Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Τάκλα Μαχάν οι αναζητήσεις του Μεγάλου στρατηλάτη Μακεδόνα Αλέξανδρου.

Ποια η αναζήτηση του Μ.Αλεξάνδρου στην σκληρότερη έρημο του κόσμου; Μήπως εκπλήρωνε μια θεϊκή αποστολή; Πέτυχε;

Γράφει ο Γιάννης Σοφούλης για το Citypress-gr

Μέρος Α-B
Έχουν ειπωθεί πολλά για την εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου συνολικά και πιο ειδικά για το τμήμα της εκείνο που έλαβε χώρα στην κεντρική Ασία. Πιο συγκεκριμένα αυτό το τμήμα που πραγματοποιήθηκε στην έρημο της Τάκλα Μακάν! Ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος του όταν τόλμησε να διασχίσει μια από τις σκληρότερες ερήμους του πλανήτη (κατά πολλούς η σκληρότερη). Τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να υπερνικήσει όλα τα εμπόδια και να αψηφήσει τις πλέον αντίξοες συνθήκες, για να κάνει αυτή τη διαδρομή; Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν μια τρέλα και μια προσπάθεια να αποδείξει την στρατιωτική του αξία. Μα αυτό το είχε κάνει ήδη κάνει πάρα πολλές φορές, μία ακόμα δεν θα του προσέφερε τίποτα! Οπότε το ερώτημα για την αιτία που τον οδήγησε σε αυτό το εγχείρημα παραμένει αναπάντητο; ή μήπως όχι;

Πριν προχωρήσουμε στη διερεύνηση του πραγματικού σκοπού αυτής της εκστρατείας, ας μιλήσουμε λίγο….

για την φύση της συγκεκριμένης ερήμου. Η έρημος Τάκλα Μακάν βρίσκεται στην αυτόνομη κινέζικη επαρχία Σινκιάνγκ – 0υιγούρ. Στο βορρά φτάνει μέχρι τον ποταμό Ταρίμ, στους πρόποδες της οροσειράς Τιεν Σαν και στο νότο μέχρι τα βουνά Κουνλούν. Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ψυχρής ερήμου καθώς δέχεται πολύ ψυχρές αέριες μάζες από τη Σιβηρία, οι οποίες κατεβάζουν τη θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Μερικές φορές φτάνουν σε τιμές κάτω των -20οC. Εξαιτίας της θέσης της, ακριβώς στην καρδιά της Ασίας και των χιλιάδων χιλιομέτρων απόστασης από οποιαδήποτε πηγή νερού, παρουσιάζει πολύ ψυχρές νύχτες ακόμα και το καλοκαίρι. Δηλαδή είναι ουσιαστικά αδιάβατη για οποιονδήποτε άνθρωπο!

Αυτή είναι η πραγματικότητα για την έρημο της Τάκλα Μακάν και φυσικά είναι ιδιαίτερα σκληρή! Άρα ήταν λογικό για έναν τόσο ευφυή στρατηλάτη να οδηγήσει το στρατό του να αντιμετωπίσει τέτοιες αντίξοες συνθήκες, αν δεν υπήρχε ένας ανώτερος σκοπός; Αν δεν είχε εντολή από κάπου για να εκτελέσει μια τέτοια αποστολή, θα το έκανε; Προφανώς και όχι! Ποια όμως μπορεί να ήταν η αποστολή που ίσως είχε ο Μέγας Στρατηλάτης και οδηγήθηκε στις πράξεις αυτές και αντιμετώπισε τόσους κινδύνους. Ήταν μια αποστολή που ορίσθηκε κατά την διάρκεια της εκστρατείας ή είχε εκπαιδευτεί από την παιδική του ηλικία για κάποιον σκοπό. Πιστεύω, όπως και πολλοί συνέλληνες, ότι προετοιμάζονταν για έναν ιερό σκοπό! Για μια αποστολή που είχε ως τελικό στόχο τη σωτηρία του πλανήτη γη και την αποκατάσταση της τάξης και της εύρυθμης λειτουργίας πάνω σε αυτόν!

Η εκστρατεία του Μ. Αλέξανδρου στην Τάκλα Μακάν έγινε περίπου το έτος 326 π.χ. , όταν είχε ολοκληρώσει την κατάκτηση της Περσικής Αυτοκρατορίας και προχωρούσε για την κεντρική Ασία. Οι αρχαίοι συγγραφείς αναφέρουν ότι δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να υποτάξει τις άγριες φυλές της περιοχής και χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να το πετύχει. Ίσως με αυτές τις αναφορές να προσπαθούν, στην πραγματικότητα, να συγκαλύψουν το γεγονός της εκστρατείας! Βρίσκονταν τότε στη επαρχία της Βακτριανής και ακολουθώντας πορεία παράλληλη με τον Ώξο ποταμό έφθασε στα όρια της ερήμου. Ουσιαστικά ακολούθησε την πορεία του Α΄ εκστρατευτικού σώματος του Διονύσου, ο οποίος είχε πρώτος πραγματοποιήσει μια ανάλογη εκστρατεία περίπου 2000 χρόνια πριν τον Μ. Αλέξανδρο. Πέρασε από τα ίδια δύσβατα μονοπάτια για να εισέλθει στην επαρχία Ξιν Γιάνγκ, στην οποία δεσπόζει η έρημος. Τις πληροφορίες για το γεγονός αυτό τις αντλούμε από κείμενα αρχαίων που κάνουν νύξεις για αυτά που συνέβησαν. Επίσης αναφορές για ανθρώπους με λευκά ή πυρόξανθα μαλλιά υπάρχουν και σε κάποιους κινέζικους μύθους. Και επειδή μιλάμε για μύθους, ο μύθος πάντα κρύβει ψήγματα μιας αλήθειας πολύ παλιάς, οι αναφορές για τέτοιους ανθρώπους αφορούν αρχαιότατους χρόνους της κινέζικης ιστορίας και άρα ταιριάζουν χρονικά με την πραγματοποίηση της Διονυσιακής εκστρατείας.

Την απόδειξη ότι πραγματοποιήθηκε αυτή η εκστρατεία μας τη δίνουν σήμερα τα ευρήματα που έρχονται συνεχώς στο φως, από τις ανασκαφές που πραγματοποιούνται στην περιοχή. Οι ανασκαφικές αυτές προσπάθειες έχουν αποκαλύψει ερείπια ολόκληρων πόλεων, οι οποίες είναι χτισμένες με αρχαίο ελληνικό ρυμοτομικό σχέδιο. Υπάρχουν θεμέλια κτιρίων με αρχαιοελληνική κατασκευή, με εσωτερική αυλή και ιδιαίτερο χώρο για την κεντρική εστία της οικίας. Τα σημαντικότερα ευρήματα όμως δεν ήταν τα κτίρια, αλλά οι μούμιες που βρέθηκαν στους δεκάδες τάφους της περιοχής. Ήταν πάρα πολλές μούμιες ηλικίας χιλιετηρίδων, τέλεια διατηρημένες από την ξηρασία της ερήμου. Και το πιο παράδοξο…οι μούμιες δεν έμοιαζαν με κινέζους!

Τα μουμιοποιημένα σώματα ανήκαν σε ψηλούς, κοκκινομάλληδες και με ανοιχτόχρωμα μάτια. Προφανώς δεν ήταν κινέζοι οι νεκροί! Οι πιο παλιές ανάγονταν στον 19ο – 18ο αιώνα π.χ. και οι πιο πρόσφατες γύρω στον 4ο αιώνα π.χ.. Ανάμεσα στα σώματα βρίσκονταν και ένα μωρό, το οποίο στη θέση των ματιών του είχε γαλάζιες πέτρες και κάποιες γυναίκες που φορούσαν μυτερά καπέλα όπως οι Αμαζόνες. Ποιοι ήταν τελικά αυτοί οι άνθρωποι και πως διαβιούσαν σε μια τόσο άνυδρη περιοχή; Το δεύτερο ερώτημα απαντάτε με βάση γεωλογικές παρατηρήσεις, οι οποίες εξηγούν την πιθανότητα η έρημος να ήταν κάποτε εύφορη κοιλάδα, λόγω της υψομετρικής διαφοράς από το επίπεδο της θάλασσας. Οι άνθρωποι όμως;

Τα πορίσματα των ερευνών του DNA απέδειξαν ότι οι μούμιες δεν ανήκουν σε κινέζους ή σε κάποιον άλλο λαό της περιοχής ( όπως οι Ουιγούροι Τούρκοι). Έδειξαν ότι προέρχονται από ανθρώπους της αρχαίας Σκυθίας ή της Ανατολικής Μεσογείου.

Όμως εδώ υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο που καταδεικνύει την ελληνικότητα των ευρημάτων(αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο Σκύθες και άλλους λαούς της Α. Μεσογείου) και άρα το πέρασμα του Μ Αλεξάνδρου από εκεί. Οι αρχαιολόγοι αναφέρουν ότι σχέδια των ρούχων των νεκρών έχουν αρχαιοελληνικά μοτίβα. Ιδιαίτερα ένα εγχάρακτο σύμβολο σε ένα τάφο, είναι το αρχαιοελληνικό σύμβολο της σβάστικας. Μήπως είναι αλήθεια το πέρασμα των Ελλήνων από εκείνη την περιοχή και αν ναι, τότε τι αναζητούσαν σε μια τέτοια έρημο;


Μέρος Β᾽

Η ύπαρξη πόλεων με ελληνική αρχιτεκτονική και περισσότερο η ανακάλυψη των νεκρών με τα ελληνικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι δεν πέρασαν απλώς οι Έλληνες από εκεί, αλλά πραγματοποίησαν μόνιμη εγκατάσταση. Ποιος ο λόγος μιας τέτοιας πράξης σε εκείνη την περιοχή, αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος σκοπός και συγκεκριμένος ρόλος που θα πρέπει να παίξουν αυτοί που θα εγκαθίσταντο εκεί; Μήπως τελικά οι πόλεις αυτές ήταν φρούρια και φυλάκια και οι άνθρωποι φύλακες κάποιου μυστικού. Ποιο ήταν αυτό το μυστικό που οδήγησε τον Μεγάλο Στρατηλάτη να πραγματοποιήσει αυτό το σκέλος της εκστρατείας του; Τα ερωτήματα αυτά μας οδηγούν πίσω στην σχολή της Μιέζας και τις διδασκαλίες του Αριστοτέλη προς τον διάσημο μαθητή του! Αναρωτιέμαι τι ακριβώς πληροφορίες του μετέφερε για τις παλιές εκστρατείες των Ελλήνων και το τι έψαχνε τότε ο Διόνυσος. Τι του είπε για τα μυστικά που έκρυβε η έρημος και ποιες οδηγίες του έδωσε για να φτάσει εκεί. Επίσης πρέπει να του έδωσε οδηγίες για το τι έπρεπε να κάνει όταν θα έφτανε εκεί και αυτό εξηγείται εύκολα με την ύπαρξη των πόλεων-φυλακίων.

Είναι σίγουρο ότι του ανέφερε για την εκστρατεία του Διονύσου και του πρότεινε αυτή τη διαδρομή ως πιο ασφαλή για να προσεγγίσει την έρημο. Η εκστρατεία του Διονύσου μπορεί να αποδειχθεί( σε πείσμα όσων μελετητών τη θεωρούν φαντασίας γέννημα) από την ύπαρξη νεκρών με ηλικία σχεδόν 4000 χρόνων, ανάμεσα στις μούμιες που ανακαλύφθηκαν στην Τάκλα Μακάν. Η ηλικία τους πλησιάζει αυτή της χρονολογίας που αναφέρεται από την αρχαία γραμματεία ως η δόκιμη για την εκστρατεία του Διονύσου. Οπότε ένα πρώτο συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί από τα παραπάνω στοιχεία, είναι ότι ο Μ. Αλέξανδρος επιχείρησε αυτό το κομμάτι της εκστρατείας του για να επιθεωρήσει τα έργα που άφησε ο Διόνυσος και να τα ενισχύσει με δικά του όπου υπήρχε ανάγκη.

Το πιο δύσκολο σημείο είναι ο εντοπισμός της αιτίας για την δημιουργία αυτών των έργων. Ποια ανάγκη οδήγησε να χτιστούν πόλεις στη μέση της ερήμου και να επανδρωθούν από ικανό προσωπικό, έτοιμο να δώσει μάχες! Θα είναι δύσκολο να μάθουμε τι ακριβώς προστάτευαν αυτοί οι φύλακες ή τι ακριβώς εμπόδιζαν να διαφύγει από αυτή την περιοχή. Είναι λογικό να σκεφτεί κάποιος ότι μια τόσο σκληρή περιοχή, στην οποία φτιάχνει κάποιος φυλάκια-φρούρια, παίζει το ρόλο ενός τύπου φυλακής και έχει μέσα της πολύ ιδιαίτερους/επικίνδυνους κρατούμενους. Τι όμως έκρυβε μέσα της αυτή η φυλακή της ερήμου; Εμείς μπορεί ποτέ να μην το μάθουμε με βεβαιότητα, αλλά ο Αριστοτέλης το είχε πει σίγουρα στον Μ. Αλέξανδρο και αυτό του έδωσε την καταπληκτική ορμή που επέδειξε κατά την διάρκεια της εκστρατείας του.

Γίνεται φανερό, λοιπόν, ότι η έρημος Τάκλα Μακάν κρύβει πολλά και επικίνδυνα μυστικά! Τα στοιχεία που έρχονται στο φως αποκαλύπτουν ιστορικά γεγονότα που φαίνονται ικανά να ανατρέψουν θεμελιωμένες θέσεις για την ιστορία της περιοχής και ίσως την παγκόσμια ιστορία! Εκστρατείες και εγκαταστάσεις πληθυσμών σε εποχές παλαιότερες από ότι πιστεύονταν μέχρι τώρα και οι οποίες έγιναν από λαούς με υψηλό πνευματικό επίπεδο. Λαούς που δεν είχαν σχέση στην εμφάνιση με τους ιθαγενείς και ούτε στα ήθη και έθιμα τους! Και τέλος κεντρικό σημείο σε όλα αυτά είναι οι Έλληνες και οι ενέργειες τους, με αρχηγό τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Διόνυσο!

http://olympia.gr


Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ - THE BLIGHT OF ASIA

Του GEORGE HORTON



Προξένου και Γενικού Προξένου των Ηνωμ. Πολιτειών στην Εγγύς Ανατολή επί τριάντα χρόνια.

Το βιβλίο απαγορεύτηκε στις Η.Π.Α.
«Στο βιβλίο αυτό βρίσκαμε επί τέλους την αλήθεια για την καταστροφή της Σμύρνης και για τη σφαγή μεγάλου μέρους απ’ τους κατοίκους της, γραμμένη από έναν αυτόπτη μάρτυρα. Ο συγγραφέας των σελίδων πού ακολουθούν, είναι ευτυχώς ένας άνθρωπος πού δεν εμποδίζεται να ειπεί, ό,τι ξέρει, από πολιτικούς λόγους η από οποιαδήποτε επίδραση φόβου η συμφέροντος. Δίνει ολόκληρη τη διήγηση του αγρίου αφανισμού του Χριστιανικού πληθυσμού σε όλη την έκταση και το πλάτος της Παλαιάς Βυζαντινής Αυτοκρατορίας μ’ ένα σαφή και πειστικό τρόπο. Το ότι είκοσι αιώνες μετά Χριστόν μπόρεσε ένας μικρός και οπισθοδρομικός λαός, όπως οι Τούρκοι, να διαπράξει τέτοια εγκλήματα εναντίον του πολιτισμού και της προόδου του κόσμου, είναι ένα ζήτημα πού θα έπρεπε να κάμει όλους τους ευσυνείδητους λαούς να σταθούν και να σκεφτούν ο συγγραφέας όμως δείχνει με αναντίρρητο τρόπο ότι τα εγκλήματα αυτά διαπράχθηκαν χωρίς αντίσταση εκ μέρους οιουδήποτε χριστιανικού έθνους και ότι η τελευταία εκείνη φρικτή σκηνή στη Σμύρνη εκτελέστηκε σε απόσταση ολίγων μέτρων από ένα ισχυρότατο συμμαχικό και αμερικανικό στόλο.

Εκωφεύσαμε στις απελπισμένες κραυγές για βοήθεια των Χριστιανών πού πεθαίνανε, αν και ξέραμε καλά πώς η Αμερική ήταν η μοναδική ελπίδα τους, και τώρα είναι φανερό πώς υπάρχει στη χώρα μας μια τάση πού ολοένα μεγαλώνει, να συγκαλύψουμε τα εγκλήματα των Τούρκων και να τους δώσουμε συγχωροχάρτι γι’ αυτά, για να επιτύχουμε υλικά οφέλη απ’ αυτούς. Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει, εφόσον οι Τούρκοι έδειξαν τόσο μεγάλη περιφρόνηση σε κάθε ανθρωπισμό πού δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει και η αλήθεια είναι ολοφάνερη. Έχει τη γνώμη πώς τα υψηλά Ιδανικά είναι ανώτερα από το πετρέλαιο και απ’ τους σιδηροδρόμους και πώς οι Τούρκοι δεν θα έπρεπε να γίνουν δεκτοί στην κοινωνία των έντιμων εθνών, ωσότου δείξουν ειλικρινή μετάνοια για τα εγκλήματα τους.


Η συναδέλφωση μαζί τους με οιουσδήποτε άλλους ορούς δημιουργεί την υποψία μικροπρέπειας αλλά και συνενοχής. Απ’ τη θαρραλέα παρρησία αυτού του βιβλίου γίνεται φανερό στον αναγνώστη ότι χρειαζόταν μεγάλο θάρρος για να γραφεί, και ότι εκείνος πού το έγραψε δεν ήταν δυνατό να έχει κανένα άλλο κίνητρο απ’ την επιθυμία να κάμει γνωστή την αλήθεια επάνω σε ζητήματα πού έχουν τεράστια σημασία για τον κόσμο να τα μάθει».


James W. Gerard


«Έχουν γραφεί πολλά βιβλία και εκατοντάδες άρθρα σχετικά με τη σημασία και τα αίτια της Μικρασιατικής καταστροφής. Εκείνος όμως πού έγραψε το πιο εμπεριστατωμένο και στηριγμένο σε αυθεντικές πηγές βιβλίο σχετικά με το ζήτημα αυτό, είναι ο Αμερικανός διπλωμάτης και συγγραφεύς Τζορτζ Χόρτον (George Horton), πού έζησε στο δεύτερο ήμισυ του 19ου και τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα και υπηρέτησε επί πολλά χρόνια σαν Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη και στη Σμύρνη. Το βιβλίο αυτό δημοσιεύθηκε στα Αγγλικά το 1925 και έχει τον τίτλο «The blight of Asia» (Η κατάρα της Ασίας, ή η μάστιγα της Ασίας), με τον όποιο ο συγγραφεύς χαρακτηρίζει την τουρκική φυλή και τις αφάνταστες καταστροφές, πού η φυλή αυτή προξένησε, αφού εμφανίσθηκε στο προσκήνιο της ιστορίας, σε όλη την ανθρωπότητα και προ πάντων στους χριστιανικούς λαούς. Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφεύς, με απόλυτη αντικειμενικότητα, παρρησία και σθένος περιγράφει και αποδεικνύει με ατράνταχτα επιχειρήματα και με βάση τα ιστορικά γεγονότα 4 κυρίως πράγματα:


1) Τη θαυμαστή ικανότητα του ελληνικού έθνους να δημιουργεί πολιτισμούς.


2) Τα βάρβαρα ένστικτα και τη φοβερή ικανότητα της τουρκικής φυλής να καταστρέφει πολιτισμούς και να εξοντώνει τα έθνη πού τους δημιούργησαν.


3) Τα βαθύτερα αίτια της νίκης του Μουσταφά Κεμάλ στη Μικρά Ασία.


4) Τη βαρύτατη ευθύνη ορισμένων Μεγάλων Δυνάμεων της Δύσεως σχετικά με την κοσμοϊστορική μεταβολή πού είχε σαν αποτέλεσμα η νίκη αυτή επί της φυλετικής συνθέσεως των πληθυσμών πού κατοικούσαν επί δεκάδες αιώνων στο χώρο της Βυζαντινής και αργότερα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στο ίδιο βιβλίο ο Τζορτζ Χόρτον αναλύει με θαυμαστό τρόπο τα στοιχεία και την ουσία των δύο θρησκειών, του Χριστιανισμού και του Ισλαμισμού και τονίζει την βασική αντίθεση μεταξύ των από άποψη κοσμοθεωριακή, φιλοσοφική και ηθική και την αντίστοιχη επίδραση επάνω στην πολιτιστική εξέλιξη των λαών πού δέχθηκαν τη μία η την άλλη απ’ τις δυο αυτές θρησκείες».


Η "μάστιγα της Ασίας" δεν είναι ένα ιστορικό αφήγημα. Είναι η συγκλονιστική προσωπική μαρτυρία του έντιμου διπλωμάτη George Horton, που υπηρετούσε ως γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Σμύρνη τα χρόνια της Μικρασιατικής τραγωδίας. Φωτίζει, παραστατικά και αντικειμενικά, πολλές πτυχές της Μεγάλης Περιπέτειας. Κυρίως, όμως, αποδεικνύει και στιγματίζει την "προδοσία" των Μεγάλων Δυνάμεων και τις οργανωμένες σφαγές των Ελλήνων από τους Τούρκους.


http://thulebooks.blogspot.com


Ο ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΙΞΕ ΤΗΝ ΓΗ !!

Την Κυριακή κατέληξε και ο δεύτερος πιλότος μας Ιωσήφ Αναστασάκης μετά από άνιση μάχη που είχε με τον θάνατο.

Ήταν και αυτός ένας από τους δημόσιους υπαλλήλους που δεν είχαν εθνική συνείδηση κατά παλαιότερη δήλωση του αξιότιμου κ. Βενιζέλου Ευαγγέλου υπουργού Αμύνης .

Είναι απορίας άξιο και ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω το μίσος που έχουν ορισμένοι πολιτικοί άνδρες και γυναίκες εναντίον των Ελλήνων Αξιωματικών.

Σκοτώθηκε ο Σήφης και έκλαψε και ο Ψηλορείτης που έχασε τον αετό του τον καθημερινό του επισκέπτη στο οροπέδιο του Ομαλού που τα λέγανε όπως τα λένε τα αερικά και οι δροσουλίτες, όταν οΣήφης πετούσε δίπλα του, πλάι στον ίσκιο του
.

Έφυγε το Σηφάκι πέταξε για πάντα στην κοιλάδα του ουρανού μαζί με τον Τάσο ,τον Ανδρέα, τον Ηλιάκη και τόσους ¨άλλους.

Μείναμε εμείς να τους θυμόμαστε να τα λέμε και να ευχόμαστε καλή ν αντάμωση !!

Ευτύχησα να υπηρετήσω 22 χρόνια στα “”ΧΩΚ”” ειδική αντιαεροπορική μονάδα του Στρατού μας και να έχω καθημερινή συνεργασία με τα αετόπουλα τα παιδιά των 25,30,35 χρονών αυτοί είναι οι Πιλότοι μας συνηθισμένοι άνθρωποι στην γη ήρωες στον αέρα .

Μετράω νεκρούς και τελειωμό δεν έχουν, μετράω μνήματα και μετράω μόνο φίλους .


Ακόμη και σήμερα δεν μπορώ να ξεπεράσω τον χαμό συναδέλφων που τους (έβλεπα ) στο RADAR και τα λέγαμε στον ασύρματο .

Τώρα τι θα πούμε στην γυναίκα του στο αγέννητο παιδί του πως ο πατέρας του ήταν ένας ήρωας που έφυγε και τον παράτησε ;

Αυτοί οι πολιτικοί άνδρες που τους έλεγαν ότι παίρνουν πολλά και πρέπει να φορολογήσουν το πτητικό επίδομα τι θα πουν τώρα στην χήρα του που πρέπει να επιστρέψει τον μισθό του να αδειάσει το σπίτι που μένει και να πάρει τους δρόμους τώρα που ο Σήφης δεν είναι στην ζωή;

Μετά τα στεφάνια τις κάμερες τις παράτες μένει η ζωή και το αγέννητο παιδί του Σήφη.

Χρειάζεται την στοργή της πολιτείας που έβγαλε το μίσος της όταν ο Σήφης ήταν ζωντανός ας ελπίσουμε τώρα που χάθηκε να δείξει συμπόνια στο ορφανό και στην χήρα.

Κ.Πρωθυπουργέ δεν πειράζει μην πάρετε 20 συμβούλους στο γραφείο σας πάρτε 15 .

Υπάρχουν ξέρετε εδώ και σαράντα ημέρες, τέσσερις συνάδελφοι που δεν γύρισαν στα σπίτια τους ,κάντε οικονομία από εμάς τους αποστράτους και δώστε στα παιδιά τους την αξιοπρέπεια που τους πρέπει για θυμούνται τον πατέρα τους και να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους χωρίς τον Προστάτης τους.
Εμείς είμαστε ακόμη ζωντανοί !!

(ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ )

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Αν. Αξιωματικός ε.α
Πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ

http://trikalagr.blogspot.com






ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ...!!!

http://2.bp.blogspot.com/_Q61FzpxGdSU/THwMM0K8oeI/AAAAAAAAC9U/xyn9uyU-Qac/s400/Diamant2.jpgΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:

Με φρίκη διάβασα στις εφημερίδες ότι τα καινούρια φυντάνια που πέτυχαν στα ΤΕΙ, μπήκαν με βαθμό κάτω του 1....
Ναι καλά ακούσατε...

Αυτά είναι τα πανεπιστήμια της αριστείας που οραματίζεται ο πρωθυπουργός μας και η υπουργός του.Αλήθεια, οι σύμβουλοι του από τα ξένα πανεπιστήμια, τέτοιες συνθήκες υποβάθμισης και υποτίμησης της παιδείας βιώνουν στα πανεπιστήμια τους???

Να γιατί επιλέγει ο πρωθυπουργός ξένους συμβούλους... Γιατί για αυτόν οι Έλληνες είναι και θα πρέπει να είναι πάντα ανεγκέφαλοι... Μόνο να τον δοξάζουν και να τον ψηφίζουν...

Το καλύτερο όμως δεν το διαβάσατε...

Όταν ζητήθηκε από την κ. Διαμαντοπούλου να σχολιάσει το γεγονός είπε με απίστευτο θράσος ότι "στα Πανεπιστήμια οι υποψήφιοι μπαίνουν συνολικά με το βαθμό του Απολυτηρίου τους, ενώ επανέλαβε ότι υπάρχει υψηλός ανταγωνισμός αριστείας για πολλές σχολές." Δείτε και εδώ http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231056560.Δηλαδή είναι άξιος για τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ, ο υποψήφιος που έχει απολυτήριο Λυκείου 6, 8 ή 10. Γιατί περί αυτού πρόκειται...

Η κυρία Υπουργός φαίνεται ότι θεωρεί κάφρους και ανεγκέφαλους τους Έλληνες και δίνει τόσο προκλητικές απαντήσεις που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.

Ας σκεφτεί τι έχει διαπράξει μαζί με την φίλη της την κ. Δραγώνα σε βάρος της χώρας μας, της παιδείας και του έθνους όσο καιρό είναι υπουργός.

Και αν η Γιαννάκου δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής εξαιτίας της στήριξης της στο μειοδοτικό βιβλίο της Ρεπούση, εκείνη να είναι σίγουρη πως αργά ή γρήγορα θα κατηγορηθεί από το "λαϊκό δικαστήριο"για ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ...
http://udemand.blogspot.com


Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Οργιάζουν οι συκοφάντες Σκοπιανοί εις βάρος της Ελλάδας

makedoniaΡαγδαίες εξελίξεις αναμένονται στο Σκοπιανό αμέσως μετά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου (για να μην υπάρξουν και εκλογικές απώλειες) και σχεδόν ταυτόχρονα με τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, Αθήνα και Σκόπια έχουν συμφωνήσει παρασκηνιακά(!) στο όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη”.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος στο Κυριακάτικο κήρυγμά του αντιλαμβανόμενος που το πάει η Κυβέρνηση αποκάλυψε με στοιχεία τη συκοφαντική εκστρατεία εις βάρος της Ελλάδας, που έχουν εξαπολύσει οι Σκοπιανοί, απαριθμώντας επιγραμματικά τα ασύστολα ψεύδη, διότι «είναι αδύνατον να αναλυθεί ένα κείμενο 120 σελίδων σε ένα κήρυγμα».

Στο μακροσκελές κείμενο κατασυκοφάντησης της Ελλάδας από τους Σκοπιανούς αναφέρεται:
- Η Μακεδονία δεν υπήρξε ποτέ Ελληνική
- Οι Γραικοί – Έλληνες ήρθαν το 1912 με το στρατό και τους υποδούλωσε
- Το 1923 τους εμπλούτισαν με Τουρκοέλληνες που τους έδιωξαν οι Τούρκοι από τη Μικρά Ασία
- Είναι ανόητο να λένε το σύνθημα «η Μακεδονία είναι ελληνική». Είναι σαν να λέμε «η Γαλλία είναι Βρετανική»
- Οι Έλληνες θα μείνουν με τον ορεινό βράχο της Ακρόπολης γιατί θα τους πάρουμε τη Μακεδονία του Αιγαίου, οι Τούρκοι θα πάρουν τη Θράκη και την Κύπρο και οι Αλβανοί την Ήπειρο.

Με αυτούς συνομιλούν οι ελληνικές κυβερνήσεις και συζητούν παρασκηνιακά για το όνομα λες και πρόκειται για τσιφλίκι τους. Να τους χαιρόμαστε…

Ειρήσθω εν παρόδω θα έχει ενδιαφέρον αν μεταβεί στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Παπανδρέου στα Σκόπια για τα εγκαίνια του σούπερ μάρκετ Βερόπουλος. Να δούμε αν... ψωνίσει και το όνομα.



Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 : 61 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ - ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ

Γράμμος - Βίτσι - Α' ΣΣ


Τάσος Δημητρακόπουλος

Συμπληρώνονται 61 χρόνια από την τελευταία μάχη εναντίον των κομμουνιστών, 61 χρόνια από την νίκη του Εθνικού Στρατού, από το τέλος του συμμοριτοπολέμου. Κάποιοι θα πουν Εμφυλίου. Ας τον πουν όπως θέλουν. Αν και ο σωστός όρος ήταν, είναι και θα είναι συμμοριτοπόλεμος, κάτι που υποστήριζε και στο περίφημο βιβλίο του «Φωτιά και Τσεκούρι» ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ένας αστός πολιτικός. Πέρασαν 61 χρόνια, από τότε που ο κομμουνισμός δεν κατάφερε να επικρατήσει στρατιωτικά στην Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν είχε την κατάληξη είχαν οι πρώην κομμουνιστικές χώρες. Και ενώ παντού, μα παντού στον κόσμο την Ιστορία την γράφουν οι νικητές, σε μία παγκόσμια πρωτοτυπία στην Ελλάδα, την Ιστορία την έγραψαν οι ηττημένοι.






Για να μην περάσει ο κομμουνισμός, αγωνίστηκαν άνθρωποι πολλοί. Άνθρωποι που κανένας από τους πολιτικούς και γραφειοκράτες της αντικομμουνιστικής πλευράς δεν κατάλαβε τίποτα από τον αγώνα τους. Από τότε μέχρι σήμερα. Οι καταδρομείς στο Γράμμο, οι χωροφύλακες των ακριτικών τμημάτων, τα μέλη των εθνικών οργανώσεων, οι απλοί κάτοικοι των χωριών και των πόλεων που δεν πτοήθηκαν από την κόκκινη λαίλαπα. Οι μανάδες που κράταγαν με δύναμη τα παιδιά τους να μην τους τα αρπάξουν οι συμμορίτες στο παιδομάζωμα. Οι δασκάλες που κράταγαν το φρόνημα των παιδιών ψηλά. Οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι του τότε..
Ο αγώνας όμως που ίσως ήταν πιο έντονος και πιο φορτισμένος, δεν ήταν μόνο ο αγώνας των ανθρώπων της περιόδου εκείνης. Ήταν ο αγώνας από την στιγμή που ο κομμουνισμός μπαίνει στο πολιτικό τοπίο της χώρας, με κύριο εκφραστή του το ΚΚΕ και με άλλα αριστερά και αριστερίστικα σχήματα και ομάδες.
Η «απέναντι πλευρά» ήταν αδύνατη, χωρίς όραμα, χωρίς παλμό. Έτσι η αριστερά επικρατεί σε μεγάλο ποσοστό της νεολαίας, ελέγχει πλήρως τα γράμματα, τις τέχνες, τον πολιτισμό και τη διανόηση. Και όλα αυτά γιατί οι πολιτικοί της «δεξιάς», ποτέ τους δεν είχαν ούτε πολιτική σκέψη και αντίληψη, αλλά κυρίως ποτέ τους δεν πίστεψαν, όπως έλεγε ο Χοσέ Αντόνιο. Δεν πίστεψαν. Αυτός ίσως είναι ο πιο κατάλληλος χαρακτηρισμός. Έτσι άφησαν ελεύθερο το ιδεολογικό πεδίο στην αριστερά, δεν φρόντισαν να δημιουργήσουν ιδεολογικό ανάχωμα. Από το 1974 και μετά λοιπόν στην κυριαρχία της αριστεράς σε όλα τα επίπεδα, αρχίζει η πραγματική μάχη, η ιδεολογική αντίσταση. Σε πανεπιστήμια, σχολεία μαζικούς χώρους, σε χώρους δουλειάς, κάποιοι σηκώνουν κεφάλι και τα βάζουν με το αριστερό κατεστημένο. Γίνονται εχθροί, γίνονται περιθώριο και είναι υπό διωγμό. Μέσα από εθνικιστικά και πατριωτικά κόμματα και οργανώσεις, αλλά και μεμονωμένα. Τους είπαν φασίστες, τους χαρακτήριζαν σαν περιθωριακούς. Μπορεί να είχαν μεταξύ τους ιδεολογικές διαφορές, όμως αντιστάθηκαν στην αριστερά και τις μεθοδεύσεις της. Φοιτητές που δεν μπόρεσαν να πάρουν ποτέ πτυχίο, υπάλληλοι που αναγκάζονταν να αλλάζουν υπηρεσίες, μαθητές που δεν στέριωναν σε κανένα σχολείο. Επεισόδια, ξύλο, ένταση και βία, άνθρωποι σε νοσοκομεία, μέσα σε εντατικές, άνθρωποι κατάκοιτοι από το ξύλο, ακόμα και νεκροί και ας μην φοβούνται κάποιοι να το πουν.
Νέοι άνθρωποι που κατέβαιναν με μία σημαία στο Μακρυγιάννη, στο Μελιγαλά, στο Γράμμο και στο Βίτσι, τη στιγμή που κάποιοι κρύβονταν και το έπαιζαν αδιάφοροι. Δεν έχει σημασία σε ποια οργάνωση ή κόμμα μπορεί να ήταν ο κάθε ένας τους. Έκαναν το ιδεολογικό και αγωνιστικό τους καθήκον, αυτό που δεν μπόρεσαν και δεν μπορούν ακόμα να κάνουν κάποιοι «δεξιοί» πολιτικοί. Αντιστάθηκαν στους ηττημένους του Γράμμου, στους απόγονους των κατσαπλιάδων που και σήμερα ακόμα κάνουν κουμάντο σε αυτόν τον τόπο.
Στεκόμαστε με περισυλλογή και τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για να μείνει η Ελλάδα πραγματικά Ελεύθερη από τον κόκκινο εφιάλτη. Δεν τους ξεχνούμε, όπως δεν τους ξεχάσαμε ποτέ. Ας σταθούμε όμως στην κυριολεξία προσοχή, σε αυτούς που πάλεψαν ενάντια στο αριστερό κατεστημένο, με όποιες δυνάμεις και αν είχαν και όπου και αν ανήκαν. Σε αυτούς τους άλλους. Στους ανθρώπους που είναι δίπλα μας, στους αγωνιστές της διπλανής πόρτας. Που δεν έσκυψαν κεφάλι, δεν ζήτησαν ανταλλάγματα, που εξακολουθούν και να αγωνίζονται και δυστυχώς και να προδίδονται.. Άλλο αν οι αγώνες και οι θυσίες τους δεν αναγνωρίστηκαν όσο και όπως έπρεπε. Εκείνοι πάντα, θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ενάντια στην πνευματική ψώρα που λέγεται κομμουνισμός, όπως έλεγε ο Νίκος Καζαντζάκης, αλλά και σε κάθε νεοταξική και διεθνιστική απειλή για την πατρίδας μας. Γιατί απλά, έτσι έχουν μάθει...


ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ


ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Κοιμ. π. Αυγκοιμ. Γ.


___________________________________

Το σκήνωμα του σεβασμίου Γέροντος επισκόπου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου από το Νοσοκομείο Φλώρινας μεταφέρθηκε στην γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Αυγουστίνου επισκόπου Ιππώνος όπου ετελέσθη η θεία Λειτουργία. Στην Ι.Μ. του Αγίου Αυγουστίνου εκκλησιαζόταν μετά την παραίτησή του κάθε Κυριακή ο Γέροντας, μέχρι και στις 1-8-2010, όπου μοίρασε αντίδωρο σ’ όλο το εκκλησίασμα.

Από την Ιερά Μονη Αγ. Αυγουστίνου το σκήνωμα του επισκόπου Αυγουστίνου μεταφέρθηκε για λαϊκό προσκύνημα στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης. Έκεί θα βρίσκεται μέχρι την Δευτέρα στις 30 Αυγούστου του 2010. Την Δευτέρα θα τελεσθεί αρχιερατική θεία Λειτουργία. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την ίδια μέρα στον Άγιο Παντελεήμονα Φλωρίνης η ώρα 12 π.μ.

Μετά την ακολουθία θα γίνει η ταφή στην Ιερά μονή του Αγίου Αυγουστίνου

ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ

ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 28-8-2010, ΚΑΙ ΩΡΑ 5 π.μ.

__________________________

Σεβαστέ μας πνευματικέ πατέρα, καλή αντάμωση στην αιωνιότητα

____________________________

π. Aυγ. κηρΑς μη λυπούνται οι πιστοί, που ο Γέροντας έφυγε από κοντά μας, γιατί ο Χριστός ζει και οι άνθρωποι του Θεού δεν πεθαίνουν ποτέ. Ο Γέροντας αγωνιστής ιεράρχης από την θριαμβεύουσα Εκκλησία θα έχει μεγαλύτερη παρρησία στο Θεό και θα βρίσκεται πάντοτε κοντά στους αγωνιζομένους χριστιανούς και θα πρεσβεύει υπέρ αυτών και θα συναγωνίζεται μαζί τους.

Σε ένα κήρυγμά του έλεγε·

«Εγώ θα φύγω. Πού θα πάω; ‘Οπου και αν πάω, αν δώ ότι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ κινδυνεύει θα κάνω επανάσταση θα χτυπήσω συναγερμό. Δεν θα αφήσω την Εκκλησία του Χριστού ούτε στους αθέους ούτε στους μασόνους ούτε στους οικουμενιστάς…».

ΙΕΡΟΚHRYK. ιστΚαλά θα είναι, κάποιοι οικουμενισταί δεσποτάδες, να σεβαστούν τον Γέροντα και να μην ρθουν να πανηγυρίσουν στην Φλώρινα. Ο αγωνιστής ιεράρχης π. Αυγουστίνος Καντιώτης δεν θα επιθυμούσε την παρουσία πανηγυρτζίδων αιρετικών αρχιερέων στην κοίμησή του.

Ας μην λυπούνται οι πιστοί, και ας μη χαίρονται οι άπιστοι, γιατί η φωνή του Γέροντος δεν θα σιγήσει. Υπάρχει τόσο υλικό, και μας παρέδωσε τόσο μεγάλο πνευματικό οπλοστάσιο, που ανα πάσα στιγμή και σε κάθε αγώνα της Εκκλησίας ο Γέροντας με το φλογερό του κήρυγμα θα βρίσκεται μπροστά και θα τους ανατρέπει τα καταχθόνια σχέδιά τους.

Ας γνωρίζουν οι εχθροί της Ορθοδοξίας και του Ελληνικού έθνους· Δεν ξεμπέρδεψαν με π. Αυγουστίνο Καντιώτη των 104 ετών. Θα τον βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους και τα βέλη τους θα είναι ανίκανα πλέον να τον βλάψουν.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ
ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Στις 28-8-2010 και ώρα 1 π.μ., ελάχιστες ώρες πριν από την κοίμηση του Γέροντος, ήρθαν φίλησαν το χέρι του και πήραν την ευχή του, κάποιοι γονείς με τα παιδια τους.

ΤΑ ΑΘΩΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΑΤΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ

Ο π. Αυγ. συμβ. ιστ

  • Δύο δίδυμα αδελφάκια ηλικίας 5-6 ετών, φίλησαν το χέρι του π. Αυγουστίνου και στην έξοδο λέει το ένα στην μητέρα του· Μαμά γιατί φαίνεται τόσο νέος; Και ο π. Ιερόθεος που το άκουσε απαντά· Είναι νέος 104 ετών!
  • Το παιδάκι έμεινε στην πόρτα και τον κοιτούσε και επαναλάμβανε· Ναί, δεν είναι γέρος, αλλά πολύ νέος. Και το άλλο αδελφάκι του που καθόταν δίπλα του συμπλήρωσε· Είναι πολύ ωραίος!
  • Τί έβλεπαν τα αθώα ματάκια των παιδιών δεν γνωρίζουμε, η αγιότητα όμως του προσώπου του αγωνίστου ιεράρχου δεν κρύβονταν.

Ο χειρούργος ιατρός Ευγένειος Μπαϊραμίδης εκείνη την μεσονύκτια ώρα, κοιτούσε το γαλήνιο πρόσωπο του Γέροντος που δεν είχε αλλοιωθεί καθόλου απο την οξεία πνευμονική ανεπάρκεια των τελευτών 24αρων ωρών και με θαυμασμό είπε· Δέστε το πρόσωπο του Γέροντος, έχει ροδοκόκκινο χρώμα! Αν αυτό δεν είναι θαύμα, τότε ποιο είναι!

Όταν υπάρχει νεφρική ανεπάρκεια μαυρίζει το πρόσωπο. Στον π. Αυγουστίνο αυτό δεν έγινε, γιατί δεν το ήθελε ο Θεός.

http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=14869


Eυγε στους Βορίδη, Πλεύρη, Γεωργιάδη που πάλεψαν αυτό το έκτρωμα-ταφόπλακα της Ελλάδος - Κύρωση σύμβασης ΟΗΕ κατά του οργανωμένου εγκλήματος


Eυγε στους Βορίδη, Πλεύρη, Γεωργιάδη που πάλεψαν αυτό το έκτρωμα-ταφόπλακα της Ελλάδος....Η φωνή της λογικής ενάντια στη παράνοια του ανθελληνισμού.

Όλοι οι λαθρομετανάστες προστατεύονται στο εξής ως "θύματα του οργανωμένου εγκλήματος".




Με τη στήριξη των δύο μεγαλύτερων κομμάτων και άρνηση της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ένεκα των διατάξεων ενάντια στην εμπορία ανθρώπων και την τρομοκρατία, υπερψηφίστηκε στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, το νομοσχέδιο που κυρώνει την σύμβαση του ΟΗΕ ενάντια στο διεθνικό οργανωμένο έγκλημα.

Τα κόμματα της Αριστεράς, επέδειξαν και κατά την σημερινή συζήτηση, την εναντίωσή τους σε ρυθμίσεις που αφορούν την πάταξη της τρομοκρατίας, προβάλλοντας την σχετικότητα των ορισμών και τον κίνδυνο κατάχρησής τους.

«Αν δεν υπήρχε η συμπερίληψη της τρομοκρατίας στην περιγραφή του οργανωμένου εγκλήματος, θα ψηφίζαμε το νομοσχέδιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, εκφράζοντας παράλληλα και την δυσπιστία του στην σημερινή φυσιογνωμία του ΟΗΕ, ο οποίος κατά την γνώμη του, ολοένα μετατρέπεται σε εκφραστή των απόψεων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Πλέον παλαιότερων νομοσχεδίων, «εδώ υποκαθίσταται το υποκειμενικό στοιχείο του ατομικού δόλου με την αντικειμενική στόχευση της τρομοκρατικής οργάνωσης - ακόμα κι αν δεν αποδεικνύεται δηλαδή η πρόθεση του μέλους της οργάνωσης να σκοτώσει, υπερισχύει στην απόδοση της κατηγορίας η φυσιογνωμία της οργάνωσης» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

«Στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος περιστολής των ατομικών ελευθεριών. Άλλωστε ο κίνδυνος, δεν προέρχεται από το νομικό εποικοδόμημα, όσο από την αδιαφανή δράση των μηχανισμών εξουσίας. Αυτή η δράση στην σκιά της κοινωνικής ζωής, προκαλεί προβλήματα και συνήθως γίνεται κατά παραβίαση των νόμων» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, κατέλαβε ωστόσο η αντιπαράθεση για την προστασία των θυμάτων του λαθρεμπορίου ανθρώπων, με τους βουλευτές του ΛΑΟΣ, Αδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, να υποστηρίζουν πως οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα χρησιμοποιηθούν, έστω και καταχρηστικώς, για την εξυπηρέτηση των σκοπών των παράνομων διακινητών.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzGUCsUXw05IQlplVBqq8S2UR2rrnIXhq6jzaIpeUg8ictew4NTg83HQvqSAk1PQZj97kYB8xgBeWmbiwOpaJa-CPi1bEBQMoKD55zJypG9qUAYq4QmuFtd5I_uuOyo_dEVoNMGT87Q6S_/s400/voridis_makis.jpg«Είναι θύμα ο λαθρομετανάστης που πληρώνει τους διακινητές; Η γυναίκα που χρησιμοποίησε το εγκληματικό κύκλωμα για να έλθει στην Ελλάδα και να εκδίδεται, γιατί να τύχει της προστασίας του νόμου;» αναρωτήθηκε ο Μάκης Βορίδης.

«Για την κυρία αυτή, δεν υπάρχει προστασία. Για να υπάρξει, θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως θύμα - και τον χαρακτηρισμό αυτό, τον αποδίδει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών στους μετανάστες, εφόσον έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν βλάβες στην γενετήσια ελευθερία, την σωματική ακεραιότητα και ζωή τους» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Οι εξηγήσεις του κου Καστανίδη, δεν έπεισαν τον Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος επετέθη κατά της Νέας Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Γρ. Αποστολάκου, που υπερψήφισε το νομοσχέδιο επί της αρχής: «Τι λέει η Νέα Δημοκρατία - όχι του κου Λούλη, αλλά του Αντώνη Σαμαρά; Θα αναρτήσω την σημερινή συνεδρίαση στην ιστοσελίδα μου, για να δουν οι νεοδημοκράτες τι ψηφίσατε σήμερα» ανέφερε ο κος Γεωργιάδης. «Προβλέπω πως θα στηθεί μια πολύ ωραία φάμπρικα και θα αγοράζονται χαρτιά που θα οδηγούν στον χαρακτηρισμό του θύματος» ανέφερε.

«Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τη λογική του ΛΑΟΣ, «ή να διώξουμε τους μετανάστες, ή να τους κλείσουμε φυλακή». Δεν μπορεί να γίνει η Ελλάδα μια απέραντη φυλακή» παρενέβη ο Αντώνης Σκυλλάκος (ΚΚΕ).

«Δεν είπαμε να πηγαίνει ο λαθρομετανάστης φυλακή, ή να σκοτώνεται, αλλά να συνεχίσει να θεωρείται παράνομος και να μην οικειοποιείται τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τα θύματα» απάντησε ο Μάκης Βορίδης.

«Μην φοβάστε συνάδελφοι του ΛΑΟΣ. Φεύγουν οι μετανάστες λόγω της κρίσης, και μαζί μ’ αυτούς μεταναστεύουν πλέον και οι Έλληνες εργαζόμενοι» ανέφερε ο Θ. Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ). «Θέλετε επειδή φεύγουν οι μετανάστες από τις χώρες της εξαθλίωσης να ποινικοποιούνται; Έχουμε στην Ευρώπη φαινόμενα τέτοιου τύπου; Δεν με νοιάζει η άποψη του ΛΑΟΣ κε υπουργέ. Με νοιάζει η δική σας έλλειψη σθεναρής αντίστασης στις φασίζουσες εξελίξεις».

Απαντώντας ο Χ. Καστανίδης, κατηγόρησε τον ΛΑΟΣ πως «μετατρέπει τον φόβο και την άγνοια σε πολιτική» και διευκρίνισε πως η ποινική δίωξη για όποιον παραβιάζει τα σύνορα εξακολουθεί να υφίσταται: «Οι ρυθμίσεις αφορούν την αρχή προστασίας και αρωγής και όχι αν μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη ή όχι. Όταν οι μετανάστες που διακινούνται από εγκληματικές οργανώσεις χαρακτηριστούν θύματα, μετά από σχετική πράξη του εισαγγελέα, τότε ναι! - κάνουμε αυτές τις ρυθμίσεις, προσθέτοντας μάλιστα και εγκλήματα όπως η παιδική πορνογραφία ή ο σεξουαλικός τουρισμός. Για έναν νεαρό π.χ. που έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, προσθέσαμε την δυνατότητα στο τρίμηνο που του παρέχεται προστασία, να μην μπορεί να εκδοθεί. Διαφωνείτε γι’ αυτό; Στο όνομα ποιων ανθρωπιστικών ιδεωδών επιχειρηματολογούν εκπρόσωποι συγκεκριμένου κόμματος προσπαθούν να φοβίσουν κοινωνικές κατηγορίες;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Εμένα δεν με ενδιαφέρει να πάνε φυλακή, αλλά να φύγουνε» επανήλθε ο Αδωνις Γεωργιάδης. «Ο μετανάστης έχει το δικαίωμα να ξεκινήσει μια δικαστική διαδικασία για να εξασφαλίσει τον χαρακτηρισμό του θύματος. Αυτό που καταλαβαίνω, είναι ότι ανθρώπους που θα μπορούσε το κράτος να τους απελάσει μέσα σε τρεις μήνες, τώρα με την δικαστική εμπλοκή, θα το κάνει σε τρία χρόνια» συμπλήρωσε ο εισηγητής του ΛΑΟΣ.

http://www.kathimerini.gr




Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Εκτός απο τη Μακεδονία χάνουμε και τον ήλιο της Βεργίνας !

Η "ενδιάμεση συμφωνία" με την οποία οι Σκοπιανοί είχαν εγκαταλείψει τέτοιου είδους απαιτήσεις πάει.... περίπατο (!)

Τα νέα σχολικά βιβλία των Σκοπίων αναφέρουν τον ήλιο της Βεργίνας ως εθνικό τους σύμβολο...

Σε τεράστια επίσημη-εθνική πρόκληση προχώρησαν τα Σκόπια με...


...την έκδοση του αναθεωρημένου βιβλίου «Κοινωνία» της Ε΄ Δημοτικού, όπου προβάλλεται στους μικρούς μαθητές ο Ήλιος της Βεργίνας, ο 16ακτινος Ήλιος των Ελλήνων Βασιλέων της αρχαίας Μακεδονίας, σαν την Παγκόσμια Σημαία όλων των Σκοπιανών του Κόσμου!

Το Παγκόσμιο Σύμβολο του ηλίου της Βεργίνας παρουσιάζεται ξαφνικά ώς δήθεν σύμβολο του ψευτο «Μακεδονικού» κράτους των Σκοπίων!

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια, μετά από άσχετες με το παραπάνω διαμαρτυρίες Σκοπιανών, σχετικά με την παράλειψη αναφοράς του βιβλίου σε προσωπικότητες του κρατιδίου στον τομέα του Πολιτισμού, όπου όμως φιγουράρουν πρώτα πρώτα ονόματα γνωστών τραγουδιστών της γείτονος, καθώς και για θρησκευτικούς λόγους μουσουλμάνων και χριστιανών, που δεν μένουν ικανοποιημένοι από τις σχετικές αναφορές ή την εικονογράφηση του νέου στην ουσία βιβλίου, με αποτέλεσμα μετά από πολλές διαμαρτυρίες να αποφασίσει το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών των Σκοπίων να το αποσύρει… χωρίς να διευκρινίζεται εάν θα αλλάξει και ο προσβλητικός και εξωφρενικός σφετερισμός του Ήλιου της Βεργίνας!

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, επειδή αφορά θεμελιώδη όρο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, βάση του οποίου τα Σκόπια δεσμεύτηκαν να εγκαταλείψουν το σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας , τον οποίο χρησιμοποιούσαν για μια περίοδο προκλητικά και αυθαίρετα στη Σημαία τους!

Και τώρα εμφανίζονται να το διατυμπανίζουν μέσα από επίσημο-κρατικό Σχολικό Βιβλίο, ως Παγκόσμια Σημαία-Σύμβολο των απανταχού Σκοπιανών!

Η κυβέρνηση που δεν ξέρει τίποτε άλλο από το να κάνει "διακοπές χωρίς ενοχές" στα Ελληνικά νησιά, καλό θα ήταν να ενεργοποιηθεί τουλάχιστον στα βασικά διότι απο τον ύπνο που κόβει στις παραλίες...

Τα Σκόπια εγκαλούν ήδη την χώρα μας στα Διεθνή Δικαστήρια την ίδια στιγμή μάλιστα που οι αργόσχολοι επίσημοι εκπρόσωποι της Ελλάδας δεν έχουν κάνει ούτε ένα τυπικό διάβημά προς τον ΟΗΕ για την κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας.

http://tiresias-press.blogspot.com



ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ:Η ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΙΣΣΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ
ΣΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΑΡΑΚΜΑΖΕΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 2 ΝΕΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ
Ο ΤΑΣΟΣ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ Ο ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΠΛΑΙ ΣΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ, ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΤΟΝ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ
ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΕΣΗΣ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ







ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

http://www.schizas.com/site3/images/stories/archeologia/mousiki-20100824.jpgΗ Μουσική στην Αρχαίαν Ελλάδα ήταν εξαρχής κυρίως φωνητική. Η εμφάνιση αποκλειστικά οργανικής μουσικής συμβαίνει περίπου τον 6ο αιώνα π.Χ. Ο “Πυθικός Νόμος” – ένα έργο που υπήρξε κλασσικό – επιβεβαιώνει την στροφή αυτή που οδήγησε σταθερά στην επικράτηση κατά τη διάρκεια των κλασσικών χρόνων της σολιστικής ερμηνείας, τόσο στις εκδηλώσεις της ιδιωτικής όσο και της δημόσιας ζωής. Μέσα από το σύνολο των πηγών – εικονογραφία, θεωρητικά κείμενα περί Μουσικής και Αρμονικής συγγραφέων της εποχής όπως ο Αριστόξενος, ο Κλεωνίδης κ.α. – συμπεραίνουμε με σχετική ασφάλεια τον τρόπο εκτέλεσης των μουσικών οργάνων.

Η «χρήση» της λύρας λ.χ. και της κιθάρας, μας παραδίδεται με μεγάλη ακρίβεια μέσα από τις δεκάδες σωζόμενες παραστάσεις. Ειδικότερα η τοποθέτησή της, ο τρόπος που κρατά το όργανο ο μουσικός και ο τρόπος παιξίματος, η χρήση και των δύο χεριών και η «συνεργασία» του μουσικού με τον αοιδό, είναι ζητήματα τα οποία λιγότερο ή περισσότερο έχουν βρει την απάντησή τους μέσα από την προσεκτική μελέτη της σωζόμενης αγγειογραφίας σε συνδυασμό με πληροφορίες / οδηγίες που μας παραδίδονται από τους Λυρικούς Ποιητές, η ακόμα και τον Αριστοφάνη.

ΈΓΧΟΡΔΑ

Για τα όργανα των αρχαίων Ελλήνων αντλούμε τα περισσότερα στοιχεία από την πλούσια εικονογραφία και ειδικότερα από τις αγγειογραφίες, τα ανάγλυφα, τα ψηφιδωτά, τα αγάλματα κ.α. Τα σωζόμενα μουσικά όργανα, έστω και σε θραυσματική μορφή, είναι ελάχιστα, ιδιαίτερα όμως εύγλωττα, ενώ, τέλος, πηγή πληροφοριών είναι τα πάσης φύσεως έργα και κείμενα στα οποία διασώζεται ένας σοβαρός όγκος πληροφοριών, με βάση τις οποίες ο Λύραυλος δημιούργησε αυθεντικά ανακατασκευασμένα μουσικά όργανα.

H ΛΥΡΑ : το πλέον διαδεδομένο έγχορδο της αρχαίας Ελλάδας, ένα μουσικό όργανο ιδιαίτερα δημοφιλές αφού δεν ήταν όργανο απαραίτητα των επαγγελματιών. Σύμβολο του Απόλλωνα, η λύρα δεν χρησιμοποιείτο σε εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους, ενώ ήταν το κατεξοχήν όργανο για εκπαίδευση των νέων. Μπορεί να χαρακτηριστεί ως το εθνικό όργανο των αρχαίων Ελλήνων.

Η ΦΟΡΜΙΓΞ : η παλαιότερη ίσως μορφή / εκδοχή της αρχαίας κιθάρας, κατεξοχήν συνδεδεμένη με την απόδοση από ραψωδούς των ομηρικών επών. Θεωρείτο ιερό όργανο και ίσως υπήρξε το πιο αρχαίο έγχορδο.

Η ΚΙΘΑΡΙΣ : συνήθως με τετράγωνη βάση είναι το μουσικό όργανο που απαιτεί δεξιοτεχνία γι’αυτό χαρακτηρίζεται ως το όργανο των επαγγελματιών κιθαρωδών και των μεγάλων μουσικών αγώνων. Μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας πιο τελειοποιημένος τύπος λύρας με περισσότερες χορδές (7 ή 8 χορδές στην κλασσική εποχή ενώ αργότερα συναντούμε και όργανα με περισσότερες) και πιο δυνατό ήχο.

Η ΒΑΡΒΙΤΟΣ : με πιο μεγάλους βραχίονες και ως εκ τούτου με πιο μεγάλες χορδές, το μουσικό αυτό όργανο έχει χαμηλότερη έκταση, και ήχο γλυκύτερο και πιο βαρύ από εκείνο της λύρας.

Η ΠΑΝΔΟΥΡΑ Ή ΠΑΝΔΟΥΡΙΣ : τρίχορδο όργανο, πρόγονος του λαούτου, ονομαζόμενο από τους αρχαίους και ως τρίχορδον

ΠΝΕΥΣΤΑ

Ο ΑΥΛΟΣ & Ο ΔΙΑΥΛΟΣ : το σημαντικότερο αρχαιοελληνικό πνευστό, χρησιμοποιείτο σε όλες σχεδόν τις ιδιωτικές και δημόσιες τελετές, στους εθνικούς αγώνες, στις πομπές και φυσικά στις παραστάσεις τραγωδίας. Είχε χαρακτήρα οργιαστικό και ήταν συνδεδεμένος με την λατρεία του θεού Διονύσου.

Η ΣΥΡΙΓΞ : πνευστό ιδιαίτερα ταπεινής θέσης, χρησιμοποιείτο ευρύτατα από τους ποιμένες ήταν μάλιστα συνδεδεμένη με τον θεό Πάνα – η πολυκάλαμη εκδοχή του οργάνου ονομαζόταν μάλιστα «σύριγγα του Πανός». Η σύριγγα δεν χρησιμοποιείτο για καλλιτεχνικούς σκοπούς.

Η ΣΑΛΠΙΓΞ : Κατασκευασμένη από χαλκό. Δεν χρησιμοποιούνταν για καθαρά μουσικούς σκοπούς, αλλά για πολεμικά σαλπίσματα καθώς και για τελετουργικούς σκοπούς.

ΤΟ ΚΟΧΥΛΙ : μια φυσική σάλπιγγα. Οι αρχαίοι χρησιμοποιούσαν συνήθως τρίτωνα ή κάσση ή στρόμβο.

ΚΡΟΥΣΤΑ

ΤΟ ΤΥΜΠΑΝΟ : όργανο κατεξοχήν «γυναικείο», χρησιμοποιείτο περισσότερο στις οργιαστικές λατρείες – πχ Βακχικές. Όπως και όλα εξάλλου τα κρουστά, δεν χρησιμοποιείτο για καθαρά μουσικούς σκοπούς, αλλά κυρίως σε τελετές και λατρευτικού χαρακτήρα θρησκευτικές εκδηλώσεις.

ΤΑ ΚΡΟΤΑΛΑ Ή ΚΡΕΜΒΑΛΑ : ξύλινα κρουστά αντίστοιχα με τις σημερινές καστανιέτες. Χρησιμοποιούνταν για να κρατάνε τον ρυθμό των χορευτών και συνήθως τα κρατούσαν γυναίκες.

ΤΑ ΚΥΜΒΑΛΑ : κατασκευασμένα από μέταλλο, συνδέονταν κατεξοχήν με την διονυσιακή λατρεία και τελετές. Είχαν ασιατική προέλευση και μολονότι χρησιμοποιούντο δεν θεωρούντο όργανα με ουσιαστική αξία.

ΤΟ ΣΕΙΣΤΡΟ : κρουστό αφρικανικής / αιγυπτιακής προέλευσης που με τον οξύ του ήχο αποτελούσε ένα είδος ρυθμικής συνοδείας.

ΛΥΚΟΜΙΔΗΣ


Η Κόλαση περιμένει τους προδότες της Πατρίδας τους

kolashΣωτήρης Ζαφειρακόπουλος


Ο Δάντης, με απαράμιλλη εκφραστική δύναμη, στο ποίημά του «Κωμωδία» (συντεθειμένο μεταξύ 1307 και 1321) που είναι μια ηθική νωπογραφία, άλλοτε αλληγορική και άλλοτε μυστική ή δραματική περιγράφει τους καταραμένους κύκλους, από τις όχθες του Αχέροντα έως τα έγκατα της γης. Όλα τα θανάσιμα αμαρτήματα βρίσκονται στο έργο αυτό σε μια σοφά μελετημένη τυπολογία. Ολοι οι αμαρτωλοί λαμβάνουν το μερίδιό τους στους εννέα κύκλους της Κολάσεως του εξαίρετου ποιητού Δάντη Αλιγκιέρι. Οι βίαιοι κατά του πλησίον τους, οι φιλάργυροι και οι τοκογλύφοι, οι αποπλανητές και μαστρωποί, οι αιρετικοί, οι προδότες των γονέων τους, οι εκμεταλλευτές των συνανθρώπων τους, όλοι λαμβάνουν το ανάλογο τίμημα των αμαρτωλών πράξεών τους εν τω κόσμω τούτο, εισερχόμενοι στην Κόλαση, όπου στην προμετωπίδα της εισόδου της υπάρχει η φοβερή επιγραφή: «Εισερχόμενοι εγκαταλείψατε κάθε ελπίδα»

Ειδικής μνείας από τον Δάντη τυγχάνουν οι πολιτικοί – και για τον συγκεκριμένο λόγο αναφέρομαι συχνά στην «Κωμωδία» του Δάντη – που έχουν προδώσει με κάθε τρόπο, κάθε ιδανικό, κάθε αρετή και αρχή, κάθε ηθική τάξι και πιστεύω του Ανθρώπου.

Ελπίζω, ο πολιτικός άνδρας που θα τύχει να διαβάσει αυτό το σύντομο κείμενο, να μην το προσπεράσει βιαστικά, λέγοντας ότι ο κορυφαίος αυτός ποιητής είχε… παραισθήσεις όταν έγραφε την «Κωμωδία» - στην οποία, αργότερα, προσετέθη ο επιθετικός προσδιορισμός «Θεία» κι έτσι έχουμε την «Θεία Κωμωδία» - και «δίκαζε» τους αμαρτωλούς.

Διότι η Κόλαση υπάρχει. Και οι ψυχές των επί γης αμαρτωλών λαμβάνουν μεγίστη τιμωρία όταν έλθει η ώρα τους. Και ειδικά των πολιτικών, στους οποίους ο Δάντης αφιερώνει, στο άσμα του INFERNO του, ολόκληρο τον ένατο κύκλο, καθώς θεωρεί ως πλέον αμαρτωλούς αυτούς που με τον άλφα ή βήτα τρόπο ασελγούν στην ανθρώπινη ύπαρξη, στο κοινωνικό σώμα.

Δηλαδή τους πολιτικούς που άλλα λέγουν, άλλα πράττουν και (συνήθως όχι πάντοτε, αλλά στην περίπτωση της Ελλάδος ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΟΤΕ) βασανίζουν τον λαό εξαπατώντας τον μεν, οδηγώντας τον δε στο χάος και την παρανόησι του προορισμού του ανθρώπου. Ενατος κύκλος, λοιπόν, της κόλασης του Δάντη. Απολαύστε τον:

Εκεί πηγαίνουν όσοι πρόδωσαν την πατρίδα τους, το κόμμα τους, τις ανθρώπινες και θείες αρχές. Ολοι τους βυθίζονται στο έρεβος και τους καταβροχθίζει ο Εωσφόρος.

Να προσθέσω τον διακαή πόθο μου να διαβάσει αυτό το κείμενο ο νυν Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Και αφορμής δοθείσης να διαβάσει την «Θεία Κωμωδία» του Δάντη Αλιγκιέρι. Μήπως έστω και την ύστατη στιγμή, υπό το φόβο να απωλέσει την ψυχή του και να τυραννιέται στους αιώνες για όσα κάνει και έχει επί νου να κάνει στους Ελληνες και την Ελλάδα, ανανήψει. Το αυτό ισχύει και για το σύνολο των υπουργών του, αλλά και για τους 300 εθνικούς αντιπροσώπους μας.




Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


Η Σμύρνη ήταν η πιο εμπορική πόλη της Ιωνίας. Η γεωγραφική της θέση, έκανε την Σμύρνη μέγιστο εμπορικό κόμβο Ανατολής και Δύσης. Τα εμπορεύματα από την ενδοχώρα της Τουρκίας αλλά και από την Μέση Ανατολή, διακινούνταν μέσω του λιμανιού της Σμύρνης στην Ευρώπη. Το εμπόριο, με το οποίο ασχολούνταν κυρίως οι Έλληνες, έφερε οικονομική ευμάρεια και αυτή με τη σειρά της συνετέλεσε στην πολιτιστική ανάπτυξη. Πλήθος από φιλανθρωπικά ιδρύματα, ξακουστές σχολές, νοσοκομεία και ορφανοτροφεία έκαναν την Σμύρνη να ξεχωρίζει από τις άλλες πόλεις. Η πλειονότητα των κατοίκων της Σμύρνης ήταν Έλληνες. Όλοι όμως οι κάτοικοι της Σμύρνης μιλούσαν και Ελληνικά.

Οι Τούρκοι την έλεγαν Γκιαούρ Ιζμίρ, δηλαδή Σμύρνη των απίστων ή άπιστη Σμύρνη. Η Σμύρνη ήταν μία πόλη σύμβολο. Ένα σύμβολο που οι Τούρκοι πίστευαν πως έπρεπε να ισοπεδωθεί και να ποδοπατηθεί. Η Σμύρνη καταστράφηκε βάση προμελετημένου σχεδίου. Ο Αμερικανικής καταγωγής George Horton, ο μόνος πρόξενος που προσπάθησε να βοηθήσει τους Έλληνες, γράφει ότι οι Τούρκοι του Κεμάλ έκαψαν τη Σμύρνη για να διώξουν για πάντα τους Χριστιανούς από τη Μικρά Ασία και να μη μπορούν ποτέ να επιστρέψουν.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ




ΓΡΑΜΜΟΣ - ΒΙΤΣΙ:ΜΝΗΜΗ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

«… Εξαίσιαι νίκαι του Βίτσι της Παναγίας, του Γράμμου του Αγίου Αλεξάνδρου. Τι ευτυχείς συγκυρίαι δια τον χριστιανικώτερον λαόν της οικουμένης. Στρατηγοί μου, Διοικηταί, Επιτελείς, Αεροπόροι, Καταδρομείς, Οπλίται, Πολυβοληταί, Θωρακισμένοι, Σκαπανείς. Διαβιβασταί. Ακόμη μια φορά σας βροντοφωνώ ότι αξίζει η Ελλάς να την υπηρετούν Στρατιώται ως εσείς. Θαυμάζω το τίμιον θάρρος, την ευγένεια και την άνευ ορίων αυτοθυσίαν σας. Εις τους ωραίους νεκρούς που μας αποχαιρέτησαν την δραματική εβδομάδα που πέρασε, οι γέροι αρματολοί θα τους κάνουν τόπο να διαβούν και οι ήχοι των τρούλων θα σιγοψάλλουν τα ονόματά τους…».

(Απόσπασμα ημερήσιας διαταγής του Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Βεντήρη, την 30η Αυγούστου, 1949).

«Ο κομμουνισμός είναι εχθρός και του Έθνους και της Δημοκρατίας. Και τούτο πρέπει να καταστή συνείδησης της Νέας Γενιάς».

(Γεώργιος Παπανδρέου, Πρόεδρος Κυβερνήσεως και Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, 16 Απριλίου 1965).

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΚΛΙΝΤΟΝ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggLNZFBtW_GjDelOEZnazECNBY3cRhf8uaTSEvpE0jnsXEuvi3m92QP4JGlsxuVhE17RtBLEeG3CF9sUvKO6F_nxLh-dMnNopuXP5fwtYs4ud9nXGPyWaG5V0EPeRH78dtXq-jsfHDLZGF/s320/%CE%9B%CE%91%CE%92%CE%91%CE%A1%CE%9F+%CE%95%CE%94%CE%97%CE%9A.bmpΣτο ηχογραφημένο μήνυμα της αμερικανίδας υπουργού εξωτερικών κας Χίλαρι Κλίντον που ακούστηκε στο συνέδριο των αποδήμων κυπρίων , δεν ειπώθηκε τίποτα για εισβολή , για κατοχή , για εποικισμό , για αγνοούμενους , για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων , για προσφυγιά και δικαίωμα επιστροφής , για καταστροφή πολιτισμικής και θρησκευτικής κληρονομιάς . Ακούστηκαν μόνο οι όροι ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ και σκληρός συμβιβασμός που θα οδηγήσει στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία .
Με λίγα λόγια καταφέραμε να εκπέμψουμε την εικόνα , μέσα από τις συνεχείς υποχωρήσεις μας , ότι στην Κύπρο δεν έγινε εισβολή , προσφυγοποίηση των ελλήνων κατοίκων και εγκατάσταση εποίκων στον κατακτηθέντα χώρο , αλλά ΔΙΑΙΡΕΣΗ . Μια λέξη που μένει εσκεμμένως αδιευκρίνιστη ώστε να νοείται ότι κατοικούσαν τούρκοι στα κατακτημένα μέρη και ότι άλλο μπορεί να προσθέσει κανείς . Προκύπτει έτσι ως μοναδική θεραπεία της διαιρεμένης Κύπρου η επανένωση της μέσα από σκληρούς συμβιβασμούς που αποσκοπούν όχι στο δίκαιο αλλά στην ειρήνη που επιβάλλει ο κατακτητής προς τον κατακτημένο .
Τους ίδιους όρους που χρησιμοποίησε η κα. Κλίντον τους ακούμε καθημερινά και από το δικό μας πολιτικό κατεστημένο της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης .
Η απομάκρυνση από την ουσία του προβλήματος που είναι η εισβολή και κατοχή με όλα τα συνακόλουθα της όπως ο εποικισμός και ο σφετερισμός της περιουσίας των προσφύγων , μας οδηγεί στην αποδοχή των τουρκικών σχεδίων και όσων επωφελούνται από αυτή τη κατάσταση .
Η θεωρία της επανένωσης είναι η άλλη ονομασία της υποταγής και της παράδοσης της πατρίδος στους κατακτητές . Εάν συνεχιστεί η χρήση αυτού του όρου που παραπέμπει στην διαίρεση υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες , πολύ σύντομα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της αναγνώρισης του ψευδοκράτους .
Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε την εισβολή και την παρατεταμένη κατοχή μέσα από το αίτημα της απελευθέρωσης της κατεχόμενης πατρίδος ώστε να μπορέσουμε να αποτρέψουμε δυσμενείς εξελίξεις . Εάν η προσπάθεια επανένωσης μέσα από τις διεξαγόμενες συνομιλίες αποτύχει τότε θα μείνει στο τέλος ο μονόδρομος της διεθνούς αναγνώρισης της υφιστάμενης διαίρεσης .
Για την εξέλιξη αυτή που ήδη δρομολογήθηκε από την τουρκική διπλωματία θα φέρει ακέραιη την ευθύνη το ενδοτικό κατεστημένο που σύρει το εθνικό θέμα από το κακό στο χειρότερο .


ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ



ΑΘΗΝΑ - ΘΕΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

H Αθηνά ήταν η θεά που συμβόλιζε τη σοφία. Οι Έλληνες, ο πρώτος λαός που κατέκτησε τη λογική σκέψη και διατύπωσε καθολικούς νόμους για τη λειτουργία του σύμπαντος, έπλασαν μια θεά που προσωποποιούσε την εξυπνάδα και τη φρόνηση. ’λλωστε, ακόμη και ο τρόπος γέννησης της θεάς ήταν τέτοιος που μαρτυρούσε τις ιδιότητές της. Η γαλανομάτα κόρη ξεπήδησε από το κεφάλι του παντοδύναμου και πάνσοφου

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ



Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΙΟ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΓΟΙ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ


ΜΕ ΤΙΜΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΕΣΗΣ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ







Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Η ελληνικότητα των κρητικών γραφών - ιερογλυφικά, γραμμικές Α,Β

http://asset.tovima.gr/assetservice/Image.ashx?c=13801044&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=1000Οι Μινωίτες αρχικά χρησιμοποιούσαν ένα είδος γραφής που μοιάζει οπτικά τουλάχιστον, με την ιερογλυφική της Αιγύπτου, και κάθε γράμμα συμβολίζεται με ένα ζώο ή αντικείμενο. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν τη "Γραμμική Α" και τέλος, μετά το 1450 π.Χ. και την επικράτηση των Αχαιών, καθιερώθηκε η "Γραμμική Β". Η αποκρυπτογράφηση της τελευταίας το 1952 από τον Αγγλο M.Ventris απέδειξε ότι την εποχή αυτή στην Κνωσό μιλούσαν την ίδια (ελληνική) γλώσσα, που μιλούσαν και οι Αχαιοί, αλλά μας βοήθησε σήμερα να αποδείξουμε ότι το ίδιο ισχύει και για τα "ιερογλυφικά" και την "Γραμμική Α".

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Φάκελος Κύπρου. Νέες αποκαλύψεις για την εθνοπροδοτική συναλλαγή Καραμανλή- Ντάβου με Κίσινγκερ και Τούρκους!

Ο Φάκελος της Κύπρου παραμένει ερμητικά κλειστός!
Η συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων υπό την προεδρία ενός έντιμου πολιτικού του Μεσολογγίτη Χρήστου Μπασαγιάννη, ουσιαστικά [λόγο πιέσεων;] ασχολήθηκε με τα δευτερεύοντα,
Αυτή τη στιγμή στην Κύπρο γίνεται μια έρευνα. Θα αποδώσει;
Ο Νέστωρ της δημοσιογραφίας Ηλίας Δημητρακόπουλος, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ανεύρεση της αλήθειας έχει καταθέσει;
Ο Κισιγγερ θα καταθέσει;;;
Οι τούρκοι είναι αντίπαλοί μας αλλά έχουν το θάρρος να λένε πολλές αλήθειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η έρευνα που έκαναν για τη βύθιση του Κοτσαντεπε όπου ομολογούν ότι για να προστατέψουν άλλα δύο τους πλοία που βάλλονται από την τούρκικη πολεμική αεροπορία κατέρριψαν 19[ΔΕΚΑ ΕΝΝΕΑ] δικά τους πολεμικά αεροσκάφη…
Έγραψε λοιπόν προχθές η Μιλλιετ [εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ,22/8/2010,σελ.15] για τον θάνατο Ιωαννίδη.
«Πέθανε ο άνθρωπος που αποβίβασε την Τουρκία στην Κύπρο»…….
Με δυο λέξεις είπαν τα πάντα..
Όμως για να μην είμαστε επιεικείς[το έχουμε δει κατ επανάληψη και αυτό..] στην προ του Ιωαννίδη χούντα θα υπενθυμίσουμε ότι η κερκόπορτα άνοιξε όταν μετά την τούρκικη προβοκάτσια στην Κοφινου το 1967 απεσύρθη κατά επαίσχυντο τρόπο η Μεραρχία που με συμφωνία με τον Μακάριο είχε στείλει ο Γεώργιος Παπανδρέου το 1964 και έτσι ουσιαστικά, η Κύπρος παρέμεινε απροστάτευτη και έρμαιο των ορέξεων της Τουρκίας [κάτι που επιδιώκουν σήμερα με το αίτημα τους για την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου...].
Ο Καθηγητής Ευριπίδης Μπίλλης έχει αποδεδειχθεί χαλκέντερος στη συγκέντρωση στοιχείων για την Κυπριακή τραγωδία,
Για να μην εξακολουθούμε να πιστεύουμε στα ψέματα διαβάστε τον με τα συνημμένα του
Δημήτρης Αλευρομαγειρος
Από: E. BILLIS [mailto:eurigr@otenet.gr]Αποστολή: Wednesday, August 18, 2010 6:23 PM Θέμα: Μετά τον Θάνατο του τέως δικτάτορα Ιωαννίδη αξίζει να συνοψίσουμε με βάση τα διατιθέμενα στοιχεία, πως διαμορφώθηκε η προδοσία της Κύπρου.
Μετά τον Θάνατο του τέως δικτάτορα Ιωαννίδη αξίζει να συνοψίσουμε με βάση τα διατιθέμενα στοιχεία, πως διαμορφώθηκε η προδοσία της Κύπρου.
1. Το καλοκαίρι του 1973 συναντώνται στο Παρίσι ο <<εθνάρχης>> Καραμανλής με τον Κίσινγκερ (πρώτο συνημμένο) και συμφωνείται με διαμεσολαβητή τον Κίσινγκερ να <<επιτραπεί>> κάποια απόβαση των τούρκων στην Κύπρο για να καταλάβουν ένα μέρος της Κύπρου και <<να λυθεί>> το Κυπριακό.
Σας υπενθυμίζω ότι το 1957 ο Καραμανλής είχε στείλει στην Κύπρο πρόξενο τον διαβόητο Βλάχο, που με εντολές του <<έψαχνε>> να βρει ποια περιοχή να δοθεί στους τούρκους ως βάση (δεύτερο συνημμένο). Από τη στάση του <<εθνάρχη>>(πλήρης σιωπή) φαίνεται ότι ο <<εθνάρχης>> εκτέλεσε τις εντολές του Κίσινγκερ να μην υποβοηθηθεί και να σαμποταριστεί η προσπάθεια του Μαρκεζίνη να οδηγήσει τη χώρα ομαλά στη δημοκρατία (τρίτο συνημμένο παράγραφος 6 και 15 και παράγραφος 10 όπου ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος τοποτηρητής του<< εθνάρχη >> προέβη σε δηλώσεις…).
2. Άγνωστο πώς οι αμερικανοί πείθουν τον Ιωαννίδη να ανατρέψει τον Μαρκεζίνη (παράγραφος 13 τρίτου συνημμένου, επίσκεψη την 23/11/1973 στη Λάρισα του Αμερικανού πτέραρχου της Νοτιανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ με έδρα τη Νάπολη και επιστροφή του στην Αθήνα το Σάββατο 24/11/1973, και παράγραφος 16, επίσκεψη την 25/11/1973 Κυριακή τα ξημερώματα στο ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας του Αμερικανού πτεράρχου της Νοτιανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ, όπου έμενε κάποιος Έλληνας στρατηγός. Ο Αμερικανός ακούστηκε να ρωτά τον Έλληνα: <> και παράγραφος 20 ίδιου τρίτου συνημμένου).
3. Αντικίνημα Ιωαννίδη την 25/11/1973 (παράγραφος 17 τρίτου συνημμένου).
4. Την 27/4/1973 ο Μπονάνος συναντάται (μυστικά) με τον τούρκο πρέσβη(παράγραφος 27 τρίτου συνημμένου).
5. Ο Τούρκος πρέσβης Γκουρούν πληροφορεί το Μαρκεζίνη κατά τη διάρκεια του γεύματος ότι ο στρατηγός Ντάβος βρίσκεται στη Σμύρνη, όπου συνομιλεί με Αμερικανούς και Τούρκους αξιωματικούς. (παράγραφος 36 τρίτου συνημμένου). Ως γνωστόν ο στρατηγός Ντάβος ήταν εκ των έμπιστων του <<εθνάρχη>>. Απαιτείται να ευρεθεί, αν και είναι σχεδόν βέβαιο, ότι συζητούσε με τους τουρκοαμερικάνους τις λεπτομέρειες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
6. 15/7/1974. Πραξικόπημα χούντας εναντίον του Μακαρίου. Ο Μακάριος διαφεύγει τη δολοφονία. Η Τουρκία υποδέχεται τα γεγονότα με χλιαρές δηλώσεις Ετσεβίτ και του Ισίκ ότι <<το θέμα αποτελεί εσωτερικήν υπόθεση των Ελλήνων>> και ότι <<πάντως, θα μεριμνήσει για τη μη υπονόμευση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων και την αλλαγή του νομικού καθεστώτος της νήσου>> (παράγραφος 38 τρίτου συνημμένου).
Προφανώς η Τουρκία προσπαθούσε να παραπλανήσει. Με βάση τα ακλούθησαν τα γεγονότα όπου εξακριβώθηκε η προδοσία και η χωρίς αμφιβολία συμμετοχή σε συμφωνία με τους τούρκους των Μπονάνου και Αραπάκη, καθώς και από πολλά άλλα στοιχεία, κατά τη γνώμη μου η Τουρκία προσπαθούσε να παραπλανήσει τον Ιωαννίδη που φαίνεται δεν ήταν γνώστης της συμφωνημένης απόβασης των τούρκων στην Κύπρο. Αντίθετα πίστευε ότι <<θα πετύχει>> την Ένωση.
7. 20/7/1974. Η Κύπρος υφίσταται Τουρκική εισβολή και οι Τούρκοι με την ανοχή της χούντας, δημιουργούν προγεφύρωμα κοντά στην Κερύνεια (παράγραφος 41 τρίτου συνημμένου). Οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων, Μπονάνος, Αραπάκης και Παπανικολάου, δεν υπακούν στον Ιωαννίδη για απόκρουση των τούρκων(τέταρτο συνημμένο, πρόσφατη συνέντευξη Ιωαννίδη πριν πεθάνει).
Αποσύρουν τα ελληνικά υποβρύχια που βρισκόντουσαν σε θέση βολής από τα τουρκικά πλοία εισβολής, δεν στέλλουν αεροπλάνα (κατά τον Ιωαννίδη η Ελλάδα είχε υπεροπλία με μόλις παραληφθέντα αεροπλάνα), δίδουν εντολές να μην αποκρουστούν οι τούρκοι με διάλυση του μικρού προγεφυρώματος και με συνεννόηση με τους αμερικανούς καλούν τον <<εθνάρχη>> να <<ελευθερώσει>> την Ελλάδα.
8. Ο <<εθνάρχης>> Καραμανλής συνομιλεί με τον Κίσινγκερ (πρώτο συνημμένο)και του επισημαίνει ότι οι τούρκοι παραβαίνουν τα συμφωνηθέντα. Πλην όμως, ενώ όταν ανέλαβε μπορούσε με εντολές του να διαλυθεί το μικρό προγεφυρωμάτων τούρκων, <<τηρεί πιστά>> την εκεχειρία και τους αφήνει ελεύθερους να αποβιβάσουν 40.000 στρατό και εκατοντάδες άρματα μάχης Μ47 και Μ48.
Έτσι επέρχεται η καταστροφή με προδοσία της Κύπρου.
9. Ο << εθνάρχης>> τιμά με ύψιστα αξιώματα τους, Βλάχο, Μπονάνο, Αραπάκη, Παπανικολάου και λοιπούς <<συνεργάτες>> τους. Δεν μπόρεσα να βρω πώς τίμησε το Συνταγματάρχη Ζαρκάδα που αναφέρει ο κ. Πάνος Ιωαννίδης ως τον υπαίτιο για την κατάληψη της Αμμοχώστου (προτελευταίο συνημμένο).
Λογικά από τα ανωτέρω συνάγεται ότι οι αμερικανοί <<χρησιμοποίησαν>> τον Ιωαννίδη για να ματαιώσουν την προσπάθεια του Μαρκεζίνη για ομαλή μετάβαση της χώρας στη δημοκρατία, με σκοπό πρώτα να αλωθεί η Κύπρος.
Σε τούτο είχαν συνεργούς τον <<εθνάρχη>> και την τότε στρατιωτική ηγεσία της χώρας που εκτέλεσε πιστά τις εντολές των αμερικανών να αφεθούν ελεύθεροι οι τούρκοι να καταλάβουν ότι είχε συμφωνηθεί σε άλλο επίπεδο(Καραμανλής – Κίσινγκερ, Ντάβος κτλ).
Όλα δείχνουν ότι ο τέως δικτάτορας Ιωαννίδης ναι μεν παραπλανήθηκε κα χρησιμοποιήθηκε από τους αμερικανούς, αλλά δεν είχε μετάσχει στην συνομωσία ελεύθερης απόβασης των τούρκων στην Κύπρο και κατάληψης μέρους της Κύπρου. Βέβαια οι τούρκοι δεν τήρησαν τη συμφωνία, που ούτως ή άλλως θα ήταν κάτι παρόμοιο και κατέλαβαν <<εθνάρχη συναινούντος>>, το 40% της Κύπρου. Και το συμφωνηθέν να είχαν καταλάβει η κατάσταση σήμερα θα ήταν η ίδια.
Στο τελευταίο συνημμένο μπορείτε δείτε και την προδοσία και τις πράξεις άφθαστου ηρωισμού που συντελέστηκαν κατά την εισβολή των τούρκων στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.
Μετά τα ανωτέρω τίθεται το ερώτημα. Ποιοι ήταν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τα δεινά του ελληνισμού της Κύπρου. Θα λογοδοτήσουν καμιά φορά έστω και μετά θάνατον;;

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

http://www.votegreece.gr




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από Βουλευτη Σερρών (ΛΑ.Ο.Σ.) Η. ΠΟΛΑΤΙΔΗ (μη αποδοχή πρόσκληση για την Δ.Ε.Θ.)


ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ
Βουλευτής Σερρῶν -
ΛΑ.Ο.Σ.

Βασ. Βασιλείου 29 – ΣΕΡΡΑΙ Τ.Κ. 621 22
Τηλ.: 23210-27249, Τηλεομοιότυπο 23210-26856

Βουλῆς 4 - ΑΘΗΝΑΙ 105 62
Τηλ.: 210-3706331, Τηλεομοιότυπο 210-3706531

Ἠλεκτρονική Διεύθυνσι: ipolatidis@gmail.com – Ἱστοσελίδα: www.polatidis.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Ηλίας Πολατίδης απέστειλε προς το Δ.Σ. της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης την παρακάτω επιστολή:

Σας γνωστοποιω ότι δεν πρόκειται να ανταποκριθώ στην πρόσκλησή σας για παρουσία μου στην ομιλία του κ. Πρωθυπουργού στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εις ένδειξιν διαμαρτυρίας για την συνεχιζομένη προεδρία της Δ.Ε.Θ. Α.Ε. από τον κ. Ιωάννη Κωνσταντίνου ο οποίος κατά το παρελθόν εξέφρασε προκλητικότατες ανθελληνικές, μειοδοτικές και φιλοσκοπιανές απόψεις και τις οποίες αρνείται να αναιρέσει.

Ένας καταξιωμένος οικονομικός και κοινωνικός θεσμός όπως αυτός της Δ.Ε.Θ., για τον οποίον υπερηφανεύεται η Μακεδονία αλλά και όλη η Ελλάδα, δεν μπορεί να διοικείται από κάποιον πού στηρίζει τις εις βάρος της Πατρίδας μας και της εθνικής ευαισθησίας του λαού μας σκοπιανές επεκτατικές βλέψεις και να δηλώνει ότι είναι ένας ελληνόφων Ευρωπαίος και όχι Έλληνας!

Αθήναι, 26 Αυγούστου 2010




ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters