Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ απο Βουλευτή Σερρών (ΛΑ.Ο.Σ.) Η. ΠΟΛΑΤΙΔΗ (Επιδότηση εισιτηριων ατόμων με αναπηρία)


ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ
Βουλευτής Σερρῶν - ΛΑ.Ο.Σ.

Βασ. Βασιλείου 29 – ΣΕΡΡΑΙ Τ.Κ. 621 22
Τηλ.: 23210-27249, Τηλεομοιότυπο 23210-26856

Βουλῆς 4 - ΑΘΗΝΑΙ 105 62
Τηλ.: 210-3706331, Τηλεομοιότυπο 210-3706531

Ἠλεκτρονική Διεύθυνσι: ipolatidis@gmail.com – Ἱστοσελίδα: www.polatidis.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση υπέβαλε προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Υποδομών κ. Δ. Ρέππα, ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με επιδότηση των εισιτηρίων των ατόμων με αναπηρία. Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως έχει ως εξής:

Σύμφωνα με πληροφορίες και καταγγελίες πολιτών, κατά την πρόσφατη πανελλήνια συνεδρίαση της Ομοσπονδίας των ΚΤΕΛ (αστικά και υπεραστικά λεωφορεία) στην Αθήνα, απεφασίσθη η διεκδίκηση των οφειλομένων χρημάτων από το κράτος προς τα ΚΤΕΛ, χρήματα τα οποία αφορούν την κρατική επιδότηση των εισιτηρίων για τα άτομα με αναπηρικά προβλήματα. Επίσης, απεφασίσθη και η διακοπή της μεταφοράς των ατόμων αυτών με αναπηρική κάρτα.

Σύμφωνα ακόμη με τις καταγγελίες, στην πράξη ήδη η απόφαση της διακοπής της μεταφοράς εφαρμόζεται εδώ και αρκετό διάστημα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσάρεστα επεισόδια, γενικότερη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού αλλά, και το σημαντικότερο, η απαξίωση μιας ευπαθούς κοινωνικής ομάδος (αναπηρικά άτομα) τα οποία θα έπρεπε να τυγχάνουν μιας ευνοϊκωτέρας μεταχειρίσεως.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Προτίθενται τα Υπουργεία να καταβάλουν προς τα ΚΤΕΛ τα σχετικά οφειλόμενα ποσά, έτσι ώστε να εκλείψει το ανωτέρω δυσάρεστο κοινωνικό φαινόμενο;

Αθήναι, 8 Ιουλίου 2010



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου