Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Η αλήθεια για τον "αρχάνθρωπο" των Πετραλώνων

Μετά τον μύθο για τους Καλάς, ας ασχοληθούμε με έναν άλλο μύθο: πως το κρανίο των Πετραλώνων (α) είναι 700 χιλιάδων ετών και (β) πρόγονος των Ελλήνων.

Προς αποφυγή οιασδήποτε "συνωμοσιολογικής" παρερμηνείας για σκοτεινά ξένα κέντρα που θέλουν να θίξουν τον Ελληνισμό θα χρησιμοποιήσω το πλέον πρόσφατο και συγκροτημένο επιστημονικό άρθρο για το συγκεκριμένο θέμα από την Δρ. Κατερίνα Χαρβάτη που (α) είναι Ελληνίδα και (β) μια από τις πιο καταξιωμένες σύγχρονους παλαιοανθρωπολόγους της εποχής μας σε διεθνές επίπεδο.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ



Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ


Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες
Πραγματικά είναι αδιανόητο πως κάποιοι συνέλληνες μας οι οποίοι ενώ αντιστέκονται από την μια πλευρά στην απόδοση ιθαγένειας σε όλους τους μετανάστες, συμφωνούν στην απόδοση αυτής σε ένα μικρό μέρος των μεταναστών. Κύριοι η ιθαγένεια δεν είναι αντικείμενο προς εμπορευματοποίηση.
Θα το λέμε μέχρι να το συνειδητοποιήσετε. Ιθαγένεια με απλά λόγια είναι ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη με το κράτος στο οποίο αυτός ανήκει! Κανένας από τους δύσμοιρους, κατά τα άλλα, αυτούς ανθρώπους δεν ανήκει στην Ελλάδα και ούτε η Ελλάδα ανήκει σε αυτούς…! Ιθαγενείς είμαστε εμείς οι γηγενείς Έλληνες, όπως ιθαγενείς στην Αλβανία είναι οι γηγενείς Αλβανοί και ούτω καθ’ εξής. Η ιθαγένεια δεν είναι είδος προς πώληση και παραχώρηση σε ανθρώπους οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με το Ελληνικό έθνος!


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΚΟΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΔΕ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ,ΕΝΩ Ο ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΑΠΛΑ ΕΔΕΙΞΕ ΠΝΕΥΜΑ ΑΒΡΟΦΡΟΣΥΝΗΣ

ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ (1999-2004) ...

"Έχουμε κοινή ιστορία (!), κοινό πεπρωμένο και κοινό μέλλον και η συνεργασία της Ελλάδας και της Τουρκίας στα ευρωπαϊκά θέματα είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο", δήλωσε ο υπουργός των Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η απίστευτη δήλωση που εξισώνει τον κατακτητή με τον κατακτημένο έγινε μετά το δείπνο εργασίας, διάρκειας τρεισήμισι ωρών, που είχε στο Λονδίνο με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα

Στις δηλώσεις τους μετά το δείπνο οι δύο αξιωματούχοι επεσήμαναν τις μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας των χωρών τους στα περιφερειακά θέματα, στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, στα θέματα της Ευρώπης και στις διμερείς σχέσεις.

Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από την προσέγγιση του Δημήτρη Δρούτσα για το μέλλον και προσέθεσε ότι η παραδοσιακή φιλία μας (!) θα ενισχυθεί περισσότερο. Προσκάλεσε, επίσης τον Έλληνα υπουργό να επισκεφθεί την Άγκυρα και ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας προγραμματίζει να επισκεφθεί σύντομα την Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας δήλωσε, και αυτός σε πνεύμα αβροφροσύνης ότι με τον κ. Νταβούτογλου μοιράζονται πολύτιμες εμπειρίες από τη συνεργασία που είχαν στη χρονική περίοδο 1999-2004 και απεδέχθη την πρόταση να επισκεφθεί την Άγκυρα στο άμεσο μέλλον “με μεγάλη χαρά”.

πηγή:defencenet.gr
αετός για το stoxos.gr



Η Τουρκόφωνη "Μιλλέτ" επιτίθεται κατά της Οικουμενικότητας του Πατριαρχείου

- Με διαστρεβλωμένα ιστορικά στοιχεία επιχειρείται η διαπόμπευση της Ορθόδοξης «καρδιάς» ακόμη και στους ίδιους τους Χριστιανούς!
- Θα παρέμβει επιτέλους κάποιος «αρμόδιος»;


Φαίνεται τελικά, πως η προσπάθεια του ψευδομουφτή Μετέ, να υποτιμήσει την παρουσία και το ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, δεν ήταν μία μεμονωμένη κίνηση αλλά μία κίνηση ενταγμένη σ’ ένα γενικότερο σχεδιασμό, ώστε να πληγεί η «καρδιά» της Ορθοδοξίας, σε μία εποχή που χτυπιέται παράλληλα και από πολλές ακόμη κατευθύνσεις και όχι μόνο δογματικές…


Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχόλιο:ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ
Στο προηγούμενο βίντεο ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ομιλούσε για την Μακεδονία μουσική υπόκρουση ήταν από την ταινία Παύλος Μελάς. Νομίζωότι ένα αφιέρωμα στον μεγάλο μακεδονομάχο Έλληνα είναι ένα ελάχιστο μπροστά σε αυτά που έκανε για μας. Κάποιοι έχουν ξεχάσει ότι ζουν,υπάρχουν,αναπνέουν ελεύθεροι χάρις τον ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ και τα παλληκάρια του.
Άτιμο πράμα η αχαριστία συνέλληνές μου.
Εμείς είμαστε εδώ,για να τους θυμίζουμε με οποιοδήποτε κόστος μια και σήμερα κόντρα σε όλα
κόντρα στο σύστημα που όλοι αυτοί στα λόγια το κατακρίνουν μα στην πράξη το υποστηρίζουν χωρίς να ξέρουν τι κάνουν.







ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ:Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχόλιο:ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ
Η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα. Μεγάλη κουβέντα αλλά το κυριότερο προφητική από έναν εθνάρχη. Ο Μακαριστός λείπει σωματικά ψυχικά όμως είναι μέσα μας.
Μας δίνει λίγη από την δύναμή του από εκεί που βρίσκετε.
Δείτε και ακούστε στο βίντεο την συγκλονιστική δήλωσή του
Ας είχαμε και σήμερα έναν Χριστόδουλο και τι στο κόσμο
.





ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΑΜΑΡΑ.....ΘΑ ΤΑ ΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΝΕΣΤΑ

Τελικα ,στην μαχη που ερχεται,απο οτι φινεται,οι ελληνες θα ειμαστε παλι μονοι μας.Απ τους ηγετες του παρελθοντος,σε πληρη συμπνοια με τον λαο βρεθηκε μονο ο Ιωαννης Μεταξας...απο κει και περα ,ολοι μα ολοι,με μια μικρην εξαιρεση του Αντρεα,βρεθηκαν ολοι,μακρια απο τον λαο,προσπαθωντας να τον παρασυρουν και να τον ....διολισθησουν.
ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ.....ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ,να καταλαβει,οτι η εθνικη προδοσια,δεν αντιμετωπιζεται με ορους νομοσχεδιου,αλλα,εστω και ετσι...περιμεναμε να αποτρεψει την ισλαμοποιηση της πατριδος,και την παραδοση της σε αλλο λαο και αλλο εθνος απο αυτο που οριζει το συνταγμα,μη στηριζοντας την επανεκλογη του Παπουλια.Ακομα και εδω ο ιδιος ,η, το επιτελειο του ,φανηκαν λιγοι....η σκοπιμα λιγοι.Ενω το επιτελειο του συγκατοικου,Τζεφρυ αντριου παπαντριου,μεριμνησε να επιδιωξει την απομακρυνση ψηφισης του νομοσχεδιου για τους εποικους απο την εκλογη του παπουλια,επισπευδοντας αυτην την εκλογη.....ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ?????
ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ,ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ,ΣΕ ΠΑΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ......ΣΥΝΕΝΑΙΝΕΣΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ
ΔΕΝ ΣΕ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ....ΑΝΤΩΝΙΕ
ΕΝΤΩ ΜΕΤΑΞΥ....ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ....ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ 4000.000 ΑΦΡΙΚΑΝΟΠΑΚΙΣΤΑΝΟΑΛΒΑΝΟΥΣ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ,ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ,ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΘΟΔΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ......ΜΙΑ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΕΛΛΑΣ....ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΝΔ???ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΕΛΛΗΝΑ
ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ.....
ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΣ????ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ...ΚΑΤΑ 5%
Βεβαια ,η εκαστοτε ηγεσια της νδουλας,ηταν ενοχη για πολλα....πααααρα πολλα
ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ,ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ???
ΠΟΙΟΣ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΟΙΚΙΣΟΥΝ??????ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΙΔΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΒΙΖΑΤΟ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ?????
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΩΡΑ?????ΣΤΗΝ ΝΔ
ΠΟΙΑ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗ ΓΚΑΣΜΕΤ ΚΑΠΛΑΝΙ???Η ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΟΥ...ΜΕ ΒΑΘΕΙΕΣ ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ????Η ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ....ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ????ΑΦΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΗ ΓΚΡΑΒΑ,ΤΗΝ <<ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ>>ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ....
Η ιστορια λοιπον ,συνεχιζεται με αλλους δηθεν πρωταγωνιστες,και θυμα παντα τον ιδιο τον ελληνικο λαο
Αυτα και αυτα ,μας οδηγουν σε μια και μονο μια αποφαση,να υπερασπιστουμε το συνταγμα ,ο καθενας και ολοι μαζι μονοι μας,με οποιον τροπο μπορεσουμε και απο οποια θεση ο καθεις βρισκεται.
Η τελευταια ευκαιρια να αποφευχθει μια δραματικη λυση που θα ειναι στιγμιαια,η,ενας μακρυς εσωτερικος αγωνας αντιστασης,χανεται.....
Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ,ΕΑΝ ΗΘΕΛΕ.....ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ,ΘΑ ΔΟΞΑΖΟΤΑΝ,ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥΛΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ,ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ[διοτι η ελπιδα πεθαινει τελευταια],ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΛΟΣ....ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ......ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Φυσικα ο αντωνης ...δεν θα γινει ποτε του πρωθυπουργος,διοτι φροντησε να ενισχυσει την προδοτικη αριστερα ,με 4000000 ψηφους ,αλλου λαου....οχι του ελληνικου,και φυσικα....Η ΝΤΟΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ,ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ

Εμεις ως ελληνες,θα κανουμε το καθηκον μας
θα αντιδρασουμε πρωτα ειρηνικα,και οπως επιτασει το συνταγμα μας.
ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ 30 ΙΑΝ ΣΤΙΣ 7..ΣΑΒΒΑΤΟ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΜΙΩΝ,ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣ.ΣΟΦΙΑΣ...ΜΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ.....
ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΑΣ,ΦΡΟΝΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ,ΝΕΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ,Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ,ΑΣ ΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ 2 ΚΑΙ 3,ΑΠΟ 3 Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΡΙΘΜΗΣΟΥΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 100000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ


Ακυρώθηκε η ελληνοαλβανική συμφωνία για οριοθέτηση των χωρικών υδάτων

Για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας να ακυρωθεί η ελληνοαλβανική συμφωνία για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων που υπεγράφη στα Τίρανα τον Απρίλιο του 2009, ερωτήθηκε από δημοσιογράφους ραδιοφωνικού σταθμού ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Ο κ. Δρούτσας χαρακτήρισε την εξέλιξη αρνητική.

Την ακύρωση της ελληνοαλβανικής συμφωνίας για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων, η οποία υπεγράφη στα Τίρανα κατά την επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδος Κώστα Καραμανλή, στις 27 Απριλίου 2009, αποφάσισε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας.

Η επίσημη ανακοίνωση της απόφασης έγινε σήμερα από εκπρόσωπο του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, η συμφωνία ακυρώθηκε ομόφωνα από το 9μελές σώμα με το επιχείρημα ότι η κατάρτισή της έγινε βάσει λανθασμένων διαδικασιών. Για το λόγο αυτό προτείνεται η επαναδιαπραγμάτευσή της.

Μετά από έντονες αντιδράσεις διαφόρων εθνικιστικών οργανώσεων και μερίδας βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που χαρακτήρισαν τη συμφωνία ως «ξεπούλημα της θαλάσσιας ζώνης στην Ελλάδα», ο πρόεδρος των Αλβανών Σοσιαλιστών, Έντι Ράμα, ανακοίνωσε, στις 15 Οκτωβρίου, την προσφυγή του κόμματός του στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά της συμφωνίας.

Μάλιστα είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία λανθασμένη και είχε τονίσει πως πρέπει να βρεθούν τρόποι για την επαναδιαπραγμάτευσή της. «Αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας να το κάνουν με αξιοπρέπεια και σεβασμό, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δ. Δρούτσας: Aρνητική εξέλιξη

Aρνητική εξέλιξη χαρακτήρισε την ακύρωση της συμφωνίας ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, αλλά επισήμανε ότι πρόκειται για «θέμα εσωτερικής διαδικασίας στην Αλβανία, την οποία δεν έχουμε και άλλη επιλογή παρά να τη σεβαστούμε».

Πρόσθεσε δε ότι η Αθήνα θα περιμένει πρώτα απ’ όλα την επίσημη ενημέρωση από την πλευρά των Τιράνων και βεβαίως και τις προτάσεις της αλβανικής κυβέρνησης για το πώς προτίθεται να χειριστεί το θέμα περαιτέρω.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στα Τίρανα, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι από την πλευρά της αλβανικής κυβέρνησης δόθηκαν όλες οι διαβεβαιώσεις για τη σημασία και την προτεραιότητα που αποδίδει η Αλβανία σε αυτήν ακριβώς τη συμφωνία.

Απόψε, στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Αφγανιστάν στο Λονδίνο, ο κ. Δρούτσας θα έχει την ευκαιρία, όπως σημείωσε, να συζητήσει με τον Αλβανό Υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Μέτα, το θέμα αυτό και ν’ ακούσει τις πρώτες του αντιδράσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

NAFTEMPORIKI




Υιοθετήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι εκθέσεις ένταξης για ΠΓΔΜ και Τουρκία

Τις εκθέσεις της για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ και της Τουρκίας υιοθέτησε σήμερα η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην έκθεση για την ΠΓΔΜ του Σλοβένου εισηγητή Ζόραν Τάλερ από την Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών που υιοθετήθηκε με 76 ψήφους υπέρ, 5 κατά και 5 αποχές υιοθετήθηκε τροπολογία με την οποία καλείται το Συμβούλιο το Μάρτιο να λάβει υπόψη τη σύσταση της Επιτροπής για έναρξη διαπραγματεύσεων.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ




ΟΙ BLOGGERS ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σχόλιο:ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

Φίλε Δημήτρη η αιώνια ελληνική πίστη είναι κοντά σου στο αγώνα που κάνεις. Όλη η θετική σκέψη μας είναι κοντά σου. Μας δίνεις δύναμη και στην ανταποδίδομαι


Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, ένα νέος δημοσιογράφος με πατριωτικές ευαισθησίες και μαχητικός ρεπόρτερ βρέθηκε στο στόχαστρο της διεθνιστικής Αριστεράς επειδή τόλμησε να γράψει εναντίον του σχεδίου νόμου για την απόδοση δικαιώματος ψήφου στους λαθρομετανάστες

Συγκεκριμένα και για όσους δεν έχουν ενημερωθεί, ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, δημοσιογράφος στις εφημερίδες «Ελεύθερη Ώρα» και «Ελεύθερος Κόσμος» και εκ των παραγωγών της εκπομπής «Αδελφοί Λούμπεν», παραμένει εδώ και τέσσερις ημέρες κρατούμενος στην ΓΑΔΑ, επειδή έκανε το λάθος… να πάει σε ρεπορτάζ κάλυψης «αντιρατσιστικής» διαδήλωσης και αντιδιαδήλωσις κατοίκων των Αμπελοκήπων, όπου τον έστειλε η εφημερίδα του.

Εκεί, μέσα σε μία έκρυθμη κατάσταση με τους παρευρισκόμενους στις δύο συγκεντρώσεις να συγκρούονται μεταξύ τους, ακροαριστεροί με ρόπαλα και κράνη, αφού αναγνώρισαν τον Δημήτρη που κάλυπτε το ρεπορτάζ, του επιτέθηκαν με δολοφονικές διαθέσεις, με αποτέλεσμα να τον στείλουν στο νοσοκομείο με έξι ράμματα στο κεφάλι.

Το παράδοξο της υπόθεσης δεν είναι ότι ένας δημοσιογράφος πατριωτικών απόψεων έπεσε θύμα της πολιτικής βίας των αναρχοτραμπούκων (έχουμε πλέον συνηθίσει την τακτική της άκρας αριστεράς) , αλλά ότι η αστυνομία αντί να τον προστατέψει και να συλλάβει τους δράστες της εναντίον του επίθεσης… ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ!!!!

Και τα παράδοξα του ΠΑΣΟΚιστανικού καθεστώτος συνεχίζονται: Ο Δημήτρης κρατείται από το Σάββατο στα κρατητήρια, «αναγνωρισμένος» από αυτούς που του επιτέθηκαν ως… συμμετέχων σε επίθεση εναντίον τους, και χωρίς να του δοθεί η δυνατότητα να τους μηνύσει κατά τις ώρες που ίσχυε η αυτόφωρη διαδικασία…

Η τρομοκρατία του Χρυσοχοίδη και του ΠΑΣΟΚ, κατά ενός δημοσιογράφου με εκφρασμένες απόψεις εναντίον του νομοσχεδίου εποικισμού της Ελλάδος, είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Όσοι αντιτιθέμεθα στα σχέδια πολιτογράφησης και απόδοσης ιθαγένειας σε εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, πρέπει να το ξανασκεφτούμε αν θα ξαναμιλήσουμε. Όσοι δημοσιογράφοι εκφράζονται δημοσίως κατά της εθνοκτόνου πολιτικής του ΠΑΣΟΚ είναι ο άμεσος στόχος τόσο του παρακράτους όσο και του επίσημου κράτους.

Εμείς δεν θα σιωπήσουμε:


-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ Δ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.

-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΠΟΥ ΑΠ’ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.

-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΚΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

ΚΑΡΑΘΟΔΩΡΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΥΛΑΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΗ Ι. ΑΠΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ

Τα όρια ξεπεράστηκαν, η ανοχή τελείωσε, η οργή ξεχειλίζει.

Οι πολύ γνωστοί και καθόλου άγνωστοι επιτέθηκαν για μια ακόμη φορά σε φοιτητή μέσα στην Πάντειο. Αυτή η φορά όμως είναι ξεχωριστή, επιτέθηκαν στον μεταπτυχιακό φοιτητή Χρύση Ιωάννη μέλος της ΝΕ.Ο.Σ. , ένας φοιτητής με ιδιαίτερες ικανότητες.

Πρέπει κάποιος να είναι πραγματικό ανθρωπόμορφο κτήνος για να επιτεθεί σε ένα παιδί σαν τον Γιαννη Χρύση. Πρέπει μέσα στο μυαλό και στην ψυχή να μην υπάρχει τίποτα πέρα από μίσος και από μίσος. Πρέπει να μην έχει κανένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό.

Τέτοια άτομα ο Υπουργός Προ.Πο. κ. Χρυσοχοΐδης αφήνει ανενόχλητα να καταλαμβάνουν δημόσια περιουσία για να κάνουν πραγματικά αποτρόπαιες πράξεις όπως η παραπάνω. Να καταλαμβάνουν δημόσια περιουσία για να οργανώνουν αυτές τις πράξεις αλλά και να τις επιδεικνύουν ως λάφυρα στο διαδίκτυο. Ό,τι και να κάνουν παραμένουν όμως «παιδιά».

Τα όρια ξεπεράστηκαν, η ανοχή τελείωσε, η οργή ξεχειλίζει.

Εκ του Γραφείο Τύπου ΝΕ.Ο.Σ.



Βράβευση μαθητών στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την ιστορία των Ελλήνων του Πόντου


Ενημέρωση - Πρόσκληση
Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, το Ερευνητικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης σας καλούν, το Σάββατο, στις 30 Ιανουαρίου 2010, ώρα 11:30 π.μ. στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης, Λ. Νίκης 13, (Παραλία), 2ος όροφος, όπου θα πραγματοποιηθεί η "Γιορτή των Γραμμάτων".
Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής θα επιδοθούν τα βραβεία στους μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν στη ζωγραφική και στο δοκίμιο στον Πρώτο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου, που προκήρυξε το Υπουργείο Παιδείας, ύστερα από πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) και του Ερευνητικού Κέντρου του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα.
Ο Πρόεδρος Χ. Κωτίδης
Ο Γενικός Γραμματέας Θ. Κωτσίδης
Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος
Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας
πηγ'η:ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ


Type rest of the post here

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ!!!!


Οι χειρότεροι φόβοι μας έγιναν πραγματικότητα καθώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΥΡΙΖΟΚ έστειλε το μήνυμα σε όσους αγωνίζονται σθεναρά και βγάζουν γλώσσα εναντίον της "σοσιαλιστικής" αλλαγής στη χώρα μας.

Ο Δημήτρης, με "δημοκρατικές" διαδικασίες οδηγείται προφυλακιστέος στον Κορυδαλλό, αφού κανένα μέλος ή στέλεχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν τον πήρε υπό την προστασία του. Έτσι το κράτος του ΠΑΣΟΚιστάν με αυτή του την πράξη, περνάει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Όποιος βγάζει γλώσσα, θα του κόβεται ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είτε από κρατικά είτε από προοδευτικά όργανα.


Οι δηλώσεις του Δημήτρη μετά την έκδοση της απόφασης της ανακρίτριας: «Το να λες τα πράγματα με τ' όνομά τους είχε πάντα ένα τίμημα όταν στην εξουσία βρίσκονται άνθρωποι που θέλουν να προωθούν συγκεκριμένα ιδεολογικά μοντέλα. Αυτό το τίμημα φαίνεται ότι πληρώνω τώρα και εγώ. Παρ' όλ' αυτά θα συνεχίσω να λέω τα πράγματα με τ' όνομά τους.

Η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεκινά με ολοφάνερα σημάδια προς το πού θέλει να κατευθύνει τον τόπο.»


Η απάντησή μας πρέπει να είναι όσο πιο μαζική και δυναμική γίνεται. Ενημέρωση, υπογραφές, αντίδραση, δράσεις παντού, ενάντια στο αντεθνικό νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό. Όχι ενέργειες που δίνουν στο κράτος την ευκαιρία να μας διαβάλει και να μας αποδεκατίζει.

Τώρα να γραφτεί, να ακουστεί, να διαδοθεί παντού όσο πιο μαζικά:

Πηγή:ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ...

TOY ΘΕΟΔΩΡΟY Κ. ΚΑΡΥΩΤΗ
Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.


Τα τελευταία δυο χρόνια οι Τούρκοι προσπαθούν να δημοσιεύσουν, όποτε τους δοθεί η ευκαιρία, έναν εντελώς απαράδεκτο χάρτη χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το Δίκαιο της Θάλασσας.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ




Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Η ΥΠΕΡΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Σχόλιο:ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ
Από τα άρθρα έρευνες που μας εξιτάρει.Η μαγεία της ανακάλυψης πραγματικά σε ανεβάζει επίπεδα ψηλά.Ίσως από τα καλύτερα που μοιράζομαι μαζί σας. ΑναφέρεταιστηνΥΠΕΡΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.Σας προκαλώ να αφεθείτε στις σελίδες του αφήνοντας στο τέλος την άποψή σας

ΕΛ-ΛΑΣ Η ΤΕΦΡΑ.
ΕΝΔΟΞΟ ΓΕΝΟΣ


Ενα πέπλο μυστηρίου σκεπάζει μέχρι σήμερα τα βάθη της ιστορίας, προκαλώντας την φαντασία, την περιέργεια και το επιστημονικό ενδιαφέρον.

Αρχαίοι μύθοι, πανάρχαιες βραχογραφίες, περίεργες αναφορές των ιστορικών και των χρονογράφων εκείνων των εποχών, αλλά και οι σύγχρονες επιστημονικές αποδείξεις που έρχονται να προσδώσουν ένα άλλο νόημα, ή και να επιβεβαιώσουν μερικές φορές τις αρχαίες δοξασίες, δημιουργούν ένα πολύμορφο σύνολο που μεταφέρει αχνά από τα βάθη των αιώνων τον δυνατό παλμό ενός πανάρχαιου πολιτισμού, ο οποίος στην μεγαλύτερη του έκταση παραμένει ακόμα και σήμερα ανεξερεύνητος και άγνωστος.


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ




Type rest of the post here

ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ

Σχόλιο:ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ
Διαβάστε συνέλληνες το πολύ ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό επίσης άρθρο του Κου,Ευγένιου Ανδρικόπουλου με τίτλο,ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ.Ειναι τιμή μας να το αναρτούμε στο blog μας και τον ευχαριστούμε


Του Ευγένιου Ανδρικόπουλου
Αποξενώθηκαν όλης της κοινωνίας και όχι μόνον του μέρους που τους εξέλεξε. Και τώρα δίχως καμιά διείσδυση σε αυτή παραπατούν σαν μεθυσμένοι. Τρικλίζοντας. Πότε στα δεξιά και πότε στ’ αριστερά τους. Η χρεοκοπία είναι προ των πυλών και αυτοί, οι μοιραίοι για την χώρα ΝΕΟΠΑΣΟΚΟΙ, αν δεν εκλιπαρούν γονυπετείς τις Βρυξέλλες δηλώνουν στην μακαριότητά τους.. απλώς ενήμεροι (!) του κερδοσκοπικού πόκερ που παίζεται από μαιτρ του είδους στα υποφωτισμένα τραπέζια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ



Η «απάντηση» Παπανδρέου για το Σκοπιανό εξπρές του μεσονυχτίου...!


Του Νίκου Χιδίρογλου
Κάποιες απαντήσεις του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου στον βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο της ΝΔ και στον βουλευτή Μάκη Βορίδη του ΛΑΟΣ, δεν ικανοποίησαν.
Ο λόγος για την υπόθεση του συμπολίτη μας Γιάννη Ζευγά, ο οποίος κρατήθηκε και κακοποιήθηκε βάναυσα στις φυλακές των Σκοπίων το 2001. Χωρίς κανείς τότε από το ελληνικό ΥΠΕΞ να ενδιαφερθεί. Θέμα το οποίο εμείς εδώ στην «Ελεύθερη Ώρα» αναδείξαμε, στην κάθε του λεπτομέρεια, όταν βέβαια ενημερωθήκαμε, παρουσιάζοντας μάλιστα τα σχετικά στοιχεία, όπως πχ τα σήματα της ΕΛΑΣ. Ακολούθησε η κατάθεση σχετικών ερωτήσεων από τους βουλευτές Νίκο Νικολόπουλο (ΝΔ, Αχαΐα) και Μάκη Βορίδη (ΛΑΟΣ, Αττική) και απαντήσεις που δεν μας άρεσαν.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Type rest of the post here

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, Παρών!


Γράφει ο Τάσος Δημητρακόπουλος
Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ Αρχιεπίσκοπε...!
Πάνε δύο χρόνια, μα φαίνεται σαν χθες...Που το ξημέρωμα της Δευτέρας της 28ης Ιανουαρίου 2008, εκτός από τον μελαγχολικό καιρό, έφερε την μελαγχολία και την θλίψη στις ψυχές όλων μας. Ο αρχηγός της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, εκοιμήθη, σύμφωνα με την εκκλησιαστική ορολογία, μετά από αγώνα μηνών με την επάρατη νόσο.
Ήταν τον Απρίλιο του 1998, όταν εξελέγη Αρχιεπίσκοπος, διαδεχόμενος τον μακαριστό Σεραφείμ. Σε μέρα βροχερή είχε γίνει η τελετή της ενθρόνισής του, χωρίς πολλές επισημότητες, αντίθετα με την ενθρόνιση του τωρινού αρχιεπισκόπου, που έγινε σε ένα τελείως διαφορετικό κλίμα. Από τους πρώτους κιόλας μήνες από την εκλογή του ως Αρχιεπισκόπου, ένα νέος άνεμος φάνηκε να πνέει στην Εκκλησία. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, τόλμησε να πει και να κάνει πράγματα που ποτέ κανείς στους κόλπους της Εκκλησίας μας δεν είχε κάνει.

Read more...

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ;;;ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!!!


ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ ΜΕ ΕΚΤΥΠΩΣΗ H ΜΕ EMAIL ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ,ΓΝΩΣΤΟΥΣ ,ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !

Δεν πρέπει πλέον να υπάρχει καμία αμφιβολία πατριώτες συνέλληνες!!!!!!
Στην Ελλάδα μας, δεν έχουμε μετανάστες. Αποβιβάζεται καθημερινά και επί σειρά ετών ένας επιλεγμένος στρατός κατοχής αφρικανοασιατικής μουσουλμανικής κουλτούρας.

Έχουμε έναν ύπουλο εποικισμό της χώρας κατ ΄εντολή ξένων δυνάμεων που θέλουν το Έθνος των Ελλήνων να αποδομιθεί χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, γιατί έτσι εξυπηρετούνται τα σχέδιά τους για την ευρύτερη περιοχή.

Αυτό μπορεί στην αρχή από κάποιους συνέλληνες , να ακουστεί και σαν υπερβολικό (και πώς να μην ακουστεί έτσι, όταν όλα τα μεγάλα Μ.Μ.Ε είναι μέσα στο παιχνίδι της απόκρυψης και παραπληροφόρησης τους ;;)

Αυτή πρέπει να είναι η Εθνική μας υποχρέωση, ενημερώνοντας πρώτα κάθε Πατριώτη μας διότι πολλοί από αυτούς με τα προβλήματα της καθημερινότητας, της ανεργίας κ.λ.π δεν έχουν αντιληφθεί που μας πάνε. Ας μιλήσουμε για το πρόβλημα της πατρίδας μας με την οικογένεια μας, σε συγγενείς, στο χώρο εργασίας μας, στους φίλους μας και όπου αλλού μπορούμε.

Πατριώτες συνέλληνες αμφισβητείται η Λαϊκή Κυριαρχία μας , τα Πολιτικά μας δικαιώματα, η παιδεία μας ,και η θρησκεία μας ο πολιτισμός μας.

Φτάνει πια η αδιαφορία, φτάνει πια το αναμάσημα όρων και εννοιών που σε αφθονία μας πλασάρει το τραστ των παγκοσμιοποιημένων και μπουκωμένων Μ.Μ.Ε.

Τα πράγματα είναι απλά. Κοιτάξτε γύρω σας και κατανοήστε το αυτονόητο...

Γιατί όλοι οι λαθρομετανάστες (που παράνομα νομιμοποιούσαν οι κυβερνήσεις από το 1998 και διακαώς σήμερα επιθυμούν να τους δώσουν την Ελληνική Ιθαγένεια) αντί να είναι γυναίκες, γέροι και παιδιά... είναι νέοι; Σε ηλικία που λογικά θα έπρεπε να μείνουν στην Πατρίδα τους να πολεμήσουν ή να κτίσουν το μέλλον τους;

Στην Ελλάδα δεν έχουμε μετανάστες.. Έχουμε επιλεγμένο στρατό κατοχής, και οι προδοτικές κυβερνήσεις ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ κατ εντολή άλλων.

Πάρτε το χαμπάρι...

Ελάτε ΟΛΟΙ να ενώσουμε τις φωνές μας και τις ανησυχίες μας για το μέλλον αυτής της Πατρίδας έξω από κόμματα και χρώματα. ΔΕΝ υπάρχουν πλέον κόμματα όπως τα ξέραμε στο παρελθόν. Σήμερα έχουμε Νεοταξήτες που κατ΄ εντολή των έξω πατρόνων τους θέλουν τον αφελληνισμό της Πατρίδας και ευρίσκονται σε όλα, μα όλα τα κόμματα και έχουμε και αυτούς που αγαπούν την πατρίδα τους και αντιδρούν για αυτό που έρχεται και υπάρχουν και αυτοί επίσης σε όλα τα κόμματα.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ;;;;;

«Τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί», ζώντες και τεθνεώτες. Η ιστορία, εξ ορισμού είναι μια συμφωνία μεταξύ των νεκρών, των ζωντανών και των αγέννητων. Κι αφού είναι τριμερής συμφωνία, δεν μπορεί ν’ αλλάξει, αν απουσιάζουν στις διαπραγματεύσεις τα δύο μέρη: οι νεκροί, και οι αγέννητοι.
(Μακρυγιάννης);

Aξίζει να ξεσηκωθεί η νεολαία μας, τα παιδιά μας και να κατέβουν στους δρόμους χωρίς κουκούλες και με κριτήρια το μέλλον του τόπου και το δικό τους.
Και εμείς oι μεγαλύτεροι από κοντά .Να δουν ένα τίμιο αγώνα για την Πατρίδα χωρίς να μας προσπερνάν σύριζα από την μούρη μας με το σορό ,αυτοί που κάθε ημέρα προδίδουν τον λαό και την Πατρίδα τους.

Χρειάζεται ένας νέος ανένδοτος με σύνθημα το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος των Ελλήνων, φωνάζοντας ρυθμικά “εκατό και είκοσι” (120) έξω από την Βουλή των Ελλήνων, αλλά αυτή τη φορά όχι με ένα Γεώργιο Παπανδρέου δίπλα μας όπως τότε, αλλά με ένα Γιώργο-Τζέφρυ Παπανδρέου το καλούμενο και μικρό απέναντι από τον Ελληνικό Λαό για τις προδοσίες που έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει σε αυτό τον τόπο. Αυτός και οι όμοιοι του.

Οι ζώντες λογοδοτούμε συνεχώς προς τους νεκρούς – «όλοι μαζί, πεθαμένοι και ζωντανοί, είμαστε αλληλέγγυοι και συνυπεύθυνοι» (Σεφέρης).

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ !!! ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!

Έκαναν το Σύνταγμα των Ελλήνων ένα κουρελόχαρτο.

Το κράτος (κυβέρνηση) είναι εναντίον του Έθνους των Ελλήνων.

Μπήκαν στη πόλη οι οχτροί !!!!!

Εάλω η Πόλις !!!!

ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΣΥΓΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΗ !!!!!

ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΗΑΓΗ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ

HELLENICREVENGE





Η αποκάλυψη για του ΔΙΚΑΤΣΑ για τη Δραγώνα και η δικαίωση Πιπερόπουλου

Το έγγραφο του ΔΙΚΑΤΣΑ που ομολογεί ότι η κυρία Δραγώνα στερείται βασικού τίτλου σπουδών, (για περισσότερα κλικ εδώ), αποτελεί τη δικαίωση του καθηγητή κύριου Πιπερόπουλου ο οποίος είχε υποβάλλει την παραίτηση του επί υπουργείας Γιαννάκου από το ΔΙΚΑΤΣΑ ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους. Δείτε το ιστορικό:

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ



Πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Γιάννη Κολοβού στον Σύλλογο «Θερμοπύλες» με θέμα το Μεταναστευτικό


Πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Γιάννη Κολοβού στον Σύλλογο «Θερμοπύλες» με θέμα «Μεταναστευτικό: Τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων σε πλήρη εξέλιξη».
Ο κ. Κολοβός βαθύς γνώστης του θέματος, παρουσίασε τις διάφορες πτυχές του θέματος και τις προσπάθειες κάποιων εφημερίδων και ΜΚΟ να προωθήσουν όχι μόνο την νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών αλλά και την εφαρμογή της νομοθεσίας κατά των διακρίσεων, που σημαίνει ευνοϊκές διατάξεις για προσλήψεις των αλλοδαπών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Τόνισε ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης δεν λύνεται με νομιμοποιήσεις αλλά με την ενσωμάτωση των αλλοδαπών στην χώρα αποδοχής. Αναφέρθηκε σε πολλά παραδείγματα ευρωπαικών χωρών που οι αλλοδαποί κυρίως μουσουλμάνοι δεν έχουν ενσωματωθεί στην κοινωνία αλλά θέλουν την αλλαγή του δυτικού τρόπου ζωής.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Βρέθηκαν αρχαίες πόλεις στη Σελήνη

Η ΝΑΣΑ απέκρυβε σαράντα χρόνια τα σεληνιακά ευρήματα


Ο πρώην διευθυντής του τμήματος ελέγχου δεδομένων και φωτογραφιών, στο εργαστήριο επεξεργασίας σεληνιακών φωτογραφιών της ΝΑΣΑ, Κεν Τζόνστον, που ήταν υπεύθυνος στη διάρκεια του επανδρωμένου σεληνιακού προγράμματος Απόλλων, έχει αποκαλύψει αρκετά συγκλονιστικά πράγματα τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ.


Φώτο: Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως οι αστροναύτες του Απόλλωνα βρήκαν αρχαίες κατασκευές στη Σελήνη.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ




Αϊτη-Ο σεισμός προκλήθηκε από δοκιμή νέου αμερικανικού υπερόπλου?


Πληροφορία που προήλθε από τον ρωσικό στόλο, αναφέρει ότι ο σεισμός της Αϊτής προκλήθηκε από δοκιμή νέου αμερικανικού «σεισμικού όπλου», το οποίο δοκιμάστηκε με το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί εναντίον του Ιράν. Παρόμοια αποκάλυψη έκανε και ο πρόεδρος της Βενεζουέλα Ούγκο Τσάβεζ, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για υπόγεια αμερικανική δοκιμή ενόψει του πολέμου με το Ιράν.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ



ΒΓΑΛΤΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΣΑΣ!! ΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!

Με ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ , το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη, -ΠΡΟ ΠΟ- (βλ.Χρυσοχοϊδης) ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ να αφαιρεθούν ΑΜΕΣΑ απο τις στολές των Αστυνομικών οι Ελληνικές σημαίες.
Η Διαταγή περιλαμβάνει και την ΑΠΕΙΛΗ, ότι ΑΥΡΙΟ Παρασκευή θα γίνει ΕΛΕΓΧΟΣ απο τους Διοικητές των Τμημάτων και στούς "παραβάτες" θα επιβληθεί ΠΟΙΝΗ 100ΕΥΡΩ. Στίς στολές θα επιτρέπεται να φέρουν ΜΟΝΟ (στίς επωμίδες) τον αριθμό μητρώου των Αστυνομικών, προκειμένου να αναγνωρίζονται ευκόλως και να ΚΑΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ , να ΜΗΝΥΟΝΤΑΙ, να ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ, να ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝΤΑΙ αναλόγως....

«Χωρίς τον σταυρό το εμβλημα της ΕΛ.ΑΣ. εδώ και 1 χρόνο!»

Οι στολές των αστυνομικών φέρουν το έμβλημα της Ελληνικής αστυνομίας στην αριστερή τσέπη. Εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει αφαιρεθεί ο σταυρός από το έμβλημα αυτό. Το νέο σήμα της αστυνομίας το πληρώνουν μάλιστα με 4 ευρώ έκαστος οι αστυνομικοί από την τσέπη τους. Η αλλαγή αυτή έγινε επί Νέας Δημοκρατίας και θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου στο υπουργείο Εσωτερικών.

Επιπλέον σε λίγο καιρό θα εκδοθούν και οι καινούριες ταυτότητες των αστυνομικών τυπου πιστωτικης καρτας. Oυτε αυτές λοιπόν θα φέρουν το εθνόσημο με τον σταυρο...»»»


Τέλος πριν λίγους μηνες, δόθηκε διαταγή να καθαριστούν όλα τα περιπολικά από αυτοκόλλητες σημαίες που είχαν τοποθετήσει με δική τους πρωτοβουλία κάποιοι αστυνομικοί και να μείνουν κολλημένα μόνο τα σήματα που προβλέπονται. Ακολούθησε έλεγχος των περιπολικών από τους προιστάμενους ώστε να διαπιστωθεί η συμμόρφωση με το μέτρο.

Ποιους και γιατί τους ενοχλούσε ο σταυρός. Δεν μπορούμε παρά να συσχετίσουμε το συγκεκριμένο μέτρο με τα σχέδια για την πρόσληψη αλλοδαπών, κυρίως Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα, στις τάξεις τις ΕΛ.ΑΣ.. Ένα σχέδιο που άρχισε να σχεδιάζεται το 2005 επί ΝΔ, και εφαρμόζεται τώρα αρχικά μέσω της πρόσληψης διερμηνέων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Τελικά μόνο στην εφαρμογή τέτοιων μέτρων παρατηρείται "συνέχεια"στην πολιτική. Ισως διότι η πολιτική αυτή υπαγορεύεται από δυνάμεις με πάγαια επιρροή που βρίσκονται υπεράνω των εκάστοτε κυβερνήσεων...

Η αλλαγή αυτή εντάσσεται στα σχέδια προασμογής του Ελληνικού κράτους στο δημογραφικό της συγχρονης Ελληνικής κοινωνίας όπου μέσω της παράνομης λαθρομετανάστευσης, μεγάλο μέρος των κατοίκων της σήμερα είναι αλλόθρησκοι, μουσουλμάνοι στην πλειονότητα τους. Έτσι ο σταυρός δεν τους εκφράζει και καλλιεργεί εχθρική στάση απέναντι στην ΕΛ.ΑΣ..

Πηγή:VENTETA



Type rest of the post here

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Ὁ ἀνορθολογισμὸς τῶν ἐθνομηδενιστῶν καὶ ὁ μεταναστευτικὸς ἐποικισμός

Οἱ ἐθνομηδενιστὲς (οἱ «προδευτικοὶ» ἀριστεριστὲς καὶ οἱ «φιλελεύθεροι» καπιταλιστὲς, ἡ πλήρης σχεδὸν ταύτισις τῶν ὁποίων εἶναι ἕνα ἀπὸ τὰ χαρακτηριστικότερα συμπτώματα τῆς συγχύσεως τῶν ἐννοιῶν καὶ τοῦ ἐπικρατοῦντος ἀνορθολογισμοῦ στὰ ἑλλαδικὰ πολιτικὰ πράγματα [1]) ὁμιλοῦν συχνὰ περὶ ὀρθολογισμοῦ, καὶ ἀποδίδουν μάλιστα τὴν ἔλλειψί του στοὺς ἀντιπάλους τους. Δὲν ἔχει ἐπισημανθεῖ πόσο καπηλικὴ καὶ ὑποκριτικὴ εἶναι ἡ χρήσις καὶ αὐτῆς τῆς λέξεως (ὅπως παλαιότερα ἡ χρήσις τῶν λέξεων δημοκρατία, πρόοδος, ἐκσυγχρονισμός), ἀπὸ τοὺς βασικοὺς πολέμιούς της, τοὺς ἀριστεριστές καὶ ἐλευθεριακούς, δηλαδή, ἐθνομηδενιστές.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ



Ομιλία για την εξωτερική πολιτική του Ιωάννη Μεταξά

Πρόσκληση Ιωάννης Μεταξάς

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 7:00 μ.μ. η Ιωάννα Φωκά-Μεταξά, αρχαιολόγος-συγγραφεύς, θα μιλήσει στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης) με θέμα «Η εξωτερική πολιτική του Ιωάννη Μεταξά μέχρι την 29η Ιανουαρίου 1941». Η ομιλία αυτή είναι η δεύτερη που γίνεται στο Δήμο Κηφισιάς με ομιλήτρια την κυρία Φωκά-Μεταξά μετά από σχετική πρόταση του δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη.




Εμπλοκή ξένων υπηρεσιών στον εμπρησμό της συναγωγής Χανίων Εtz Hayyim


Σοβαρότατες πολιτικές διαστάσεις με εξαιρετικά ύποπτες και σκοτεινές πτυχές έχει πάρει πλέον η υπόθεση του διπλού εμπρησμού της εβραϊκής συναγωγής Εtz Hayyim στα Χανιά, στις 5 και στις 17 Ιανουαρίου, μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών.
Όπως γράφει ο Γ. Δελαστίκ στην εφημερίδα Έθνος, έχει προκληθεί πολιτικός και διπλωματικός σάλος καθώς δράστες είναι δύο Αμερικανοί από τη βάση της Σούδας, δύο Βρετανοί από τη βάση του ΝΑΤΟ εκεί και ένας Έλληνας, ο οποίος έχει σχέση με την τροφοδοσία της ΝΑΤΟϊκής βάσης.
Οι δύο Αμερικανοί φυγαδεύτηκαν αμέσως στο εσωτερικό της βάσης και ενδεχομένως να έχουν ήδη μεταφερθεί εκτός Ελλάδας, ενώ κλιμάκιο της αμερικανικής πρεσβείας έσπευσε αμέσως στα Χανιά για να κουκουλώσει την υπόθεση και να υποβαθμίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την αναφορά στους Αμερικανούς δράστες από τα ελληνικά ΜΜΕ.
Οι Αμερικανοί απαιτούν για τον σκοπό αυτόν τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία άλλωστε οι υπεύθυνοι της αμερικανικής βάσης αρνήθηκαν να δώσουν τα ονόματα των δραστών.
Για τους Βρετανούς, οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για εκπαιδευτές της ειδικής μονάδας Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ, αλλά τα τελευταία 24ωρα καταβάλλεται προσπάθεια να παρουσιαστούν ως εργαζόμενοι σε μπαρ(!) ώστε να υποβαθμιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι επικίνδυνες για το Λονδίνο πολιτικές διαστάσεις του θέματος και φυσικά οι δικαιολογημένες αντίστοιχες υποψίες.
Το πιο διασκεδαστικό είναι ότι στην αναγνώριση των δραστών έπαιξε καθοριστικό ρόλο, όπως μεταδίδεται από τα Χανιά, το κλιμάκιο της Μossad που βρίσκεται μόνιμα στην Κρήτη, αφού στελέχη της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών "εισέβαλαν" στα γραφεία της ΕΛΑΣ και απαίτησαν από τους Έλληνες αστυνομικούς να μαζέψουν το οπτικό υλικό από όλες τις κάμερες των καταστημάτων, βάσει του οποίου όντως αποκαλύφθηκαν οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί δράστες, μαζί με τον Έλληνα συνεργάτη τους.
Η αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών κατεξευτέλισε παράλληλα το State Department, την Αnti-Defamation League αλλά και την Wall Street Journal, η οποία την περασμένη Πέμπτη δημοσίευσε ημισέλιδο κατάπτυστο άρθρο κάποιου Andrew Apostolou με τίτλο "Η ντροπή της σύγχρονης Ελλάδας".
Στο παρελθόν έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας διάφορες περιπτώσεις δράσης μυστικών υπηρεσιών στη περιοχή. Στις 19 Οκτωβρίου 2001 συνελήφθησαν 4 Ισραηλινοί για κατασκοπεία ενώ βιντεοσκοπούσαν εγκαταστάσεις της αεροπορικής βάσης Σούδας, έδρας της 115 Πτέρυγας Μάχης. Στις 29 Μαΐου 2006 συνελήφθησαν 3 Τούρκοι τεχνικοί υπάλληλοι, διαπιστευμένοι στο ΝΑΤΟ, να φωτογραφίζουν γενικότερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Σούδας.

πηγή:ΝΕΟΚΛΗΣ ΦΙΛΟΥΣΗΣ-ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ




ΕΜΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΟΥΜΕ !!! ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ, Ο ΣΜΗΝΑΓΟΣ (Ι) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΑΤΣΑΡΑΣ ΤΗΣ 337 ΜΟΙΡΑΣ ( ΛΑΡΙΣΑ ) - 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2007/12/blog-post_7909.html

Τούρκοι αξιωματικοί: "Έτσι κάναμε εθνοκάθαρση στην Ίμβρο το 1965"...!


"Έτσι θα εισβάλλουμε στον Έβρο"...!
Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πως ερήμωσαν την Ίμβρο και επέβαλαν εθνοκάθαρση στους Έλληνες που ζούσαν εκεί από αιώνες, αλλά και πως ετοίμαζαν εισβολή στον Έβρο και κατοχή του βόρειου τμήματος του νομού (όλα αυτά υποτίθεται για να ανατρέψουν τον Τ.Ερντογάν, αλλά από πουθενά δεν προκύπτει πως θα ανατρεπόταν ο Τούρκος πρωθυπουργός) προέβλεπε το "Σχέδιο Βαριοπούλα" του 2003.
Το σχέδιο υποτίθεται ότι αποσκοπούσε στη διαμόρφωση συνθηκών ανωμαλίας στην Τουρκία και στην ανατροπή της κυβέρνησης και έφερε στο φως η φιλελεύθερη εφημρδία "Ταράφ". Χθες η τουρκική εφημερίδας "Ταράφ", δημοσίευσε απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και την απομαγνητοφωνημένη παρουσίαση που έκανε Τούρκος συνταγματάρχης στο πλαίσιο του σχεδιασμού, κατά την οποία αναφέρεται πώς εξαναγκάστηκαν σε φυγή οι Έλληνες της Ίμβρου.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ...

Ο επικίνδυνος Τζέφρης έχει κρυφή ατζέντα και κάνει ότι του πει η Ουάσιγκτον

Σόλιο:ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ.
Ε Ρε Ξεφτίλα τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων μας. Που σε ρε Περικλή,Σωκράτη,Παλαιολόγε,Κολοκοτρώνη και όλοι οι άλλοι μαχητές.Εσείς του έπους του 40.Ντρέπομαι πραγματικά αλλά τέτοιους πολιτικούς έχουμε αυτές οι πράξεις μας αξίζουν

Διάλογο εφ'όλων των διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο αποδέχθηκε ο Γ. Παπανδρέου .Για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός δέχεται διάλογο εφ΄όλης της ύλης

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να αποβεί εξαιρετικά δυσμενής για τα εθνικά μας συμφέροντα

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

Στην προσπάθεια ορισμένων να αντιστρέψουν το κλίμα απόλυτης άρνησης των Ελλήνων πολιτών στο νόμο που προωθεί η κυβέρνηση για τον κώδικα ιθαγένειας, επιστρατεύουν τους πάντες:"ομογενείς","ζωγράφους","ποιητές","ηθοποιούς","τραγουδιστές". Ο στόχος είναι ένας: Η αντιστροφή του κλίματος.

Ανάμεσα στους πολλούς λοιπόν, εμφανίστηκε στη γνωστή για το περιεχόμενο της δωρεάν φυλλάδα, "Αthens Voice", ο εξόριστος από τη χούντα Αντώνης Χατζής [*]. Επαγγέλεται δημοσιογράφος και μας αναλύει τι ωραία που ήταν στη Σουηδία όταν το 1975 δεν υπήρχε ο Καρατζαφέρης και πέρασε ομόφωνα το σχέδιο νόμου για δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες. Μάλιστα μας αναφέρει την εκλογή ενός Έλληνα βουλευτή στο Σουηδικό Κοινοβούλιο και τονίζει την προσφορά της Σουηδίας στην Ευρώπη καθώς είναι η πρώτη χώρα που ανακηρύχτηκε, μέσω του Συντάγματός της, πολυπολιτισμική κοινωνία.

Εκτός από τις αποσιωπήσεις συγκεκριμένων δεδομένων και την εξωφρενικού τύπου σύγκριση της Ελλάδας με τη Σουηδία, ο αρθρογράφος αποκρύπτει τα γεγονότα του "παραδείσου" της Σουηδίας. Συγκεκριμένα αποκρύπτει το γεγονός ότι οι μετανάστες εκείνης της εποχής δεν ήταν μουσουλμανικής ή αφρικανικής καταγωγής αλλά νορδικά φύλα (Φιλανδοί,Νορβηγοί,Δανοί) και ευρωπαϊκοί πληθυσμοί (Ιταλοί,Έλληνες) που έρχονταν κυρίως για να εργαστούν.

Ένα ταπεινό τζαμί στο Malmo

Tί γίνεται σήμερα;

Το μοντέλο της Σουηδίας, που τόσο λατρεύει ο αριστερός αρθρογράφος, δημιούργησε την σημερινή κόλαση των Σουηδών οι οποίοι βρίσκονται μπροστά στη μουσουλμανοποίηση της χώρας τους, άπραγοι και ανήμποροι να αντισταθούν. Αλλεπάλληλα είναι τα κρούσματα φυλετικών μαχών μεταξύ μουσουλμάνων και γηγενών [1] ενώ πρόσφατες είναι και οι έρευνες για τον εντοπισμό θυλάκων ισλαμικού εξτρεμισμού στην πρωτεύουσα.[2]

Νωπές είναι οι μνήμες των Σουηδών από τα μεγάλα επεισόδια στο Μάλμε, την πιο πολυφυλετική κοινωνία της Σουηδίας με μεγάλης έκτασης καταστροφές από μουσουλμάνους 3ης Γενιάς!! Φυσικά, οι εν λόγω μετανάστες είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι για την Αριστερά της χώρας και του αναρχικού χώρου. Έτσι, η εκτίμηση συγκοινωνούντων δοχείων δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί σωστή.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως σύμφωνα με μετρήσεις σε λιγότερο από μια πενταετία η Σουηδία θα αποτελεί το πρώτο μουσουλμανοκρατούμενο, από άποψη πληθυσμού, κράτος της Ε.Ε. Μάλλον έτσι θα ονειρεύονται και οι ένθερμοι υποστηρικτές του Σουηδικού μοντέλου να καταντήσει η Ελλάδα.

[*] 1975: Όταν η Σουηδία ψήφιζε για τους μετανάστες
[1] Malmö, Sweden: Growing Muslim Influence
[2] Sweden rattled by Somali militants in its midst


Πηγή:KARATHEODORIS



Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΤΙΘΕΤΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ

Σχόλιο:ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ
Συνέλληνες διαβάστε με προσοχή το άρθρο της καθηγήτριας τυο Συγκριτικου Δημοσίου Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κας Νέδα Κανελλοπούλου.
Προσέξτε τι λέει:
Και ναι μεν το Σύνταγμα επιτρέπει ερμηνευτικά την επεκτατική εφαρμογή και στους αλλοδαπούς των δικαιωμάτων που θεσπίζει ρητά για τους Ελληνες στο άρθρο 5 παρ. 2 σύμφωνα με το οποίο «όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας...», το άρθρο όμως αυτό αφορά τα ατομικά δικαιώματα (π.χ. το άσυλο κατοικίας...) και όχι τα δικαιώματα πολιτικής συμμετοχής.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ



Σε ομηρία ο Θάνος Πλεύρης στο Ηράκλειο...!


Αποκλεισμένος σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου παρέμεινε για αρκετές ώρες εχθές ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. απειλούμενος από το παρακράτος του Χρυσοχοΐδη
Την ώρα που τα ΜΜΕ χαλούν τον κόσμο για μια χούφτα πιτσιρικάδες που χάλασαν την ούτως ή άλλως καταδικασμένη σε αποτυχία φιέστα της ολιγάριθμης παρέας των συμπλεγματικών του Γιαννόπουλου και των Συριζαίων φίλων του στους Αμπελοκήπους, ο συνασπισμός κράτους και παρακράτους εξαντλεί το μένος του χρησιμοποιώντας όλες τις εξουσίες της «δημοκρατίας» μας όχι μόνον εις βάρος ανηλίκων αλλά και βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου.
Συγκεκριμένα, εχθές, Κυριακή 24/1, ο βουλευτής Α' Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ. Θάνος Πλεύρης, αμέσως μετά την συνδιάσκεψη του ΛΑ.Ο.Σ. για το νομοσχέδιο που προωθεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την ιθαγένεια, μετέβη στο Ηράκλειο Κρήτης για να μιλήσει σε μέλη του κόμματος για το ίδιο θέμα.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κάλπες με έξτρα 266.000 ψήφους μεταναστών

Οι τελευταίες εκτιμήσεις στο υπουργείο Εσωτερικών για τους μετανάστες που θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές εκλογές τον προσεχή Νοέμβριο, είναι συγκρατημένες.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο αριθμός αυτών που καλύπτουν τις προϋποθέσεις του νομοσχεδίου για την «πολιτική συμμετοχή των ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα» υπολογίζεται σε 266.000.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ




ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΞ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ

Χάρτης των ελληνιστικών βασιλείων. Με πράσινο τα εδάφη των Ρωμαίων. (O χάρτης είναι αλιευμένος από το διαδίκτυο).

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΞ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ

Ένας εμπεριστατωμένος πίνακας της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων της Βίβλου μέσα στους αιώνες, αρχής γενομένης από το 2247 π.Χ. με την προφητεία της Σίβυλλας για την καταστροφή του Πύργου της Βαβέλ μέχρι την συγγραφή της Αποκαλύψεως από τον Ιωάννη το 96 μ.Χ. στην Πάτμο!..

Πηγή:ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΚΚΕΤΟΣ





Έλληνες, να είστε υπερήφανοι που μιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και μητέρα όλων των άλλων γλωσσών

Του Αθανασίου Δέμου

Παλαιότερα επικρατούσε η θεωρία ότι οι αρχαίοι Έλληνες παρέλαβαν το αλφάβητο από τους Φοίνικες, οι οποίοι κατοικούσαν στις ακτές της Συρίας – Παλαιστίνης. Ενώ συνέβη το αντίθετο: Οι Φοίνικες παρέλαβαν τη γραφή από τους Κρήτες αποίκους, οι οποίοι κατά τον 13ον π.Χ. αιώνα αποίκησαν τις ακτές της Παλαιστίνης ως Φιλισταίοι, όπως μας είναι γνωστοί, από την Παλαιά Διαθήκη. Ο Άρθουρ Έβανς, Άγγλος αρχαιολόγος υποστηρίζει: «Η Γραφή της Κρήτης είναι η μήτηρ της Φοινικικής γραφής».

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Χάλκινες Αργείτικες ασπίδες σε Μακεδονικούς τάφους του 650 π.Χ.


Περίλαμπρα χρυσά κτερίσματα σε τάφους στρατιωτών και γυναικών βρέθηκαν στο νεκροταφείο του Αρχοντικού Πέλλας. Πιστοποιούν ότι η πρώιμη επέκταση των Μακεδόνων (μετά το 650 π.Χ.) οφείλεται στη στρατιωτική οργάνωση της μακεδονικής κοινωνίας και στον πυρήνα του εθνικού στρατού -«της εταιρικής ίππου, της οπλιτικής φάλαγγας και του ψιλού πεζικού»- δύο αιώνες πριν από τον Φίλιππο Β’ και τον Μ. Αλέξανδρο.


Αυτό υπογραμμίζουν οι αρχαιολόγοι της ΙΖ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πέλλας, Αναστασία και Παύλος Χρυστοστόμου, που διεξάγουν ανασκαφές στο νεκροταφείο του Αρχοντικού. Τα πλούσια κτερίσματα προέρχονται από διάφορες πόλεις της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας. Ξεχωρίζει για τον ιδιαίτερο πλούτο του ένας πολεμιστής, ενώ τρεις άλλοι φορούσαν στην κεφαλή χρυσό στέμμα.

Οι ανδρικές ταφές συνοδεύονται σε πολλές περιπτώσεις με εξοπλισμό ανάμεσα στον οποίο και χάλκινες Αργείτικες ασπίδες…
Τι έχουν να πουν για το γεγονός αυτό οι Σκοπιανοί που ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων; Πως δικαιολογούν τον Ελληνικό χαρακτήρα της ταφής και των αντικειμένων και μάλιστα το 650π.Χ;
Το ερώτημα αυτό απευθύνουμε γιατί μέσα στα πλαίσια της ψευδολογίας τους, ισχυρίζονται ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες «εξελληνίστηκαν» και δεν ήταν εξ αρχής Έλληνες!

Πηγή:Macedonia Hellenic Land


ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΜΑΣ

Σχόλιο:ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ
Αν και το μικρό αλλά συγκινητικό και ανθρώπινο μήνυμα αφορά το μνημόσυνο που έγινε χθες,εντούτοις το αναρτούμαι σήμερα εις μνήμη του μακαριστού κεραυνού ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας



Δυο χρόνια...
Πότε πέρασαν κιολας δύο χρόνια απο τη μαύρη Δευτέρα, που άλλαξε τις ζωές όλων μας για πάντα;
Ηταν Δευτέρα, 5.15 το πρωί η ωρα που έσβηνε το καντήλι της ζωής του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου μας και άλλαζε η ζωή μας...
Δύο χρόνια μετά,δεν τον έχουμε ξεχάσει,τον έχουμε διαρκώς στο στόμα μας, στην καρδιά μας και τη σκέψη μας...
Δύο χρόνια μετά,η Ελλάδα παραμένει ορφανή...
Δύο χρονια μετά,ολα για όσα εκείνος μας προειδοποιούσε λαμβάνουν χώρα, ένα ένα, κάθε μερα. Η ζωή μας έχει αλλάξει κατά πάρα πολύ απο εκείνες τις μέρες. Πολλοί, και ιδίως οι ισχυροί της ημέρας, αντιστάσεως μή ούσης παίρνουν αποφάσεις επιζήμιες για την Ελλάδα, για την Εκκλησία και για εμάς χωρίς να ερωτηθούμε...
Ζητουν χωρισμό κράτους Εκκλησίας, ζητανε να δώσουν ιθαγένεια σε όλους τους λαθρομετανάστες, ζητάνε να μειωθεί η παρουσία της Εκκλησίας στη δημόσια ζωή και αντι να ζουμε με την Εκκλησια που μας διδασκει να σκεφτομαστε, και να αποφασίζουμε, μας ζητανε να γίνουμε ένα νουμερο,ενας αριθμος οπως ωραια ελεγε ο Χριστοδουλος. Να σκεφτομαστε μονο το ζοφερο οικονομικο αυριο που μας περιμενει...να σκεφτομαστε τι θα μας ζητησουν να συνεισφερουμε ως βοηθεια υποχρεωτικη για να συνελθει η Ελλάδα απο ενα οικονομικο κραχ που εμεις ουδεποτε προκαλεσαμε..
Δεν μπορουμε να το δεχθουμε αλλο αυτο που γίνεται σε βάρος μας...
Την Κυριακή στις 24 του μηνός η μνήμη του Χριστόδουλου παραμένει ζωντανή.
Πηγαίνουμε στον Αγιο Νικολαο Καισαριανής, αλλά και στο Πρώτο Κοιμητήριο των Αθηνών και τα γεμίζουμε και προσκυνώντας στον τάφο του του λέμε,
Χριστόδουλε σέ πάμε !

Για να τον ακουσουμε να μας λέει απο εκεί ψηλά και εγώ σας πάω !
Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.
Αιωνία αυτου η μνήμη !

Ευχαριστούμε θερμά τη Ντίνα και το elladaxalia.blogspot

Πηγή:ΕΓΕΡΣΙΣ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ

Eλληνες της Πόλης, που διεκδικούν κληρονομιές οι οποίες έχουν δημευθεί από το τουρκικό κράτος, μπορούν πλέον να αποζημιωθούν μετά την ιστορική απόφαση δικαίωσης των αδελφών Φωκά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε τον Βαγγέλη Φωκά και τον αδελφό του Γιάννη, κρίνοντας αυθαίρετη τη στάση της τουρκικής κυβέρνησης, να μην τους αναγνωρίσει το κληρονομικό δικαίωμα.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε τον Βαγγέλη Φωκά και τον αδελφό του Γιάννη, κρίνοντας αυθαίρετη τη στάση της τουρκικής κυβέρνησης, να μην τους αναγνωρίσει το κληρονομικό δικαίωμα.




Deutsche Bank: Πόλεμο και Επαναστάσεις βλέπουν εάν καταρρεύσει η Ελλάδα


Αυτή τη φορά, στα πλαίσια της γενικευμένης σεναριολογίας, η ανάλυση μπαίνει πιο βαθιά, σε μια υποθετική αναγωγή στο σήμερα της Ιστορίας της Ευρώπης τον 20ο αιώνα: μια Ιστορία Πολέμων και Επαναστάσεων
Ένα ακόμα σχόλιο αναλυτών της Deutsche Bank κυκλοφόρησε, με αφορμή το ελληνικό ζήτημα και μιλάει για τα «μαύρα σενάρια» της επόμενης ημέρας εάν καταρρεύσουν χώρες σαν την Ελλάδα, που θέτουν και ορισμένες κρυμμένες αλήθειες στη σκιά των διεθνών ανισορροπιών.
Αυτή τη φορά, στα πλαίσια της γενικευμένης σεναριολογίας, η ανάλυση μπαίνει πιο βαθιά, σε μια υποθετική αναγωγή στο σήμερα, της Ιστορίας της Ευρώπης τον 20ο αιώνα.
Μια Ιστορία Πολέμων και Επαναστάσεων.
Μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο, αναρωτιούνται;
Η αυγή του 21ου αιώνα ήρθε με τριγμούς για τον παγκόσμιο καπιταλισμό.
Ας είμαστε ξεκάθαροι, σημειώνει το σχόλιο αναλυτών της Deutsche Bank.
Εάν η Ελλάδα καταρρεύσει, τότε το «πιστωτικό κραχ» του 2007-2009 θα είναι το Κεφάλαιο 1 μιας ευρύτερης ανάλυσης, με τίτλο:«Πώς Χρεοκόπησε ο Καπιταλισμός»
Ποια θα είναι το επόμενο κεφάλαια;
«Κεφάλαιο 2: Θεμελιώδης κρίση των κρατικών ομολόγων (εθνικών οικονομιών) -Ελλάδα».
«Κεφάλαιο 3: Η κατάρρευση της Ελλάδας»
«Κεφάλαιο 4: Η χρεοκοπία Πορτογαλίας και Ισπανίας»
«Κεφάλαιο 5: Εξεγέρσεις στην Ευρώπη»
«Κεφάλαιο 6: Η Ιταλία εκδιώκεται από τη ζώνη του ευρώ»
«Κεφάλαιο 7: Στο ευρώ μόνοι τους Γαλλία και Γερμανία»
«Κεφάλαιο 8: Πολιτική αναταραχή»
«Κεφάλαιο 9: Πόλεμος»


Πηγή:ΗΜΗΡΕΣΙΑ



ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Ποια είναι τα επόμενα στάδια;
1. Μετά την ελληνοποίηση και βάσει του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού, αναγνωρίζονται οι επίσημες μειονότητες στην Ελλάδα, η αλβανική, η πακιστανική, η τούρκικη, η 'μακεδονική' κ.α.
2. Οι επίσημες πλέον μειονότητες ζητούν και επιτυγχάνουν την καθιέρωση της εθνικής τους γλώσσας σαν δεύτερης επίσημης γλώσσας αυτού του κράτους της ΝΑ Ευρώπης.
3. Επιβάλλεται στην Ελλάδα από την ΕΕ και τον ΟΗΕ η ποσόστωση της συμμετοχής των μειονοτήτων στη διοίκηση, το στρατό, την αστυνομία, το δικαστικό σώμα, πανεπιστήμια κ.α.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Οι υπαρκτές ελληνικές μειονότητες

Του Κωνσταντίνου Χολέβα
Πολιτικού Επιστήμονα
Διάφορα παιχνίδια στο όνομα των μειονοτήτων παίζοντας εις βάρος της χώρας μας. Προσφάτως είδαμε τον τουρκικό τύπο να ανακινεί θέμα καταπίεσης των μουσουλμάνων που ζουν στην Κω.
Προφανώς δεν τους αρκεί ο υπονομευτικός ρόλος του Προξενείου της στην Θράκη, το οποίο θέλει να είναι κράτος εν κράτει, αλλά εγείρουν νέα ζητήματα για να στηρίξουν τις θεωρίες τους για γκρίζες ζώνες και για αποστρατικοποίηση των Δωδεκανήσων.
Ταυτόχρονως, κάποιοι άλλοι ανακοινώνουν ότι θα ιδρύσουν στην Έδεσσα ίδρυμα μελετών αφιερωμένο στον Κίρστε Μισίρκοφ, τον οποίο θεωρούν ως πνευματικό πατέρα του τεχνητού «μακεδονικού κράτους».
Σκεφθείτε αν ζητούσαμε εμείς την ίδρυση Ινστιτούτου στα Σκόπια ή στο Μοναστήρι με το όνομα του Ίωνος Δραγούμη ή του Παύλου Μελά, πως θα αντιδρούσαν οι Σκοπιανοί!!! Εν πάση περιπτώσει, η φαιδρή πλευρά της υποθέσεως είναι ότι ο Μισίρκοφ ήταν Βούλγαρος με δεδηλωμένη βουλγαρική εθνικιστική ιδεολογία, όπως εξηγεί με ντοκουμέντα ο Σπυρίδων Σφέτας το συλλογικό έργο «Μακεδονικές ταυτότητες στο χρόνο» (Εκδόσεις Πατάκη, 2008). Αλλά αυτό ορισμένοι το θεωρούν λεπτομέρεια. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διαφημίζουν την ανύπαρκτη μακεδονική μειονότητα…
Νομίζω ότι είναι καιρός να μιλήσει η διπλωματία μας με τεκμηριωμένο αλλά και έντονο τρόπο για τις υπαρκτές ελληνικές μειονότητες εκτός συνόρων.
Προς την Τουρκία αξίζει αν τεθεί το ερώτημα τι γίνεται με τον Ελληνισμό της Ίμβρου και της Τενέδου. Κατά τη Συνθήκη της Λοζάνης θα έπρεπε η παιδεία και η αστυνομία να είναι στα χέρια των Ελλήνων κατοίκων, πρόβλεψη που έχει παραβιασθεί εδώ και δεκαετίες.
Η Ίμβρος μετετράπη σε ανοιχτή φυλακή με κρατουμένους που τρομοκρατούσαν τις λίγες εκατοντάδες ομογενών μας, ενώ στην Τένεδο έμειναν μερικές δεκάδες Ελλήνων.
Έναντι των Σκοπίων, καλό θα ήταν να θέσουμε επισήμως αίτημα για την αντικειμενική καταμέτρηση –με ευρωπαϊκές εγγυήσεις- των διαφόρων εθνικών ομάδων που αποτελούν το θνησιγενές αυτό κράτος.
Να μάθουμε πόσοι αισθάνονται Έλληνες και καταπιέζονται. Να πλησιάσουμε τον ξεχασμένο Βλαχόφωνο Ελληνισμό της περιοχής. Να ρωτήσουμε γιατί καταστρέφονται ελληνικές επιγραφές στα κοιμητήρια και στους ναούς.
Έχουμε την ιστορία και το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας. Θάρρος χρειάζεται…

http://kostasxan.blogspot.com/2010/01/blog-post_7303.html


Πάλι αρπάζουν περιουσίες Βορειοηπειρωτών...

Πρωτοσέλιδο 23 Ιανουαρίου 2010 σε πανηπειρωτική εφημερίδα
Greek Alert


Αλβανοί μαθητές κατέλαβαν σχολείο και υποχρέωσαν δια της βίας τους συμμαθητές τους να παραμείνουν στον χώρο


Γιατί το θέμα θάφτηκε από τα Μ.Μ.Ε; Είναι τόσο φυσιολογικό αυτό που συνέβη ή είναι το ποθούμενο για κάποιους;
Το γεγονός συνέβη λίγο πριν την διακοπή των μαθημάτων για τα Χριστούγεννα στην Σαλαμίνα, την περίοδο όπου και άλλα σχολεία παραδοσιακά κάθε χρόνο προχωρούν σε καταλήψεις. Το παράδοξο είναι ότι στο συγκεκριμένο σχολείο, την κατάληψη την ανέλαβαν 3 Αλβανοί μαθητές, ηλικίας από 19 ετών και άνω, οι οποίοι μάλιστα υποχρέωσαν δια της βίας και με την απειλή μαχαιριών τους συμμαθητές τους να παραμείνουν κλεισμένοι στον χώρο του σχολείου για 5 ήμερες. Όσο διήρκησε δηλαδή η κατάληψη του σχολείου.
Κατά την διάρκεια της κατάληψης του σχολείου ο ένας εκ των 3 Αλβανών μαθητών, όπως αναφέρθηκε, προέβη σε συστηματικές ύβρεις εναντίον της πίστεως μας, της ορθοδοξίαςαντίδραση ενός από τους εγκλωβισμένους μαθητές.
μας, προκαλώντας την


Read more...

Ξένιος Ζευς: Ο ορισμός της φιλοξενίας στην Αρχαία Ελλάδα

Στην Αρχαία Ελλάδα η φιλοξενία εθεωρείτο πράξη αρετής. Τους ξένους προστάτευαν ο Ξένιος Δίας και η Αθηνά η Ξενία, όπως και οι Διόσκουροι Κάστωρ και Πολυδεύκης. Υπήρχε θεία απαίτηση για την περιποίηση των ξένων και εθεωρείτο αμάρτημα η κακή αντιμετώπισή τους. Η φιλοξενία ακολουθούσε μία ιεροτελεστία και παρέχονταν σε κάθε ξένο, ο οποίος ανεξάρτητα από την τάξη που ανήκε, μπορούσε να μείνει σε ειδικό δωμάτιο στον «ξενώνα».

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ




ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters