Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ .Αρπάζουν τις περιουσίες των Ελλήνων της Πόλης

Ο δικηγόρος Δημήτρης Γκελντής τονίζει ότι οι παρανομίες και οι παρατυπίες πάνε σύννεφο

Ο δικηγόρος Κατερίνης Δημήτρης Γκελντής ύστερα από 18 χρόνια δικαστικών αγώνων πέτυχε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δικαιώνει τους αδελφούς Φωκά οι οποίοι διεκδικούσαν την ακίνητη περιουσία τους στην Κωνσταντινούπολη. Τα δύο αδέλφια Φωκά, ο Βαγγέλης από τη Νέα Καρβάλη Καβάλας και ο Γιάννης από την Κατερίνη, θα εισπράξουν ποσό που ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ από το τουρκικό κράτος τους επόμενους μήνες, ως αποζημίωση για την κληρονομιά της αδελφής τους Πολυξένης, για ακίνητα που είχαν δημευθεί το 1997, μεταξύ των οποίων τρεις πολυώροφες οικοδομές στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Για την ιστορία, η Τουρκία το 1950 υπέγραψε και αποδέχθηκε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σήμερα 59 χρόνια μετά καλείται να την σεβαστεί και να την εφαρμόσει. Ήταν ένας μακρύς και δύσκολος αγώνας, αλλά στο τέλος φαίνεται να μπαίνει τέλος σε ένα ανελέητο πλιάτσικο από μεριάς της τουρκικής κυβέρνησης και του δήμου Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι σιωπούν γι’ αυτό που συμβαίνει. Στο Ε.Δ.Α.Δ. δεν διεκδικήσαμε μόνο τα δικαιώματα μας, κερδίσαμε και την αξιοπρέπεια μας, εξηγεί ο δικηγόρος. Η απόφαση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν αναλογισθεί κανείς ότι ανοίγει ο δρόμος για τις ελληνικές περιουσίες που έχει κατά καιρούς δημεύσει η Τουρκία και ανέρχονται σε 12.000 ακίνητα περίπου, που η αξία τους υπερβαίνει τα 14 δισ. ευρώ.

Το πιο φοβερό είναι ότι η Τουρκία απειλεί με κατάσχεση το ελληνικό γενικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη! Την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επιχειρεί να επαναφέρει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο πνεύμα της περιόδου 1999- 2004 για συνεργασία προς αμοιβαίο όφελος, η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική της δράση.

Αυτή τη φορά μέσω της γενικής διεύθυνσης Βακουφίων (ΓΔΒ), η οποία ελέγχεται πλήρως από το επίσημο τουρκικό κράτος, έστειλε εξώδικο στον Έλληνα πρόξενο Βασίλη Μπορνόβα ζητώντας 400.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι δήθεν το 50% του κτιρίου όπου στεγάζεται το προξενείο ανήκει στο τουρκικό Δημόσιο.

Ξαφνικά γίνεται βορά της τούρκικης κυβέρνησης, του δήμου Κωνσταντινούπολης, τα σπίτια των Ελλήνων, τα εγκαταλειμμένα σπίτια, μιλάμε για 12.000 ακίνητα.
-Ναι, 12.000 ακίνητα τα οποία είχαν δεσμευτεί από την Τουρκία κατά καιρούς. Από τα 12.000, η έρευνα που έχουμε κάνει αποδεικνύει ότι κοντά στα 1.000 είναι εγκαταλελειμμένα εντελώς, τα άλλα ή έχουν καταλήξει να τα εκμεταλλεύεται το κράτος ή έχουν αγοραστεί από ιδιώτες, επομένως έχουμε ένα θέμα με αυτά τα 1.000 εγκαταλελειμμένα ακίνητα, ποια η τύχη τους δηλαδή νομικά.

Το να απαλλοτριωθούν για να γίνει ένα νοσοκομείο το καταλαβαίνω ή μια δημόσια υπηρεσία, αλλά για εμπορικά κέντρα;
-Το να γίνονται είναι καλό να γίνονται αλλά όχι με τις περιουσίες άλλων, γιατί χωρίς να πληρώνεις ή να αποζημιώνεις δεν μπορείς να δημεύεις και να γκρεμίζεις σπίτια. Μόνο να σας πω στην δική μας οικοδομή η μια από τις τρείς που διεκδικούμε, την γκρέμισαν, την ξαναέχτισαν και την έχουν παραδώσει ως οικοτροφείο σαν μέριμνα του παιδιού αλλά στην Ρόταρυ, δηλαδή κοινωνική πολιτική με ακίνητα άλλων δεν είναι σωστό. Ας αποζημιωθούν άπαντες και φυσικά μπορεί να προχωρήσει η Τουρκία σε ότι θέλει. Βέβαια το ζητούμενο είναι ότι έχουμε μια Πόλη που αγγίζει τα 20 εκατομμύρια, υπάρχει μεγάλη οικοδομική έξαρση και μεγάλη στενότητα χώρων, οπότε είναι λογικό ως πολιτική ο δήμος να γκρεμίζει ακίνητα, όχι φυσικά να γκρεμίζει ακίνητα ελληνικά, απλά εδώ πετυχαίνει με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια, δηλαδή και να αξιοποιούν τα ακίνητα εμπορικά.

Άρα είναι οργανωμένο σχέδιο, έχουν εντοπίσει κάποια κτήρια δηλαδή που δεν έρχονται να τα διεκδικήσουν οι ιδιοκτήτες τους;
-Είναι οργανωμένο. Τα ξέρουν, ξέρουν ποια είναι τα ελληνικά ακίνητα και μάλιστα έχουν ξεκινήσει ένα σχέδιο δράσης εν αναμονή της απόφασης Φωκά που κερδίσαμε και έχουν εξαπλωθεί και στέλνουν επιτήδειους και τους βρίσκουν και αγοράζουν τα ακίνητα τους κοψοχρονιάς. Αγοράζουν τα δικαιώματα, οπότε εμφανίζονται μετά οι τούρκοι οι επιχειρηματίες στο Τουρκικό κτηματολόγιο και λένε ότι αυτό εγώ το ακίνητο το έχω αγοράσει από τον Έλληνα αυτό, ποια η τύχη του από εκεί και πέρα είναι άλλο θέμα. Έχουν δεκαπλασιαστεί οι τιμές αυτή την στιγμή στην πόλη, που από το 2009 ήταν 250 τουρκικές λίρες και σήμερα έχει πάει 2.500 τουρκικές λίρες και 8.500 τουρκικές λίρες οπότε είναι μια καλή προοπτική για αυτούς όλους τους επιτήδειους να τις δημεύσουν και να τις εκποιήσουν χωρίς να το πάρουν χαμπάρι οι Έλληνες.

Υπήρξε αντίδραση;
-Δεν είναι μόνο η ελληνική μειονότητα αυτή που υποφέρει στην Τουρκία, γιατί η απόφαση των αδερφών Φωκά αναφέρεται σε όλες τις μειονότητες γιατί έχουν υποστεί τα ίδια και τις ίδιες πρακτικές, τις έχουν υποστεί και η ελληνική μειονότητα, η αρμενική μειονότητα, η εβραϊκή μειονότητα ακόμα και η βουλγαρική απλά πληθυσμιακά εμείς είχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό, κοντά στις 120.00 ήταν οι Έλληνες, γύρω στις 80.000 Αρμένιοι, 40.000 Εβραίοι, 10.000 Βούλγαροι, συν αυτούς προσθέστε και τις μουσουλμανικές μειονότητες που υπάρχουν μεταξύ τους.

Δηλαδή η νομοθεσία κόβεται και ράβεται για να πληγούν οι μειονότητες; Μας έχουν συνηθίσει οι γείτονες σε κάτι τέτοια…
-Αυτό είναι το δίκαιο της Τουρκίας, το θέμα είναι ότι γκρινιάζουν, όταν αυτή την στιγμή έχουμε ένα φοβερό νομικό όπλο που λέγεται απόφαση αδερφών Φωκά, στην οποία δεν άσκησε έφεση η Τουρκία και επομένως έχει ανοίξει τον δρόμο, καλό είναι να μην περιορίζονται μόνο σε ανακοινώσεις αλλά να πάνε και να διεκδικήσουν τα ακίνητα τους και μάλιστα είχα πει και σκέψη μου ήταν ότι εκείνα τα 1.000 εγκαταλελειμμένα, καλό θα ήταν να τα ενισχύσει η Ελληνική Πολιτεία, να τους δώσει κίνητρα, δάνεια, δεν ξέρω τι, ώστε αυτοί να εγκατασταθούν πλέον στην Πόλη, δηλαδή να μετακυλήσει πάλι ο πολιτισμός τον οποίο πήραμε φεύγοντας, να τον επαναφέρουμε πάλι στην Πόλη χωρίς βέβαια μεγαλοϊδεατισμό των εαυτών μας.

Εκτός αυτού του οργανωμένου σχεδίου που έχει η Τουρκία, υπάρχει κάποιο σχέδιο ώστε να αποτρέψει τον κίνδυνο του να επιστρέψουν κάποιοι Έλληνες στις εστίες τους και να αρχίσουν να δραστηριοποιούνται εκεί, να ζουν εκεί επιχειρηματικά;
-Αυτό που λέμε για το δημοσίευμα για τα εγκαταλελειμμένα είναι δισυπόστατο. Δηλαδή και πετυχαίνουν την επέκταση των εμπορικών κέντρων λόγω της οικοδομικής έξαρσης που υπάρχει και της αδυναμίας να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες, αν σκεφτείτε ότι το 30% του ακαθάριστου εγχωρίου προϊόντος υπάρχει στην πόλη, μεγάλη η προσφορά και η ζήτηση, βιομηχανίες, τα πάντα είναι στημένα γύρω από την πόλη, ταυτόχρονα πετυχαίνουν και αυτό, την μη επάνοδο και επαναφορά. Το σχέδιο δράσης της Τουρκίας έχει ξεκινήσει ουσιαστικά το 2006, το παρακολουθούν οι Κωνσταντινουπολίτες, πάρτε μια ομογενειακή εφημερίδα να δείτε ότι υπάρχει ανακοίνωση ότι αγοράζουν τις περιουσίες τους και τις έχουν χάσει και γράφει ονόματα και τηλέφωνα, μέχρι εκεί φτάσαμε.

Πρέπει να δώσει ο καθένας τον μοναχικό του αγώνα δηλαδή;
-Μοναχικός αγώνας αλλά αν δεν ξεκινήσεις…Εμένα μου έχει μείνει κάτι στο μυαλό που είχα ακούσει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο στους διαδρόμους που έλεγαν οι Τούρκοι διπλωμάτες τι μιλάτε, δεν τολμάτε να πάτε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, αυτό είναι το δια ταύτα, αν πας στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο θα δικαιωθείς, βέβαια δεν σημαίνει ότι η Τουρκία δεν βγαίνει αζημίωτη πολλές φορές από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Πρόσφατα βγήκε μια απόφαση στην Κύπρο που τινάζει ουσιαστικά το status της Κύπρου στον αέρα. Εκεί στην Κύπρο, στα κατεχόμενα, δηλαδή για να προσφύγεις στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο θα πρέπει να εξαντλήσεις όλα τα ένδικα μέσα της χώρας κατά της οποίας στρέφεσαι, δηλαδή όπως εμείς πήγαμε, κάναμε το δικαστήριο στην Τουρκία και μας είπαν δεν είστε κληρονόμοι και μετά πήγαμε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, έπρεπε και οι Ελληνοκύπριοι για τις περιουσίες τους να προσφύγουν στα κατεχόμενα, δηλαδή στα δικαστήρια των κατεχόμενων. Πολύ σωστά τότε είπαν δεν μπορούμε να προσφύγουμε στα κατεχόμενα, γιατί αν προσφύγουν και οι θύτες θα κρίνουν τα θύματα, αλλά και είναι σαν να αναγνωρίζουμε το ψευδοκράτος, με αυτό το σκεπτικό πήγαν κατευθείαν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο και είπαν ότι δεν μπορούμε να προσφύγουμε εκεί γιατί δεν υπάρχει κράτος, με αυτό το σκεπτικό βγήκε η πρώτη απόφαση της Λουϊζίδου που εκδικάστηκε και αποζημίωσε κιόλας. Η πρώτη απόφαση της Λουϊζίδου είναι και η δεύτερη που και αυτή αποζημιώθηκε κανονικά. Στο μεσοδιάστημα των δύο υποθέσεων γίνεται στα κατεχόμενα μια επιτροπή απαλλοτριώσεων, η οποία κατατίθεται στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, καταθέτει η Τουρκία και λέει ότι υπάρχει μια επιτροπή αποζημιώσεων και έρχονται οι επόμενες αποφάσεις, Δημόπουλου η τωρινή και λέει ότι 1300 προσφυγές κατατέθηκαν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά της Τουρκίας και τις παραπέμπει όλες πίσω στο ψευδοκράτος, να περάσουν όλες από την επιτροπή απαλλοτριώσεων, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια αλλοτριωτική απόφαση αυτή την στιγμή στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο που δεν σχολιάζεται από κανένα αυτή την στιγμή, που ουσιαστικά αναγνωρίζει το ψευδοκράτος ως συνιστών κράτος, από την στιγμή που αναγνωρίζει θεσμούς, αναγνωρίζει δικαστήρια, αναπέμπει όλα τα θύματα να κριθούν από τους θύτες και τότε αν και εφόσον δεν συμφωνήσουν τότε να επιστρέψουν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Ενώ έπρεπε να κινηθεί σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε στην κ. Λουϊζίδου.
-Ναι την πρώτη.

Άρα ξέρουν και δουλεύουν καλά και εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου.
-Έτσι ακριβώς.


ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ


Type rest of the post here

Στο φως πέτρινο τείχος ηλικίας 23.000 ετών!!!

Το αρχαιότερο τεχνικό έργο της Ελλάδας, πιθανόν μάλιστα και του κόσμου, βρίσκεται στο σπήλαιο της Θεόπετρας στην Καλαμπάκα και μετρά 23.000 έτη.

Στο φως πέτρινο τείχος ηλικίας 23.000 ετών!!!Πρόκειται για ένα πέτρινο τείχος που είχε κατασκευαστεί στην είσοδο του σπηλαίου περιορίζοντας έτσι το άνοιγμά της κατά τα 2/3. Η κατασκευή αυτή λιθοσωρός για την ακρίβεια - μελετήθηκε και χρονολογήθηκε με τη μέθοδο της οπτικής φωταύγειας στο εργαστήριο αρχαιομετρίας του κέντρου «Δημόκριτος», από όπου χθες παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα. Η ηλικία μάλιστα συμπίπτει απόλυτα με την ψυχρότερη περίοδο της τελευταίας παγετώδους εποχής υποδηλώνοντας ότι οι παλαιολιθικοί οικιστές του σπηλαίου είχαν κατασκευάσει αυτό το τείχος στην είσοδό του προκειμένου να προστατευθούν από το δριμύ ψύχος της εποχής.

Υπολείμματα φωτιάς, εργαλεία από πυριτόλιθο και χαλαζία, πρώιμα κοσμήματα από δόντια ελαφιού, λίθινα εργαλεία και κεραμική έχουν έρθει στο φως στο προϊστορικό σπήλαιο της Θεόπετρας κατά τις ανασκαφές που διεξάγει εδώ και 25 χρόνια η δρ Νίνα Κυπαρίσση Αποστολίκα, έφορος Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας Νοτίου Ελλάδος του ΥΠΠΟ. Οι ανθρώπινοι σκελετοί που έχουν βρεθεί είναι ελάχιστοι. Αντιθέτως, πολλά είναι τα οστά ζώων από όλες τις περιόδους χρήσης του σπηλαίου.

Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελούν και τα ευρήματα της μεσολιθικής εποχής, που σχετίζονται με την κεραμική και την καλλιέργεια. Είναι καρποί (κριθάρι, σιτάρι, φακή) τόσο σε άγρια (παλαιολιθική εποχή) όσο και σε καλλιεργημένη μορφή, αποδεικνύοντας ότι οι άνθρωποι εκείνοι είχαν ανακαλύψει μόνοι τους την καλλιέργεια, η οποία ήρθε ως αποτέλεσμα προσπαθειών χιλιετιών και ίσως όχι από τη μετάδοση εμπειριών λόγω των μετακινήσεων πληθυσμών από τη Μέση Ανατολή.


Το σπήλαιο της Θεόπετρας αποτελείται από μία κύρια αίθουσα 24 Χ 30 μέτρων με μικρές κόγχες στην περιφέρεια, ενώ η είσοδός του είναι αψιδωτή. Ο σχηματισμός του τοποθετείται στην ανώτερη κρητιδική περίοδο, δηλαδή 137 ως 65 εκατομμύρια χρόνια πίσω. Ουδείς γνώριζε πάντως τη σημασία του ως τη στιγμή που άρχισε η ανασκαφή, οπότε και σταμάτησε να χρησιμοποιείται για τον σταβλισμό ζώων. «Είναι η μόνη προϊστορική θέση του ελληνικού χώρου με ακολουθία επιχώσεων από την ανώτερη και μέση παλαιολιθική εποχή,τη μεσολιθική και τη νεολιθική, γεγονός που αποδεικνύει τη συνέχεια του πολιτισμού στον ελλαδικό χώρο πολύ πριν από τη νεολιθική εποχή» λέει η ανασκαφέας, τονίζοντας τη σημασία του σπηλαίου για ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο. Η χρονολόγηση πραγματοποιήθηκε από την ερευνητική ομάδα του κ. Ν.Ζαχαριά, επίκουρου καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, και του δρος Ι. Μπασιάκου , διευθυντή Ερευνών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Αναζητώντας τον έλληνα Νεάντερταλ
Ανθρώπινα αποτυπώματα, πιθανότατα τεσσάρων παιδιών- το ένα γυμνό και τα άλλα καλυμμένα-, έχουν αποκαλυφθεί στα βαθύτερα στρώματα του σπηλαίου, όπου τα κατάλοιπα φωτιάς χρονολογήθηκαν με τη μέθοδο του Ανθρακα 14 περίπου στο 45000 π.Χ. Τα αποτυπώματα είναι στη σειρά, το ένα πίσω από το άλλο, και η μελέτη τους μπορεί να οδηγήσει στην αναζήτηση της ύπαρξης του προγενέστερου ανθρώπινου τύπου, και συγκεκριμένα του Ηomo Sapiens Νeanderthalensis. Να σημειωθεί ότι η παρουσία αυτού του ανθρώπου στην Ευρώπη τοποθετείται πριν από 40.000 χρόνια, χρονολογία που ταιριάζει με τις ηλικίες της Θεόπετρας. Ειναι η εποχή πάντως κατά κατά την οποία έγινε η μετάβαση στον σύγχρονο τύπο ανθρώπου, τον Ηomo Sapiens Sapiens. Σε περίπτωση λοιπόν που αποκαλυφθεί στη Θεόπετρα ένας ανθρώπινος σκελετός που να αντιστοιχεί σε αυτές τις ηλικίες, τότε μπορεί να επιβεβαιωθεί αν εκείνη την εποχή υπήρχε ή όχι ο άνθρωπος Νeanderthal και στον ελλαδικό χώρο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... z0j6IDBTCI


Οι ελλείψεις στον στρατηγικό στρατιωτικό σχεδιασμό της Μικρασιατικής εκστρατείας από τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Έχουμε αναφέρει στο παρελθόν (και έχουμε κατηγορηθεί σφοδρά για αυτό), ότι ο σχεδιασμός της Μικρασιατικής εκστρατείας από τον Βενιζέλο υπήρξε πρόχειρος, επιπόλαιος και δεν έλαβε υπόψιν του τις γεωγραφικές και στρατηγικές ιδιαιτερότητες της περιοχής, παρά μόνο τα διεθνή συμφέροντα και τις πολιτικές ισορροπίες της συγκεκριμένης εποχής (1918-1919), οι οποίες όμως μοιραία μεταβάλλονται ταχύτατα.

Αποδείξεις για τον ισχυρισμό μας αυτόν κομίζει ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Σβολόπουλος στην περίφημη πλέον Βενιζελική απολογία του "η απόφαση για την επέκταση της Ελληνικής κυριαρχίας στην Μικρά Ασία", που έχει μάλιστα εκδοθεί υπό την αιγίδα και την οικονομική αρωγή του ιδρύματος "Ελευθέριος Βενιζέλος" με έδρα τα Χανιά.

Σύμφωνα με τον Σβολόπουλο, αρχικά πριν την εκκίνηση της εκστρατείας, ο Ελευθέριος Βενιζέλος αδιαφόρησε πλήρως για τις υποδείξεις των κορυφαίων στρατιωτικών της Αντάντ που βασίζονταν στις πληροφορίες που είχαν οι Σύμμαχοι για την περιοχή. "Στο πεδίο της τακτικής, το σύνολο των εμπειρογνωμόνων μεταξύ των Συμμάχων, είχε προαναγγείλει τις δυσχέρειες αγκίστρωσης των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην Μικρά Ασία...."

"....Ο στρατηγός Χένρι Ουίλσον, ο ναύαρχος Χόουπ και ο στρατηγός Μπλις είχαν επιχειρήσει να μεταπείσουν τους πολιτικούς τους προϊσταμένους, ενώ ακόμη διαρκούσε η δραματική απογευματινή συνεδρίαση της 6ης Μαΐου. Τα επιχειρήματα τους εδράζονταν στους αυστηρούς κανόνες της γεωστρατηγικής: οι διαθέσιμες ελληνικές μεραρχίες δεν ήταν επαρκείς για να επιβάλλουν την τάξη στην εκτεταμένη Μικρασιατική ήπειρο. Βρετανοί, Γάλλοι και Αμερικάνοι επιτελικοί συνέπιπταν στην θεώρηση αυτή".

Την αδιαφορία του για τα στρατιωτικά δεδομένα πριν της εκστρατεία, την εκμυστηρεύτηκε ο Βενιζέλος και στην Πηνελόπη Δέλτα μετά τις εκλογές του 1920. "Εγώ δεν υπολόγισα ποτέ τις δυνάμεις του στρατού για να κρατήσουμε τα σύνορα μας, αλλά στις συμμαχίες και στα γενικά Ευρωπαϊκά συμφέροντα".

"Εμφανώς μάλιστα, δεν είχε σπεύσει να συμβουλευτεί τους άμεσους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες προτού δηλώσει ότι τελικά αποδέχεται την Συμμαχική πρόταση για την αποβίβαση Ελληνικών στρατευμάτων στην Σμύρνη", συμπληρώνει εύστοχα ο Σβολόπουλος.

Πηγές

Κωνσταντίνου Σβολόπουλου, "Η απόφαση για την επέκταση της Ελληνικής κυριαρχίας στην Μ. Ασία", εκδόσεις Ίκαρος υπό την αιγίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και μελετών "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Πηνελόπη Δέλτα, "Ελευθέριος Βενιζέλος: ημερολόγιο - αναμνήσεις - μαρτυρίες - αλληλογραφία" εκδόσεις Ερμής



Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Πλάτων (427-347 π.Χ.)

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ Κας ΑΜΑΛΙΑΣ ΗΛΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

ΜΕ ΤΙΜΗ

Βασίλειος Στυλιανέσης

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ



“Αν ο άνθρωπος διερευνήσει τον εαυτό του και αποδεχθεί τα όρια του, τότε η συμπεριφορά του απέναντι στους συνάνθρωπους του, στην πόλη, στους Θεούς και στη φύση θα είναι ορθή”.
Πολιτεία ( 427B )


Ο Πλάτων, υπήρξε ο δεύτερος της μεγάλης τριάδας των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων -Σωκράτης, Πλάτων και Αριστοτέλης- που έθεσαν σε συνάφεια ο ένας προς τον άλλον τα φιλοσοφικά θεμέλια του Δυτικού πολιτισμού. Ήταν φιλόσοφος και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Κολλυτό της Αττικής το 427 π.Χ. ήταν γιος των αριστοκρατικών Αρίστωνα και Περικτιόνης. Ο πατέρας του καταγόταν από τη γενιά του Κόδρου και η μητέρα του απ’ τη γενιά του Σόλωνα. Είχε δύο αδερφούς, τον Αδείμαντο και το Γλαύκωνα. Το πρώτο του όνομα ήταν Αριστοκλής, στην εφηβεία του όμως ονομάστηκε Πλάτωνας λόγω του ότι είχε πλατύ στέρνο και μέτωπο.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ




ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Του Ιάκωβου Παναγιωτίδη

  • Μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ήρθε η σειρά της Ελλάδας; Σήμερα ζούμε όλοι την διάλυση μας, την οποία αντιμετωπίζει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού με μία αδράνεια και αδιαφορία, με έναν ωχαδελφισμό υπερβαίνοντα τα όρια του απαραδέκτου!
Είναι όμως δυνατόν η πλειοψηφία του λαού να μην ενδιαφέρεται για την πατρίδα της; Ασφαλώς ΟΧΙ! Οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε ότι ο Υλισμός δια του πανίσχυρου Διεθνισμού,κατόρθωσε να μας υποβάλει στον Διεθνιστικό λήθαργο, από τον οποίον αρχίζουμε να αφυπνιζόμαστε σιγά σιγά.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ



Η ΔΡΑΓΩΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ ΠΡΩΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΡΚΟΙ


dragona.jpg

XARA NIKOPOULOU.jpg

Την ώρα που η υπουργός Παιδείας βράβευε τη θυγατέρα του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Χαρά Νικοπούλου, η ειδική γραμματέας του υπουργείου εξαπέλυε αδιανόητη επίθεση εναντίον της, ζητώντας της να «μαζευτεί»

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας κυρίας Θάλειας Δραγώνα βρίσκεται η δασκάλα του μειονοτικού σχολείου Μεγάλου Δερείου Εβρου κυρία Χαρά Νικοπούλου, επειδή υποστηρίζει με σθένος πως οι Πομάκοι μαθητές της δεν είναι Τούρκοι.

Η κυρία Δραγώνα επιτέθηκε φραστικά κατά της εκπαιδευτικού, κόρης του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, προειδοποιώντας τη με «επίσπευση» της μετάθεσής της από τον Εβρο. Τα τελευταία πέντε χρόνια η κυρία Νικοπούλου έχει γίνει κόκκινο πανί για τους εγκάθετους της Αγκυρας στη Θράκη, οι οποίοι θεωρούν πως η εκπαίδευση των μαθητών της μειονότητας θα πρέπει να έχει τουρκική σφραγίδα, ακόμη και αν αυτοπροσδιορίζονται ως Πομάκοι, όπως στην περίπτωση των μουσουλμάνων στο Μεγάλο Δέρειο. Πριν από τρεις εβδομάδες περίπου η κυρία Νικοπούλου βρέθηκε στην Αθήνα, όπου παρέλαβε από τα χέρια της υπουργού Παιδείας κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου το δεύτερο βραβείο του διαγωνισμού «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση 2010» για την έκδοση της μαθητικής εφημερίδας «Δέρειο στη γνώση».

Από το βήμα της εκδήλωσης η εκπαιδευτικός επεσήμανε πως τόσο στο Μεγάλο Δέρειο όσο και στην υπόλοιπη Θράκη υπάρχουν μαθητές Πομάκοι οι οποίοι είναι και αισθάνονται Ελληνες και ζητούν τα δικαιώματά τους στην εκπαίδευση. Μετά τη βράβευση η κυρία Νικοπούλου παρουσίασε την εργασία της για το μειονοτικό σχολείο του Μεγάλου Δερείου, που παρακολούθησε και η υπουργός Παιδείας, η οποία στο τέλος τη συνεχάρη.

«ΜΑΖΕΨΟΥ...»

Στο διάλειμμα της εκδήλωσης η κυρία Νικοπούλου δέχτηκε την απρόκλητη επίθεση της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας για τα όσα δημόσια δήλωσε για την εκπαίδευση των Πομάκων από το βήμα. Οπως δήλωσαν στο «ΘΕΜΑ» αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου, η κυρία Δραγώνα επέπληξε την εκπαιδευτικό κατηγορώντας τη για «άσκηση εξωτερικής πολιτικής στον χώρο του σχολείου», ενώ την απείλησε ευθέως πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μετατεθεί μια ώρα αρχύτερα από τον Εβρο όπως η ίδια έχει ζητήσει. «Δεν είσαι σωστή δασκάλα», της είπε, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της κυρίας Νικοπούλου, η οποία της υπενθύμισε πως λίγο νωρίτερα βραβεύτηκε για το έργο της από την ίδια την υπουργό Παιδείας. Το επεισόδιο είχε συνέχεια, αφού η ειδική γραμματέας του υπουργείου, σε έντονο ύφος και κουνώντας τον δείκτη του χεριού της, κατηγόρησε την εκπαιδευτικό πως γίνεται... «υποχείριο» των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που προσπαθούν να «στριμώξουν» την κυβέρνηση με ερωτήσεις στη Βουλή για τα όσα συμβαίνουν στη Θράκη και στον χώρο της μειονότητας. Ακόμη και ο πρόσφατος εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου βρέθηκε στο στόχαστρο της κυρίας Δραγώνα, η οποία ζήτησε από την κυρία Νικοπούλου να «μαζευτεί» και να μη διανοηθεί να ντύσει τους Πομάκους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου με εθνικές παραδοσιακές στολές, αν και ήταν επιθυμία πολλών γονέων του χωριού. Το «ΘΕΜΑ» επικοινώνησε με την κυρία Νικοπούλου, ζητώντας της να σχολιάσει τη συμπεριφορά της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας προς το πρόσωπό της. Η ίδια αρνήθηκε κάθε σχόλιο και δήλωση, επικαλούμενη τη θέση της ως δημοσίου υπαλλήλου, επιβεβαιώνοντας ωστόσο το φραστικό επεισόδιο με την κυρία Δραγώνα στους χώρους του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στις 13 Μαρτίου.

Κόκκινο πανί γιατί καλλιεργεί την ελληνική συνείδηση στους μαθητές

Κόρη του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Βασίλη Νικόπουλου, η νεαρή εκπαιδευτικός δεν χρησιμοποίησε το αξίωμα του πατέρα της για να πετύχει έναν «καλό» διορισμό στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη, αλλά ζήτησε να διοριστεί το 2004 στο Μεγάλο Δέρειο του Νομού Εβρου, όπου εγκαταστάθηκε μόνιμα μαζί με τον σύζυγό της, μεταφέροντας εκεί και τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Η παρουσία της στο απομακρυσμένο χωριό γρήγορα θορύβησε τους σκληροπυρηνικούς κύκλους της μειονότητας, αφού η εκπαιδευτικός αρνήθηκε να συναινέσει στη γραμμή τουρκοποίησης των Πομάκων μαθητών της, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν για την ίδια τα προβλήματα. Ηταν η πρώτη εκπαιδευτικός στο χωριό που πραγματοποίησε εκδηλώσεις και παρελάσεις στις εθνικές επετείους. Που μίλησε στους μαθητές της για την Ελληνική Ιστορία, τους έμαθε ποιήματα και τραγούδια για το 1821 και το 1940, τα οποία τα παιδιά απήγγελλαν και στη συνέχεια τραγουδούσαν εξοργίζοντας τους εγκάθετους της Αγκυρας, οι οποίοι θεωρούν τουρκικό έδαφος την περιοχή! «Υπάρχουν κύκλοι του τουρκικού προξενείου που δεν επιθυμούν την παρουσία μου γιατί θεωρούν την περιοχή τουρκική. Φαίνεται ότι τους χαλάω τα σχέδια με το να κάνω απλώς τη δουλειά μου. Να διδάσκω δηλαδή τους μαθητές μου και να προσπαθώ να τους δημιουργήσω ελληνική συνείδηση», είχε δηλώσει στις 17/2/2009 η κυρία Νικοπούλου σε συνέντευξή της στο «ΘΕΜΑ».

Αρχικά επιχειρήθηκε η εκδίωξή της από το χωριό με συγκέντρωση υπογραφών, η οποία όμως εξελίχθηκε σε φιάσκο, αφού η πλειοψηφία των γονέων, των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου αρνήθηκε να υπογράψει. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο σε βάρος της, που μάλιστα καλύφθηκε τηλεοπτικά οπό το τουρκικό κανάλι TRT1, το οποίο πάλι δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα. Ακολούθησε ο ξυλοδαρμός της (8/2/2008) από μουσουλμάνο «τουρκόφρονα» κάτοικο του χωριού, που είχε ως αποτέλεσμα να τοποθετήσει νάρθηκα στο χέρι της.Πρόσφατα εφημερίδες της μειονότητας αναπαρήγαγαν την ψευδή είδηση πως η εκπαιδευτικός προσέβαλε τη θρησκεία του Ισλάμ ζητώντας από τους μαθητές της να ζωγραφίσουν τον Αλλάχ. Ηταν μια είδηση καθαρά στημένη, που σκοπό είχε να στοχοποιήσει στον μουσουλμανικό κόσμο την κυρία Νικοπούλου, η οποία ήδη έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα, Κυριακή 28/3/2010

Thermopilai.org




Η υψηλή στρατηγική του Βυζαντίου μάθημα για τις ΗΠΑ

Ο ιστορικός Εντουαρντ Λούτβακ προτείνει να διδαχθούν από τη διπλωματία του

Συνέντευξη στον Δημήτρη Δεληολάνη
Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να διατηρήσουν την παγκόσμια ηγεμονία τους, πρέπει να διδαχθούν από το Βυζάντιο. Να χρησιμοποιήσουν με επιδεξιότητα ένα αρτιότατο δίκτυο πληροφοριών σε συνδυασμό με τη διπλωματία και, μόνο
σε έσχατες περιπτώσεις, έναν καλά εκπαιδευμένο επαγγελματικό στρατό. Αυτοί οι ευφυείς χειρισμοί, που διατήρησαν κραταιά τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία επί μία χιλιετία.
Ο 68χρονος στρατηγικός σύμβουλος και ιστορικός Εντουαρντ Λούτβακ, κορυφαίος εκπρόσωπος του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών της Ουάσιγκτον, οχυρού της ρεπουμπλικανικής Δεξιάς, τεκμηριώνει αυτή τη θέση στο ογκώδες βιβλίο «Η Μεγάλη Στρατηγική του Βυζαντίου», που κυκλοφόρησε ταυτόχρονα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ιταλία. Ο Λούτβακ κατά καιρούς εργάστηκε ως σύμβουλος των υπουργείων Αμύνης και Εξωτερικών και του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ



ΝΑ ΠΟΙΟΝ ΕΘΕΣΕ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ!!


Είναι ο Λιμενικός που επέλεξε η Κυβέρνηση Σημίτη να υπερασπίσει τα ΙΜΙΑ με φουσκωτό σε αποστολή ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ.
ΤΙΜΗΘΗΚΕ με το ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΝΔΡΕΙΑΣ.
Το 2000 σε άλλη επιχείρηση αυτοκτονίας σκότωσε Τσέχους τρομοκράτες που κρατούσαν όμηρους Ελβετούς πολίτες και πρασημοφορήθηκε απο την Κυβέρνηση της Ελβετίας.
Είναι αυτός που σκότωσε τους Αλβανούς κακοποιούς, μπαίνοντας μέσα στην Αλβανία, οι οιποίοι είχαν σκοστώσει τον 22χρονο Έλληνα Λιμενικό ΖΑΦΤΑΝΤΗ.Είχε αυτός που βλέπετε στη φωτό, με τον πατέρα Μπούς και τον Κόλιν Πάουνερ ενω δέχετε συγχαρητήρια για την αυτοθυσία και την δράση του.
"Φωτό απο το ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ"
SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR



Και η Κρήτη στην Τουρκία - ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο JEFFRY ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ

Girit Türkleri / Sanal Alemde Her tarafa Yayılıyoruz/Girit Adaları ,  Girit Yemekleri , Girit Müzikleri , Girit Resimleri , Girit Tarihi ,  Giritli Akrabalar


KAΛΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΑ ; Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ; Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ;


Δεν θα γράψουμε πολλά πράγματα...μπείτε εδώ (http://www.giritturk.com/) και θα βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματα σας!!

Κατά τα άλλα εμείς εδώ έχουμε ένα κράτος και έναν υπουργό (Χρυσοχοίδης) που τους πειράζουν τα συνθήματα του στρατού;; λες και οι ειδικές δυνάμεις των Τούρκων, των Σκοπιανών και των Αλβανών δεν λένε τέτοια συνθήματα; αυτοί λένε τα στρουμφάκια και οι δικοί μας είναι οι "κακοί" !

αλλά είπαμε τα συνθήματα τους πειράζουν...αυτά (giritturk) δεν τους πειράζουν;;;;

Και δεν μιλάμε ούτε για την Κύπρο και πως την παρουσιάζουν οι Τούρκοι...ούτε για την Θράκη...ούτε για την Μακεδονία που την παρουσιάζουν οι Σκοπιανοί παντού ως δική τους...ούτε για την Ήπειρο που κάποιοι την θέλουν Αλβανική...ούτε για το Αιγαίο που το έχουν μοιράσει προ πολλού...μιλάμε για την Κρήτη!!!!

την είδατε την σελίδα;;;; την είδατε καλά;;;

Σαν να είναι πολλές χιλιάδες τα μέλη που την παρουσιάζουν Τούρκικη...δεν νομίζετε;

με τόσο "καπνό"...φωτιά δεν βλέπει κανείς;;;;


Βασίλειος Στυλιανέσης
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ



ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΑ εις μνήμην του Ενωτικού αγώνα 1955-59

Εκδήλωση: ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΑ εις μνήμην του Ενωτικού αγώνα 1955-59 από το ΔΡΑΣΙΣ
Τύπος: Συγκέντρωση Ομάδας/Συλλόγου
'Ωρα Έναρξης: Τετάρτη, 31 Μαρτίου στις 10:00 μ.μ.
Ώρα Λήξης: Πέμπτη, 1 Απριλίου στις 1:00 π.μ.
Τοποθεσία: Άγιος Ιωάννης Πιτσιλιάς,Λεμεσός


Εστάλη απο ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ




Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

«Η αλήθεια για τον Μακεδονικό Αγώνα» του Χρίστου Γούδη

του Γιάννη Κουριαννίδη
εκδότη του περιοδικού «Ενδοχώρα»
δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ.



Το εξώφυλλο του βιβλίου «Η αλήθεια για τον Μακεδονικό Αγώνα 1904-1908» του Χρίστου Γούδη.

Άλλο ένα βιβλίο για την Μακεδονία; Δικαίως θα αναρωτηθεί ακόμη και ο πιο καλοπροαίρετος αναγνώστης, τί παραπάνω μπορεί να προσφέρει ένα βιβλίο όπως αυτό του καθηγητή Χρίστου Γούδη στην εθνική μας αυτή υπόθεση, πολύ δε περισσότερο ένα βιβλίο που φέρει τον φιλόδοξο όσο και προκλητικό τίτλο «Η αλήθεια για τον Μακεδονικό Αγώνα». Αυτόματα δημιουργείται η σκέψη στο μυαλό μας, ότι μέχρι σήμερα δεν είμαστε κοινωνοί της αλήθειας. Και αυτό, ξέρετε, είναι μία μεγάλη αλήθεια, την οποία βεβαίως δεν πρέπει να φοβόμαστε.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ




ΜΕΓΑΛΗ Δευτερα σήμερα.

Τι είναι Μεγάλη Εβδομάδα;

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η εβδομάδα πριν το Πάσχα (από την Κυριακή των Βαϊων το βράδυ μέχρι το Μ. Σάββατο) και ονομάζεται «Μεγάλη», όχι γιατί έχει περισσότερες μέρες ή ώρες από τις άλλες εβδομάδες, αλλά γιατί τα γεγονότα όπου τελούνται και βιώνονται στους Ιερούς Ναούς είναι κοσμοσωτήρια για τον άνθρωπο!

Πώς βιώνεται ο λειτουργικός χρόνος τη Μεγάλη εβδομάδα;

Η Εκκλησία από την μεγάλη της φιλανθρωπία, για να μπορέσουν όσο είναι δυνατόν περισσότεροι πιστοί να συμμετέχουν στις Ακολουθίες, επέτρεψε από την αρχή της Μ. Εβδομάδας, να ψάλλεται ο Όρθρος της επόμενης ημέρας. (π.χ. την Κυριακή των Βαϊων το βράδυ ψάλλεται ο Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας).

Τι τελείται τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας;

Οι τέσσερις πρώτες ημέρες μας προετοιμάζουν πνευματικά για το θείο δράμα και οι Ακολουθίες ονομάζονται «Ακολουθίες του Νυμφίου».

Μεγάλη Δευτέρα (Κυριακή Βαϊων βράδυ):

Την Μεγάλη Δευτέρα κυριαρχούν δύο γεγονότα:

α) Η ζωή του Ιωσήφ του 11ου γιού του Πατριάρχη Ιακώβ, του ονομαζόμενου Παγκάλου, δηλαδή του ωραίου στο σώμα και τη ψυχή. Ο Ιωσήφ προεικονίζει με την περιπέτειά του (που πουλήθηκε σκλάβος στην Αίγυπτο) τον ίδιο τον Χριστό και το πάθος Του.

β) Το περιστατικό της άκαρπης συκιάς που ξέρανε ο Χριστός (Ματθ. 21, 18-22):
Συμβολίζει την Συναγωγή των Εβραίων και γενικά την ζωή του Ισραηλιτικού λαού που ήταν άκαρποι από καλά έργα.

Μεγάλη Τρίτη (Μεγάλη Δευτέρα βράδυ):

Την Μεγάλη Τρίτη θυμόμαστε και ζούμε δύο παραβολές:

α) Των δέκα παρθένων (Ματθ. 25,1-13) που μας διδάσκει να είμαστε έτοιμοι και γεμάτοι από πίστη και φιλανθρωπία.

β) Των Ταλάντων (Ματθ. 25,14-30), που μας διδάσκει να είμαστε εργατικοί και πρέπει να καλλιεργούμε και να αυξήσουμε τα πνευματικά μας χαρίσματα.

Μεγάλη Τετάρτη (Μεγάλη Τρίτη βράδυ):

Η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στην αμαρτωλή γυναίκα (Λουκ. 7,47), που μετανιωμένη άλειψε τα πόδια του Κυρίου με μύρο και συγχωρήθηκε για τα αμαρτήματά της, γιατί έδειξε μεγάλη αγάπη και πίστη στον Κύριο. Ψάλλεται το περίφημο τροπάριο (δοξαστικό) της Υμνογράφου Μοναχής Κασσιανής.

Μεγάλη Πέμπτη (Μεγάλη Τετάρτη βράδυ):

Την Μεγάλη Πέμπτη γιορτάζουμε 4 γεγονότα :

α) Τον Ιερό Νιπτήρα, το πλύσιμο δηλαδή των ποδιών των μαθητών από τον Κύριο, δείχνοντας για το ποια πρέπει να είναι η διακονία των πιστών στην Εκκλησία.

β) Τον Μυστικό Δείπνο, δηλαδή την παράδοση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

γ) Την Προσευχή τυ Κυρίου, στο Όρος των Ελαιών και

δ) την Προδοσία του Ιούδα, δηλαδή την αρχή του Πάθους του Κυρίου.

Μεγάλη Παρασκευή (Μεγάλη Πέμπτη βράδυ):

Την Μεγάλη Παρασκευή έχουμε την Κορύφωση του θείου δράματος, τελείται η «Ακολουθία των Παθών» και θυμόμαστε και βιώνουμε τα Σωτήρια και φρικτά Πάθη του Κυρίου και Θεού μας. Δηλαδή:

α) Τα πτυσίματα

β) τα μαστιγώματα

γ) τις κοροϊδίες

δ) τους εξευτιλισμούς

ε) τα κτυπήματα

στ) το αγκάθινο στεφάνι και κυρίως την

ζ) Σταύρωση και

η) τον θάνατο του Χριστού μας.


Μεγάλο Σάββατο (Μεγάλη Παρασκευή πρωϊ και βράδυ):

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωϊ γιορτάζουμε:

α) την Ταφή Του Κυρίου και

β) την Κάθοδο Του στον Άδη, όπου κήρυξε σε όλους τους νεκρούς. Έτσι Μεγάλη Παρασκευή το πρωϊ (ημερολογιακά), τελούνται οι εξής ακολουθίες: Ακολουθία των Μεγάλες Ωρών και στις 12.00 το μεσημέρι της Αποκαθηλώσεως, δηλαδή την Ταφή Του Κυρίου από τον Ιωσήφ τον Αριμαθαίας και το Νικόδημο τον Φαρισαίο, μέλος του Μ. Συμβουλίου και κρυφό μαθητή του Κυρίου.

Την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ (ημερολογιακά) ψάλλονται τα Εγκώμια και έχουμε την περιφορά του Επιταφίου!

Κυριακή του Πάσχα (Μ. Σάββατο πρωϊ και νύχτα από τις 12.00 π.μ):

Το Μεγάλο Σάββατο (ημερολογιακά) το πρωϊ, έχουμε την λεγόμενη «1η Ανάσταση», δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο!

Το Μεγάλο Σάββατο στις 12.00 (δηλαδή ουσιαστικά την Κυριακή), έχουμε την ζωηφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας, την ήττα του θανάτου και της φθοράς και την αφή του Αγίου Φωτός στον κόσμο από το Πανάγιο Τάφο.

Κυριακή του Πάσχα στις 11.00 π.μ. ή το απόγευμα, τελείται ο «Εσπερινός της Αγάπης», όπου σε πολλές γλώσσες διαβάζεται το Ιερό Ευαγγέλιο και διατρανώνεται παγκοσμίως η νίκη του θανάτου και η εποχή της Καινούριας Διαθήκης, της χαράς και της Αναστάσιμης ελπίδας.
Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα των Παθών και της Αναστάσεως για όλους εμάς τους Πίστους;

Οι πιστοί βιώνουμε τα πάθη και την ανάσταση του Χριστού συμμετέχοντας ενεργά σε αυτά με «συμπόρευση», «συσταύρωση» και «συνανάσταση»! Ο Χριστός με την θέληση του (εκουσίως), έπαθε και ανέστη για να σωθούμε όλοι εμείς! Αυτό σημαίνει ότι δεν λυπούμαστε «μοιρολατρικά» για το Πάθος του, αλλά για τις δικές μας αμαρτίες και αφού μετανοιώνουμε ειλικρινώς μπορούμε την αντικειμενική σωτηρία που χάραξε ο Χριστός να την κάνουμε και υποκειμενική - προσωπική σωτηρία!

Αντώνης Χρήστου

Περισσότερα για τις σημαντικές αυτές εορτές (και όχι μόνο), μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://users.otenet.gr/~gmcr/bible/Archives.htm

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR




Χρόνια Πολλά Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

Του Ιωάννη Κωνσταντινίδη
Με αφορμή την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών και την εορτή του Πάσχα, την κορυφαία γιορτή του Χριστιανισμού,έτσι λοιπόν και εμείς με τη σειρά μας,Εγω,η ομάδα και οι Διαχειριστες εύχομαστε σε όλα τα μέλη ,καθώς και στις οικογένειες σας,και σας στέλνουμε μηνύματα χαράς, αναγέννησης, ενότητας και αγάπης, που φέρει μαζί της η Ανάσταση του Κυρίου ημών.
Αγαπητά Μέλη Για μια ακόμη φορά βιώνουμε την κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας. Οι ψυχές όλων μας συμπάσχουν και ακολουθούν τον Θεάνθρωπο στο μαρτυρικό Γολγοθά και τα Θεία Πάθη κορυφώνονται πριν την Ανάσταση.
Το μεγαλείο της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης και το πανανθρώπινο μήνυμα των ημερών συμπυκνώνεται στο μεγαλείο της απόφασης του Ιησού να σταυρωθεί για να άρει τις αμαρτίες όλων των ανθρώπων.
Η πορεία του μαρτυρικού δρόμου πολλές φορές μοιάζει με το δύσκολο δρόμο που μας επιφυλάσσει η ζωή. Γι' αυτό είναι πού σημαντικό να γνωρίζουμε ότι όσο σκοτεινό κι αν είναι το μονοπάτι που διανύουμε πάντα στο τέλος υπάρχει το φως που συνοδεύει την «Ανάσταση». Με την απαραίτητη ευλάβεια ας ανοίξουμε τις ψυχές μας για να αποδεχθούμε την αγάπη και την ελπίδα που απορρέει από την κορυφαία απόδειξη ης χριστιανικής πίστης, τη Σταύρωση και την Ανάσταση.
Ας ευχαριστήσουμε λοιπόν τον Κύριο, που μας πέρασε μέσα από το πέλαγος της νηστείας και μας οδήγησε με ευφροσύνη στο λιμάνι της Αναστάσεώς Του. Ανάσταση λοιπόν του Χριστού είναι και η δική μας ανάσταση. Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Kαλό και Ευλογηµένο Πάσχα με υγεία, αγάπη και ειρήνη.



Δραματική αλλαγή πολιτικής της πολιτικής εις βάρος των συμφερόντων του ΄Έθνους

Οι ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ, με κοινό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν καταγγέλλουν, «Δραματική αλλαγή πολιτικής της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας εις βάρος των συμφερόντων του Έθνους» , και επισημαίνουν ,ότι «η κυβέρνηση επείγεται να κλείσει το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ με σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, χωρίς να συζητήσει τα καίρια θέματα εθνότητας, υπηκοότητας και γλώσσας , γεγονός το οποίο είναι εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων και καταστροφικό για την Ελλάδα η οποία αποδέχεται την παραχώρηση στους Σλάβους του Μακεδονικού πολιτισμού και της ιστορίας, πράγμα πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά».

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου


Στις 16 και 17 Μαρτίου 2010, μετά από αίτημα της Προέδρου της Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κ. Νίνας Γκατζούλη και πολλών Συλλόγων της Πατρίδας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στην Αθήνα με τον Πρόεδρο του ΛΑ.ΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππα Πετσάλνικο και τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά. Τον ΑΝΥΠΕΞ κ.Δρούτσα μέλη της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ συνάντησαν στην Νέα Υόρκη προ δεκαπενθημέρου.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Καρατζαφέρη παραβρέθηκαν η Ύπατος Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ κ. Νίνα Γκατζούλη, ο Πρόεδρος Μακεδονικών Τμημάτων Αφρικής κ. Αμύντας Παπαθανασίου ο Πρώην Ύπατος Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ και νυν Πρόεδρος του Αλεξανδρείου Ιδρύματος κ. Πάνος Δ. Σπηλιάκος και ο Πρόεδρος Επιτροπής Διαδικτύου κ. Βασίλειος Γκατζούλης.
Οι εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου ανέπτυξαν στον κ. Καρατζαφέρη τις αταλάντευτες θέσεις που διατυπώνονται στο ψήφισμα των Μακεδονικών οργανώσεων του εξωτερικού και του εσωτερικού, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που απορρίπτει τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Επέδωσαν στον συνομιλητή τους το Ψήφισμα που υιοθέτησαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και πλήθος Οργανώσεων της γενέτειρας στο οποίο διατυπώνουν την ανωτέρω θέση. Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι είναι μια ανάσα οξυγόνου η επίσκεψη των Παμμακεδονικών οργανώσεων όλου του κόσμου -τις οποίες χαρακτήρισε «το καθαρότερο ίσως κομμάτι του ελληνισμού».

Στις 17 Μαρτίου επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά οι εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίοι οι οποίοι αντιπροσωπεύτηκαν από την Πρόεδρο της Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κ. Νίνα Γκατζούλη, τον Πρόεδρο Παμμακεδονικής Ευρώπης Αχιμανδρίτη Δρ. Παντελεήμωνα Τζορμπατσόγλου, τον Πρόεδρο Μακεδονικών Τμημάτων Αφρικής κ. Αμύντα Παπαθανασίου, καθώς και τους πρώην Προέδρους της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ κ. Νίνα Περοπούλου, και κ. Πάνο Δ. Σπηλιάκο και κ. Βασίλη Γκατζούλη Πρόεδρο της Επιτροπής Διαδικτύου και τους Μακεδόνες της γενέτειρας αντιπροσώπευσαν οι κ.κ. Θεόδωρος Δαρδαβάσης Πρόεδρος Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Τανιμανίδης Πρόεδρος Σωματείου «Παναγίας Σουμελά», Βενιαμίν Καρακοστάνογλου Πρόεδρος Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Τζούλης Πρόεδρος Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων, Αντώνης Δασκόπουλος Πρόεδρος «Ομάδας 21» και Πρόεδρος της Γραμματείας του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδου εν Ελλάδι και Νομάρχης Πιερίας Γεώργιος Παπαστεργίου.
Οι εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, και του Εσωτερικού ανέπτυξαν τις θέσεις τους και τόνισαν πως τάσσονται όπως και η συντριπτική πλειονότητα του Ελληνικού λαού ότι δεν αποδέχονται ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων αποκληθούν Μακεδόνες και μάλιστα με Ελληνική υπογραφή. Δυστυχώς η αποδοχή εκ μέρους της ελληνικής πολιτικής, ως λύση του προβλήματος, τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό είναι απαράδεκτη και εθνικά καταστροφική, διότι αποδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων είναι Μακεδόνες και απομένει ο γεωγραφικός τους προσδιορισμός. Επίσης εξέφρασαν τις ανησυχίες τους μετά την πρόσφατη επίσκεψη του ΄Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον διότι φοβούνται την αλλαγή προς το χειρότερο της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής εις βάρος των εθνικών συμφερόντων, καθ’ όσον, όπως ανακοίνωσε ο ΑΝΥΠΕΞ κ. Δ. Δρούτσας η χώρα μας αποδέχεται διαπραγμάτευση για το όνομα χωρίς να κλείσουν και τα θέματα της εθνότητας, γλώσσας και υπηκοότητας, υπαναχωρώντας από προηγούμενες διακηρύξεις και πράξεις.

Ο κ. Σαμαράς, όπως και ο κ. Καρατζαφέρης άκουσαν με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον τις ανησυχίες των Μακεδονικών Οργανώσεων.

Οι εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, Νίνα Γκατζούλη, Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τζορμπατσόγλου, Αμύντας Παπαθανασίου, Νίνα Περοπούλου, Πάνος Σπηλιάκος και η Καίτη Καψή η οποία αντιπροσωπεύει τις Γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, με βαθύτατη λύπη ανακοινώνουν ότι «δεν μπορούμε να πούμε πως συνέβη το ίδιο και με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο. Απογοητευτήκαμε με τη συζήτηση που είχαμε μαζί του και αυτό που αποκομίσαμε ήταν πως η κυβέρνηση επείγεται να κλείσει το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ με σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, χωρίς να συζητήσει τα καίρια θέματα εθνότητας, υπηκοότητας και γλώσσας , γεγονός το οποίο είναι εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων και καταστροφικό για την Ελλάδα η οποία αποδέχεται την παραχώρηση στους Σλάβους του Μακεδονικού πολιτισμού και της ιστορίας, πράγμα πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά». Η αντιπροσωπεία επίσης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να κατοχυρωθεί από το κοινοβούλιο η ταυτότητα του Μακεδονικού Ελληνισμού ως ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά και αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού.

Η κ. Γκατζούλη τόνισε: «πρέπει να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε και να ενδυναμώνουμε τις σχέσεις μας με τον απανταχού ελληνισμό. Κατά ένα μεγάλο μέρος το έχουμε πετύχει. Έχουμε διασυνδέσεις με πολλούς φορείς και συλλόγους στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Άλλωστε η ηλεκτρονική επικοινωνία επιτρέπει την ανταλλαγή μηνυμάτων σε ελάχιστο χρονικό διάστημα». Πριν από τρεις μήνες οι Μακεδόνες στο εξωτερικό και 95 περίπου οργανώσεις στην Ελλάδα έβγαλαν ένα κοινό μήνυμα με το οποίο προβάλλουν τις θέσεις τους ότι δεν αποδέχονται όνομα για την γείτονα χώρα η οποία θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» και τα παράγωγα του όρου αυτού.

Οι εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και οι εκπρόσωποι της γενέτειρας συμφώνησαν πως μετά την δραματική αλλαγή πολιτικής της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας εις βάρος των συμφερόντων του ΄Έθνους, οι Μακεδονικές Οργανώσεις στο Εξωτερικό και στην Ελλάδα θα συντονιστούν για να προγραμματίσουν ενεργό εκδήλωση των θέσεων τους που φέρει και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού εκτός ορισμένων πολιτικών διαφόρων κομμάτων.

ninagatz@comcast.net



ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ


Ἀγαπητοὶ φίλοι, ἑκατὸ χρόνια μετὰ τὴν ἡρωϊκὴ ἔξοδο ἀπὸ τὴν ζωὴ (7/8 'Απριλίου 1910) τοῦ βάρδου τῆς Ἑλληνικῆς Φύσεως καὶ τοῦ Ἑλληνικοῦ Κάλλους, ὁραματιστοῦ τῆς Ἑλληνικῆς Ἀναγεννήσεως καὶ προφήτου τοῦ Ἑλληνισμοῦ, ΠΕΡΙΚΛΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡ.ΓΑΙΝΝΟΠΟΥΛΟ


Οι φωτογραφίες είναι αφιερωμένες σε όσους προσβλήθηκαν από τα συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση.(ΦΛΩΡΟΙ & ΚΑΤΙΝΕΣ )


Οι φωτογραφίες είναι αφιερωμένες σε όσους προσβλήθηκαν από τα συνθήματα των ΟΥΚάδων στην παρέλαση. Είναι από αλβανικό forum και έχουν δημοσιευτεί τον Ιούνιο του 2009. Πέρυσι δηλαδή και φτιάχτηκαν από νέους ανθρώπους που ονειρεύονται Μεγάλες Αλβανίες.

Μην φοβάστε όμως όλοι εσείς οι εύθικτοι. Ο καφές στο Da Cappo θα συνεχίσει να σερβίρεται κανονικά και οι Mercedes και τα Cayenne σας δεν θα γρατσουνισθούν...

Εμάς που ζούμε πιο βόρεια δεν μας πείραξαν τα συνθήματα.

Σεβασμό δείχνουμε σε όσους σέβονται την φιλοξενία που τους προσφέρει η χώρα μας.

Δεν νιώθουμε ότι είμαστε ένα έθνος με τους Αλβανούς (nje komb – ένα έθνος) όπως γράφουν στη παραπάνω φωτογραφία .


Ούτε συμφωνούμε με την Αλβανίδα μαθήτρια (που γεννήθηκε στην Ελλάδα) και είπε στο MEGA ότι "η σημαία είναι μόνο ένα πανί".

Ναι το ξέρουμε ότι είναι ένα πανί, μόνο που για εμάς κάτι συμβολίζει.

Για σένα που οι παππούδες σου "έκαναν πλάτες" στους Γερμανούς δεν σημαίνει τίποτα αλλά για εμάς που οι παππούδες μας "έβαλαν πλάτη" για να διώξουν τους Γερμανούς σημαίνει πολλά.

TRIKALA.GR



Αντιδρούν οι ομογενείς μας στις μεθοδεύσεις του ΠΑΣΟΚ

280310-eyzwnesΈξαλλοι από θυμό είναι οι ομογενείς μας σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, με την απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που καταργεί τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου!
Στην Αυστραλία και στις ΗΠΑ, το κλίμα είναι στην κυριολεξία εκρηκτικό, ενώ τα λίγα εκεί στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κυριολεξία... κρύβονται, προκειμένου να αποφύγουν την κατακραυγή! Οργισμένοι είναι όμως και οι ομογενείς μας στη Γερμανία και ιδιαίτερα στο Μόναχο, με την κυβέρνηση της Αθήνας αλλά και τον εκεί πρόξενο που τους έστειλε το ΥΠΕΞ, τον Ανδρέα Ψυχάρη, υιό του γνωστού εκδότη, ο οποίος είχε συγκρουστεί με ομογενειακούς παράγοντες στη Φλόριδα των ΗΠΑ, όπου υπηρετούσε (τον «εκσυγχρονισμό» και το «φωταδισμό»;).
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Συνθήματα, τραγουδάκια και ρουφιανιλίκι



Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη


Μας ψάχνεις με το κυάλι. Ερχόμαστε 1000 και συ, Πατρίδα, διαλέγεις 100. Δεν είμαστε συνηθισμένοι άνθρωποι. Είμαστε άντρες που πηδάμε από την ράμπα του ελικοπτέρου ή από την πόρτα του αεροπλάνου μέρα ή νύχτα μ’ ένα πανί στην πλάτη. Άντρες που στην εκπαίδευση θα σπάσουμε χέρια, πόδια, κεφάλια, θα μείνουμε ανάπηροι ή θα μας κλάψει η μάνα μας από «αστοχία υλικού» ή μια μαλακία της στιγμής. Στις επιχειρήσεις θα φάμε τις ριπές από τα όπλα των εχθρών, των μαφιόζων και των ναρκεμπόρων, θα σκαρφαλώσουμε στα βράχια, θα σπάσουμε πόρτες να μπουκάρουμε σε κτίρια ή θα αναρριχηθούμε στα πλοία να εξουδετερώσουμε τρομοκράτες. Μας έχεις σε ετοιμότητα για να μας στείλεις στην Κύπρο ή όπου αλλού θα τα βρεις σκούρα. Άντρες που χωρίς να τρέμουν τα χέρια μας θα φτιάξουμε ή θα εξουδετερώσουμε βόμβες, θα διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας κάτω από εχθρικό πυρ και θα ανταποδώσουμε εύστοχα. Κύρια ανταμοιβή μας το μπράβο του Λοχαγού και του Διοικητή μας, το δικαίωμα να φοράμε τα διακριτικά και τον μπερέ μας, αφού φτύσαμε αίμα και κινδυνέψαμε.

Ναι, οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων δεν σηκώνουμε πολλά – πολλά. Από γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο ΔΕΝ. Μπορούμε όμως να συνεχίσουμε εκεί που οι άλλοι τα φτύνουν. Έχουμε σιδερένια πειθαρχία και μπορούμε να σου φυτέψουμε μια σφαίρα στο δόξα πατρί από μεγάλη απόσταση. Μπορούμε να τρέχουμε ΠΟΛΛΟΥΣ γύρους στο στίβο ή να περπατάμε φορτωμένοι 80 χιλιόμετρα με στάσεις λίγων λεπτών, να βουτάμε στη λάσπη και τα βρωμόνερα, να διαβιούμε επί μέρες πεινασμένοι, διψασμένοι μέσα στο χιόνι ή στο λιοπύρι αλλά να ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ τα όπλα, τους συντρόφους, την Αποστολή. Αγαπάμε τη Σημαία, την Πατρίδα, τα όπλα, την στολή μας, το «ζευγάρι» μας στην εκπαίδευση. Είμαστε πιστοί, επιθετικοί, έχουμε αυξημένο αίσθημα τιμής. Όλες οι Ειδικές Δυνάμεις, Καταδρομείς, Καταδρομείς – Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες, Αμφίβιοι, του Στρατού, του Ναυτικού ή των Σωμάτων Ασφαλείας, έτσι είναι. Έτσι είμαστε. Αγαπάμε τους συντρόφους μας, τους νοιαζόμαστε. Όπου κι αν συναντηθούμε, ακόμη κι άγνωστοι, γινόμαστε φίλοι, μας ενώνει το «Πνεύμα Μονάδος», οι κοινοί κίνδυνοι του Εθελοντή. Βοηθάμε ο ένας τον άλλο κι ένα μικρό σήμα στο πέτο κατεδαφίζει σε δευτερόλεπτα τα κοινωνικά τείχη. Ε, ναι, κορίτσια, είμαστε τσαμπουκάδες, επιθετικοί, περήφανοι. Και ναι, στα στρατόπεδα μας κατά την εκπαίδευση φωνάζουμε συνθήματα, που δεν έχουν σχέση με την ειρήνη και την παγκόσμια αδερφοσύνη, γιατί στον πραγματικό κόσμο ο εχθρός έχει όνομα. Γιατί δεν προετοιμαζόμαστε να κεντήσουμε ή να μοιράσουμε γαρύφαλλα. Επικρατέειν ή απόλλυσθαι. Γκέγκε; Να νικήσουμε ή να πεθάνουμε. Και κάποιοι από μας σκοτώνονται, ή μένουν ανάπηροι. Στον πόλεμο ή την εκπαίδευση. Στην Εθνική Άμυνα ή στην Δημόσια Ασφάλεια, σε κάποιους από μας «κληρώνει» ο Χάρος ή το σακατιλίκι.

Λοιπόν τα φώναξαν ή δεν τα φώναξαν τα συνθήματα; Στους δίδυμους αδένες μας… Να κι αν τα φώναξαν, να κι αν δεν τα φώναξαν. Δεκάρα δεν δίνω για το τι γράφουν τα τρυφερά αγόρια και τα περίεργα κορίτσια της αποβιωσάσης «αυτοκράτειρας». Εντάξει, μερικά από αυτά που τραγουδάμε στα στρατόπεδα δεν είναι για το σαλόνι ή την Πανεπιστημίου αλλά ε, και; Μια επίπληξη αρκεί, όπως στον περήφανο λύκο σου, που φυλάει το έχει σου, όταν παραγαβγίσει. «Μη αγόρι μου,» του λες «σιωπή», δεν τον πλακώνεις με την λουρίδα, δεν του σπας τον τσαμπουκά. Ναι, κορίτσια, οι άντρες των Ειδικών Δυνάμεων είμαστε τα μαντρόσκυλα της Πατρίδας, φυλάμε προκινδυνεύοντες το βιος και την τιμή της. Άμα θέλετε ρεβεράντζες, λυγισμένο χεράκι και νωχελικό βλέμμα, άμα θέλετε απάτριδες μηδενιστές, άμα θέλετε να το ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ με τους ισλαμοφασίστες επεκτατιστές, με τους ναρκεμπόρους, τους νταβαντζήδες, τους ληστές και τους τρομοκράτες, τραβάτε στην Κουμουνδούρου, στο Nosotros ή στο «νέο» ΠΑΣΟΚ – μπαρόκ. Θα βρείτε τους κατάλληλους. Εμείς δεν θα μπορέσουμε. Είναι άλλη οι δουλειά μας. Αντρική.

Ο Τάσος Φωτόπουλος ήταν 20 χρονών. Από την Αργυρούπολη. Μαζί μου στο ίδιο Σχολείο Αλεξιπτωτιστών. Μαζί πήραμε την «πουλάδα». Ο Τάσος ήταν στον 1ο Λόχο κι εγώ στον ΛΥΠ, εκπαιδευτής στο ΠΕΝ. Σκοτώθηκε σε άλμα στην Πάχη το 1991. Στην κηδεία του ζήτησα και ήμουν επικεφαλής στο άγημα απόδοσης τιμών. Έδωσα το «τρις στον αέρα πυροδοτήσατε και τον νεκρό τιμήσατε» κι ύστερα ο Διοικητής μας έδωσε διπλωμένη τη σημαία που σκέπαζε το φέρετρο, τον πράσινο μπερέ του και την «πουλάδα» του στην μάνα του. Δεν περιγράφεται αυτό το πράγμα. Στην μνήμη του λοιπόν αφιερώνω το τραγουδάκι που έβαζα και τραγουδούσαν στο τροχάδην οι κομάντος όταν τους έκανα γυμναστική. Μια φορά, μετά από άγημα στον Αρχηγό ΓΕΣ της Ολλανδίας στον Άγνωστο Στρατιώτη, το τραγουδήσαμε με τα όπλα ανά χείρας πηγαίνοντας τροχάδην στο τότε υπαίθριο πάρκινγκ της Βουλής για να φύγουμε με τα Στάγιερ. Σπάσαμε τζάμια!

«Μες της Κύπρου τα βουνά

ο Κατσάνης πολεμά

κι ο Παπαγεωργίου, εκεί,

το ύψωμα τώρα πατεί.

Με τον Κατούντα Λοχαγό,

Τραβάμε όλοι πάντα μπρος.

Μάνα μου τι χαλασμός,

Γέμισε ο ουρανός!

Σαν γεράκια, σαν αητοί

Κατεβαίνουμε στη γη!

Μες στο αίμα, στη φωτιά,

η 2α πολεμά!

Κύπρος, Θράκη, Κορυτσά,

Ίμβρος, Τένεδος, νησιά,

Πράσινα μπερέ ορμούν

Κι οι εχθροί τα προσκυνούν!

Πατρίδα μου πώς να στο πω,

Μάνα Ελλάδα σ’ αγαπώ!

Θα το πούνε και στα νέα,

Θα σου φέρω εγώ σημαία.

Θα ‘ναι κόκκινη μεγάλη,

θα ‘χει έν’ άστρο ένα φεγγάρι.

Κύπρος, Θράκη, Κορυτσά,

Ίμβρος, Τένεδος, νησιά,

Πράσινα μπερέ ορμούν,

Κι οι εχθροί τα προσκυνούν»

Αφιερωμένο εξαιρετικά, σε όλα τα προοδευτικά κορίτσια και τα περίεργα αγόρια που εθίγησαν. Κι επειδή, οσμίζομαι ήδη τις αντιδράσεις στην ανάρτηση, πάω να πιω μερικές μπύρες με κάτι παλιοσειρές μου λοκατζήδες κι ύστερα όλοι μαζί θα κατουρήσουμε πάνω στην πολιτική σας ορθότητα. Φιλιά στο σβέρκο.

Υστερόγραφο από Αδιάβροχους: ας σιγουρευτούμε πρώτα ότι είναι 100% γνήσιο το βίντεο. Ας μην προτρέχουμε...


http://adiavroxoi.blogspot.com



Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΟΥ 1946 ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ




Να γιατί φώναζε τέτοια συνθήματα η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος στην παρέλαση.


Μαρίνος Ζαμπάτης

Ο χρόνος , ξημερώματα μεγάλου Σαββάτου 27-4-1996, ο τόπος ανοιχτά του Κόλπου της Παναγιάς, Θεσπρωτία.


Μαρίνος Ζαμπάτης Σκάφος ΛΣ

Οι πάνοπλοι Λιμενικοί επιβαίνοντας στο φουσκωτό τους περιπολούν μαζί με το πλωτό "118" ανοιχτά της Κέρκυρας..Πρίν απο μερικές μέρες (Μ.Τετάρτη) είχαν καταδιώξει ένα ακόμα αλβανικό ταχύπλοο και σύμφωνα με το σήμα της Ιντερπόλ μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών θα πέρναγε αυτές τις μέρες απο την Αλβανία στις Ελληνικές ακτές. Ενέδρα λοιπόν,αναμονή και το βλέμα καρφωμένο στο ραντάρ , το σκηνικό γνωστό το ίδιο και απαράλαχτο.

Δεν άργησε να φανεί το ύποπτο σκάφος ,χωρίς φώτα ναυσιπλοίας και με 5 επιβαίνοντες ,να πλησιάζει την θέση των Ελλήνων Λιμενικών..Κίνηση προς το άγνωστο πλεούμενο,προβολέας και κλήση να σβήσει τις μηχανές..Η απάντηση ήρθε άμεσα με έναν καταιγισμό πυρών απο αυτόματα όπλα που γαζώνουν τα ελληνικά περιπολικά. Οι Λιμενικοί ανταποδίδουν τραυματίζοντας έναν απο τους λαθρέμπορους ,η καταδίωξη τελικά λήγει χωρίς την σύλληψη των Αλβανών κακοποιών ..όχι όμως χωρίς απώλειες . Ο 25χρονος Μαρίνος Ζαμπάτης ,παλικάρι απο το Μεγανήσι και ένας απο τους καλύτερους άνδρες Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος κείτεται νεκρός χτυπημένος θανάσιμα από τα πυρά των Αλβανών κακοποιών.

Το παραπάνω περιστατικό ήταν η σταγόνα που ξεχύλησε το ποτήρι. Από το καλοκαίρι του 1996 μέχρι και το 1997 η Αλβανική Μαφία είχε επιδοθεί σε ένα ολοένα και αυξανόμενο αριθμό ληστρικών επιδρομών στα παράλια της Κέρκυρας και η κατάσταση είχε αρχίσει να επηρεάζει τον τουρισμό του νησιού αλλά όπως είναι και φυσικό είχε δημιουργήσει κλίμα ανησυχίας στην κοινωνία της Κέρκυρας..Η ιδιαίτερη επιμονή των Αλβανών , ορισμένα χαρακτηριστικά της δράσης τους (ριπές κατά ξενοδοχείων,δολοφονίες τουριστών) καθώς και η έλλειψη κάποιου ορατού οφελους ,είχε δημιουργήσει πολλές εύλογες απορίες στις Ελληνικές αρχές..Η έντονη τουρκική παρουσία στο νησί απο το 1994 ,-χρονιά κατα την οποία άρχισε να καταγράφεται δυσανάλογία στον αριθμό εισερχομένων και εξερχομένων Τούρκων υπηκοων στο νησί- είχε προβληματίσει τις αρχές - η προσπάθεια δημιουργίας δικτύου όχι σε κάποιο ακριτικό νησί του Αν.Αιγαίου αλλά την Κέρκυρα δεν ήταν κάτι που είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν- ..όπως μας πληροφορεί ο Μ.Ηλιάδης στο πασίγνωστο πλέον βιβλίο του για της τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αποκαλύφθηκε ότι οι Αλβανοί συμμορίτες χρηματοδοτούνταν απο την Άγκυρα και μάλιστα ότι ο αρχηγός του ιδιότυπου καρτέλ είχε εκπαιδευτεί στην Τουρκία (Τουρκικές Μυστικές υπηρεσίες και η ΜΙΤ σελ 425)

Η Ελληνική απάντηση σε αυτή την κατάσταση -παραδόξως για τα αντανακλαστικά στα οποία μας έχει συνηθίσει το νεοελληνικό κράτος- ήταν άμεση και ασυνήθιστα αποτελεσματική

Συγκεκριμένα τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν περιελάμβαναν :

1) μετακίνηση στην περιοχή 2 πυραυλακάτων του ΠΝ ,εκτός των 4 πλοίων που ήδη περιπολούσαν στην περιοχή
2)την διασπορά στην Κέρκυρα και τα παράλια της Ηπείρου ομάδων πάνοπλων καταδρομέων καθώς και ενίσχυση των στρατιωτικών μονάδων της περιοχής
3)ενίσχυση των Λιμεναρχείων και Αστυνομικών Σταθμών της περιοχής με μεγάλο αριθμό ανδρών και μέσων καθώς και μεταστάθμευση ελικοπτέρων της ΕΛΑΣ
4)την άμεση απόκτηση απο το Λιμενικό κατάλληλα οπλισμένων ταχύπλοων με ταχύτητα 45-50 κόμβων (τελικά αποκτήθηκαν 3 CB-90 τα οποία απέδωσαν εξαιρετικά -παρεδώθησαν καλοκαίρι 1998-)
5)τον καλύτερο συντονισμό των αρμόδιων υπουργείων

Βεβαίως δεν ήταν η πρώτη φορά που "εξαγγέλονταν" μέτρα..Η διαφορά ήταν ότι ΑΥΤΗ την φορά υπήρχε η αποφασιστικότητα να μπεί τέλος στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση.Όπως και έγινε....

Η πρώτη ελληνική απάντηση δεν άργησε να έρθει με την βύθιση Αλβανικού ταχύπλοου απο σκάφος των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού μετά απο καταδίωξη με εύστοχη βολή βομβιδοβόλου ,με τηλεοπτικούς σταθμούς να μεταδίδουν ότι "έγινε εκτόξευση ρουκέτας" απο μέρους των ανδρών των ΟΥΚ...

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο και για επίσκεψη πυραυλακάτων του ΠΝ σε εγκαταστάσεις της Αλβανικής μαφίας ,κατα την οποία έγιναν στάχτη και μπούρμπερι ταχύπλοα ,γλύστρες και λοιπές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούσαν οι Αλβανοί

Πηγή

Τώρα ίσως καταλάβατε γιατί φώναζαν τα συνθήματα οι άνδρες της ΜΥΑ/ΛΣ κατά των Αλβανών.

Ας μας πεί ο "αντιρατσιστής" υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ (ή του ΛΟΤΤΟ) κ. Χρυσοχοΐδης τί έκανε η πολιτεία για τον Μαρίνο Ζαμπάτη; Του έδωσε σπίτι και σύνταξη στην οικογένειά του όπως στην Κούνεβα και στην Βουλγάρα που δήθεν βιάστηκε στον Αμάρυνθο




ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Η.ΠΟΛΑΤΙΔΗ & Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ 19 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΗΛΙΑ ΠΟΛΑΤΙΔΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ

ΜΕ ΤΙΜΗ
Βασίλειος Στυλιανέσης
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ







Έλληνας γεννιέσαι, ρουφιάνος γίνεσαι...

280310-oykΤο ζήτημα της καταργήσεως των παρελάσεων ήταν εδώ και χρόνια στην νεοταξική ατζέντα που υιοθετούν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και σύσσωμη η αριστερά με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ο θεσμός διεμβολίστηκε προ δεκαετίας περίπου, με τα γεγονότα της Νέας Μηχανιώνας, όταν οι καθηγητές του τοπικού λυκείου, παραβαίνοντας τον σχετικό κανονισμό, τοποθέτησαν έναν Αλβανό μαθητή σημαιοφόρο του αγήματος του σχολείου, που θα συμμετείχε στην παρέλαση. Αυτό επιβραβεύθηκε με το άθλιο υπουργικό διάταγμα του τότε ΥΠΕΠΘ, Πέτρου Ευθυμίου.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ...Έλληνας γεννιέσαι


Τα μελλοντικά ελληνόπουλα!

Στις 23 Μαρτίου άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν βάρκα με 25 λαθρομετανάστες, από τη Νιγηρία.
Θα μου πείτε ότι αυτό δεν είναι είδηση!
Έχουμε συνηθίσει πλέον στους… λαθρομετανάστες και έχουμε πάθει ανοσία!
Η είδηση είναι ότι από τους 25 λαθρομετανάστες, οι 20 ήταν γυναίκες και μάλιστα όλες ...έγκυες!
Ήρθαν να γεννήσουν τα μελλοντικά ελληνόπουλα!
Δεν ανησύχησαν όμως γιατί κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι το ΠαΣοΚ, πρωθυπουργός ο επιτηρούμενος Γιωργάκης και Σύμβουλος του υφ/ργού κ. Βούγια είναι η περίφημη κ. Αλ Σαλέχ!
Σοβαρότερη όμως είδηση είναι, ότι μετά την ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης πληροφορήθηκαν στη Νιγηρία, ότι οι Έλληνες δεν μπορούν πλέον, έχουν … σεξουαλικά προβλήματα και μας τις έφεραν έτοιμες προς τεκνοποίηση!
Είδαν την Τζούλια να έχει… Γάλλο πατραινέρ και σου λεν, οι Έλληνες δεν… μπορούν πλέον, ας πάμε έτοιμες…
Βλέπετε ότι οι ειδήσεις τρέχουν πολύ γρήγορα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη ακόμη και στη Νιγηρία!
Το άκουσε κανείς σας από τα ΜΜΕ;
Μούγκα...


emprosdrama



ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters