Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:Οι αγωνιστές του “Μίδας 614″ μιλούν για τη δράση τους

Αγωνιστές της οργάνωσης Μίδας 614 του Ιωάννη Τσιγάντε μιλούν για τη δράση τους στην εκπομπή της ΕΤ-1 “Μαρτυρίες” σχεδόν 20 χρόνια πριν.

Πριν δείτε το βίντεο διαβάστε τα ακόλουθα άρθρα για τη ζωή του Ιωάννη Τσιγάντε:

Ιωάννης Τσιγάντες – Wikipedia

Ταγματάρχης Ιωάννης Τσιγάντες

Μπορείτε τώρα να παρακολουθήσετε την εκπομπή μαρτυρίες πατώντας εδώ.

Για το σαμποτάζ του ισθμού της Κορίνθου, μπορείτε να διαβάστε στο βιβλίο του Σπύρου Κώτση, ΜΙΔΑΣ 614 (Αθήνα,1976) μαρτυρίες για την αθέατη πλευρά της πρώτη απόπειρας της ΜΙΔΑΣ 614, με κωδική ονομασία Thurgoland, καθώς και για τη δεύτερη απόπειρα, μετά τον θάνατο του Τσιγάντε, με την κωδική ονομασία Locksmith.

Και φυσικά, ας δούμε την στάση των κομμουνιστών απέναντι στον Τσιγάντε και την οργάνωση Μίδας 614. Οι υποψιασμένοι δεν θα εκπλαγούν βέβαια από το παρακάτω:

ΣΚΟΤΩΘΗ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΣΙΓΑΝΤΕΣ

“Το Γενάρη σκοτώθη στην Αθήνα ο αξιωματικός Τσιγάντες. Αυτός δουλεύοντας για λογαριασμό της κυβέρνησης του Λονδίνου ήρθε δύο φορές στην Αθήνα φέρνοντας λεφτά τα οποία διέθεσε για το ΕΑΜ. Την τρίτη φορά που ήρθε συνδέθηκε με σακαράκες και τους έδωσε άφθονο χρήμα να οργανώσουν ομάδες αντάρτικες με διαφορετικό πολιτικό περιεχόμενο από εκείνο που έχει το ΕΑΜ. Οι αγωνιστές μας που πιστεύουν απόλυτα στην αρχή του αθανάτου μας Λένιν “όλα τα μέσα για το σκοπό” δεν δίστασαν να τον πληρώσουν όπως έπρεπε. Τη στιγμή όμως που εκτελεστικό απόσπασμα από αγωνιστές πήγαινε να τιμωρήσει τον εθνικό αυτό προδότη βρήκε καραμπινιέρους στο σπίτι του που τον είχαν σκοτώσει σε συμπλοκή…”

Με το παραπάνω βέβαια δημοσίευμα τιμούν οι… αγωνιστές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ (ΚΚΕ) τους πραγματικούς αντιστασιακούς που πέθαναν για την πατρίδα τους.

(Για την ενημέρωση σας: Στις 14 Ιανουαρίου του 1943 ιταλικές στρατιωτικές δυνάμεις περικύκλωσαν το κρησφύγετο του στην οδό Πατησίων 86 στο κέντρο της Αθήνας μετά από “περίεργο” τηλεφώνημα που τους πληροφορούσε ότι στο σπίτι αυτό κρύβεται πράκτορας των Άγγλων. Ο Τσιγάντες υποδύθηκε τον αξιωματικό της αστυνομίας πόλεων, χωρίς όμως να πείσει τους Ιταλούς. Τελικά, και αφού προηγουμένως έκαψε τα αρχεία του, συνεπλάκη μαζί τους και έχασε τη ζωή του αν και πρόλαβε να σκοτώσει δύο και να τραυματίσει τρεις από αυτούς.)

ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ MILAN PAPAS





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου