Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ 1821 Β.ΜΕΡΟΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ 1821

ΜΕ ΤΙΜΗ
Βασίλειος Στυλιανέσης
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ





Μιχαήλ Παλαιολόγου

Του Μιχαήλ Παλαιολόγου (1261-1282), που ανακατέλαβε την Πόλη στις 15 Αυγούστου 1261. Τα δύο στέμματα συμβολίζουν τις ισάριθμες πρωτεύουσες: την Κωνσταντινούπολη και τη Νίκαια. Διατηρήθηκε μέχρι την πτώση της Αυτοκρατορίας.

Βυζάντιο (αρχική)

Η αρχαία ρωμαϊκή, που χρησιμοποιήθηκε στα πρώτα χρόνια του Βυζαντίου. Λέγεται ότι σχεδιάστηκε από το στρατάρχη Μάριο και αρχικά έφερε ασημένιο αετό με ανοιχτές φτερούγες και χρυσούς κεραυνούς στα νύχια του.

Κρητική Πολιτεία

Η σημαία της Κρητικής Πολιτείας.

Κωνσταντίνου Κανάρη

Η σημαία του πυρπολητή Κωνσταντίνου Κανάρη.

Βυζαντινή

Η Βυζαντινή μετά το 395 μ.Χ. Μετά την πρώτη χρήση του σταυρού από τον Μέγα Κωνσταντίνο, δεσπόζει στις Βυζαντινές μέχρι την επαναφορά του γνωστού ρωμαϊκού αετού από τον αυτοκράτορα Ιουλιανό.

Συνταγματικών της Περαχώρας

Μία απ τις σημαίες των Συνταγματικών της Περαχώρας, μετά το 1822. Από τις ιδιαίτερες σημαίες που συνέχισαν να κυματίζουν περιστασιακά, παρά το νόμο που θεσπίστηκε για τη χρήση συγκεκριμένης σημαίας.

Αδελφών Καλλέργη

Των αδελφών Καλλέργη, πριν από την Επανάσταση. Μοιάζει πολύ με τη σύγχρονη. Οι ίδιοι κατάγονταν από τον αυτοκράτορα Ν. Φωκά και στον αγώνα τους κατά των Βενετών στην Κρήτη είχαν το έμβλημα του οικόσημού του

Διοίκηση Σάμου

Η επίσημη της Διοικήσεως της Σάμου κατά το πρώτο έτος της Επανάστασης (όμοια με αυτή της Φιλικής Εταιρείας). Στο νησί γινόταν χρήση και άλλων δυο σημαιών: του Κ. Λαχανά στο Βαθύ και του Λ. Λογοθέτη στο Καρλόβασι.

Αλέξανδρου Υψηλάντη

Η μία όψη της σημαίας (αυτή που βλέπετε) είχε το σταυρό με ένα στεφάνι δάφνης και την επιγραφή "ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ" . Στην άλλη πλευρά υπήρχε ο μυθικός φοίνικας και η επιγραφή "ΕΚ ΤΗΣ ΣΤΑΚΤΗΣ ΜΟΥ ΑΝΑΓΕΝΝΩΜΑΙ" .

Κατσώνη Λάμπρου

Η σημαία του Κατσώνη του Λάμπρου .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου