της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος και της αγροτικής μας οικονομίας στα νεοταξικά συμφέροντα αποσκοπεί στην καταστροφή της τοπικής παραγωγικής μηχανής. Ενώ τα πρώτα κρούσματα αυτοκτονιών για λόγους οικονομικούς έχουν καταγραφεί ακόμη και στην περιφέρεια. Και εκεί δίπλα προχωρά η διαβόητη αντεθνική και αντίχριστη Κάρτα του Πολίτη που στοχεύει σ’ ένα κράτος ρημαγμένων συνειδήσεων δίχως Θεό και Πατρίδα.

Η αναδιάρθρωση λοιπόν που επιβάλλεται να συμβεί είναι το διώξιμο των διορισμένων ηγετίσκων, των διεθνών τοκογλύφων, των ψευτοσυμμάχων και των λαθροεισβολέων.  Μια εθνικιστική αναδιάρθρωση που θα επαναπροσδιορίσει το ελληνικό κράτος ως κράτος αμιγώς εθνικό. Ένα κράτος που θα μάχεται για τα συμφέροντα Έθνους και λαού. Αυτή είναι η αποστολή του Ελληνικού Εθνικισμού και του ελληνικού λαού.


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ



Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΑ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ

 
Στο «φως» μυστικές διαπραγματεύσεις


Στο «φως» φαίρνει απόρρητο έγγραφο μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή», το οποίο φέρει τίτλο «Στο φως οι μυστικές διαπραγματεύσεις – Απόρρητο έγγραφο με τίτλο: Απεικόνιση των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο, αποκαλύπτει τις τουρκικές απαιτήσεις για ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα και Καστελλόριζο, οι ελληνικές θέσεις και τα σοβαρά λάθη της Αθήνας».
 
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
 

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ

 
 Σε νέο δημοψήφισμα σχετικά με την ζωή των αλλοδαπών που ζούν και εργάζονται στην Ελβετία καλούνται να συμμετάσχουν οι Ελβετοί πολίτες. Το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου 2010 και θα έχει ως ερώτημα για το αν θα πρέπει να επιστρέφουν πίσω στις χώρες καταγωγής τους οι μετανάστες (προσοχή δεν αναφέρει λαθρομετανάστες αλλά σε νόμιμους μετανάστες) που κατοικούν και εργάζονται στην Ελβετία στην περίπτωση που οι τελευταίοι δεν συμμορφώνονται με τους νόμους της χώρας.
Το προηγούμενο δημοψήφισμα αφορούσε το εαν επιτρέπεται το χτίσιμο μιναρέδων στα τζαμιά που λειτουργούν στην Ελβετία στο οποίο ο ελβετικός λαός με το πλέον δημοκρατικό τρόπο έκφρασης είχε ξεκαθαρίσει ότι είναι αντίθετος. Το αποτέλερσμα ήταν 57,5% κατα της κατασκευής μιναρέδων, με το εκλογικό σώμα να συμμετέχει σε ποσοστό 55%.
Στο νέο δημοψήφισμα ο ελβετικός λαός θα αποφασίσει εάν θα πρέπει να απελαύνονται εκείνοι οι μετανάστες που παραβιάζουν τους νόμους της Ελβετίας. Στην Ελλάδα οι πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν όπως ισχυρίζονται τον δημοκρατικό χώρο δεν επιθυμούν τέτοιου είδους προτάσεις για τόσο σοβαρά θέματα. Άλλες χώρες άλλα ήθη.
 

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ 500 ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΣ

Το ένα από τα δύο κύρια όργανα του συλλόγου Αρχαία Πόλις συνιστά η Βουλή των 500. Αυτή αποτελεί την επιτροπή του Συλλόγου και έχει διάρκεια ενός έτους. Είναι η προϊστάμενη αρχή και λογοδοτεί στην Εκκλησία του Δήμου στο τέλος της θητείας της. Δεν ελέγχεται από καμία άλλη αρχή. Κύριο μέλημά της είναι η κατάρτιση προβουλευμάτων, θεμάτων δηλαδή προς συζήτηση στην Εκκλησία του Δήμου και διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Εκτός αυτού εποπτεύει και ελέγχει την εκτέλεση των αποφάσεων της Εκκλησία. Τα μέλη της βουλευτές έχουν ηλικία 30 και άνω αφού απαιτείται σχετική ωριμότητα και πείρα για να φέρουν σε πέρας το έργο της. Κληρώνεται και ένα αναπληρωματικό σε περίπτωση που κάποια θέση μείνει κενή κατά την διάρκεια του έτους. Βουλευτής μπορεί να κληρωθεί κάθε μέλος μέχρι δύο φορές. Η Βουλή αρχικά στοχεύει σε 50 μέλη. Από κάθε φυλή θα κληρώνονται 5 μέλη με εποπτεία του ετήσιου άρχοντα της φυλής. 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
 

ΠΑΠΑ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΝΟΥΦΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ .

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη εγγύηση ελληνικότητας και πατριωτική ανάσα από την ίδια την παράδοση της Φυλής μας. Από τις γραπτές παρακαταθήκες, την προφορική παράδοση των πατέρων μας, την ενσαρκωμένη εθνική αυτογνωσία. Στάσεις εθνικής υπερηφάνειας και ιστορικές σελίδες χρυσές που φωτίζουν το Χρέος έναντι της Πατρίδος ως την υπέρτατη αξία και οφειλόμενη θυσία πάνω και από την ανθρώπινη ζωή και τα αγαπημένα πρόσωπα.

Η Ελλάδα στα 1919 είχε ήδη μια επιτυχημένη συμμετοχή στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και πιο πριν στα 1912 - 1913 είχε περάσει νικηφόρα από τους επιτυχείς βαλκανικούς πολέμους όπου ο ένδοξος Ελληνικός Στρατός είχε απελευθερώσει τον ιστορικό ελληνικό βορρά, διάβαινε Μακεδονία και Θράκη και ετοιμαζόταν να απελευθερώσει Μικρασία και Πόντο. Το Ελληνικό Έθνος είχε γνωρίσει εθνικές πληγές σαν τον ατυχή πόλεμο του 1897, την «συμμαχική» άρνηση για την τελική απόδοση της Βορείου Ηπείρου στην Μητέρα Ελλάδα μετά τις θυσίες του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και είχε εμπρός του εθνικούς διχασμούς, αλλά το πατριωτικό φρόνημα και το πηγαίο εθνικιστικό συναίσθημα υπερκερούσε κάθε πολιτική σκοπιμότητα.

Σήμερα που ελληνόφωνοι ταγοί θέλουν να εξαφανίσουν το πρότυπο του ελληνικού πατριωτισμού και ηρωισμού, πρέπει με μεγαλύτερη ακόμη ορμή και σθένος να αναφερθούμε στην άγνωστη στους πολλούς ιστορία του Τραντέλληνα Κρητικού Παπά - Λευτέρη Νουφράκη.

Τότε, στα 1919 ο ελληνικός στρατός συμμετείχε μεταξύ των νικητριών δυνάμεων του πρώτου παγκοσμίου πολέμου στην εκστρατεία που εκδηλώθηκε προς την Ουκρανία τη χρονιά εκείνη. Ήταν τότε που είχε μόλις επικρατήσει η άθλια και ανθρωποκτόνα μπολσεβίκικη επανάσταση στην Ρωσία και τις διπλανές σοβιετικές «δημοκρατίες». Όταν ο κομμουνισμός ήταν αληθινά επικίνδυνος και ανατρέψιμος πριν ανακαλύψουν την «χρησιμότητά» του αργότερα οι ίδιοι «σύμμαχοι».  Όταν και συνεργάστηκαν μαζί του και με τον Κεμάλ στην μικρασιατική καταστροφή.

Σε μια από τις δύο ελληνικές μεραρχίες που όδευσαν προς την Ουκρανία, την δεύτερη, υπηρετούσε ως στρατιωτικός ιερέας ο παπά - Λευτέρης. Και πάνω εκεί στο ελληνικό πολεμικό πλοίο ο Ελληνόψυχος Ιερέας με μια συντροφιά άξιων Ελλήνων αξιωματικών, που τιμούσαν όπως άρμοζε στην ιστορία μας αξίωμα και Πατρίδα, αντίκρισαν σε μια στάση της μεραρχίας την Κωνσταντινούπολη των ονείρων μας, την Πόλη των Πόλεων, την Βασιλεύουσα της Ελληνικής Αυτοκρατορίας, του δικού μας Βυζαντίου και του αγιοποιημένου στις συνειδήσεις μας μαρτυρικού Βασιλιά Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Και εκεί ακριβώς πολύτιμο στολίδι, φάρος Πίστης και Εικονοστάσι Ελλήνων Μαρτύρων και Ηρώων η αυτοκρατορική εκκλησία της Αγίας Σοφίας που οικοδόμησε ο Αυτοκράτορας Ιουστινιανός αναφωνώντας το νενίκηκα σε Σολομώντα.

Αυτή την προσωρινά τουρκοπατημένη ελληνική χώρα αποφάσισε να προσεγγίσει και αυτή την εκκλησιά που περιμένει την αναστάσιμη του Γένους Μας έλευση αποφάσισε να λειτουργήσει ο λεβέντης παπά - Λευτέρης με βοηθούς και συλλειτουργούς τον Ταξίαρχο Φραντζή, τον Ταγματάρχη Λιαρομάτη, τον Λοχαγό Σταματίου και τον υπολοχαγό Νικολάου. Και το έπραξε γεμάτος ελληνική αυτοπεποίθηση, θάρρος και αποφασιστικότητα κερδίζοντας την συνοδοιπορία των συντρόφων του στο σπουδαίο τόλμημα. Και πήραν οι πέντε Έλληνες αξιωματικοί την βάρκα του ρωμιού της Πόλης Κοσμά και κίνησαν για το Μέγα Προσκύνημα και την Θεία Κοινωνία. Και εισήλθαν με ιερή συγκίνηση στην εκκλησιά που έγινε η τελευταία λειτουργία και επίκληση στο Θεό πριν βαδίσει ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και το αυτοκρατορικό στράτευμα στο δρόμο της θυσίας με την άλωση της Πόλης από τους κτηνοβάρβαρους Τούρκους που οι σύγχρονοι γραικύλοι πολιτικάντηδες κάνουν σήμερα «φίλους».

Αμέσως ο παπά - Λευτέρης με τους αξιωματικούς μας ξεκίνησε το ιερό μυστήριο με την τέλεση όλης της ιεροπραξίας ύστερα από 466 ολόκληρα χρόνια. Στο μεταξύ η αυτοκρατορική εκκλησιά αρχίζει να γεμίζει από Τούρκους που αντικρίζουν με έκπληξη το αναπάντεχο γι’ αυτούς δρώμενο. Και ανάμεσά τους βρίσκονται και Έλληνες που με δυσκολία συγκρατούν τα δάκρυα συγκίνησης. Κι όταν τελείωσε η λειτουργία και αφού οι Τούρκοι από τον φόβο των συμμάχων άφησαν τους ηρωικούς Έλληνες αξιωματικούς να πάρουν το δρόμο της επιστροφής και ο παπά - Λευτέρης ανταπεξήλθε ένα δόλιο τουρκικό χτύπημα με την βοήθεια των συντρόφων του, το διπλωματικό επεισόδιο που αναμενόταν συνέβη. Όμως το όραμα για την λευτεριά της Μεγάλης Ελλάδος είχε συντηρηθεί. Και θα συντηρηθεί μέσα από την εθνική αυτογνωσία και τον πολιτικό βηματισμό των «ακραίων» Ελλήνων Εθνικιστών που φοβούνται οι ακραίοι πολιτικάντηδες μειοδότες τις ελληνικές νίκες που ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν. Και ας δούμε αυτό εδώ το βίντεο 


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ




ΠΩΣ ΔΙΑΛΥΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ

 
 Ευριπίδης Μπίλλης

Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
Στο αντικείμενο τού θέματος έχουμε αποκτήσει τα τελευταία χρόνια (περίπου 8) αρκετή εμπειρία που κατα την γνώμη μου συνοψίζεται στα εξής βασικά. Έτσι αν έχεις πολλά λεφτά και θέλεις να διαλύσεις μία χώρα προχωρείς ως εξής:

1. Διαλύεις την μέση παιδεία εισάγοντας τον κομματικό συνδικαλισμό στα σχολεία. Δεκαπενταμελή στα γυμνάσια –λύκεια, κτλ. Έτσι οι μαθητές από «μαθητές» γίνονται «ώριμοι» δημοκρατικοί πολίτες που συνδιοικούν (μάλλον διοικούν) μέσω τών κομμάτων τους τα σχολεία. Αποτέλεσμα, τέλεια διάλυση, έλλειψη πειθαρχίας, έλλειψη μάθησης, έλλειψη σεβασμού τών δασκάλων τους, κτλ.
Συνέπεια τούτου είναι επίσης και το «ιερό δικαίωμα» τών καταλήψεων, που εκτός από την διάλυση τής παιδείας αφήνει σχεδόν πάντα πίσω του βανδαλισμούς και καταστροφές. Έτσι ένα αχαρακτήριστο κράτος (κυβέρνηση, εισαγγελείς, δημοτικοί άρχοντες, κτλ) για ένα δήθεν πολιτικό κόστος, ανέχεται π.χ. 5 έως 6 ανώριμα παιδιά με ένα λουκέτο να εμποδίζουν την λειτουργία τού σχολείου και την μάθηση.

2. Διαλύεις την ανώτατη παιδεία, κυρίως με τη κομματικοποίησή της και τον έλεγχό της από κόμματα, με απεργίες, καταλήψεις, διακοπές τής εκπαίδευσης κτλ. χωρίς επί χρόνια ουσιαστικά να έχει δοθεί λύση στο απαράδεκτα φασιστικό δικαίωμα τών καταλήψεων, κτλ. Προφανώς χώρα χωρίς παιδεία δεν μπορεί να συνεχίσει επί μακρόν να υπάρχει......

Επίσης δεν είναι δυνατόν να έχουμε εκπαίδευση χωρίς συμμετοχή τών σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο, το πλείστον τών οποίων σιγά σιγά δεν συμμετέχει στο διδακτικό έργο, αφού η παρακολούθησή του δεν είναι στην πράξη υποχρεωτική. Έτσι ένας μεγάλος αριθμός συμμετέχει μόνον στις εξετάσεις.

Βέβαια αυτό είναι και αποτέλεσμα τού μεγάλου αριθμού τών εισαγομένων για τούς οποίους δεν επαρκούν τα μέσα, αίθουσες διδασκαλίας κτλ

3. Διαλύεις την εθνική ταυτότητα από κατευθυνόμενους ιστορικούς «ανέκδοτα», όπως πολύ χαρακτηριστικά τούς ονόμασε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος και από άλλους «συγγραφείς» τών «νέων» σχολικών βιβλίων.

4. Αφήνεις "ξέφραγο" αμπέλι την χώρα για να μπεί ως μετανάστης όποιος θέλει, ανεξάρτητα αν η χώρα τον χρειάζεται ή όχι. Έτσι αυτό που θα εθεωρείτο έγκλημα πολέμου εάν το έκανε μία κατοχική δύναμη (η αλλαγή τής σύνθεσης τού πληθυσμού) σε εμάς αφήνεται εσκεμμένα από τούς «πολιτικούς-παγκοσμιοποιημένους εγκέφαλους» να γίνεται, ώστε με μαθηματική ακρίβεια σε λίγα χρόνια οι Έλληνες θα είναι μειοψηφία στην χώρα τους.

5. Παράλληλα με το προηγούμενο, αφού εξαγοραστούν τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, βομβαρδίζουν συνεχώς τον κόσμο, ότι είναι απαράδεκτος ρατσιστής, εθνικιστής, Ελληναράς, ότι η σημαία είναι ένα πανί που ο καθένας έχει «δημοκρατικό δικαίωμα» να καίει και να προσβάλλει (το είπε δυστυχώς βουλευτής τού κυβερνώντος κόμματος με πατέρα τέως υπουργό και νυν ευρωβουλευτή, ο υιός Βαρβιτσιώτης).

Καθορίζουμε παράλληλα «δημοκρατικό καλιτεχνικό» δικαίωμα επώνυμης δεσποινίδας να δείχνει το «έργο» της , αυναν... δεσποινίδας υπό τούς ήχους τού εθνικού ύμνου, κτλ.

Εν ολίγοις προσπαθούμε να τρελλάνουμε τον κόσμο. Σε αυτό συμβάλλουν, με αδράν αμοιβή και τα δήθεν παρατηρητήρια Ελσίνκι, ΜΚΟ, κτλ., σε διατεταγμένη υπηρεσία.

6. Διαλύεις την αστυνομία τρελλαίνοντάς την κυριολεκτικά. Έτσι ένας αστυφύλακας θα πρέπει να δέχεται να καεί χωρίς να αντιδρά, θα πρέπει να δέχεται πυροβολισμόυς χωρίς να αντιδρά, γιατί γνωρίζει ότι αν πάθει βλάβη ο επίδοξος δολοφόνος του, δεν γλυτώνει την φυλακή και την διαπόμπευση τών εξαγορασμένων ΜΜΕ, κτλ.

7. Με κάποιο «γνωστό από την αρχαία εποχή αργυρούν τρόπο», εξ Ελλάδος, ή εκ γείτονος εξ ανατολών, πείθονται πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ΜΜΕ, κτλ. να υποστηρίζουν ενορχηστρωμένα και φανατικά, πχ. την τουρκοποίηση τής Κύπρου μέσω τού σχεδίου ΑΝΑΝ (που όπου νά'ναι καταφθάνει πάλιν), τα επεκτατικά σχέδια τών Σκοπίων εις βάρος τής χώρας μας μέσω τού ονόματος, τον αφοπλισμό τών νησιών τού Αιγαίου και την διχοτόμηση του, κτλ.

8. Υποβάλλεις στον κόσμο, ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να ενδιαφέρεται και να εκφράζει την γνώμη του για τα εθνικά θέματα πλην τών πολιτικών και τών νεοταξικών. Έτσι κατακεραυνώναμε τον εξαίρετο μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ως μάστιγα τού θεού και εξαίρουμε την βουβαμάρα τού νυν αρχιεπισκόπου.

9. Τελευταίο μέτρο για την άλωση τής χώρας είναι η διάλυση τού στρατού της, που φοβούμαι ότι είναι ο τελευταίος στόχος. Π.χ. αφήνεται η κρατική τηλεόραση να προσπαθεί να γελοιοποιήσει το στράτευμα με ηλίθια σίριαλ, τα ΜΜΕ ψάχνουν θέματα να κτυπήσουν το φρόνημα τών ενόπλων δυνάμεων τής χώρας, κτλ.

10. Η εξωτερική πολιτική τής χώρας σχεδιάζεται από ίδρυμα (το ΕΛΙΑΜΕΠ) στο οποίο συμμετέχουν τα γνωστά πρόσωπα.

Μία χώρα που επί δώδεκα περίπου χρόνια υφίσταται τα ανωτέρω, είναι θαύμα πώς επιζεί.


Εστάλει απο την φίλη Σόνη Ηλιάδη


Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΒΑΝΔΑΛΟΙ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ

Βανδαλισμός και κλοπή της προτομής του Μεγ. Αλεξάνδρου από το άγαλμα που κοσμεί την είσοδο της Νομαρχίας, σημειώθηκε από αγνώστους αργά εχθές το βράδυ.

Το συγκεκριμένο άγαλμα που αποτελεί εικαστική σύνθεση του Κ. Μήντση, έφερε την προτομή του Μεγ. Αλεξάνδρου και εγκαταστάθηκε στην είσοδο της Νομαρχίας το 1996, ως ενθύμιο της ίδρυσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας.Η αφαίρεση και κλοπή της προτομής αποτελεί πρωτοφανή ενέργεια βανδαλισμού της εικαστικής δημιουργίας που φέρει σημαντικό συμβολικό και ιστορικό περιεχόμενο. Ο Νομάρχης Πέλλας κ. Μιχάλης Καραμάνης δήλωσε τα εξής:..

...«Θλίβομαι πραγματικά για την συγκεκριμένη πράξη η οποία πραγματοποιείται σε μία μεταβατική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση περίοδο. Το άγαλμα αποτελεί μία ολοκληρωμένη σύνθεση και η αφαίρεση της προτομής ουσιαστικά ακυρώνει το συμβολισμό και το διαχρονικό μήνυμα της εικαστικής δημιουργίας. Καλώ τους υπεύθυνους της συγκεκριμένης πράξης, έστω και σήμερα, να επιδείξουν ευαισθησία απέναντι στη δημόσια περιουσία και πολιτισμικά αγαθά και να επιστρέψουν την προτομή εκεί που ανήκει.

Η αξία της προτομής εκτός του αγάλματος που αποτελεί τον φυσικό της υποδοχέα, είναι εξαιρετικά μειωμένη ενώ οποιαδήποτε ενέργεια προώθησης του αγάλματος αποτελεί ποινικό αδίκημα, σύμφωνα με τη νομοθεσία περί παράνομης διακίνησης έργων τέχνης. Η παρούσα Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα αναλάβει τις εργασίες πλήρους αποκατάστασης του έργου αναγνωρίζοντας τη σημασία του πολιτισμού στην ενδυνάμωση της τοπικής δημοκρατίας και ελεύθερης διακίνησης απόψεων και ιδεών». 




ΤΟ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗ,ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΦΙΑΛΤΗ!



Του Νίκου Χιδίρογλου

Μετά από πρόσκληση των κατοίκων της Πλατείας Βάθη, παραβρέθηκα στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην περιοχή τους, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση της γειτονιάς τους και της ζωής τους. Παρέστησαν περίπου 100 πολίτες, κρατώντας ελληνικές σημαίες, ενώ μοιράστηκαν στους περαστικούς προκηρύξεις με τις θέσεις των κατοίκων.
Είχα καιρό να περάσω από τη συγκεκριμένη γειτονιά. Δεν ξέρω αν η φράση «μαύρο χάλι», αντικατοπτρίζει πλήρως την κατάσταση. Ορδές λαθρομεταναστών παντού, οι οποίοι αναμειγνύονται με αστέγους (ναι, υπάρχουν πλέον και αυτοί...) και τοξικομανείς, μια γενικότερη ατμόσφαιρα παρακμής και αυτό που οι Γάλλοι θα αποκαλούσαν «decadanse».  Αλλά, χωρίς την παραμικρή αισθητική, έστω και της τελευταίας. Η απόλυτη κατάρρευση, με το μόνο που απομένει, να είναι σκηνές παρόμοιες της ταινίας Mad Max...
Η Πλατεία Βάθη έχει καταντήσει λοιπόν μια αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, που κάποιοι κουβαλάνε με... λεωφορεία (!) από τον Έβρο. Σκουπιδότοπος... Πολυπολιτισμικότητα... Φυσικά, η εγκληματικότητα εκεί έχει πιάσει οροφή. Αδύνατον να κυκλοφορήσει κάποιος το βράδυ χωρίς αστυνομική συνοδεία και χωρίς να φορά πανοπλία. Οι δε επιθέσεις κατά ανυπεράσπιστων γυναικών, αμέτρητες, μέρα μεσημέρι. Η ΕΛΑΣ είναι απούσα, λένε οι κάτοικοι. Αλλά, κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται... Το σύστημα, με τη συνδρομή της Πολιτείας, δίνει τα ρέστα του για να διώξει τους κατοίκους και να βάλει στο χέρι μισοτιμής τα ακίνητά τους.
Η αστυνομία, που βέβαια κουβάλησε διμοιρίες για να διαφυλάξει την τάξη από 100 φιλήσυχους πολίτες που δεν ενόχλησαν καθόλου τη ροή των οχημάτων, είναι πλέον εξαιρετικά διαλλακτική με τους λαθρομετανάστες, με αποτέλεσμα οι κακοποιοί να έχουν αποθρασυνθεί. Και αν γίνει κάποιος έλεγχος, τους έσκισαν το... κοράνι! Μήπως αν ποτέ με συλλάβουν, να πω ότι μου έσκισαν τη Βίβλο; Μπα, δεν θα συγκινηθούν οι «πολιτικά ορθοί» θιασώτες της πολυπολιτισμικής κοινωνίας και των θετικών διακρίσεων, της ελευθεριότητας και της ανοχής... Είμαι Έλληνας και χριστιανός, οπότε, τι πιθανότητες έχω; Καμία, τουλάχιστον όσο δεν υπάρχουν αντιδράσεις.

Είναι πραγματικά εξωφρενικό. Κάποιοι, κατηγορούν τους κατοίκους των συνοικιών του κέντρου όταν διαμαρτύρονται, για «ξενοφοβία» και «ρατσισμό». Και αυτοί που συνήθως πετάνε αυτές τις αρλούμπες και διακινούν αυτά τα ανόητα στερεότυπα, ποτέ δεν μένουν σε περιοχές που πλήττονται από τη λαθρομετανάστευση και  την εγκληματικότητα. Κουνάνε το δάκτυλο στους άλλους από τα βόρεια προάστια (που διακρίνονται τώρα τελευταία για εξαγωγή τρομοκρατίας) και από το Κολωνάκι, ενώ όπως έγραψε σωστά στην «Καθημερινή» ο Σ.Λ., η μόνη σχέση που έχουν με τους αλλοδαπούς, είναι ότι τους χρησιμοποιούν για να στελεχώσουν το υπηρετικό τους προσωπικό. Μίλησε κανείς για υποκρισία;
Το να ζει κανείς σήμερα στην Πλατεία Βάθη, αποτελεί εφιάλτη. Έναν εφιάλτη όμως, που κάποιοι, κάνοντας πειράματα κοινωνικής μηχανικής στο κέντρο της Αθήνας, επιφύλαξαν επί τούτου στους κατοίκους. Άλλωστε, όπως λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ριζοσπαστικής αριστεράς, «οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας είναι συντηρητικοί και φοβικοί στο νέο και επωάζουν το αυγό του φιδιού». Ναι, έτσι λένε για τους Αθηναίους.
Οι νέοι σταλινιστές, έχουν μάλιστα αποθρασυνθεί, έχοντας αποθρασυνθεί από την εκλογή του αριστεριστή Γιώργου Καμίνη στο δημαρχιακό θώκο της πρωτεύουσας, λένε για τους κατοίκους της Πλατείας Βάθη, της Πλατείας Αττικής, της Πλατείας Βικτωρίας, της Πλατείας Αμερικής και του Άγιου Παντελεήμονα, ότι «αργά ή γρήγορα θα συνηθίσουν τους μετανάστες και θα το βουλώσουν».
Εδώ θυμήθηκα τον αριστεριστή υπουργό (ο οποίος έσπευσε να απελευθερώσει τα παιδιά άλλου αριστεριστή πολιτικού, τα οποία συνελήφθησαν με μολότοφ...), ο οποίος μιλώντας για τους λαθρομετανάστες, είπε ότι «θα συνηθίσουμε τις μυρωδιές τους». Κοινώς, επιχειρούν να αλλάξουν (για να είμαστε ακριβείς να «μεταλλάξουν») την Αθήνα μας, με το έτσι θέλω. Δια της βίας και γιατί έτσι γουστάρουν. Θα το δεχθούμε;

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ
 

ΕΓΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ



Του Χρήστου Μαντζιάρη

Δεν είμαστε ελεύθεροι. Ο λαός ζει μέσα σε αδιέξοδα. Μέσα σε μια καταπιεστική κατάσταση. Δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε οι καταθλιπτικοί στην Ευρώπη. Η λεγόμενη γενιά του πολυτεχνείου αποδείχθηκε καταστροφική για το επίπεδο της ζωής μας. Απέτυχε στον ρόλο της. Είναι υπεύθυνη στο ότι όλοι οι Έλληνες είναι εγκλωβισμένοι από παντού.
Είναι εγκλωβισμένοι στην επιπόλαια και ανεύθυνη εξουσία του δικομματισμού. Στην αναξιοπιστία των ηγετών και των ηγετίσκων μας. Στην ανευθυνότητα των υπεύθυνων. Στην αβεβαιότητα του αύριο για οτιδήποτε. Στο χρηματιστήριο από το οποίο ποτέ δεν απεγκλωβίστηκαν. Στην παράλογη γραφειοκρατία του δημοσίου που φρενάρει την πρόοδο της χώρας. Στους μυριάδες παράνομους λαθρομετανάστες, που αυξάνονται τρομερά επικίνδυνα και που άρχισαν να θέτουν αιτήματα ιδιαίτερα ανησυχητικά για το μέλλον της Ελλάδος μας.  Στην εγκληματικότητα, στον φόβο ληστείας και την ανασφάλεια στον δρόμο. Στην υπογεννητικότητα, επειδή κατέρρευσε η οικογένεια.  Στο σύστημα υγείας που δεν ξέρεις πόσο θα σου στοιχήσει, αν αρρωστήσεις, σε φακελάκια. Στην παραπαιδεία που μας στοιχίζει πανάκριβα. Στην απολυταρχία διαφόρων μειοψηφιών. Στις θλιβερές αρνητικές πρωτιές μας στην Ευρώπη σε οτιδήποτε κακό. Στην αυθαιρεσία του καθενός. Στην ατιμωρησία για οποιαδήποτε σχεδόν παρανομία. Στο «λάδωμα» και στο ότι πρέπει να βρω μέσον για να κάνω έστω το παραμικρό.  Στο πλήθος των εμπόρων ναρκωτικών. Στις πνικτικές πόλεις μας με τις σχεδόν ανύπαρκτες υποδομές ευρωπαϊκού επιπέδου. Στην σχεδόν πανταχού παρούσα κακογουστιά. Στην υποκρισία των δήθεν.  Στην ανυπαρξία της εκκλησίας λόγω Ιερώνυμου. Στην ακρίβεια, επειδή το κράτος αδυνατεί να ελέγξει τα καρτέλ.  Στην υπερβολική χρήση κινητών τηλεφώνων. Στους δρόμους μποτιλιαρισμένοι. Στο οτιδήποτε επώνυμο προϊόν έστω αν είναι και «μαϊμού».  Στην αντίληψη ότι όλα μπορούμε να τα αγοράσουμε. Στην άλλη αντίληψη, ότι όλοι τα ξέρουν όλα. Και οπωσδήποτε στην τρόικα.
Με τόσα αδιέξοδα ο ελληνικός λαός αισθάνεται ότι δεν υπάρχει ελπίδα και αυτό είναι ότι χειρότερο. Αλλά για να απεγκλωβιστεί από όλα αυτά ο Έλληνας πρέπει πρώτα να απεγκλωβιστεί από τον εαυτό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Α1

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΣΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ



ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 

“Θα μπορούσαν οι Τούρκοι να βρουν ανοικτό το δρόμο ανατολικά του ποταμού Άρδα -δυτικά της Ορεστιάδας- και από εκεί, ακολουθώντας τη γραμμή βόρεια και μετά βορειοανατολικά να βρεθούν στα Πομακοχώρια της Ροδόπης, πίσω από τις ελληνικές γραμμές”. Το απόσπασμα αυτό δεν είναι από σενάριο πολεμικής ταινίας, αλλά από το τελευταίο βιβλίο του Βασίλειου Μαρκεζίνη “Μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα”. Πολλοί και επώνυμοι βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Σερ Βασίλειου Μαρκεζίνη την περασμένη εβδομάδα στη Μεγάλη Βρετάνια, λίγοι μάλλον μπήκαν στον κόπο να το διαβάσουν.
Διαφορετικά, δεν θα είχε περάσει ασχολίαστο το κομμάτι του βιβλίου όπου ο γνωστός καθηγητής εκτιμά ότι είναι πιθανό ένα “τεχνητά δημιουργημένο επεισόδιο στις περιοχές τουρκογενών πληθυσμών της Ροδόπης”. Στη συνέχεια, αναλύοντας το σενάριο αυτό, περιγράφει, όπως προαναφέραμ, πως θα μπορούσαν οι τουρκικές δυνάμεις να κυκλώσουν τις ελληνικές, επιχειρώντας “ισχυρή επίθεση ενισχυμένης θωρακισμένης ταξιαρχίας στο ελληνικό έδαφος στο ύψος του χωριού Λάβαρα, με σκοπό να δημιουργήσουν ρήγμα για διείσδυση κατά μήκος του οδικού άξονα Λάβαρα-Πρωτοκλήσσι-Κυριάκι-Περιστεράκι”. Ο κ. Μαρκεζίνης συνεχίζει την περιγραφή της δυνητικής τουρκικής επίθεσης, κάνοντας λόγο για ταυτόχρονη ρίψη αλεξιπτωτιστών κατά τον άξονα και ”διείσδυση δεύτερης θωρακισμένης τουρκικής ταξιαρχίας βορείως του Άρδα”.
“Ο καιρός θα δείξει ποιοι έχουν δίκαιο: οι εφησυχάζοντες ή οι ανησυχούντες”, κλείνει το σύντομο αυτό απόσπασμα του βιβλίου του ο κ. Μαρκεζίνης.

http://trikalagr.blogspot.com/2010/11/blog-post_1295.html


ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters